Jump to content

Mazda CX-3 İngiliz Anahtarı Uyarı Işığı ve Yağ Seviyesi

lordshine61
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracın 2 hafta önce 19300 km de 20000 bakımını yaptırdım. bu süre boyunca herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. söz verdikleri yağ ve yağ filtresi ücretini de faturadan düştüler. değişenler yağ, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi ve rutin kontroller yapıldı.

Bakımdan sonraki hafta  geçtiğimiz cumartesi araç rolantideyken hafif gaz verip bıraktığımda arasıra, mazot filtresi sorunu olan araçlardan gelen sesin aynısına rastladım. Aracın mazot filtresi 1000 km de iken daha önce garanti kapsamında değiştirilmiş yeni tip filtreydi. Usta gerekli kontroleri yaptı ve mazot filtresinde bir miktar su biriktiğini, filtrenin şiştiğini kötü yakıttan olduğunu belirtti, yakıtımı sürekli aynı OPET'tan alıyorum. hatta içindeki mazotu pet bardağa süzüp bana da gösterdi. 20000 bakımında değiştirmemiş olduğumuz mazot filtresini de olaya ücretiyle dahil etmiş olduk.

Mazot filtresi kitapçıkta 30000 km de değişmelidir yazmasına rağmen türkiye şartlarında daha erken değişmesi gerekiyor anlaşılan. Siz mazot filtrenizi kaç bin kim de değiştiriyorunuz ve yakıtını hangi istasyondan alıyosunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...
04.02.2018 at 17:47, lordshine61 :

Aracın 2 hafta önce 19300 km de 20000 bakımını yaptırdım. bu süre boyunca herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. söz verdikleri yağ ve yağ filtresi ücretini de faturadan düştüler. değişenler yağ, yağ filtresi, polen filtresi, hava filtresi ve rutin kontroller yapıldı.

Bakımdan sonraki hafta  geçtiğimiz cumartesi araç rolantideyken hafif gaz verip bıraktığımda arasıra, mazot filtresi sorunu olan araçlardan gelen sesin aynısına rastladım. Aracın mazot filtresi 1000 km de iken daha önce garanti kapsamında değiştirilmiş yeni tip filtreydi. Usta gerekli kontroleri yaptı ve mazot filtresinde bir miktar su biriktiğini, filtrenin şiştiğini kötü yakıttan olduğunu belirtti, yakıtımı sürekli aynı OPET'tan alıyorum. hatta içindeki mazotu pet bardağa süzüp bana da gösterdi. 20000 bakımında değiştirmemiş olduğumuz mazot filtresini de olaya ücretiyle dahil etmiş olduk.

Mazot filtresi kitapçıkta 30000 km de değişmelidir yazmasına rağmen türkiye şartlarında daha erken değişmesi gerekiyor anlaşılan. Siz mazot filtrenizi kaç bin kim de değiştiriyorunuz ve yakıtını hangi istasyondan alıyosunuz?

Selamun aleykum aynı sorun bende de oldu.yag seviyesi yuksek uyarisi. Hatta eve 2km giderken bile dtc arizasi yandi söndü.k.maras'ta ikamet ediyorum servis gaziantepde(70km uzaklikta)Bu şekilde arabayla gitmeyi uygun bulmuyorum çekici ile göndermeyi düşünüyorum.Hadi araç servise bi şekilde ulaşsa bile ustaya bu durumu nasıl anlatacam.yagi değiştirip 5-10 km test edip düzeldi diyip teslim edeceklerdir. Sizlerden acil öneri bekliyorum.Araba henüz 4bin km'de mayis 2018 de bayiden almistim.2017 mazda3 dizel.Benim anladigim yağa bi şekilde mazot karışıyor buda zaten yağın kalitesini ve durumunu bozar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamun aleykum aynı sorun bende de oldu.yag seviyesi yuksek uyarisi. Hatta eve 2km giderken bile dtc arizasi yandi söndü.k.maras'ta ikamet ediyorum servis gaziantepde(70km uzaklikta)Bu şekilde arabayla gitmeyi uygun bulmuyorum çekici ile göndermeyi düşünüyorum.Hadi araç servise bi şekilde ulaşsa bile ustaya bu durumu nasıl anlatacam.yagi değiştirip 5-10 km test edip düzeldi diyip teslim edeceklerdir. Sizlerden acil öneri bekliyorum.Araba henüz 4bin km'de mayis 2018 de bayiden almistim.2017 mazda3 dizel.Benim anladigim yağa bi şekilde mazot karışıyor buda zaten yağın kalitesini ve durumunu bozar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Herkese merhaba. Foruma yeni katıldım ve acemiyim 🤗 bu yüzden yanlış bir yere yazıyorsam kusura bakmayın lğtfen 🙏

