Jump to content

2.Nesil Mazda 6, Eksantrik Zincir Değişimi

emrek1
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar.

Motor rektefiyeyle ilgili yaşadığım sıkıntıları burada yazmıştım. Rektefiye oldu ama eksantrik zincirinden çok fena ses geliyor, 3bin devri geçtiğimde ekstra bir zırıltı başlıyor. Usta eksantrik zincir seti de değişecek dedi, orjinal parça baktık bir süre. Servis dışında bulamadım, orada da fiyat 2700 dediler. Yan sanayi KSC diye bir marka buldum 450'ye. Adam motor numarasından baktı uyumlu dedi ama fiyat farkı da garip geldi bana. Fiyatlar yüksek olunca rahat şekilde ne gerekiyorsa yap diyemiyorsun, ustanın işçiliğinden de şüpheliyim zaten, zincirde sıkıntı yoktu, sökülüp takınca sıkıntı oldu... neyse.

Motor parça değişiminde ne yapacağımı bilemiyorum, bu araca kesinlikle yan sanayi takılmaz gibi bir yaklaşım sergilemeye gerek var mı? KSC nasıl markadır, biliyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kapatmak lazım şu özel mesajlaşmaları. :fiuw:

Çözümün daha çok kişiye ulaşıp fayda sağlaması açısından burada paylaşılması daha faydalı olacaktır.

Yarın bir gün bir başka Mazda 6 kullanıcısı aynı sorunu yaşayıp. Bu başlık sayesinde sorununu çözerse,  onun hayır dualarını alırsınız. :dua:  :tey:

• Beğen 6
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...
4/2/2018 at 15:50, M Fikret Öztürk :

ne kadara aldınız parçayı hocam? 

Zaman geçti tam hatırlamıyorum ama 900dü sanırım.

Benim sıkıntı eksantrikle ilgili değil bu arada. Düzgün usta olmayınca böyle şeyler çıkarıyor. Son olarak, sk mazda servisinde usta parça masrafı çıkarmadan 300tl işçilikle çözdü. Tam dediğini hatırlamıyorum ama eksantrik sensör ayarını yapamamışlar gibi birşey demişti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...