Jump to content

3. Nesil Mazda 3 İçin Delikli Fren Diski

Can SAKA
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam beyler

Aracımı alalı 1 sene oldu balatalar yeni şekilde aldım ve artık ıslık çalmaya başladılar hazır el atıcakken diskleride değiştirmek istiyorum ve şu delikli disklerden istiyorum fakat gerekli bilgilere ulaşamadım size sormak istedim kaliteli bir marka delikli ve aracıma uyum sağlayacak bir disk. Yoksa en sonunda kendiminkileri söküp cnc de delecem;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Delikli disk performans diskidir,ve aracınız için kesinlikle gereksizdir boşuna para vermiş olursunuz.Kendi orijinal disk ve balatalarıda çok iyi durduruyor aracı,ama illa almak istiyorum derseniz tabiki EBC.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Srkn :

Delikli disk performans diskidir,ve aracınız için kesinlikle gereksizdir boşuna para vermiş olursunuz.Kendi orijinal disk ve balatalarıda çok iyi durduruyor aracı,ama illa almak istiyorum derseniz tabiki EBC.

Araştırıcam teşekkurler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Srkn :

Ekonomiyi canlandırmak adına gerekli olan hamleler. :fiuw:

Yakın zamanda SubaruClubTR forumda karşıma çıkmıştı sanırım bu konu. Minimum 180-200 Euro bir rakamlardan başlıyor galiba bu diskler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, Firatkeskin :

Mazdaya özel olarak parça üreten Corksport firmasının da bir fren kiti var.

https://corksport.com/2014-mazda-3-big-brake-kit.html 

tabi bu fiyatlar ve gümrük vergilerinden ne kadar mantıklı bir seçenek olur bilmiyorum, aklıma geldi linkini atayım dedim.

Ooooo ürün bir de kampanyaya girmiş, bence bu fırsat kaçmaz.  115.-Usd indirime girmiş. 

Hemen küçük bir hesap yapalım

1.034,99.-Usd x3,8885 tcmb kuru = 4.024,55.-Lira 

Gümrükte üzerine %18 kdv 724,41.-Lira = 4.748,96.-Lira

Üzerine binecek gümrük vergisi ile sanırım 5 bin lirayı bulur.

Umarım tabi birde uygunluk belgesi vs istemezler. Oldu da isterlerse, ürünü gümrüğe terk etmek en güzeli diyebilirim.

Oldu da ürünü aldık ve kullanmaya başladık diyelim. Ani fren filan yapmak gerektiğinde.

İlgili resim

Çakmaktaş tarzı fren yapalımki, balatalar-diskler yıpranmasın. :D  :geyik:

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Corksport çarpmak için adam arıyo herhalde.

https://www.ebay.com/itm/FRONT-REAR-BRAKENETIC-PREMIUM-Cross-DRILLED-Brake-Disc-Rotors-BPRS72218/131428976105?epid=1740175124&hash=item1e99c705e9:g:4PgAAOSw0e9Uuckb&vxp=mtr

Şu ürünü buldum ama İlhan abicim gümrük demesin ben ülkemin topraklarına sokmam bu diskleri diye sonra gümrük kapılarında ağlamıyım:-X

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabii siz bilirsiniz ama ben de aracin orijinal spec. disklerindan alin derim.  Delikli disklerin balatalari da farklidir ve muhtemelen digerlerinden daha pahallidir.  Ben olsam delikli disk yerine Mazda 3 için paranin satin alabilecegi en iyi deliksiz disk ve balata alirdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, AKayhan :

Tabii siz bilirsiniz ama ben de aracin orijinal spec. disklerindan alin derim.  Delikli disklerin balatalari da farklidir ve muhtemelen digerlerinden daha pahallidir.  Ben olsam delikli disk yerine Mazda 3 için paranin satin alabilecegi en iyi deliksiz disk ve balata alirdim.

farklı görünsün istiyorum jantı değiştiricekdim aslında offset den dolayı sıkıntı oldu cok taştı 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, Can SAKA :

farklı görünsün istiyorum jantı değiştiricekdim aslında offset den dolayı sıkıntı oldu cok taştı 

Aslinda bir otomobilde islevsellik, görüntüden çok daha önemlidir.  Fren diski ve balata bir araci durdurma görevini üstlenirler ve bu nedenle son derece önemli bir isleve sahiptirler.  Dedigim gibi kaliteli disk ve kaliteli balatalar alin.  Nasil göründükleri bence hiç önemli degildir.  Önemli olan aracin en kisa mesafede durmasidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diskin delikli olması, performansli olacağı anlamına gelmiyor. Daha kötü de olabilr, iyi de olabilr. Malzeme ve imalat teknikleri esastır. Delik sadece soğumayi arttırır, yüzey alanını azaltır, dolayısı ile basınç artar, disk çabuk biter vsvs,  isterseniz orjinal diskleri 70 tl ye deliririm kartal sanayide... Olumlu ya da olumsuz Bi şey değişmez.. 