Yaklaşık 3 haftadır 2016 mazda cx3 arajım sarı ingiliz anahtarı alarmı veriyor ve açıklamasında ekranda yağ seviyesi yükseldi yazıyor. Çok geç de olsa bugün yetkili servise götürdüm ve 120.000 km deki aracımın 4 enjektörünün bozulduğunu söylediler. 4 tane orjinal sıfır takarsam 35.000, tamire gidersek 13.000 tl kadar tutacağını söylediler 🤯Çıkmasının tanesi de en az 2.000 miş.

120.000’deki bi arabada bu normal mi sizce? Dizeli hep en bilindik büyük yerlerden alıyoruz… Başka bi çözüm önerisi olan var mı? Bir de bu eğer kronik bir problemse mazda sorumluluk kabul etmiyor mu gibi sorular var aklımda.

yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler 🙋🏻‍♂️

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Mazda cx3 2016 :

Herkese merhaba. Foruma yeni katıldım ve acemiyim 🤗 bu yüzden yanlış bir yere yazıyorsam kusura bakmayın lğtfen 🙏

Yaklaşık 3 haftadır 2016 mazda cx3 arajım sarı ingiliz anahtarı alarmı veriyor ve açıklamasında ekranda yağ seviyesi yükseldi yazıyor. Çok geç de olsa bugün yetkili servise götürdüm ve 120.000 km deki aracımın 4 enjektörünün bozulduğunu söylediler. 4 tane orjinal sıfır takarsam 35.000, tamire gidersek 13.000 tl kadar tutacağını söylediler 🤯Çıkmasının tanesi de en az 2.000 miş.

120.000’deki bi arabada bu normal mi sizce? Dizeli hep en bilindik büyük yerlerden alıyoruz… Başka bi çözüm önerisi olan var mı? Bir de bu eğer kronik bir problemse mazda sorumluluk kabul etmiyor mu gibi sorular var aklımda.

yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler 🙋🏻‍♂️

Tamiri nasil 13000 tl tutuyor anlamak mumkun degil. Kanallari temizleyecekler alti ustu yada yay/bobin mekanizmasini elden gecirirler tekrandan. Valla bende bir dukkan acicam en sonunda bosa muhendis olduk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Reicht :

Tamiri nasil 13000 tl tutuyor anlamak mumkun degil. Kanallari temizleyecekler alti ustu yada yay/bobin mekanizmasini elden gecirirler tekrandan. Valla bende bir dukkan acicam en sonunda bosa muhendis olduk

Valla benim bu konuda anlamadığım çok konu var. Japon arabası ve mazda kalitesinde bunlar nasıl oluyor? Bence kö çok az hala ve kötü yerden ucuz mazot vs asla almadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mazda cx3 2016 :

Valla benim bu konuda anlamadığım çok konu var. Japon arabası ve mazda kalitesinde bunlar nasıl oluyor? Bence kö çok az hala ve kötü yerden ucuz mazot vs asla almadım.

Benim de anlamadığım 4 enjektör birden nasıl bozuluyor? makineye bağlarsın en fazla 1-2 enjektör hata verir üretim hatası ile ilgili olabilir ama 4 enjektör birden genelde yanlışlıkla benzin almış, mazot filtresi tamamen tıkanmış, kötü yakıt almış dizellerde görülen bir durum. Yağ seviyesi yükselmesi motoru Dpf rejenerasyon yaparken kapatmak ile ilgili muhtemelen, silindir içinde mazot kalıp yağa karışıyor. Tahmin ediyorum günlük kısa mesafe gidip motor kapatıyorsunuz.

İstanbulda bilindik bir özel servis varsa oradan da bir fikir alın derim. 

Mazda'nın 1.5 dizellerinde çok fazla arıza yaşayan var, bu motorlarda Mazda sorunsuzluğu yok orası ayrı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Leanback :

Benim de anlamadığım 4 enjektör birden nasıl bozuluyor? makineye bağlarsın en fazla 1-2 enjektör hata verir üretim hatası ile ilgili olabilir ama 4 enjektör birden genelde yanlışlıkla benzin almış, mazot filtresi tamamen tıkanmış, kötü yakıt almış dizellerde görülen bir durum. Yağ seviyesi yükselmesi motoru Dpf rejenerasyon yaparken kapatmak ile ilgili muhtemelen, silindir içinde mazot kalıp yağa karışıyor. Tahmin ediyorum günlük kısa mesafe gidip motor kapatıyorsunuz.

