Jump to content

Direksiyon Deri Kılıfı Dikme

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 4 hafta sonra ...

Amacım yavaş yavaş deri boyası soyulan direksiyonu korumak olduğu için sade bir kılıf seçtim. Dana derisi diye aldım ama ne kadar doğru bilmiyorum ama gerçekten güzel deri. Direksiyonu geri montajda bazı delikleri açmak için delmek kesmek gerekti. Epey zor kesiliyor. 

Düz deriler içinde mazda’ya uygun bulamadım. Bu yüzden sağ sol kumandanın üstünde çok minik boşluklar kaldı. Neredeyse gözükmüyor. Dikişi de mutlu gibi şekilli yapamadım o kadar becerim yok :)

en hoşuma giden diğer kılıflar gibi şişkin gözükmemesi oldu. 

imageproxy.php?img=&key=00c834554f0263f3imageproxy.php?img=&key=00c834554f0263f3

7C656B5D-BCFE-4F56-9CB2-13A170D7A74F.jpeg

D1A842D4-067D-44FB-AE8D-43C31C36BF42.jpeg

8854A685-D4FA-4AA3-80E3-7FA94C0FAE08.jpeg

54EC4F97-532D-4875-B01D-CF284787E179.jpeg

20E23214-BB55-4364-A6FF-04308DA25E4D.jpeg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orjinal gibi durmuş güzel olmuş.

Yaptıkça alışıyorsun. Sonlara doğru daha iyi yaptığını farketmiş olman lazım. 
Benim yaptığımda da bir olay yok. Çaprazlama dikiyorsun, gelen kutuda açıklamalı anlatmıştı. Karşıya gideceğin karşıdakinin 1 üstüne geçiriyorsun. Zik zak yaparak oluyordu ama senin desen de hoş olmuş.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Orjinal gibi durmuş güzel olmuş.

Yaptıkça alışıyorsun. Sonlara doğru daha iyi yaptığını farketmiş olman lazım. 
Benim yaptığımda da bir olay yok. Çaprazlama dikiyorsun, gelen kutuda açıklamalı anlatmıştı. Karşıya gideceğin karşıdakinin 1 üstüne geçiriyorsun. Zik zak yaparak oluyordu ama senin desen de hoş olmuş.

Aynen sonlara doğru işi kavradım. Ama öncesinde de hemen sıkmadım dikişleri. Önce iyice hizaladım ve ortaladım. Sonra İğneyi geçirdim. Epey diktikten sonra En son sıktım dikişleri. Senin ürüne de baktım. Daha pahalı ve detaylı. Anlatılsa bile o zigzagları yapamam ben :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

ramazanda da illa uğraşacak birşeyler bulmak lazım. malum iş çıkışı ve iftar arasında baya zaman var. hiçbir şey sizin kendi emeğiniz ile yaptığınız kadar güzel olmaz, olamaz. sizi tebrik ediyorum. 

direksiyon kılıfı alacak arkadaşlar bence yurt içinden almasın.honda civic fc5 için bir arkadaşa aldım. kalite yerlerde. özellikle n11 den. şu sıralar acayip şikayet var biride benim. ücretsiz iade falan yalan, müşteri hizmetleride problemi çözmüyor. 3 defa kargoya gittim geldim en son kendi cebimden kargoyu geri iade ettim. bekliyorum bakalım ne zaman para hesabıma yatacak. aliexpres de mewant marka hakiki veya suni deri kılıflar var çok kaliteli. kayıncomun aurise takmıştım mükemmel oldu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katılıyorum abi haklısın uğraş konusunda da deri kaplama konusunda da. 

Gerçi bizim finaller başladığından uğraş kısmına gerek kalmadı zaten sabah 9 akşam 6.30 7 :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araca uygun kılıfı alıp diktim sonunda. Çift taraflı bandı hiç kullanmadım. Hizalayarak gerdirerek oldu. Sadece sağ sol kumandanın üstünde potluk kaldı çok az. Çok az japon damlatarak onu da aldım.  Yalnız naylon iplik sürekli kendi içinde bulaştı.  Eğey zorladı..

354A9390-2F1B-4AF4-A303-D271D4D29224.jpeg

482D82B3-8FA1-4DD5-9E9C-B5AE47AA4F69.jpeg

D818BCA6-3CC1-4AE2-AE4F-B43F8554531D.jpeg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, ozgur35 :

efsane olmuş

Valla özgür aracı sürmesi zaten zevkli biliyosun. Şimdi daha zevkli. Keşke ilk başta bu kılıfı alsaymışım. Hissi çok güzel. Kılıf da çok iyi oturdu. Dikimi uğraştırdı zaman aldı

E2974506-88D4-42CE-A06F-2E56984DDF56.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, tansu87 :

Valla özgür aracı sürmesi zaten zevkli biliyosun. Şimdi daha zevkli. Keşke ilk başta bu kılıfı alsaymışım. Hissi çok güzel. Kılıf da çok iyi oturdu. Dikimi uğraştırdı zaman aldı

E2974506-88D4-42CE-A06F-2E56984DDF56.jpeg

Güle güle kullan Tansu.. En doğrusunu yapmışsın sonunda 🙂
Orijinal derinin alttaki ek yerleri için bunu üstüne geçirmeden önce dolgu yapsaydın, izler belli olmazdı. Ben ilk gerdikten sonra bu izler beni rahatsız edince söküp; dolgu yapıp tekrar dikmiştim. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, ibrasoft :

Güle güle kullan Tansu.. En doğrusunu yapmışsın sonunda 🙂
Orijinal derinin alttaki ek yerleri için bunu üstüne geçirmeden önce dolgu yapsaydın, izler belli olmazdı. Ben ilk gerdikten sonra bu izler beni rahatsız edince söküp; dolgu yapıp tekrar dikmiştim. 

