Jump to content

Cam Filmi TÜVTÜRK Muayene İstasyonlarında Artık Ağır Kusur !

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yine iyi polis kötü polisi oynuyorlar, MTV de % 40 ile korkuttular, %25'e razı ettiler.

Cam filmi cezasını da padişahımız haşmetli daşşşş... 400 akçe çokdur, düz hesap 200 ola der, olur biter.

Soyadımdan utanır oldum akü.

KOYUNCU.

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yasak kalkacak ve düzenleme gelecek ondan dolayı  ben söktürmedim :) Cam filmi bulunup filmi söktüren ve ceza yazılan insanlara olan olacaktır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cumhurbaşkanımız olaya el attı gereken neyse yapılacak kimse mağdur olmayacak, talimatları vericem dedi. Hayırlısıyla güzel bir sunum ortaya koyarlar inşallah :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Ali Furkan İpek :

Cumhurbaşkanımız olaya el attı gereken neyse yapılacak kimse mağdur olmayacak, talimatları vericem dedi. Hayırlısıyla güzel bir sunum ortaya koyarlar inşallah :)

Tamamen göz boyama senaryoları bunlar. Baktılar çok tepki gördüler, şimdi ortamı yumuşatma hamleleri bunlar.

Yukarıda @quiteguide arkadaşımız çok güzel özetlemiş konuyu aslında. Ya cezayı birazcık düşürürler, ya söktürmek için biraz süre tanırlar vs. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne kadar ciddi bir ülkede yaşıyoruz. Akşam MTV'ye %40 zam yapıp, ertesi gün basın açıklaması yapan Maliye bakanının ne orandan, ne hangi araçlara yapılacağından haberi yok. Ben yanlış biliyormuşum, yanlış anlamışım der..

Kimisi de yanılmışım, aldatılmışım der..

%40 zam deyip, %25 yaparlar..Bakın mtv'de indirim yaptık algısı oluşturmaya çalışırlar.. Birileri yine adaletin kılıcı, terazasizi olup kahraman ilan edilir..

Cam filmi serbest bırakılır 4-5 ay önce.. Sonra harala gürele tak diye yasaklanır. Sonra bakarlar ki çok tepki gelir , kendi takip ettikleri kesimde bakıyor ki onlarda tepki gösteriyor..Konuya el atılır. Birileri yine hakem olur, bu böyle olmaz der kahraman ilan edilir.

Bunların hepsi planlı, programlı senaryolar.

Olan biz figüranlara oluyor... :jedi:

Son dakika: Bakan Soylu'dan 'cam filmi' açıklaması! Çalışma bitene kadar...

İçişleri Bakanı Soylu, cam filminde belli standartlarda serbestlik olacağını açıkladı. Bakan, "Çalışma bitene kadar ceza kesilmeyecek" dedi.

Son günlerin tartışma konusu cam filmi konusunda yeni bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cam filminde belli standartlarda serbestlik olacağını açıkladı. Bakan, çalışma bitene kadar araçlara ceza kesilmeyeceğini belirtti.

Kesilen cezalara ilişkin konuşan Soylu, "Yaklaşık 8-10 günlük zaman zarfı içinde böyle bir uygulama yapmıyoruz. Trafik cezası bu konuda kesilmiyor. Ne zamana kadar? Standart belli olana kadar. Cam filmi bugün tamamen yasak ama o yasak kalkıyor. Bir standart getirilecek" dedi.

TALİMAT VERDİM, CEZA KESİLMEYECEK

İçişleri Bakanı Soylu, "Cezaları 8-10 gündür tamamen kestik. Talimat verdim ben. Bir tane ceza kesilmeyecek bu konu aydınlığa kavuşana kadar. Yaklaşık 20 yıldır devam eden ama 4-5 yıllık serencamını burada anlatmaya çalıştığım bu cezalar kesilmeyecek diye talimat verdim." ifadelerini kullandı.

FARKLI STANDARTLAR GELİYOR

Bakan Soylu'nun verdiği bilgiye göre öncelikle Karayolları'nda İlgili yönetmelik kaldırılacak, eşanlı olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile çalışma yapılacak ve cam filmine bir standardizasyon getirilecek. Öte yandan Bakan Soylu'nun verdiği bilgiye göre ön, arka ve yan camlarla ilgili olarak farklı stardardizasyon yapılacak.