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45 dakika önce, Zealot :

Diskin delikli olması, performansli olacağı anlamına gelmiyor. Daha kötü de olabilr, iyi de olabilr. Malzeme ve imalat teknikleri esastır. Delik sadece soğumayi arttırır, yüzey alanını azaltır, dolayısı ile basınç artar, disk çabuk biter vsvs,  isterseniz orjinal diskleri 70 tl ye deliririm kartal sanayide... Olumlu ya da olumsuz Bi şey değişmez.. 

Evet bu isin sonu sanayi gibi gozukuyor;D

9 saat önce, AKayhan :

Aslinda bir otomobilde islevsellik, görüntüden çok daha önemlidir.  Fren diski ve balata bir araci durdurma görevini üstlenirler ve bu nedenle son derece önemli bir isleve sahiptirler.  Dedigim gibi kaliteli disk ve kaliteli balatalar alin.  Nasil göründükleri bence hiç önemli degildir.  Önemli olan aracin en kisa mesafede durmasidir.

Zaten asla daha az bi performans saglicak bir kit almam su an ayni performansi versin biraz daha buyuk o delik sekillerini gormek isitiyorum goruntu konusunda da cok takintiliyim hatta jant icin de bi konu acacagim disklerin gorunmesi lazim simdiki 18likler sarmaşık gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Frenler gibi hayati parcalarda pek oynama yapilmasi taraftari degilim.   Oem den daha kaliteli bir set takabilirsiniz. Butce meselesidir size kalmis birsey.Delikli fren rotoru taktiniz diyelim. Arabayi pistte kullanacaksaniz tamam. Art arda frenleme yaptiginiz durumlarda delikli diskler daha hizli sogudu icin faydasini gorursunuz. Tabi baya guzel bir maliyet ve Aracin fren merkezinide hesaba katmaniz gerekir. Orjinalleri sanayide deldirme konusunda benim fikrim hayir olurdu. Görsellik ugruna guvenlik zaafiyeti yapmayin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.11.2017 at 07:15, Firatkeskin :

Diskleri değiştirmek yerine güzelinden bir kaliper kapağıda hoș olabilir.

ve tabiki ucuz.  ;D

https://m.ebay.com/itm/4-pcs-ABS-Red-3D-Style-Front-Rear-Universal-Disc-Car-Truck-Brake-Caliper-Covers-/302186641507

Acikcasi ortalik bunlardan dolu en azindan deliklilerle birlikde kullanirsam daha iyi olucaklardir ebaydan mail attim ama hala donmediler onlari bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

08.11.2017 at 23:24, Can SAKA :

Selam beyler

Aracımı alalı 1 sene oldu balatalar yeni şekilde aldım ve artık ıslık çalmaya başladılar hazır el atıcakken diskleride değiştirmek istiyorum ve şu delikli disklerden istiyorum fakat gerekli bilgilere ulaşamadım size sormak istedim kaliteli bir marka delikli ve aracıma uyum sağlayacak bir disk. Yoksa en sonunda kendiminkileri söküp cnc de delecem;D

Can bey aracınızın balatalarını değştirmenizi anlarım lakin 2014 model aracın disklerinin değişmesi gerektiğini sanmıyorum demem oki eğer fren performansından memnun değilseniz anlarım yoo keyfi bir değişimi ise bence çok gereksiz bir işlem ve boşuna para harcamış olursun,  hem bu balata değişimi aracınız kaçıncı değişimi bilemiyorum lakin diskler balata değişiminin öncesinde tornalanır ve eski balata izleri düzeltilir bunuda bedeli çok çok 100 tl civarı.

Her balata değişiminde diskleri tornalasınız dahi en az 3-4 kez daha bu işlemi yapıp diskler kullanılmaya devam edilebilir. Sonuçta aracın orjinal diskleri bunlar, yeni alacağınız disklerin nasıl bir kalitede olacağıda bir muaama tabii.

Bence siz bu işten vazgeçin paranız cebinide kalsın aracınızda yere sağlam bassın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...