Jump to content

Mazda CX-3 İngiliz Anahtarı Uyarı Işığı ve Yağ Seviyesi

lordshine61
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

''alıntıdır''

Yukarıda bahsetmediğim bişeyi daha yazıyım. 3 hafta önce her zaman kullandığım güzergahta giderken motor lambası yandı. servisi aradım ustanın söylediği ''arabanın gidişinde sorun yoksa manyetik alandan geçmiş olabilirsin, yüksek gerilim hattı v.s olabiir'' dedi. aracı stop ettim çalıştırdım yine aynı. evin önüne geldim ustayla konuştum çalıştırdım motor ışığı söndü. cumartesi günü serviste bilgisayara bağladılar motor lambasıyla ilgili hiçbir kayıt göremediklerini belirttiler ve önemsemememi belirttiler.

manyetik alan ve yüksek gerilim hattı vs olabilir ibaresi bana göre tamamen yanlış bir söylenim , her yer yüksek gerilim hattı fln filan uzatmayayım

1- direk olarak araç ile devrini almadan eğimi olan (dik) yokuş mu cıktınız?

2- tüm arıza ışıkları yandı mı? cekiş düşüklüğü yaşadınız mı?

3- kontağı acıp kapadıktan sonra lambalar söndü mü?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yokuş falan çıkmadım 3 hafta önce düz yolda giderken sadece motor arıza lambası sarı renkli olarak yandı. Aracı kenara çektim durdum çalıştırdım yine ışık yanıyordu. Eve gittim çağrı merkezini aradım ustaya bağladılar o da bu bahsettiğim manyetik alandan olabilir şeklinde bilgi verdi. O sırada aracı çalıştırdım ışık sönmüştü. Cumartesi günü buna baktirtmak icin bilgisayara baglasinlar diye servise gittim. Motor ışığı ile ilgili hiçbir kayıt görmediklerini belirttiler hatta ustaya test sürüşüne çıktık. Yokuşta arabanın çekişini denedi hiçbir sorun görmedi. Dün yine düz yolda giderken bu sefer ingiliz anahtarı işareti ve "yağ seviyesi aşırı yüksek yağı değiştirin" uyarısı. Seçme tuşuna basılı iken arabayı çalıştırınca söndüğü kitapçıkta yazıyor ve o şekilde de söndürdüm. Yalnız yağı ölçtüğümde yağ x seviyesinin üzerinde. Durum bundan ibaret ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum

fotoğrafta bakımdan sonra geçen  km 6282 sol kısımda. Bakım sonrası onu sıfırlamıştım

IMG_5578.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Burak :

Konuya dönecek olursak Avustralya'da Mazda CX-5 de böyle bir problem yaşanmış ve 2 işlem yapılmış ;

1. Yazılım güncellemesi
  2. Yeni bir yağ kontrol çubuğu.

Bu konuda Mazda ile iletişime geçebilir misin bir güncelleme veya bilgi var mı ?

https://www.carsguide.com.au/car-advice/q-and-a/mazda-oil-level-increase-4001

Yeni yağ kontrol çubuğunda full seviyesini eski yağ çubugunun x işaret seviyesine çekmişler. Yazılımla da büyük ihtimal bu seviye olayını değiştirmişler. Yapılan işlem bana garip geldi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, ediz07 :

Yeni yağ kontrol çubuğunda full seviyesini eski yağ çubugunun x işaret seviyesine çekmişler. Yazılımla da büyük ihtimal bu seviye olayını değiştirmişler. Yapılan işlem bana garip geldi

Evet aynen öyle yapmış görünüyorlar :)

2 saat önce, lordshine61 :

Dün yine düz yolda giderken bu sefer ingiliz anahtarı işareti ve "yağ seviyesi aşırı yüksek yağı değiştirin" uyarısı.

Bu akşam tanıdığım bir servis ile görüştüm. Mazda CX-3'lerde yağa yakıt karışabildiğini ama çok aşırı yükselmedikçe problem olmayacağını ekledi yalnız sizinki sınırda gibi şu anda, servise gitmenizde fayda var. Buradan gelecek bir yorum ne kadar iyi niyetli olursa olsun sonuçları itibariyle motorda sıkıntıya sebep olabilir ki kimseyi bu yük altına sokmamak en doğrusu olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

