Jump to content

2. Nesil Mazda 3 & Aisin AMR500 Supercharger

quiteguide
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kompresörü monte edilebilecek yer bulunursa krank kasnağına dışarıdan ek yapılıp sadece sc a bir kayışla bağlanabilir VEYA klimadan vazgeçerim dersen klimanın yerine cuk oturur klima kompresörünün ayaklarını da kullanırsınız montajda. Ben bakmıştım biraz en uygun yer motorun arkasında gergi kasnağının altı orada da kayış bağlantısı nasıl olur bilemedim. Gazan mübarek olsun kardeşim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, zoptrik :

Kompresörü monte edilebilecek yer bulunursa krank kasnağına dışarıdan ek yapılıp sadece sc a bir kayışla bağlanabilir VEYA klimadan vazgeçerim dersen klimanın yerine cuk oturur klima kompresörünün ayaklarını da kullanırsınız montajda. Ben bakmıştım biraz en uygun yer motorun arkasında gergi kasnağının altı orada da kayış bağlantısı nasıl olur bilemedim. Gazan mübarek olsun kardeşim. 

Krank ve hemen sagindaki diğer kasnak civatalar dahil hareket eden tek zamazingolar.

Gergi kasnağı ve avara kasnağı tutan civatalar sabit, dönmüyorlar.

Gergiyle ve orjinal V kayısının boyuyla oynamak  istemiyorum çünkü krank kasnağı kadar önemli bence sonuçta belli bir tension yapıyor.

Sanırım ne yapıp edip avara kasnağın yanına ayni boyutta 5 kanallı bir kasnak atacağım. Yada bu işleme uygun bir avara kasnak yaptiracam. Yarı düz(orj. V kayışı için) yarı kanallı( SC kayışı için) bir kasnak.

Krankin yanına aynısından bir krank kasnagi daha atayım dedim. 1.8 kg bu yükü fazla kaldırir mi bilemiyorum. 

Birde ek kasnağın milimetrik aynı hizada olması lazım onun içinde krank milinin çıkması, sonra ekleme yapmak lazim. 

Buna da asla razı olmam.

Düşünüyorum, oylese superchargerim var. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orijinal v kayışı boyutuyla oynamak sıkıntı olmaz. Burada bence odaklanılması gerekenler;

1- sc sağlam bir yere sağlam ayaklarla monte edilmeli. Esneme sonucu eksen kayması kayışın atması sonucu yolda bırakır. (bu yüzden klima iptalinden bahsetmiştim)

2. Tahriği sağlam bir yerden almalı (bu yüzden krank kasnağı demiştim)

1.8 kg ciddi bir yük gibi görünse de krank bu yükü kaldırır. Eğer ağırlığın problem olduğunu düşünüyorsan 7075 aluminyumdan yeni kasnak yapılabilir. Orijinalinden sağlam olur emin ol :D Milimetrik yaptırabilirim istersen ama biraz tuzlu olur. Benim aklıma gelen krank kasnağına ek kasnaktı ama yekpare çiftli kasnak daha mükemmel olur dediğim gibi olay tamamen duygusal. Bir de rezonansı alsın diye krank kasnaklarının ortasında genellikle lastik bağlantı yeri olur bizim yaptıracağımız kasnakta o olmayacak bunun da kontrol edilmesi lazım. 

Avareye bağlamak da çözüm olabilir ama burada da tahrik problem olabilir. Sonuçta çapı küçük ve avareyle aynı çapta bir kasnak bile kullansan kranktan 1:1 oranında tahrik almış olacaksın. Avarenin çapını büyütüp ikincil kasnağın çapını daha hassas ayarlayabilirsin. Bu şekilde sc tahriği için kayıştan daha uzun (büyük) alanda tahrik alabilirsin vs vs. Burada hesaplar ciddi önem kazanıyor. 