İstanbulda bilindik bir özel servis varsa oradan da bir fikir alın derim. 

Mazda'nın 1.5 dizellerinde çok fazla arıza yaşayan var, bu motorlarda Mazda sorunsuzluğu yok orası ayrı.

Teşekkürler. Aslında bu yetkili sevisteki ustayı da Herkesin tavsiye ettiği Ekinci oto Adem usta tavsiye etti. Ama benim kendi ustam var, ona da göstericem bu hafta. Sanırım japon arabalarında dizel seçmemek daha doğru olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Mazda cx3 2016 :

Teşekkürler. Aslında bu yetkili sevisteki ustayı da Herkesin tavsiye ettiği Ekinci oto Adem usta tavsiye etti. Ama benim kendi ustam var, ona da göstericem bu hafta. Sanırım japon arabalarında dizel seçmemek daha doğru olacak.

2.2 dizelleri çok iyidir aslında da zamanında bize gelmedi maalesef vergi sistemi sebebiyle. 1.5'den sonra çıkan 1.8 dizelleri de iyiydi, onu da alamadık :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11.12.2021 at 17:25, Mazda cx3 2016 :

Merhaba enjektörler denso markadır genellikle ve bunu yapacak tek pompacı var oda Nippon dizel firması orayla bir görüşün isterseniz enjektör memeleri değişimi yapılıyor yeni versiyon meme takılıyor. İlk seri enjektörlerde çabuk bozulma sorunu vardı yeni seri enjektörlerde bu sorun geliştirilmiş meme ucları ile çözüldü. Genellikle üstünde s560 13h50 kodu çıkar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, Ataergican :

Merhaba enjektörler denso markadır genellikle ve bunu yapacak tek pompacı var oda Nippon dizel firması orayla bir görüşün isterseniz enjektör memeleri değişimi yapılıyor yeni versiyon meme takılıyor. İlk seri enjektörlerde çabuk bozulma sorunu vardı yeni seri enjektörlerde bu sorun geliştirilmiş meme ucları ile çözüldü. Genellikle üstünde s560 13h50 kodu çıkar. 

Süper oldu bu bilgi teşekkürler 👍🏻 Bu arada bir yerde 4 tane denso marka 1600 tl’ye satılıyor; 2015 sonrası mazda 3 dizel için diyor ama sanırım aynıdır? 

bu arada acaba sorun enjektörler olmayabilir mi, servis yanılıyor olabilir mi diye de düşünüyorum. Çünkü çok anlamsız geliyor hepsinin bozulması. 
Bu hafta başka bir ustaya daha gösterip karar vericem ne yapacağıma. 
sizin önerdiğiniz Nippon’u da arayacağım tabi.

teşekkürler tekrar 🙏

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.12.2021 at 18:56, Mazda cx3 2016 :

Süper oldu bu bilgi teşekkürler 👍🏻 Bu arada bir yerde 4 tane denso marka 1600 tl’ye satılıyor; 2015 sonrası mazda 3 dizel için diyor ama sanırım aynıdır? 

bu arada acaba sorun enjektörler olmayabilir mi, servis yanılıyor olabilir mi diye de düşünüyorum. Çünkü çok anlamsız geliyor hepsinin bozulması. 
Bu hafta başka bir ustaya daha gösterip karar vericem ne yapacağıma. 
sizin önerdiğiniz Nippon’u da arayacağım tabi.

teşekkürler tekrar 🙏

Enjektör bozulmasını şöyle anlayabilirsiniz. Motor yağında çoğalma ve incelme varsa enjektörleriniz fazla işeme yapıyordur. Bu enjektörlerin testi maalesef olmuyor kim yaparım derse de yalan söyler. Sadece mikroskop altında görebilir. Bir an önce kontrol ettirmenizi tavsiye ederim fazla işeme varsa piston tepesine fazla yakıt vermesini sağlar Buda motora zarar verebilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.12.2021 at 01:32, Ataergican :

Enjektör bozulmasını şöyle anlayabilirsiniz. Motor yağında çoğalma ve incelme varsa enjektörleriniz fazla işeme yapıyordur. Bu enjektörlerin testi maalesef olmuyor kim yaparım derse de yalan söyler. Sadece mikroskop altında görebilir. Bir an önce kontrol ettirmenizi tavsiye ederim fazla işeme varsa piston tepesine fazla yakıt vermesini sağlar Buda motora zarar verebilir. 