https://www.avontuning.co.uk/blog/mazda-5-6-oil-level-rising

biraz arastirdigimda genel olarak mazda dizellerde yag artisi gormusler bunun sebeni de dizel partikul filtresini DPF baglamislar. Olay genelde kisa sureli suruslerde eksoz yeterli sicakliga cikamiyor ve dizelin bazi kismi tam yanmiyor ve yaga karisiyor diye yazmislar. en azindan servise gittiginizde dizel partikul filtersine bakmasina saglayabilirsiniz. İns. en kisa surede cozume kavusur ve bizi bilgilendirirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakımdan sonraki 6300 km nin özeti; Aracı bakımdan aldıktan 1 gün sonra 2 ağustosta uzun yola çıktım 4350 km yi uzun yolda 13 günde yaptım. 15 ağustosta trabzona geldim. Bu 4350 km yol boyunca ortalama yakıt tüketimim 5.9 litre oldu ki aracı devirli kullandığımın ispatı niteliğinde. Aradan 2 hafta geçti 1 eylülde trabzondan orduya gittim geldim. 350 km ye yakın bir yol. Geri kalan kısım genel itibari ile trabzon akçaabat arası işe gidip gelme şeklinde. Yakıtı servisteki ustanın da tavsiyesi üzerine bakım sonrası hep opetten aldım. Bu kadar kısa bir sürede dpf nin tıkanarak mazotu atamaması (ki arabanın sürüşünde çekişinde hiç sorun yok) ve yağın yükselmesi tüm sürüş şartları normalken bana hiç mantıklı gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Zealot :

Bu yanma odasına 3000 bar basınçla püskürtülen mazot, nasıl oluyor da yağa karışıyor, Allah rızası için biri bana anlatsin 

O kadar basınçla püskürtürsen olacağı bu :D 

Cidden yağın yanma odasına geçmesini anladım da yakıtın yağa karışmasını pek ben de akıl sır erdiremedim :) Yetkili ağızlardan bir cevap alabilirsek içimiz rahatlayacak. @dr_azoom nedir bu işin sırrı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@ediz07 arkadaşımızın dediği gibi dizel araöları dahada ekonomik olsun diye devirsiz kullanıyoruz , dizelleri benim tavsiyem rx8'ler gibi kullanmak arada sırada devirli kullanmamız lazım , dpf'den düşük devirde kullanıldıpında eksozdan yanmış mazot tam cıkış yapmıyor ve zamanla dpf filtresini tıkıyor , dediğim gb dizellere bazen basmak devirli kullanmak gerekiyor. Benim tavsiyem tekrardan bir mazda servisene giderek özellikle dexalia dpf yağ ile yenileyin depodan az miktar mazot alınarak test ortamına incelenmesi yapılabilir. belki almış olduğunuz mazot içinde (su vs.) olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun acelemiz yok.

13 dakika önce, dr_azoom :

Abi şuan hastanedeyim benim ufaklık ateşlenmiş dönüş yapcam konu İçin bana biraz müsade edin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu şartlar olgunlaştığında,  mazot tam olarak  hangi noktadan yağa karışıyor.. 

2 dakika önce, dr_azoom :

1- Dpf tıkalı ise

2-enjektör fazla işiyorsa (fazla mazot püstürkme)

3-veya aracın mekanik bir problemi var ise

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, dr_azoom :

büyük ihtimal bahsi geçen aracın dpf tıkalı veya enjektörlerden biri fazla püstürme yapıyor , @Burak abi yeterli mi?

Malesef :D Mühendis adamı ikna etmek zor. Bu durumlarda yakıt nereden yağa karışıyor? Yanma odasından mı? Yanı silindirin kenarlarından mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hem dpf tıkalı olsun.. 

hemde 4 enjektör birden fazla püskürtme yapsın..  

bu şartlar altında yakıt yağa nereden karışıyor..  

o kısımda takılı kaldık 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Burak :

Malesef :D Mühendis adamı ikna etmek zor. Bu durumlarda yakıt nereden yağa karışıyor? Yanma odasından mı? Yanı silindirin kenarlarından mı?

egr valfinden , yanmamış mazot egr vaflden tekrar pistonlara gönderim oluyor , fazla yakıt olunca piston tepesinde yağ ile karışım oluyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• mesut2323
      Yazan: mesut2323
      Bu araç sahibi forumumuzda mı acaba? Bilgisi olan var mı? Ben mi yeni fark ettim?
      Haberin linkini bulursam atacağım.
      https://www.google.com/amp/s/m.haberturk.com/bingol-haberleri-amp/83093710-sifir-aldigi-otomobil-ayipli-mal-cikti-hukuk-mucadelesi-baslatti

