Jump to content

Cam Filmi Tekrardan Yasaklandı

ikarayel
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

“Taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır” 

ne demek ki bu. görüntüyü değistirmenin kıstası ne? hangi seviye nasıl belirlenecek. polisin insiyatifine mi kalıyoruz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konu ile ilgili elle tutulur bir bilgisi olan varmı acaba? Şimdi benim ön  camımda varlığından bile haberdar olamayacağınız kadar şeffaf damla kaydıran bir film var. Ne görüntüyü engelliyor ne birşey yapıyor konforumu artırıyor sadece. 

Kanun mevzuatına bakıyorum sökmem gerekmiyor. Açıklamalara bakıyorum sökmem gerekiyor. Ceza alanlar var. Bunun kıstası nedir? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bu konuda hukuki bilgim yok ama sadece kisisel bir yorum yapabilirim.  Tasitlarda genelde ön camda film kullanilmasina pek izin verilmez çünkü ön cama yapistirilan film sürücünün görüsünü olumsuz etkileyebilir.  Bu da güvenlik riski anlamina gelebilir, yani sürücünün görüs mesafesini azaltabilir.

Yan camlarda durum daha farklidir.  Burada görüs mesafesi riskinden söz edemeyiz.  Örnegin, benim aracimda arka yan camlar ve arka cam karartilmistir.  Bu fabrikasyon olarak böyledir, filmle bir ilgisi yok.  Kaldi ki birçok vanda arka camlar karartilmistir.  Eger bu illegal olsaydi o vanlar illegal olurdu.  Hepimiz biliyoruz ki o vanlar yasal camlara sahiptir.  Ayni sekilde, benim bildigim kadariyla birçok resmi makam aracinin yan ve arka camlari koyudur.  Resmi araçlara farkli, özel araçlara farkli standartlar (çifte standard) uygulanamayacagina göre bu durum da son derece legaldir.  Ayrica, film kullanmak legaldir deyip ardindan bir sene sonra bu kararla çeliskili bir karar almak, ne derece tutarlidir?  Sanirim burada karari revize etmesi gerekenler, yakinda revize edeceklerdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Para lazım tüm dert bu. Hazır bitti Uganda halkını sömürmeye geldi sıra. Başka açıklaması yok. Bir başka kervan yolda düzülür hikayesi. Eşeğin altında buzağı aramayalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, zoptrik :

Para lazım tüm dert bu. Hazır bitti Uganda halkını sömürmeye geldi sıra. Başka açıklaması yok. Bir başka kervan yolda düzülür hikayesi. Eşeğin altında buzağı aramayalım.

Yetmeyecek ki Zoptrik...

Vergi borcu silinen firmalar diye arayın google amcada, hatta görsellerde, bir liste var. Zamanında  17 firmadan alacağı 3.106.000.000 TL lik vergi alacağından vazgeçmiş devlet (74.515.000 TL ye fit olmuş.)  Aradaki fark yaklaşık 7 Milyon araca 427 TL den cam filmi cezası kesilirse kapanıyor.  Cam filmi cezasından etkilenecek 5 Milyon araç var deniyor..  

Daha bunun güncel köprü ve otoyol geçiş taahhütleri için ödenecekleri var. Dediğin gibi, bu para nereden çıkacak. Aracın varsa ödeyeceksin... Daha fazla detaylandırma siyasete kayıyor.

Neyse bir şey değişmeyecek nasılsa. Söylesem faydası yok, sussam gönül razı değil meselesi benimki..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi power da gelen renkli arka camlar R43 mü oluyor?olmuyorsa napıcaz camı mı değiştirecez?Yada R43 ise nasıl anlatacaz bunu memura?

Ulan ne biçim bir memleket olduk dersem siyaset mi yapmış olurum bilemedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yakaladıklarına cezayı yapıştırıyorlar anladığım kadarı ile.

dün beyaz bir BMW gördüm ve ön camlarında film yoktu!!

demek ki durum çok ciddi beyler.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

47 dakika önce, Katil Balina :

yakaladıklarına cezayı yapıştırıyorlar anladığım kadarı ile.

dün beyaz bir BMW gördüm ve ön camlarında film yoktu!!

demek ki durum çok ciddi beyler.  

:))) ön camlarda olmasa kurtarıyor mu ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...