Jump to content

2. Nesil Mazda 3 & Aisin AMR500 Supercharger

quiteguide
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

4 saat önce, zoptrik :

Yok daha neler :D Gerçekten verdin mi siparişi? 

:2funny: Vermedim vermedim. Youtube'daki elemanlara yazip ciziyorum. Proje sirlarini ogrenmeye calisiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sır felan yok dostum. Matematik var.

Sen, SCın motora montajını yap, tahriki al. <<<<Mesele bu. 

Sana, dump valveli montaj şemasını 'bir hayır duaya' göndereyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, quiteguide :

Sır felan yok dostum. Matematik var.

Sen, SCın motora montajını yap, tahriki al. <<<<Mesele bu. 

Sana, dump valveli montaj şemasını 'bir hayır duaya' göndereyim.

Sadece montaj ile ilgili olsaydi bu mesele aylar once konusunu actigimda getirtip olcup bicip takmistim zaten ;D Takmasina takarsin bir sekilde ama olayin ozunde muhendislik ve matematik var dedigin gibi. Diger turlu sokaklar supercharge sahinlerle, cliolarla dolu olurdu. Henuz net birsey soyleyebilen yok stock elemanlarla bu isin olabilecegi uzerine. Kimi diyor 5 psi basinc icin hicbir motor elemanini degismeye gerek yok, kimi diyor en ufak basincli hava farki ecu yazilimina mudahale edilmeden felaket dogurur. Hadi ecuyu kurcalayalim dedik, piyasada mazda 2 ecusu bilen adam yok. Kurcalamayalim dedik, tek arabamiz ve ona mecburi gunluk bagimiz var (ozellikle Kibris'ta arabasiz kalmak fecidir, elzemdir) risk var. Tecrubeli, aydinlatici ornekler, adamlar olmayinca elimizde yabancilardan medet umuyoruz. En sonunda cikma motor alacagim ona takip kendim deneme yanilma ile cozmeye calisacagim isi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir kişiyle görüştüm youtube'dan. Mazda 2 otomatiğe turbo yapmış, henüz aracının motor hacmi, gücü gibi detayları alamadım ama kendisi piggyback, ecu remap enjektör ekleme gibi modifiyelerin yeterli olacağını yazmış. Mazda'nın enjektörleri yeterince büyük değişmeye gerek yok demiş. Gerçi kendi aracı epey hantal görünüyor. Muhtemelen 1.3. Benimki şu an zaten kendisinin turbolusundan iyi hızlanıyordur :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...
1 saat önce, S.Halilduru :

Son durum ne oldu acaba? :)

Ben kendi adıma cevaplayayım; Kıbrıs'ta bu konudaki tecrübe eksikliğinden, Mazda Demio/2 için bu tip turbolama ve ecu işlemlerine aşina insan yetersizliğinden, buna ek olarak şimdilik tek arabam bu olduğu ve Kıbrıs'ta arabasız kesinlikle kalmamak gerektiği gerçeğinden yola çıkarak, o projeyi şimdilik rafa kaldırdım :) Hala aklımın bir köşesindedir bu iş ama. 2. arabayı aldığım gün bu araç hala elimde olursa kendi kafama göre girişeceğim işe galiba.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...