Bir de şunu belirtmek isterim, %100 rasyonel iş olmaz. Bu işten ekmek kazanan sermayelerini riske eden üreticiler bile yeri geliyor hesap hatası yapıyor ve bunu biz standart kullanıcılar bile görebiliyoruz. Demem o ki bir yerlerden başlamak lazım. Çok da mükemmel olmasına gerek yok. Güvenli olsun yeter. Sonrasında zaten proje değişecek ve sana yetmeyecek emin olabilirsin. Sana imreniyorum gerçekten güzel bir şeyler çıkacak ortaya eminim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22426476_1454159097995851_1882207340439283031_o.jpg

Bu olay çok mantıklı geldi bana. sc üzerine montelenen avareler gm nin triger kayışı avareleri. Yakın zamanda triger kayışımı değiştirdim çıkanlar elimde mevcut. Biri bozuk birinde de çok hafif vuruntu var. Deneme amaçlı gönderebilirim. Sonra olursa sıfırını temin ederiz. Hatta gergi bilyası ve v kayışı avaresi de mevcut. 

1629065.jpg?revision=1472138125

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, zoptrik :

Orijinal v kayışı boyutuyla oynamak sıkıntı olmaz. Burada bence odaklanılması gerekenler;

1- sc sağlam bir yere sağlam ayaklarla monte edilmeli. Esneme sonucu eksen kayması kayışın atması sonucu yolda bırakır. (bu yüzden klima iptalinden bahsetmiştim)

2. Tahriği sağlam bir yerden almalı (bu yüzden krank kasnağı demiştim)

1.8 kg ciddi bir yük gibi görünse de krank bu yükü kaldırır. Eğer ağırlığın problem olduğunu düşünüyorsan 7075 aluminyumdan yeni kasnak yapılabilir. Orijinalinden sağlam olur emin ol :D Milimetrik yaptırabilirim istersen ama biraz tuzlu olur. Benim aklıma gelen krank kasnağına ek kasnaktı ama yekpare çiftli kasnak daha mükemmel olur dediğim gibi olay tamamen duygusal. Bir de rezonansı alsın diye krank kasnaklarının ortasında genellikle lastik bağlantı yeri olur bizim yaptıracağımız kasnakta o olmayacak bunun da kontrol edilmesi lazım. 

Avareye bağlamak da çözüm olabilir ama burada da tahrik problem olabilir. Sonuçta çapı küçük ve avareyle aynı çapta bir kasnak bile kullansan kranktan 1:1 oranında tahrik almış olacaksın. Avarenin çapını büyütüp ikincil kasnağın çapını daha hassas ayarlayabilirsin. Bu şekilde sc tahriği için kayıştan daha uzun (büyük) alanda tahrik alabilirsin vs vs. Burada hesaplar ciddi önem kazanıyor. 

Bir de şunu belirtmek isterim, %100 rasyonel iş olmaz. Bu işten ekmek kazanan sermayelerini riske eden üreticiler bile yeri geliyor hesap hatası yapıyor ve bunu biz standart kullanıcılar bile görebiliyoruz. Demem o ki bir yerlerden başlamak lazım. Çok da mükemmel olmasına gerek yok. Güvenli olsun yeter. Sonrasında zaten proje değişecek ve sana yetmeyecek emin olabilirsin. Sana imreniyorum gerçekten güzel bir şeyler çıkacak ortaya eminim. 

Doktorum öncelikle belirtmeliyim ki, asıl ben size imreniyorum. 

Gözükara insanlarsiniz, tutup kopartamayacaginiz şey yok şu hayatta.

Suzuki'den Mazda'ya geçene ve foruma üye olana kadar V kayışı, avara kasnak nedir diye soran olsa. Avara avara bakacak insandim.

Forum ve özellikle @Zealot, @Mutlu Tekir, senin sayende çok şeyler öğrendim, öğreniyorum.