Teşekkürler.

Bugün dışarıdan 7000 tl’ye 4 tane kullanılmış enjektörü taktırdım. İnşallah bu son olur.

Bu arada konu hakkında da baya bilgi edinmiş oldum. Bu euro 5 motorların hepsinde olabilen bir sıkıntıymış. Çözümü haftada en az 1 kere motorun ısınmasını sağlayacak şekilde en az 40 dk hatta arada biraz da devirli kullanmakmış. Motor o ısıya ulaşmazsa partikül filtresi kendini temizleyemiyormuş ve enjektörlwr bu sebeple bozuluyormuş. Yani haftada en az bir kere motorun iyice ısınması şartmış. Buradan da yazalım ki başkaları da bilgilensin.

Herkese teşekkürler ve kazasız belasız günler!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Mazda cx3 2016 :

Teşekkürler.

Bugün dışarıdan 7000 tl’ye 4 tane kullanılmış enjektörü taktırdım. İnşallah bu son olur.

Bu arada konu hakkında da baya bilgi edinmiş oldum. Bu euro 5 motorların hepsinde olabilen bir sıkıntıymış. Çözümü haftada en az 1 kere motorun ısınmasını sağlayacak şekilde en az 40 dk hatta arada biraz da devirli kullanmakmış. Motor o ısıya ulaşmazsa partikül filtresi kendini temizleyemiyormuş ve enjektörlwr bu sebeple bozuluyormuş. Yani haftada en az bir kere motorun iyice ısınması şartmış. Buradan da yazalım ki başkaları da bilgilensin.

Herkese teşekkürler ve kazasız belasız günler!

Geçmiş olsun inşallah sorun tekrar etmez elinizdeki eski enjektörleri atmayın onların üst kısmı yani kütük kısmı sağlamdır daha ileride parça olarak veya meme kısımları tamir edilip yedek olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca bizim motorlar Euro 5 değil Euro 6 motor ve bu motorlar dizel yakıtlarda hassas motorlardır kükürt oranları minimum seviyede olması lazım. Malum Türkiye şartlarında denetim konusunda zayıf olduğu İçin güvenilir dediğiniz markalarda bile motorin konusunda para kazanma politikalarından çok kaliteli ürün kullanmıyorlar. O yüzden emin olduğunuz istasyonlardan sürekli yakıtınızı almanızı tavsiye ederim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Ataergican :

Geçmiş olsun inşallah sorun tekrar etmez elinizdeki eski enjektörleri atmayın onların üst kısmı yani kütük kısmı sağlamdır daha ileride parça olarak veya meme kısımları tamir edilip yedek olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca bizim motorlar Euro 5 değil Euro 6 motor ve bu motorlar dizel yakıtlarda hassas motorlardır kükürt oranları minimum seviyede olması lazım. Malum Türkiye şartlarında denetim konusunda zayıf olduğu İçin güvenilir dediğiniz markalarda bile motorin konusunda para kazanma politikalarından çok kaliteli ürün kullanmıyorlar. O yüzden emin olduğunuz istasyonlardan sürekli yakıtınızı almanızı tavsiye ederim 

Teşekkürler, saklıyorum enjektörleri.

bilgilendirme için de teşekkürler, kesinlikle hep aynı ve güvenilir yerden almak en doğrusu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• mesut2323
      Yazan: mesut2323
      Bu araç sahibi forumumuzda mı acaba? Bilgisi olan var mı? Ben mi yeni fark ettim?
      Haberin linkini bulursam atacağım.
      https://www.google.com/amp/s/m.haberturk.com/bingol-haberleri-amp/83093710-sifir-aldigi-otomobil-ayipli-mal-cikti-hukuk-mucadelesi-baslatti

