Jump to content

Mazda CX-3 Yedek Lastik + Subwoofer Uygulaması

MazdaES
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar Mazdaclubtr kullanıcıları herkese iyi akşamlar dilerim. Öncelikle forumu baştan sona inceledim ama göremedim daha önce benzer konu açıldıysa şimdiden özür dilerim.

2017 model CX-3 Power Sense aracımı yeni satın aldım fakat araçta stepne yerine tamir kiti bulundurması beni endişelendiriyor ve güven vermiyor açıkçası. Subwoofer  ve stepneyi aynı anda bagajda kullanabilen uygulayan arkadaşlar var mıdır? Biraz araştırdım ve yurtdışında bir kişi bir kısmını mazda servisinden aldığı parçalarla uygulamış, hatta parça numaralarını bile yazmış. (Linki: http://www.jtonline.info/18-inch-spare-wheel/ ) Sizce bu uygulama ne kadar sağlıklı olabilir?

spare-wheel.jpg.447d61de4fc18082b4a2843a495f6783.jpg

Birkaç yetkili mazda servisiyle görüştüm ama böyle bir uygulamaları olmadığını ve daha önce hiç böyle bir talep gelmediğini belirttiler, daha sonra bu linki ve kullandıkları parça numaralarını da kendilerine ilettim ve uygulanabilirliğe müsait olduğu söylendi. Hatta 2 servis bu durumu yakın tarihte gerçekleşecek toplantıda üst mercilere ileteceğini bildirdi.

Cevaplarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamir kiti iyi bir şey ama lastikle ilgili karşılaşabileceğiniz tüm olumsuzluklarda sizi kurtaramıyor ve haliyle yolda kalabileceğiniz durumlar oluşabiliyor. stepnede bulunacak lastik sizi rahatlatacaktır. ben yapılması taraftarıyım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamir kiti aslında çok pratik ve kullanışlı bir ürün ama Allah korusun lastikte yanaktan alınan darbelerde ve yarıklarda tamir kiti pek işe yaramıyor. Acaba böyle bir işlemi uygulatsam aracımın garantisi konusunda sorun yaşar mıyım? Servislerin çoğunu aradım hiçbiri böyle bir işlem yapmamışlar, garanti konusunda da bir şey diyemediler. Bu işlemi garanti dahilinde uygulamaya sıcak bakabilecek servis bulabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Stepnenin yerini elbette hiç bir şey tutamaz. 

Ama bagaj sorunu olup mecbur olunca lastik tamir kitide kaçınılmaz çözüm..

Tamiri zor yahut imkansız lastik hasarlarında ise, kurtarıcı hizmeti kulağımızın bir kenarında küpe olarak kalsın.

Kredi kartlarının, kasko poliçelerinin yıllık 1-2 defa ücretsiz kurtarıcı hizmetleri vardır. Aynı keza bazı konut sigortası poliçelerinde, yeni satın aldığımız lastik ve aküler bu kurtarıcı hizmetini verebiliyor. Bu tip anlarda çoğu zaman mağdurun aklına gelmeyebiliyor bu hizmetler. Ama acil durumlarda acayip iş görüyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik değişimi için mecbur kalmadıkça kurtarıcı hizmetini kullanmak mantıklı gelmiyor açıkcası gerçekten acil bir durum yada arıza söz konusu olursa çekici fiyatları oldukça yüksek oluyor. Şu anda Tunceli deyim en yakın servis Erzurum ve Diyarbakır illerinde yaklaşık 1 sene buradayım. Yeri geliyor bazen şehirler arası yolda telefon çekmiyor o yüzden tedirgin ediyor beni:)Bu sebepten ötürü de stepne + subwoofer uygulamasını yaptırmak istiyorum.

6 dakika önce, Servet :

Garantiyi etkileyen hiçbir unsur yok. Oem jant ve lastik bagajda duracak. Sağı solu kırıp dökecek montaj zaten olmaz

Bilgilendirme için teşekkür ederim Servet Bey. Bir de aklıma gelmişken tam teşekküllü, en iyi yetkili servis hizmeti verebilen bayi sizce hangisidir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, MazdaES :

mecbur kalmadıkça kurtarıcı hizmetini kullanmak mantıklı gelmiyor açıkcası gerçekten acil bir durum yada arıza söz konusu olursa çekici fiyatları oldukça yüksek oluyor.

Tabiki mantıklı bir tercih ve düşünce. Ama kurtarıcı hizmetini artık bilmediğimiz bir çok satın aldığımız hizmetler bonus gibi veriyor.

Kasko senede 2 defa veriyor..

Bir çok kredi kartı (Garanti Bonus - Ykb World kart ) asistan hizmetleri altında veriyor.. Elektrikçi, sıhhi tesisatçı, çilingir hizmeti, camcı vs gibi hizmetleride var. Misal çilingir hizmetinden 2 defa yararlandım Garanti banasından. Çok profesyonel ve hızlılardı.

Günümüzdeki bir takım konut sigortaları yine asistan hizmetleri altında bu hizmeti veriyor..

Bireysel emeklilik - hayat sigortası vs gibi poliçeler hediye edebiliyor rekabet açısından...