• farmutcu
      Yazan: farmutcu
      arkadaşlar merhaba
      2015 model power sense dizel cx3 üm var. gören otomotivden 8500 kmde aldım ve şu anda 20 bin kmde. motordan özellikle 90-100 km  ve 135 ile 140 km arasında vınlama şeklinde ses geliyor. 10 bin bakımda kazan değişti, 20 bin bakımdada motorda temizlik işlemi yapıldı ama ses azalmadı. sonrada servis sesin normal olduğunu her araçta olduğunu söyledi. hatta test ederken bir başka cx3 sahibi bayanda araca bindi ve bu sesin onun aracındada olduğunu söyledi. oda başta dert etmiş ama sonradan alışmış böyle dedi. ben alışmak istemiyorum. böyle bir sesi mazdaya hiç yakıştıramıyorum. aracımı almama sebep olan kuzenim fotifoti'nin aracında da böyle bir ses yok. başına böyle birşey gelen var mı? varsa çözüme kavuştumu yoksa servis elemanın önerisini dinleyip benzinli olanımı alayım  sesten şikayetçi isem benzinlisi ile değiştirelim dedi  konuyla ilgili bilgisi olan varsa açıklarsa sevinirim. 
      herkese teşekkürler
    • erdi24
      Yazan: erdi24
      Merhabalar, tanıtımda da belirttiğim gibi aracı 1 ay önce kadar aldım yaşadığım konum oldukça rampalı sürekli rampa çıkmak zorunda kalıyorum. Çıkarken genelde vitesi manuele alıyorum. Tabi bu da yakıt tüketimini oldukça etkiliyor(8.9L) siz rampalarda ne yapıyorsunuz ? Veya ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz.
    • MayLife
      Yazan: MayLife
      Arkadaşlar herkese merhaba;
      Evin ilk aracını değiştirmek için artık vakit geldi geçiyor.Uzun süredir hayalini kurduğumuz cx3 e kavusmamız için çok az bi süre kaldı.Ailece mazda hayranıyız..Mazda cx3 power sense 2016  ortalama 100 bin tl bütçe civarı km düşük bi araç arayışlarına başladım.Aracın olmazsa olmazı donanım seviyesi ve siyah renk olması.Eşim de bende bu aracı ömürlük kullanmayı düşünüyoruz.2 kişi olduğumuz için bağaj ve iç hacimle ilgili hiçbir problem yok.Aracı şehir içi sıklık da kullansak da yılda 2  3 defa şehirler arası ve ayda en az  1 kere hafta sonu Ankara Konya git gel yapacağız.
      Araç ile ilgili sanırım izlemediğim test,inceleme vs. kalmamıştır ama siz değerli mazdaclubtr üyeleri ve araç sahipleri araç ile ilgili izlenimlerini paylaşırsa çok sevinir,mutlu olur,teşekkür ederim...
      Öncellikle uzun yol kullanımların da aracı her zaman performanslı kullanırım,tabiri caizse limitleri zorlarım her zaman, bu yüzden 270nm tork yeterli görünüyor ancak  105bg  korkutuyor.Bu motor için chip tuning e başvuran oldumu ? Yaptırırsam garanti bozulur mu ?a Araca herhangi bir zararı dokunur mu çünkü gerçekten fabrika verisi çok düşük görünüyor.Ben ve benim gibi bir çok mazda sever için can sıkıcı bir durum olduğunu düşünüyorum.
      2. olarak yalıtımı.Yüksek hızlarda lastik yol rüzgar sesi ne durumda.Sollama yaparken ağır bir araç yanından geçerken bazı araçlarda hafif bi sallanma oluyor.Mazda cx3 b sınıfı bi suv olarak geçiyor sonuçta,viraj performansı güven veriyor mu ?
      Değerli yorumlarınız için teşekküler...
    • Balaban
      Yazan: Balaban
      Merhaba Değerli Arkadaşlar.Benim ilk sıfır aracım olması münasebetiyle,takdir edersinizki araç hakkında tedbirli olmaya çalışıyorum.0 Araç alımlarında nelere dikkat edilmesisi gerektiği konusunda bilgi toplarken(Google Amca sağolsun) bir iki video ile karşılaştım.Servisler yeni araçların modern kesim yeni lazer sistemiyle üretildiklerini rodaja gerek olmadığını söylüyorlar.Bir kısım ustamızda;bunun servis gelirlerini artırmak için,yetkili servislerin, araç sahiplerinin araçlarıyla değil de,sürekli arızalanıp serviste para bayılan araç sahipleriyle ilgilendiğini söylüyor.Birde video paylaşayım belki yardımı olur.Değerli mazda Doğayenleri Rodaj konusunda fikirlerini beyan ederlerse sevinirim...

• Yeni Oluştur...