• farmutcu
      Yazan: farmutcu
      arkadaşlar merhaba
      2015 model power sense dizel cx3 üm var. gören otomotivden 8500 kmde aldım ve şu anda 20 bin kmde. motordan özellikle 90-100 km  ve 135 ile 140 km arasında vınlama şeklinde ses geliyor. 10 bin bakımda kazan değişti, 20 bin bakımdada motorda temizlik işlemi yapıldı ama ses azalmadı. sonrada servis sesin normal olduğunu her araçta olduğunu söyledi. hatta test ederken bir başka cx3 sahibi bayanda araca bindi ve bu sesin onun aracındada olduğunu söyledi. oda başta dert etmiş ama sonradan alışmış böyle dedi. ben alışmak istemiyorum. böyle bir sesi mazdaya hiç yakıştıramıyorum. aracımı almama sebep olan kuzenim fotifoti'nin aracında da böyle bir ses yok. başına böyle birşey gelen var mı? varsa çözüme kavuştumu yoksa servis elemanın önerisini dinleyip benzinli olanımı alayım  sesten şikayetçi isem benzinlisi ile değiştirelim dedi  konuyla ilgili bilgisi olan varsa açıklarsa sevinirim. 
      herkese teşekkürler
    • erdi24
      Yazan: erdi24
      Merhabalar, tanıtımda da belirttiğim gibi aracı 1 ay önce kadar aldım yaşadığım konum oldukça rampalı sürekli rampa çıkmak zorunda kalıyorum. Çıkarken genelde vitesi manuele alıyorum. Tabi bu da yakıt tüketimini oldukça etkiliyor(8.9L) siz rampalarda ne yapıyorsunuz ? Veya ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz.
    • MayLife
      Yazan: MayLife
      Arkadaşlar herkese merhaba;
      Evin ilk aracını değiştirmek için artık vakit geldi geçiyor.Uzun süredir hayalini kurduğumuz cx3 e kavusmamız için çok az bi süre kaldı.Ailece mazda hayranıyız..Mazda cx3 power sense 2016  ortalama 100 bin tl bütçe civarı km düşük bi araç arayışlarına başladım.Aracın olmazsa olmazı donanım seviyesi ve siyah renk olması.Eşim de bende bu aracı ömürlük kullanmayı düşünüyoruz.2 kişi olduğumuz için bağaj ve iç hacimle ilgili hiçbir problem yok.Aracı şehir içi sıklık da kullansak da yılda 2  3 defa şehirler arası ve ayda en az  1 kere hafta sonu Ankara Konya git gel yapacağız.
      Araç ile ilgili sanırım izlemediğim test,inceleme vs. kalmamıştır ama siz değerli mazdaclubtr üyeleri ve araç sahipleri araç ile ilgili izlenimlerini paylaşırsa çok sevinir,mutlu olur,teşekkür ederim...
      Öncellikle uzun yol kullanımların da aracı her zaman performanslı kullanırım,tabiri caizse limitleri zorlarım her zaman, bu yüzden 270nm tork yeterli görünüyor ancak  105bg  korkutuyor.Bu motor için chip tuning e başvuran oldumu ? Yaptırırsam garanti bozulur mu ?a Araca herhangi bir zararı dokunur mu çünkü gerçekten fabrika verisi çok düşük görünüyor.Ben ve benim gibi bir çok mazda sever için can sıkıcı bir durum olduğunu düşünüyorum.
      2. olarak yalıtımı.Yüksek hızlarda lastik yol rüzgar sesi ne durumda.Sollama yaparken ağır bir araç yanından geçerken bazı araçlarda hafif bi sallanma oluyor.Mazda cx3 b sınıfı bi suv olarak geçiyor sonuçta,viraj performansı güven veriyor mu ?
      Değerli yorumlarınız için teşekküler...
    • Balaban
      Yazan: Balaban
      Merhaba Değerli Arkadaşlar.Benim ilk sıfır aracım olması münasebetiyle,takdir edersinizki araç hakkında tedbirli olmaya çalışıyorum.0 Araç alımlarında nelere dikkat edilmesisi gerektiği konusunda bilgi toplarken(Google Amca sağolsun) bir iki video ile karşılaştım.Servisler yeni araçların modern kesim yeni lazer sistemiyle üretildiklerini rodaja gerek olmadığını söylüyorlar.Bir kısım ustamızda;bunun servis gelirlerini artırmak için,yetkili servislerin, araç sahiplerinin araçlarıyla değil de,sürekli arızalanıp serviste para bayılan araç sahipleriyle ilgilendiğini söylüyor.Birde video paylaşayım belki yardımı olur.Değerli mazda Doğayenleri Rodaj konusunda fikirlerini beyan ederlerse sevinirim...

• Yeni Oluştur...