Jump to content

Mazda CX-3 araç soğuk iken gelen ses

mehmete
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Biliyorum araç soğuk iken gelen sesin olası kaynakları ile ilgili bir çok yorum yapılacak esasında böyle bir başlık açmaya bile gerek yoktu bile denebilecektir.

Eşime yakıt filtresi ile ilgili problem olup olmadığını anlamak için araçtan bir ses gelip gelmediğini sorduğumda, araç soğuk iken ses geldiğini söyledi.

Garibime gitti doğrusu ve aracı bugün kendim deneme fırsatı buldum.

1- araç soğuk iken 40 km/saat hızı geçtikten sonra aracın gazına basılı olsun olmasın bir ses gelmekte.

2- bu sesin ilk başta teker sesi olduğunu düşündüm ama kış lastiğini henüz takmadığımız için abartı bir ses olacaktı lastik için

3- sesi tarif etmek gerekirse: aracın dönen bir aksamının bir plastiğe sürtme sesi olarak nitelendirebilirim ve buradan çıkan uğultuyu andırıyordu.

4- Araç ısındıktan sonra bu sesin büyük oranda kaybolduğu hatta 100-120 km/saat üstünde bile pek duyulmadığını fark ettik.

Şimdi sizlere sormak istediğim şey

1- Bu normal bir durum mu?

2- Sesin kaynağı ne olabilir?

Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz yakıt Filtresi Sorununu  ve Dpf Jenerasyon konularını hiç okudunuz mu ?

Yani bu sesin kaynağı yakıt filtresi  - Dpf jenerasyon sesi olabilir diye geliyor aklıma..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, NoooFearrrr :

jackjokker ın konusu değilmi bu. İlhan galiba bu mesaj taşınacak gibi duruyor.

:-X

Bence de o konu ama, tam olarak şekillenip, emin olmak için yukarıdaki soruyu sordum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, İlhan :

Siz yakıt Filtresi Sorununu  ve Dpf Jenerasyon konularını hiç okudunuz mu ?

Yani bu sesin kaynağı yakıt filtresi  - Dpf jenerasyon sesi olabilir diye geliyor aklıma..

Her ikisini de okudum. Zaten yakıt filtresi konusunu açan da benim. Motor devrinden bağımsız aracın hızı ile alakalı bir konu.

Biraz daha takip edip bilgi vereceğim. İyimser tahminim araç lastiklerinden gelen ses. Lastikler ısınınca ses kesiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.11.2017 at 20:40, mehmete :

Her ikisini de okudum. Zaten yakıt filtresi konusunu açan da benim. Motor devrinden bağımsız aracın hızı ile alakalı bir konu.

Biraz daha takip edip bilgi vereceğim. İyimser tahminim araç lastiklerinden gelen ses. Lastikler ısınınca ses kesiliyor.

Eğer Toyo Proxes yani üzerindeki ilk lastikleri kullanıyorsanız onlarda söylediğiniz gibi ısınıp ses kesme gibi bir durum söz konusu değil maalesef. 

Cx-3 te karşılaştığım 2 ses var. Biri yakıt filtresi sesi. Diğeri ise turbonun sıkışmasından kaynaklı uğultu. Valf sıkışıyor ve ses yapıyor gazı tekrar çekip bastığınız da ses ortadan kalkıyor. 

Hatta turbo vanası ile yakıt filtresi olayında ki sesler birbirine benzer fakat dediğim turbo sesi eğer turbo vanası arada kalırsa sıcaklık dinlemiyor yazında yapıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...