30 yıllık sofor, kayın pedere kafa tutabiliyorum. Yanlış biliyorsun diye :D

Velhasıl, SC'a koy gitsin, güzel insanlarsiniz. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Göndereyim mi avareleri? Elinde çeşit olsun belki biri kafandaki plana tam uyar. Takarsın sonra sıfır siparişi veririz. Opelin parçaları da ucuz mazdaya göre. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olabilir aslında, kasnaklar scya resimdeki gibi yerleştirilse sonra da sc uygun bir yerden ( gergi kasnagiyla avara kasnak arasından ya da şarj dinamosunun altindan) motora monte edilip V kayisina bağlansa, tek soru işareti yeni kayışın boyutu ve SC'dan alacağımız verim oluyor sanırım.

Cahilligimi mazur gör (forgive my ignorance :D) şu anki mevcut sistemde krank 6000 devir dönerken gergi bilyasi da mı 6000 rev. dönüyor? Krank kasnak boyu 144 yada 150 mm( büyük ihtimal 144 mm), gergi 78 mm. 

Klima kompresörü, kız babası olduğum için uzun yolda çok sıkıntılı. Erkek olsa dağa taşa vur. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, quiteguide :

Cahilligimi mazur gör (forgive my ignorance :D) şu anki mevcut sistemde krank 6000 devir dönerken gergi bilyasi da mı 6000 rev. dönüyor? Krank kasnak boyu 144 yada 150 mm( büyük ihtimal 144 mm), gergi 78 mm

hayır

78 / 144  orantı da dönerler..     krank 78 tur attığında gergi 144 atar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman, doğru açıdan montaj olduğu zaman ( stock gergi kasnağı gibi) tek V kayışından tahrik alan SC kasnağı da aynı prensipte dönecektir, diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, quiteguide :

Doktorum öncelikle belirtmeliyim ki, asıl ben size imreniyorum. 

Gözükara insanlarsiniz, tutup kopartamayacaginiz şey yok şu hayatta.

Suzuki'den Mazda'ya geçene ve foruma üye olana kadar V kayışı, avara kasnak nedir diye soran olsa. Avara avara bakacak insandim.

Forum ve özellikle @Zealot, @Mutlu Tekir, senin sayende çok şeyler öğrendim, öğreniyorum.

30 yıllık sofor, kayın pedere kafa tutabiliyorum. Yanlış biliyorsun diye :D

Velhasıl, SC'a koy gitsin, güzel insanlarsiniz. 

İyi de belki sallıyorlar bilmiyoruz diye, biz de vaay adamlara bak ne kadar donanımlılar diyoruz. :D:D:D 

Şaka bir yana güzel bir yazı, ben de bir şeyler okuyup öğreniyorum bilgili arkadaşlardan. Ama SC ye koymayalım o da iyi be :)

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Şu konu hayırlısıyla bir kemale erebilseydi iyi olacaktı. SC'a niyetli insan çok, özellikle ben. Ancak benim araç ve Mazda 2 ile yapılmış çok örnek yok. Youtube'da 1-2 tane turbo ve sc'lı "2" gördüm o kadar. Remap'siz stock ecu yetecek mi, enjektörler, benzin pompası vs birşeyler değişecek mi onlar bir muamma... Hadi ecu'da remap gerekti diyelim, bu işi yapacak adam da yok bu motor modeli için piyasada. Youtube'daki adamlara ulaşmaya çalışayım bakayım bir de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim SC, geçenlerde yağan kardan sonra kış uykusuna girdi. Üzerini sımsıkı örttüm, depoda mışıl mışıl uyuyor. 

O yüzden, acelesi yok dostum @zoptrik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, quiteguide :

Benim SC, geçenlerde yağan kardan sonra kış uykusuna girdi. Üzerini sımsıkı örttüm, depoda mışıl mışıl uyuyor. 

O yüzden, acelesi yok dostum @zoptrik.

Uyutmayın şu SC'ları. Bir kıpırtı, bir ışık bekliyoruz Aisin'leri sipariş için. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, jamesjay :

Uyutmayın şu SC'ları. Bir kıpırtı, bir ışık bekliyoruz Aisin'leri sipariş için. 

Sen siparişi ver dostum, en kotu ihtimal 500 TL'ye @Zealota satarız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...