Jump to content

Almanya'da Araç İçi Kamera Yasak !

Revivo73
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Chip.de 'de bugün (2.Ekim.2017) çıkan haberde Münih'te 52 yaşındaki bir bayan sürücü maddi hasarlı kaza sonrası belgelere kaza video kaydını da ekledi ve Almanya'daki Veri Koruma Yasası (Datenschutzgesetz) nı ihlalden €150 ceza aldı!

Münihli kadın Ağustos 2016'da aracını park etti. Aracın arka camında kamera var ve kayıttaydı. Bir başka araç kadının aracına carptı ve kadın video kayıtlarıyla polise gitti. Olay adliyeye intikal etti ve hakim kişilerin rızası olmadan video kaydedilmesinin kanuna aykırı old belirtip cezayı hükme bağladı. Bu durumlarda ceza €150.000 'e kadar çıkabiliyor fakat kadının maaşı €1500 old için €150 ceza verildi.

http://www.chip.de/news/Aus-dem-Auto-gefilmt-Gericht-verhaengt-heftige-Geldstrafe_124278931.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2014'te Bayern Münih'in kulüp başkanı ve eski Alman futbolcu Rummenigge Katar'dan aldığı 2 adet €50.000'lik saati Alman gümrüğüne beyan etmediği için €250.000 ceza almıştı. O ceza da Rummenigge'nin yıllık gelirine göre hesaplanmıştı. Bu tür davalarda ceza kişinin gelirine göre hesaplanıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Revivo73 :

2014'te Bayern Münih'in kulüp başkanı ve eski Alman futbolcu Rummenigge Katar'dan aldığı 2 adet €50.000'lik saati Alman gümrüğüne beyan etmediği için €250.000 ceza almıştı. O ceza da Rummenigge'nin yıllık gelirine göre hesaplanmıştı. Bu tür davalarda ceza kişinin gelirine göre hesaplanıyor. 

İyimiş... Caydırıcılığı var. 1 milyar $ varlığı olan birine 400 tl radar cezası ne kadar caydırıcı olur ? Alır Lamborginiyi sonra ver elini Ankara...

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu olay emsal teşkil ederek gerçekten araç içi kamera yasaklanmış mı ?

Yoksa yasak değil ama cezasına razı ol mu deniliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçiçi kamera bulundurmak serbest fakat görüntüleri Internette paylaşmak ve polise vermek yasak. Fakat Avusturya'da araçiçi kamera bulundurmak dahi yasak, yani aracın ön camına takılı kamera görüldüğü an ceza kesiliyor ve ceza oldukça yüksek. Başka Avrupa ülkelerinde de aynı şekilde sadece bulundurmak dahi yasak.

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya öyle saçmalık mı olur. Sokak mobeselerini de kaldıralım o zaman ben sokak ortasında işerken oram buram görünür ben de bunu hiç istemem :kafa: Kadın bunu polise vermiş. Sanki ortalık yerde ifşa mı etmiş? Dünya değişik bir yere gidiyor sonumuz hayrolsun. 

• Beğen 2
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oldu olacak cep telefonlarinida yasaklasinlar. Malum onlarda da her turlu duzenek var. Offlu hocanin sifresinde hocaya trafik polisi soru soruyor ; hocam adam les gibi alkol kokuyor bende cihaza ufletmedim bsstim cezayi, gunaha girmis miyimdir? Soru sorana verdigi cevap geldi aklima.......gelire gore para cezasi miktarini ayarlamalari guzel bir uygulama ancak arac ici kamera yasaginin pek mantigi yok bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kamera yasağı bence de ilginç bir uygulama fakat sokakta vatandaşa  video kayıtları kazalarda belge olarak kullanılabilir mi diye soruolar kimisi evet olabilir  kimisi kararsızım diyo kimisi de hayır kullanılamaz diyo,  resimdeki kişi örneğin hayır kullanılamaz diyo

0GNn5W.jpg

görüldüğü gibi gayet akıllı mantıklı bu kişinin hayır demesi ilginç, video kayıtları kazada kim hatalı kim hatasız onu gösterir, ona ragmen neden hayır gerekçesini bilsek iyi olurdu ancak haberde onu sormamışlar.

başka bir videoda baktım, Avusturya' da bu olay çok daha sıkı, yani bırak kazalarda belge olmayı, araç içine konulmasına dahi izin verilmio gerekçe olarak ta kanunen sadece polisler etrafı kaydetme izni var falan diyorlar. videoda Rusyada herkesin araç içi kamera takıp herşeyi kaydedebildiğinden bahsederek bu uygulamanın saçmalığına dikkat cekiliyor ancak sonuçta bu uygulama devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence mantıksız. O zaman mobese görüntüleri, hatta polis araçlarındaki kameralar da aynı kapsama girmesi gerekir. 

Ama adalet güzel, gelire göre caydırıcı ceza. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence iç güvenlik ve istihbaratla da ilgili konulara gireceğinden (görülmemesi gereken şeyler görülebilirden) dolayı bu iş vatandaşda yaygınlaşmasın, ben gerekli tedbirleri alırım mantığıda olabilir.

Bencede gelire göre ceza çok güzel :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belli bir gerekçeleri vardır muhakkak. Almanya'da Torrent ağı da yasaktır, daha doğrusu Torrent'ten telif haklı film müzik kitap indirmek yasaktır  7x24 takip eden bir sistemleri var ve yakaladıkları takdirde cezası büyük o yüzden kimse Torrent'i kullanmıo. Türkiye, Fransa, Japonya, Brezilya, ABD, İngiltere, Polonya... tüm büyük ülkelerde serbest bi Almanya'da yasak. Tabi ki o da vatandaşın aleyhine fakat telif sahiplerinin lehine.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Revivo73 :

Belli bir gerekçeleri vardır muhakkak. Almanya'da Torrent ağı da yasaktır, daha doğrusu Torrent'ten telif haklı film müzik kitap indirmek yasaktır  7x24 takip eden bir sistemleri var ve yakaladıkları takdirde cezası büyük o yüzden kimse Torrent'i kullanmıo. Türkiye, Fransa, Japonya, Brezilya, ABD, İngiltere, Polonya... tüm büyük ülkelerde serbest bi Almanya'da yasak. Tabi ki o da vatandaşın aleyhine fakat telif sahiplerinin lehine.

Demekki huylu oldukları konu güvenlik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rusyada kamera işi doğru. Vodka içmeden direksiyon başına geçen yok orada. 

Araç içinde kullanım yasağı kişilerin mahremiyeti yerine devletin mahremiyeti olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

bana da çok saçma geldi. mantığı ne olabilir ki? kamera kayıtları pek çok konuda yardımcı olabilecek şeyler. tamam suistimal edilmesi belki kötü olabilir örneğin birinin haberi yokken onu kötü bir şey yaparken (hayalgücünüze güveniyorum) araç kamerasıyla kaydedip sonra ifşa etmesi o kişiyi suçlu yapmalı. ama amerika'da araç kamerasıyla mesela polislerin siyahilere uyguladığı şddetten tutun trafik kazası sorumlularına kadar pek çok şeyin çözümünde yardımcı oluyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...