Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Süspansiyondan Gelen Sesler (Servis Bülteni)

Tarahumara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dün arabama bu işlem yapıldı. Garanti Ağustos ayında bittiği ama servis bakımlı olduğu için iyi niyet garantisinden karşılandı ve sesler gitmekle kalmadı araç çok daha konforlu hissettirmeye başladı. Demek ki bozuk yol olmasa bile bu vuruntu arka planda bazı ses ve titreşime yol açıyormuş.

@Mutlu Tekir yol sesine bir katkısı olmadı zira benim sesin ciddi kısmı lastikten geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Budaren :

Ağustos 2015’den sonra üretilenlerde uygulanmış mıdır bu servis bülten?

Bu problem varsa şikayetçi olanlarda uygulanıyor, fabrika çıkışı yapılan bir işlem değil. Ancak 2017 modellerde düzeltilmiş olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Budaren :

Ağustos 2015’den sonra üretilenlerde uygulanmış mıdır bu servis bülten?

Benim aracım Kasım 2015 üretimi ve uygulanmamıştı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 yıl sonra ...

Aracımda sorun yok fakat süspansiyonlar bana çok sert geldi. Kasisleri çok hissettiriyor. Bu işlem yapılsa faydası olur mu ? 

Bir de aşağıdaki gibi bir ürün buldum ama sizce ne kadar etkin olur ? 

Spring Shock Absorber

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
19.10.2017 at 23:45, Tarahumara :

Aracı aldığımdan beri bozuk yollarda, çukurlarda ve kasislerde, ön süspansiyonlardan lakır lukur sesler geliyordu. Bugün sipariş verdiğim bagaj havuzunu almak için Tuzla Musluoğlu'na gittiğimde, usta lifte kaldırıp kontrol etti ve bu sorunun çözümü olduğunu ve Mazda'nın bunun için bir servis bülteni çıkardığını söyledi. Yapılan işlem aslında çok basit. Süspansiyonları söküp, yayın en üst kısmına bir koruyucu parça koyuyorlar. İşlem 1 saat kadar sürüyor ve tamamen garanti kapsamında hallediliyor. İşlem bittikten sonra yola çıktığımda farkı hemen anladım. Süper yumuşak ve sessiz hale geldi süspansiyonlar. Gördüğüm çukurlara, kasislere sürdüm ama eskiden gelen seslerden eser yok. Bu konudan muzdarip arkadaşlara araçlarını servislerinde kontrol ettirmelerini öneririm. Anlaması çok basit durumu. Aracı lifte kaldırıp lastiklere vurduğunuzda ses direk duyuluyor zaten. İlgili parça ve sorunun giderilmesiyle ilgili fotoları aşağıda paylaşıyorum.

vJX1dz.jpg

1GVQmj.jpg

LOZV7o.jpg

rJ6lBm.jpg

7y70EY.jpg

Gelen ses, yukarıda kırmızı alanın içerisindeki yayın üst kısmının, çukurlarda tam olarak yeşil okla gösterdiğim yere vurmasından kaynaklanıyor.

POnL45.jpg

g923z5.jpg

ZOMbgV.jpg

o60DP9.jpg

İşlem bittikten sonra foto çekemedim malesef ama anlamışsınızdır yapılan işlemi. Bir de benim aracımdan ses gelmemesine rağmen kaliperleri yağladılar hazır açmışken. Bunun için de bir servis bülteni varmış.

Bu konu hakkında görüşebilir miyiz 0506 910 18 00

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...