Jump to content

Mazda'nın 5 Çılgın Konsept Aracı

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dört koltuklu coupe modellerden Le Mans yarışçısına.

Mazda, şu sıralar tasarım anlamında çok başarılı günler geçiriyor. Diğer üreticilerde olduğu gibi Mazda'nın da konseptleri, markanın gelecekte seri üretimde sunmak istediği detayları gösteriyor. Hatta bazıları diğerlerinden biraz daha fazla ipucu verebiliyor. Japon üretici, yakın zamanda, 2017 Tokyo Otomobil Fuarı'nda Vision Coupe ve Kai konseptlerini sergiledi. BU araçlar çok güzel görünseler de üreticinin daha önce de etkileyici konseptler hazırladığı bir gerçek. Şimdi bunlara bir göz atalım.

Mazda'nın unutulan 5 çılgın konsept aracı

Şu kırmızı güzelliğe bir bakın. İki kapılı, iki koltuklu ve arkadan itişli bir spor otomobil. Uzun kaputu ve geniş çamurlukları Mazda'nın Kodo tasarım dilinin parçaları. Arka kısımda yer alan çift yuvarlak stoplar RX-7'nin stoplarını andırıyor. Konseptin genel profiliyse Mercede-AMG GT S gibi görünüyor. Kaputun altıysa daha da ilginç. Skyactiv-R isimli rotary motor, Mazda'nın Wankel motor aşkının sönmediğini gösteriyor. Seri üretim için bir plan olmasa da firma, bu otomobili gelecekte üretmek istiyor.

Shinari

Furai

Listedeki diğer otomobillerin aksine Furai'nin seri üretim hayalleri hiç olmadı. Şu arka kanada bir bakın! Le Mans yarışçılarını andıran harika görünümlü gövdenin altında, ortaya yerleştirilmiş, 450 beygir güç üretebilen bir rotary motor bulunuyor. Top Gear, bu otomobili kullanma şerefine erişmiş olsa da bu organizasyon, aracın alev alması sonrasında tamamlanmıştı.

Taiki

Kabura

2006 New York Otomobil Fuarı'nda Mazda, dört kişilik, arkadan itişli bir spor otomobil fikriyle oynuyordu. Yalnız alışılmış 2+2 oturma düzeninin aksine bu araçta üç kişi önde, bir kişi arkada oturuyordu. Bu tekli arka koltuk için MPV modellerinde kullanılana benzeyen bir kayar kapı da tasarlanmıştı. Bu aracın tasarımı Franz von Holzhausen tarafından yapılmıştı ki kendisi Pontiac Solstice'in de tasarımından sorumluydu.

5-crazy-mazda-concept-vehicles-you-forgot-about.jpg

Kaynak

Tüm haberi görüntüle

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ilhan hocam bu guzellikleri gorunce altimizdaki sutcu beygiri gozume batmaya basliyor. 

Gunumuzde otomobil firmalari gizli veya acik birliktelillerle adeta voltrani olusturuyorlar. Aslinda bu durum gayette normal. Ancak firmalar temcit pilavi gibi 2-3 degisiklik  yapip ayni araclari piyasaya surer oldular. Maksimum karlilik guden firmalar sinif arasi farklari bile ortadan kaldirdi. Hani bir ust modelin ozelliklerini bir alt modele uygulasalar tamam diyecegim. Saseyi azicik uzat genislet yukselt birazda donanim koy al sana bir ust sinif ( bkn mercedes ben ayiramiyorum artik hangisi c hangisi e).

Mazda cok farkli bakiyor isallah hepte farkli bakmaya devam ederler. Su tasarimcilari azicik diger japonlarada verseler olmaz mi? ozellikle toyotaya ( lexsus ve camry-avalon gibi abd modelleri haric ). Butun araclar birbirinin kopyasi olmaya basladi. Mazda ve honda gibi bu akima uymayan birkac firma kaldi. Umarim diger ureticilerde bundan vazgecer.

Ben kendi adima mazda toyota ve subaru ortakligindan cok daha guzel isler cikmasini bekliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5-crazy-mazda-concept-vehicles-you-forgo

Burası arabanın neresi? Yandan baktım heryerden baktım bir mana veremedim. Ortadan geleceğe ışınlatacak 2222 yılına fırlatacak gibi görünüyor :D:P 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 kapılı coupe shinari çok hoş gözüküyor

Sondaki birkaç model yarış arabası zaten ama shınariye böyle güzel bir hayalet ekran ve kontrol paneli çok hoş uyardı manule paneller ve göstergeler artık biraz demode oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
11 saat önce, Fotifoti :

şinari kaç yıllık araç Hala göz dolduruyor. Bu adamlar ne içip araba tasarlıyor ben de istiyorum :) 

caydir o cay. 

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...