Jump to content

Mazda KAI CONCEPT'i ve VISION COUPE’yi Tanıttı

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir saat önce, M.E.G :

Bunu mazda3 te yapabilir, sözüm yok ona zaten. Mazda3 rüzgar sesi alıyor şikayetim de yok. Söz konusu mazda 6 olunca işler değişiyor. D sınıfı, konfor sınıfı. Superb, insignia,tucson hele ki Ateca daha az rüzgar sesi alıyorsa bunun maliyetle alakası olmaması gerekiyor. Bazı şeylerin yanlış yapıldığı bence daha ağır basıyor. 

Tucson ile Ateca'nın C segmentindeki Crossoverlar olduğunu düşünürsek ve teoride bu cüsseli araçların daha çok rüzgar sesi alması gerekirken Mazda 6 daha fazla rüzgar sesine sahipse dediğinde sonuna kadar haklısın meg hocam.  Aslında bu rüzgar sesi olayını Mazda 3'de de azaltmaları lazım. 2017 makyajıyla çok çok iyileştirildiği söyleniyor. Hatta sky-x prototiplerinde de rüzgar sesinin çok azaldığı söyleniyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, Mutlu Tekir :

Tucson ile Ateca'nın C segmentindeki Crossoverlar olduğunu düşünürsek ve teoride bu cüsseli araçların daha çok rüzgar sesi alması gerekirken Mazda 6 daha fazla rüzgar sesine sahipse dediğinde sonuna kadar haklısın meg hocam.  Aslında bu rüzgar sesi olayını Mazda 3'de de azaltmaları lazım. 2017 makyajıyla çok çok iyileştirildiği söyleniyor. Hatta sky-x prototiplerinde de rüzgar sesinin çok azaldığı söyleniyor.

Bir zahmet azaltsınlar. 2014 Mazda 3 de gerçekten yüksek seviyede. Yüksek derken ölçmeden biçmeden konuşuyoruz fakat ölçüp biçmeye gerek olmayacak kadar fark var diğer bir çok benzer segmentle aralarında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Arabalar :

Bir zahmet azaltsınlar. 2014 Mazda 3 de gerçekten yüksek seviyede. Yüksek derken ölçmeden biçmeden konuşuyoruz fakat ölçüp biçmeye gerek olmayacak kadar fark var diğer bir çok benzer segmentle aralarında.

Aslında az da olsa azalma var. Yol sesini azıcık, motor sesini de baya azalttıkları için (2. nesile göre) motor sesi baskın geliyor. Bu  da psikolojik olarak rüzgar sesinin çok olduğunu hissediyoruz.  Aslında segmentinde de kötü değil rüzgar sesi. Seat Leon 2013-2016 kasadakiyle aynı gibiydi rüzgar sesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mutlu Tekir :

Aslında az da olsa azalma var. Yol sesini azıcık, motor sesini de baya azalttıkları için (2. nesile göre) motor sesi baskın geliyor. Bu  da psikolojik olarak rüzgar sesinin çok olduğunu hissediyoruz.  Aslında segmentinde de kötü değil rüzgar sesi. Seat Leon 2013-2016 kasadakiyle aynı gibiydi rüzgar sesi.

Tabi sadece rüzgar sesi değil lastik sesi de çok geliyor. Araçtaki jantlar bildiğin gibi 16 '' . Aracı alırken test ettiğim araçtakiler 18'' boyutundaydı ve dahada beter ses alıyordu içeriye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Tarahumara :

Bu cihazdan aldim gecenlerde. Gelince size testini yapacagim. Degisik araclarla da test edecegim. 

7A20B085-35CA-4B07-B8F9-83B2557DA97B.jpeg

İşte bu iyi oldu :)

Böylece yaptığınız yalıtımın sonuçları daha çarpıcı olarak ortaya çıkabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Tarahumara :

Bu cihazdan aldim gecenlerde. Gelince size testini yapacagim. Degisik araclarla da test edecegim. 

Maalesef bu cihazların toleransı çok fazla. genelde 3 db lik bir tolerans oluyor bu da zaten sesin %50 değişimi demek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mutlu Tekir :

Maalesef bu cihazların toleransı çok fazla. genelde 3 db lik bir tolerans oluyor bu da zaten sesin %50 değişimi demek.

Biz mutlak değer değil farkın peşinde olduğumuz için yine iş görür diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

33 dakika önce, Arabalar :

Biz mutlak değer değil farkın peşinde olduğumuz için yine iş görür diye düşünüyorum.

Demek istediğim eski nesilde -%3 toleransla değeri gösterir, sonra 3. nesilde ölçüm yapılmaya kalkışıldığında +%3 toleransla değeri gösterir. 3. nesil 2. nesilden gürültülü çıkar ama alakası yoktur misal

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mutlu Tekir :

Demek istediğim eski nesilde -%3 toleransla değeri gösterir, sonra 3. nesilde ölçüm yapılmaya kalkışıldığında +%3 toleransla değeri gösterir. 3. nesil 2. nesilden gürültülü çıkar ama alakası yoktur misal

Mutlu sende hep zorluk çıkartıyorsun. Belki her ikisinde de artı tolerans tarafında ölçüm yapar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Arabalar :

Mutlu sende hep zorluk çıkartıyorsun. Belki her ikisinde de artı tolerans tarafında ölçüm yapar :)

:D:D İnşallah abi. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Zealot :

Ben kapi içi serum hortumu fitil uygulaması yaptım. 

Artık 210 la giderken, sanki cam açık  gibi direkt rüzgar esmiyor.  Sadece sesi geliyor =) 

Akvaryum olacak o. Yanlış hortum kullanmışsınız. Surada defalarca yazıldı biraz dikkat edin. Yoksa 500 de yapsanız gelmemesi lazım.

2.  En büyük yanlışlardan biri de kıbleye gelmesi lazım ucunun, hortuma değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Tarahumara :

Problem şu ki, bu cihazların algılamadığı ama insan kulağının rahatsız edici uğultu olarak algıladığı bazı frekanslar var. Rüzgar sesi değil ama bazı frekanslarda yankı yapan lastik sesini ve bazı motor uğultusu tipinlerini bu cihazlar atlayabiliyor. Mazda 3'ün desibel anlamında kabin içi ses seviyesi içine binince size daha sessiz gelecek bir çok rakibinden farklı değil aslında. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Arabalar :

Sesin sıvılardan geçerken zayıflamadığını bildiğin için serumu da takıp işi zorlaştırmamışsın. Bilim başka şey :) :geyik:

Ne sıvısı pardon,  Serum lastiğini içine izotonik serum doldurup koymadık herhalde =) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arka bölümü ehlileştireyim derken kendimi kaptırmışım, böyle bir şey çıktı ortaya. Altına da adımı yazdım ki yarın bir gün böyle bir şey yaparlarsa " Ben Dediydim " derim sizlere :D

Mazda_Kai_Ofa.thumb.jpg.c091e95b6f6879e18f061185f2b8d255.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...