O izler, dokununca parmakların yuvaya oturması gibi hissiyat hoşuma gitti. Düz olsa da olurdu ama böyle hiç rahatsız etmiyor valla. Tekrar da sökemem abi, güzel oldu. Üst kısım yani uzun dikiş kısmında ipi uzun tuttum, yeter yetmez diye. Anamı ağlattı naylon ip. Kendi kendine dönüp düğüm oluyor. Hanımda iftardan sahura bununla uğraştık :) özellikle sağ sol kulakların arkalarını güzel yaptım. Orijinal gibi oldu.  gram potluk bolluk olmadı. Yapıştı iyice. Her yer sert. Ama sende gelip görmesem geçmezdim bu kılıfa. Tşkler :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, tansu87 :

O izler, dokununca parmakların yuvaya oturması gibi hissiyat hoşuma gitti. Düz olsa da olurdu ama böyle hiç rahatsız etmiyor valla. Tekrar da sökemem abi, güzel oldu. Üst kısım yani uzun dikiş kısmında ipi uzun tuttum, yeter yetmez diye. Anamı ağlattı naylon ip. Kendi kendine dönüp düğüm oluyor. Hanımda iftardan sahura bununla uğraştık :) özellikle sağ sol kulakların arkalarını güzel yaptım. Orijinal gibi oldu.  gram potluk bolluk olmadı. Yapıştı iyice. Her yer sert. Ama sende gelip görmesem geçmezdim bu kılıfa. Tşkler :) 

Güle güle kullan. 🙂

Yanlış anladın sanırım söylediğim yeri. Üstteki parmak izi yuvası gibi olan izler değil kast ettiğim. İşaretleyim en iyisi fotoğrafta. O da aslında o kadar sıkıntı değil de, ben fazla titizim ondan. Benimki arızaya kaçıyor bazen.. 

D818BCA6-3CC1-4AE2-AE4F-B43F8554531D.jpeg.6b844e0e61bc1c68fb77c3891ad167a2.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, ibrasoft :

Güle güle kullan. 🙂

Yanlış anladın sanırım söylediğim yeri. Üstteki parmak izi yuvası gibi olan izler değil kast ettiğim. İşaretleyim en iyisi fotoğrafta. O da aslında o kadar sıkıntı değil de, ben fazla titizim ondan. Benimki arızaya kaçıyor bazen.. 

D818BCA6-3CC1-4AE2-AE4F-B43F8554531D.jpeg.6b844e0e61bc1c68fb77c3891ad167a2.jpeg

Bu potluk değil abi. Orjinal derideki dergilerin birleşim yeri. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Mutlu Tekir :

Bu potluk değil abi. Orjinal derideki dergilerin birleşim yeri. 

İbrahim onu diyor zaten. Orijinal derideki birleşim yerlerine dolgu yapıp kılıfta yok etmiş. Senin kadar profosyonel değiliz :) olsun yaa. Çok düze de kalmasın. Bu ufak çizgiler de bence güzel. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, tansu87 :

İbrahim onu diyor zaten. Orijinal derideki birleşim yerlerine dolgu yapıp kılıfta yok etmiş. Senin kadar profosyonel değiliz :) olsun yaa. Çok düze de kalmasın. Bu ufak çizgiler de bence güzel. 

Göze batmıyor ki zaten çok fazla. Erkan hocanınkine yaparken ramazan kafasından ben de unuttum onu.

Katil balina abi, biz de beceremeyiz sanmıştık da el alışıyor. ha 2 saatte olmaz da 5 saatte yaparsın mesela. Dikişleri nasıl yapacağını anlatan ufak kağıt da çıkıyor içinden zaten. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dikişi kutudan çıkan kağıttan veya mutlu’nun detaylı anlatamından anlayamayan ya da kafasında oluşturamayan için şu videonun 1-2 dksını izlemek yeterli. Kimse sürekli direksiyon dikmiyor. Yaparsınız hocam. Zor değil. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.03.2018 at 23:37, Mustafa Y. :

Valla helal olsun aynı parçayı bende aliexpressten 125 tl gibi bi fiyata alıp kendim dikmeyi denedim ve beceremedim. Evde bi köşede duruyor, aslında Ankara da isteyen birine verebilirim, bi işe yarasın. Ben şaşmaz bi döşemeciye yaptırdım 200 tl verdim ama gerçekten değdi son kuruşuna kadar. Fotoğraf atıcam en kısa sürede.

hocam  nerede yaptırdınız. ben de ankara'dayım. bi de foto atarsanız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...