Jump to content

Motor düzensiz çalışıyor

Mustafa35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öyle düşünmüyorum İlhan abi. İnternetten her parça bulunuyor. Mazdalarımız yolda da bırakmıyor. Olur da büyük bir sorun olursa Ankara ya da İstanbul'a götürülür. Periyodik bakımları ve mekanik yürüyen aksamı her usta biliyor zaten. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Zealot :

Arkadaş in sorunu ile ilgili  ben özelden çözümü söyledim. Sıkıntı yok, goy goy a devam 

Bize de söyleyin de belki sonradan başkaları da faydalanır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mutlu Tekir :

Öyle düşünmüyorum İlhan abi. İnternetten her parça bulunuyor. Mazdalarımız yolda da bırakmıyor. Olur da büyük bir sorun olursa Ankara ya da İstanbul'a götürülür. Periyodik bakımları ve mekanik yürüyen aksamı her usta biliyor zaten. 

Yok ben bunu zaten genel anlamda değil, kişisel düşüncem olarak söylemiştim Şahsen ben internetten parça ara, al getirt. Yok uydu uymadı, oriinaldi, sahteydi, çakmaydı, taklitti vs..onun stresi...Tamir arıza için km lerce başka şehire yol katet filan bana göre değil.. Tüm bunlar için benim zamanım, imkanım yok. Sabit Yetkili servis müşterisiyim..

Bunlara imkanım-cesaretim olmuş olsaydı.. Az kalsın Subaru alacaktım.. Onlarda durum bizden çok, çok daha vahim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, İlhan :

Aynen Mutlu... Biz İstanbul ve Ankara'da olan kullanıcılar çok ama çok şanslıyız. Yetki - Özel - Sanayi - Usta - Parça vs her konuda alternatiflerimiz var...

Ben her seferinde söylüyorum..Açık ve net..İstanbul dışında bir başka küçük şehirde yaşıyor olsaydım Mazda'ya binmeye cesaret edemezdim. Yani özelle-ustayla-parça bulmakla getirtmekle..sonra ustasıyla montajıyla vs uğraşamazdım, uğraşamamamda..

Ben de Akşehir de rx8 e bindim :D Hem de 10 ay 15 bin km ;) Mazdanın en problemli sanılan aracına hem de. Araçlarınız belki gitmiyor belki çok yakıyor belki mercedes konforu yok vs vs ama problemsiz. Önce bunu kabul etmek lazım. 77binde omeganın nereleri bozuktu da yaptım anlatsam kitap olur :D Gerçekten komedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, zoptrik :

Ben de Akşehir de rx8 e bindim :D Hem de 10 ay 15 bin km ;) Mazdanın en problemli sanılan aracına hem de. Araçlarınız belki gitmiyor belki çok yakıyor belki mercedes konforu yok vs vs ama problemsiz. Önce bunu kabul etmek lazım. 77binde omeganın nereleri bozuktu da yaptım anlatsam kitap olur :D Gerçekten komedi. 

Mazda Allah için bu güne kadar bana tek çıkardığı problem baskı balata problemi oldu. Onuda japon mühendisler çok güzel ayarlamışlar. Sürücü mağdur olmasın diye tam evimin garaj girişinde bıraktı. :D:geyik: 

Sizler hem eli yatkın hemde meraklı araştırmacı adamlarsınız. Bir sorun-arıza olduğunda teşhis koymak olsun, parçayı bilip değiştirmek, bulmak vs. elinizden geliyor.. Forumda sizlerin sayısı bir elin parmak sayısını geçmez. Ben ve benim gibi olanlar dümdüz sürücüyüz. :D 

Omega maceralarını müsait bir gün şöyle kalem al Fatih. Senin için güzel bir anı, bizler içinde deneyim tecrübe edinmişliği olur.:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar mrb. Foruma  yeni girdim yorumlarınızı yeni görebildim kusurabakmayın.

Bu arada ankara da parca bulmada sıkıntı yok benim belirtmek istedigim ustaydı! Saygıdeger saglam ustaları tenzi ediyorum Kusurabakmayın ama güvenilir o kadar az usta varki arıza cok basit olmasına ragmen sana gecirmek icin herseyi yapiyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mustafa35 :

Arkadaşlar mrb. Foruma  yeni girdim yorumlarınızı yeni görebildim kusurabakmayın.

Bu arada ankara da parca bulmada sıkıntı yok benim belirtmek istedigim ustaydı! Saygıdeger saglam ustaları tenzi ediyorum Kusurabakmayın ama güvenilir o kadar az usta varki arıza cok basit olmasına ragmen sana gecirmek icin herseyi yapiyorlar. 

Sıkıntı neydi, nasıl çözüldü. Rem ile Herteri öneriyoruz zaten. Forumda adları çokça geçiyor. Ankara gibi bir yere has değil, Mazdadan anlamayan usta daha da bozar zaten. Ama ankara gibi bir yerde de mazda ustası bulamamak ... Ne diyim. :) Bulmuşunuzdur inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Mutlu Tekir :

Sıkıntı neydi, nasıl çözüldü. Rem ile Herteri öneriyoruz zaten. Forumda adları çokça geçiyor. Ankara gibi bir yere has değil, Mazdadan anlamayan usta daha da bozar zaten. Ama ankara gibi bir yerde de mazda ustası bulamamak ... Ne diyim. :) Bulmuşunuzdur inşallah.

Yok haala arıza devam ediyor ve usta bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mustafa35 :

Yok haala arıza devam ediyor ve usta bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

Bir deneyin dediğim yöntem yukarıda duruyor.

Usta olarak yetkili servis olarak Herter, özel servis olarak Rem tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Madem öyle Buji kablolarına bak.

Bi Pet şişe ye su doldur, içine de tuz at. Karıştırıp şişenin tepesini del.  Motora sık biraz.. Ne olacağını gözlemle. 

Bir de 

Gaz verirken video ya çek arabayi içerden. 

Gaza yüklenince birden mi tekliyor

Yoksa hep düzensizlik varmı.

Yada gaza birden tam basmak ile, yavaş basarak arttırmak aynı etkiyi yaratıyormu. 

Sonuç, ateşleme değilse, subaplar yanmış olabilr.   Burdan bise söylemek de çok saçma yani..  555546 tane sebebi olabilr. Verdiğiniz bilgiler de çok çok az 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Mutlu Tekir :

Bir deneyin dediğim yöntem yukarıda duruyor.

Usta olarak yetkili servis olarak Herter, özel servis olarak Rem tavsiye ederim.

Tesekkur ediyorum cok sağol 

8 saat önce, Zealot :

Madem öyle Buji kablolarına bak.

Bi Pet şişe ye su doldur, içine de tuz at. Karıştırıp şişenin tepesini del.  Motora sık biraz.. Ne olacağını gözlemle. 

Bir de 

Gaz verirken video ya çek arabayi içerden. 

Gaza yüklenince birden mi tekliyor

Yoksa hep düzensizlik varmı.

Yada gaza birden tam basmak ile, yavaş basarak arttırmak aynı etkiyi yaratıyormu. 

Sonuç, ateşleme değilse, subaplar yanmış olabilr.   Burdan bise söylemek de çok saçma yani..  555546 tane sebebi olabilr. Verdiğiniz bilgiler de çok çok az 

Hocam benim suanki önceliğim arabanın soguk iken (özellikle soğuk havalarda) normal motor sıcaklığına ulaşmadan vitese alıp ilerlediğimdeki stop etmesi otomatik araba motora daha zararvericem korkuyorum. Normal motor sıcaklığındaki düzensizlik bujileri kabloları ve bobini degistirirsem gecicek diye dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...