Demem o ki stepne en kesin en garanti çözümdür.. Ama kendimden örnek verecek olursam misal düğüne gidiyorum jilet gibi giyinmişim..Stepnem olsa dahi Hayatta lastik değiştime işine girmem, direk kurtarıcı çağırırım. Yahutta dışarıda sağnak yağmur veya soğuk hava kar var..Yine hayatta lastik değiştirmem, çağırırım kurtarıcıyı giderim en yakın lastikçiye. :D 

En sıkıntılı durum şehir merkezine uzak yerlerde bu durumun başına gelmesi.. O yüzden stepnenin bulunması büyük avantaj.. Stepnenin haricinde araçta bir powerbank ve telefon şarj bulunması stepne gibi bence şart. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
01.10.2017 at 23:44, MazdaES :

Merhabalar Mazdaclubtr kullanıcıları herkese iyi akşamlar dilerim. Öncelikle forumu baştan sona inceledim ama göremedim daha önce benzer konu açıldıysa şimdiden özür dilerim.

2017 model CX-3 Power Sense aracımı yeni satın aldım fakat araçta stepne yerine tamir kiti bulundurması beni endişelendiriyor ve güven vermiyor açıkçası. Subwoofer  ve stepneyi aynı anda bagajda kullanabilen uygulayan arkadaşlar var mıdır? Biraz araştırdım ve yurtdışında bir kişi bir kısmını mazda servisinden aldığı parçalarla uygulamış, hatta parça numaralarını bile yazmış. (Linki: http://www.jtonline.info/18-inch-spare-wheel/ ) Sizce bu uygulama ne kadar sağlıklı olabilir?

spare-wheel.jpg.447d61de4fc18082b4a2843a495f6783.jpg

Birkaç yetkili mazda servisiyle görüştüm ama böyle bir uygulamaları olmadığını ve daha önce hiç böyle bir talep gelmediğini belirttiler, daha sonra bu linki ve kullandıkları parça numaralarını da kendilerine ilettim ve uygulanabilirliğe müsait olduğu söylendi. Hatta 2 servis bu durumu yakın tarihte gerçekleşecek toplantıda üst mercilere ileteceğini bildirdi.

Cevaplarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.:)

Bu konu hakkında son durum nedir acaba, başarılı bir şekilde stepne taktırabilen varmı, var ise nerede yaptırmış acaba. stepnesizlik tedirgin ediyor :(  birde 18 jant stepne sığacak mı acaba yuvaya ? Bilgilendirebilirseniz çok makbule geçer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

kusura bakmayın yoğunluktan pek foruma giremedim. Yakın zamanda aracımın bakımı için servise gideceğim biraz daha detaylı bilgi almaya çalışacağım. Mevcut olan stepne yerine sığmaz, vermiş olduğum konu linklerini incelerseniz köpük standlarının değişmesi gerekiyor, yedek parça numaralarını bulabildim ama fiyat teklifi almadım. Bir gelişme olursa konuya eklerim. Açıkcası benim gözümde çok verimli olacağı yönünde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Ben kendí imkanlarimla bu olayi gerceklestirdim

resimlerden asamalar belli

lastík orjinal jant 18 inc olmuyor

en uygun olan  16 inc 

17 inc dahi olmuyor

205/55/16 lastik 

5x114.3 jant 

ve sonuc

1 dakika önce, bekdem41 :

en uygun olan  16 inc 

17 inc dahi olmuyor

205/55/16 lastik 

5x114.3 jant 

ve sonuc

IMG_7077.thumb.JPG.77e69eadc13a87404ddad5a7bd560a7e.JPG

4 dakika önce, bekdem41 :

en uygun olan  16 inc 

17 inc dahi olmuyor

205/55/16 lastik 

5x114.3 jant 

ve sonuc

6 dakika önce, bekdem41 :

en uygun olan  16 inc 

17 inc dahi olmuyor

205/55/16 lastik 

5x114.3 jant 

ve sonuc

IMG_7078.JPG

8 dakika önce, bekdem41 :

en uygun olan  16 inc 

17 inc dahi olmuyor

205/55/16 lastik 

5x114.3 jant 

ve sonuc

IMG_7078.JPG

IMG_7079.thumb.JPG.40ee3a65183229e43095921d148932bf.JPG

10 dakika önce, bekdem41 :

en uygun olan  16 inc 

17 inc dahi olmuyor

205/55/16 lastik 

5x114.3 jant 

ve sonuc

IMG_7078.JPG

10 dakika önce, bekdem41 :

en uygun olan  16 inc 

17 inc dahi olmuyor

205/55/16 lastik 

5x114.3 jant 

ve sonuc

IMG_7078.JPG

IMG_7082.JPG

12 dakika önce, bekdem41 :

en uygun olan  16 inc 

17 inc dahi olmuyor

205/55/16 lastik 

5x114.3 jant 

ve sonuc

IMG_7078.JPG

IMG_7082.JPG

IMG_7083.JPG

IMG_7093.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, bekdem41 :

resimleri arka arkaya yukleyemedim 2.5 mb den buyuk olunca ikinci resmi herzaman alinti yaparak yukleme yaptim  :)

Çok başarılı, elinize sağlık.

Kullandığınız malzeme ne? Ben de kendi aracıma benzer birşey yapmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim 

kullandığım malzeme bildiğimiz köpük

ısı yalıtımı söve uygulaması yapan üretimi yapan işyerleri varya bu köpükler onlara büyük kalıplar halinde geliyor onlardan küp halinde kestirdim sonra bende  elektrikli ısıtıcı telini açtım iki ucuna düşük voltaj vererek köpüğü arabadan aldığım şekile göre kestim 

FBC14ED3-D7F5-4E4F-BC6A-542E8DE30DF3.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...