Jump to content

Mazda CX-3 Far Altından Tampona Su Geçmesi

erdi24
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi günler, dün aracı yıkarken ön farların altından tampon içerisine su girdiğini fark ettim. Benim aracımdan kaynaklanan bir macun veya sızdırma problemi falan mı yoksa aynı durum sizde de mevcut mu ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Mehmet Özdemir :

üstlerde durması için güncel tutalım ki cx-3 sahiplerinin gözünden kaçmasın konu. fotoğraf falan çekme imkanınız oldu mu acaba?

Yarın tekrar su tutup fotoğraf çekeceğim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Su birikintisi oluşmasın diye far ile tampon arasına su yolu bırakmış olabilirler fakat olmayadabilir bende yıkarken dikkat edeyim bi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tampon içini çekemedim far altı bu şekil boşluk, bir arkadaşımda aynı model araç var onda da aynı şekil oluyor. Önceki aracımda (Bmw 1.16) böyle bir durum yaşamamıştım. Su tuttuğum zaman sis farının kabloları üzerine akıyor. İlginç bir durum.

1510049225758-2063267590.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, NoooFearrrr :

Bas bayağı su dolmuş içine, bence hemen servise uğrayın ve garantiden değişimini talep edin.

Gürhan arkadaşımızın farında bir sıkıntısı şikayeti yok. Farın altından - arasından su girip tamponumun arkası içi ıslanıyor diyor. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, İlhan :

Gürhan arkadaşımızın farında bir sıkıntısı şikayeti yok. Farın altından - arasından su girip tamponumun arkası içi ıslanıyor diyor. :fiuw:

İlhan su dışında değil içinde gibi gözüktü bana. :-

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, SafaTR :

Bi sızdırmazlık sorunu var gibi değişim talep edin. 

Neyi değiştirecekler ?

Tamponu mu ?

Farı mı ?  :D 

2 dakika önce, NoooFearrrr :

İlhan su dışında değil içinde gibi gözüktü bana. :-

Aynen fotoğrafa baktığında durum öyle gözüküyor.O0 Ama konu içeriğindeki şikayeti farklı arkadaşımızın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, İlhan :

Neyi değiştirecekler ?

Tamponu mu ?

Farı mı ?  :D 

Aynen fotoğrafa baktığında durum öyle gözüküyor.O0 Ama konu içeriğindeki şikayeti farklı arkadaşımızın.

Sızdırmazlık bandını fara koydularsa far, tampona koydularsa tampon değişecek. Ama far su almış gibi gözüküyor fotoğrafta. Muhtemelen fardan kaynaklı bir açıklık var gibi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fotograflar yalan söylemez bu farın içine su dolmuş haa arkadaş bundan değilde dış kısımdaki tamponun ıslanmasından sıkıntı duymuş ve onu dile getirmiş ise birşey diyemem. Eğer fotograf kendi aracına aitse belki kendisini yanlış ifade etmiş olabilir yoo resim temisili ise sorun yazdığın gibidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın farı zaten değişicek garantiden o konuda sıkıntı yok :tey:Benim söylemek istediğim farların altından su tuttuğumuz da tampon içerisine su girmesi 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, erdi24 :

Aracın farı zaten değişicek garantiden o konuda sıkıntı yok :tey:Benim söylemek istediğim farların altından su tuttuğumuz da tampon içerisine su girmesi 

Farın içine su giriyorsa, farın içinden de su bir yerlere yürüyor olabilir. Bu yürüdüğü yerde tampon içi olabilir.

Aracınız hiç önden bir hasar-darbe aldı mı ? Ön tamponu alttan-önden bir yerlere takmış, sürtmüş olup. Bir açılma, kasılma, gevşeme olabilir mi ? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, erdi24 :

İşte o farın içine su kaçmasından kaynaklı olabilir. Farı değiştirdiğinizde aynı problem decam ederse tekrar konuşmak lazım. 

Fakat yağmur yağdığında falan kapı aralıklarında eşiklerinde su birikintileri olur. Su tahliye kanalı deriz bunlara. Olabilir gidebilir su oradan. 

Farı  değişince kontrol etmekte fayda var. Belkide far yuvaya tam oturmuyor farın üretiminde hata var ce bu yüzden fsr su doldu bilemeyiz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:D      Tamponun arkasının ıslanması normaldir o kısımda illa sızdırmayacak diye bir kaide yokki sadece arada bir geçiş  vazifesi görüyor o kısımdaki fitil veya far contası her neyse artık.

Yani oradaki izole amaçlı değil tamponu esnettiğinde bile açılıp kapanabilir o bölüm sonuçta plastik birşey.

Bence siz fara odaklananın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı satın aldığımda ekspertiz raporunda tamponumun değişme vb bir durumu olmadığını söylediler. Tamponda oldukça sağlam duruyor Aynı durum sağlam olan farda da olduğu için diğer kullanıcılarda da olup olmadığını merak ettim. Başka bir kullanıcıda aynı durum yok ise benim tampondan kaynaklı olduğunu düşünüp ona göre önlem alacağım. Sonuç olarak tampon içine giren suyun bir tahliye kanalı yok gibi direk su sis farlarının kablolarına akıyor. Bu bence normal bir durum değil değişim sırasında da servisle bu konuyu görüşüp buraya yazacağım. 

11 dakika önce, NoooFearrrr :

:D      Tamponun arkasının ıslanması normaldir o kısımda illa sızdırmayacak diye bir kaide yokki sadece arada bir geçiş  vazifesi görüyor o kısımdaki fitil veya far contası her neyse artık.

Yani oradaki izole amaçlı değil tamponu esnettiğinde bile açılıp kapanabilir o bölüm sonuçta plastik birşey.

Bence siz fara odaklananın.

Far zaten garantiden değişecek o konuda bir sıkıntı yok şu anda ;D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...