İLK TALİMAT ERDOĞAN'DAN GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cam filmi yasağının yanlış olduğunu belirterek, konuyla ilgili çalışma yapılması gerektiğini belirtmişti.  Araçlara cam filmi takılması önce serbest bırakılmış ancak daha sonra yapılan düzenleme ile yasaklanmıştı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim bu konuda asıl üzüldüğüm sey şu; biz bunu burada  tartışıyoruz falan ama bir çok insan sanki rutinmiş gibi gelen %40 zammın tepkiler sonrası inmiş olduğunu düşünüyor ve bunu iyi bir şey olarak görüyor. şaka değil, böyle bir şey var. "e ne olmuş tepki gelince indirim yaptılar işte daha ne istiyorlar" diyen ama ironi yapmayan insan gördüm!

ablam doktor. zamanında her doktora uzman muzman fark etmez ayda bir gün ücret karşılığı(!) acilde nöbet getirmek istediler. ortalık karıştı falan derken çalısacakları o gün için  -yanılmıyorsam 80 tl- ödeyecekleri ek güne %60 zam yaptıklarını söyleyerek piyasaya buna rağmen doktorların çalışmadığını pompaladılar. gerçekte çalışılacak güne yapılan %60'lık zam, kendi kanallarından maaşın tamamına yapılmış gibi gösterilerek  insanlar manipüle edildi. hatta şimdilerde azaldı ama zamanında doktorlara olan saldırılar rutin haberlerdendi ki bi tanesine maruz kalan ablam mahkemede birinin ceza almasını sağladı. tüm olaylar resmen sistematik olarak hükümetle ters düşen doktorlara yönelik düşmanlığın bir sonucuydu. gelen pek çok insan da o dönem en ufak tartışmada "maaşınıza %60 zam yapmışlar niye çalışmıyorsunuz" diyerek saldırıyormuş..

kitleler tarih boyunca hemen her zaman manipüle edilmiş, medya ile yönlendirilmiş,  ya da çeşitli araçlarla kandırılmıştır. ama mevct yonetimde bunun zaman zaman saf kötülükle işlendiğini düşünüyorum.

daha da ötesi ve ilginç olanı bu duruma neden bu düzeyde bir duyarlılık gösterildiğidir. 

memleket insanı acayip hakkaten; sadece otomotiv için düşünürsek mtv "iyilik yapılarak" %25 zam yemiş,  mazot benzin olmuş 5-6 tl, C sınıfı araç olmuş 130 bin tl, cebimizden çıkan parayla yapılan otoban paralı, geçmediğimiz köprüyü de devlet garanti verdiği için finanse ediyoruz, zorunlu trafik sigortası bir kaç yıl öncesinin üç katını aşmış, her 6 ayda bir öpülüp önderiliyoruz ama tık yok. 

varsa yoksa cam filmi... ne filmmiş arkadaş. ben böyle bir film daha önce izlemedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, Horizon05 :

TÜVTÜRK Tekrar hafif kusurlu olarak onay vermeye başlamış.

Mecburen onay vermek zorunda. Malum geçici olarak yasak askıya alında. Düzenleme yapılıncaya kadar bu konuda onay vermek zorunda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, İlhan :

Mecburen onay vermek zorunda. Malum geçici olarak yasak askıya alında. Düzenleme yapılıncaya kadar bu konuda onay vermek zorunda.

Abi enteresan bir durum var, yasak tamamen kalkmadı.

Bakan "yasak devam ediyor ama ceza kesmeyi durduk" dedi.  Yeni çalışma yapılıyormuş şuanda. Cam filmi hangi camlara hangi standartlarda uygulanabilir vs. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 hafta önce 2.nesil aracı götürdüm 4 camdan söktüğüm halde kelebek ve arka camda olduğu için ağır kusurlu olarak muayeneden geçemedi. Anladiğım kadarıyla filmin olması bile yeterli tek camda.Çünkü araçta ki filmin karartma özelliği bile kalmamasına rağmen geçemedi. Şimdi bu hafta gidiyorum o zaman muayeneden geçiyorum. İyice arap saçına döndü bu iş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben sabah patronumun aracını muayeneye götürdüm ön cam hariç komple 2 numara film var hafif kusurlu geçti.Gitmeden Tüvtürk müşteri hizmetlerini aradım direk ses kaydı çıkıyor karşına filmli camlar hafif kusurlu geçicek diye.

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.11.2017 at 13:23, Ali Furkan İpek :

Guzel kafa sevdim bunu

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...