Jump to content

Havalı Silah Atıcılığı

By_Nisay
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba MazdaClub Forumdaşları.
Bir kaç haftadır forumu didik didik ettim desem yeridir,
"Yaşam" başlıgı altında "Hobi" kısmını görünce ilk başlıgı ben açayım istedim.
Ben uzun süredir Hava Silah hobisiyle ugraşmaktayım, olduça keyifli bir hobi.
Aslında Mazda'mın StationWagon olmasında bunun etkiside yok degil :) 
bu silahlar ateşli sistem kullanmadan yaylı ya da pnomatik sistemle calısan pellet-şaçma dedigimiz çeşitli kalibrelerdeki kurşunları atan çok keyifli aletler.
şakaya alınmayacak kadar güçlü bir o kadarda stabil olan bu silahlarla Av ve Avcılık kesinlikle YASAK!

bizler bu silahları hedef atıcılıgında kullanmaktayız, üzerlerine taktıgımız çeşitli dürbün reddot gibi ekipmanları eklenerek daha keyifli hale getirilebilmektedir.

Havalı silahlarla ne kadar mesafede ne vurulabilir?
Bizler havalı silahın kalitesine göre 50-100-150 m geneli atış yapıyoruz.
örnegin 75 metrede bir gazoz kapagını vurmak temel silah egitimi almış birisi için hiçte zor degil.

başlıgı açmaktadki amacım; Mazda Forumdaşları içerisinde bu hobiyi yapan arkadaşlarla tanışmak, mümkünse Mazdalarımıza atlayıp bir atış programı düzenlemek.

lafı daha fazla uzatmadan birkaç resim ekleyeyim.

3.thumb.jpg.8b207a800693c2db21336afdf15bba60.jpg

2.thumb.jpg.d2ae371078a511a6a0ca5b2a275ea492.jpg

1.thumb.jpg.fd5fd8519477a09c5c9ee907d99b4665.jpg

9.thumb.jpg.36731e50d615fe33db280cbdc85aaf1b.jpg

4.jpg

8.jpg

7.JPG

5.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

İlginç bir hobi gerçekten.

Hobi bölümü aslında yanlışlıkla açık kalmış. Bunun için sizi Hobi Kulübümüze yönlendireyim. Konuyu da bir süre sonra oraya taşıyacağım, şimdiden üye olmanızı tavsiye ederim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22.11.2017 at 09:38, By_Nisay :

Merhaba MazdaClub Forumdaşları.
Bir kaç haftadır forumu didik didik ettim desem yeridir,
"Yaşam" başlıgı altında "Hobi" kısmını görünce ilk başlıgı ben açayım istedim.
Ben uzun süredir Hava Silah hobisiyle ugraşmaktayım, olduça keyifli bir hobi.
Aslında Mazda'mın StationWagon olmasında bunun etkiside yok degil :) 
bu silahlar ateşli sistem kullanmadan yaylı ya da pnomatik sistemle calısan pellet-şaçma dedigimiz çeşitli kalibrelerdeki kurşunları atan çok keyifli aletler.
şakaya alınmayacak kadar güçlü bir o kadarda stabil olan bu silahlarla Av ve Avcılık kesinlikle YASAK!

bizler bu silahları hedef atıcılıgında kullanmaktayız, üzerlerine taktıgımız çeşitli dürbün reddot gibi ekipmanları eklenerek daha keyifli hale getirilebilmektedir.

Havalı silahlarla ne kadar mesafede ne vurulabilir?
Bizler havalı silahın kalitesine göre 50-100-150 m geneli atış yapıyoruz.
örnegin 75 metrede bir gazoz kapagını vurmak temel silah egitimi almış birisi için hiçte zor degil.

başlıgı açmaktadki amacım; Mazda Forumdaşları içerisinde bu hobiyi yapan arkadaşlarla tanışmak, mümkünse Mazdalarımıza atlayıp bir atış programı düzenlemek.

lafı daha fazla uzatmadan birkaç resim ekleyeyim.

3.thumb.jpg.8b207a800693c2db21336afdf15bba60.jpg

2.thumb.jpg.d2ae371078a511a6a0ca5b2a275ea492.jpg

1.thumb.jpg.fd5fd8519477a09c5c9ee907d99b4665.jpg

9.thumb.jpg.36731e50d615fe33db280cbdc85aaf1b.jpg

4.jpg

8.jpg

7.JPG

5.jpg

Abi bu hobiye başlayalım bizde o zaman. Havalı tabancam var crosman colt 1911. Hedef atıcılığı için sizinkilerden almak lazım. Önereceğin marka model tavsiyen ne olur 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanıtlandı (düzenlendi)
31.12.2017 at 12:56, Kerem-81 :

Abi bu hobiye başlayalım bizde o zaman. Havalı tabancam var crosman colt 1911. Hedef atıcılığı için sizinkilerden almak lazım. Önereceğin marka model tavsiyen ne olur 

Merhaba Hocam.
Hatsan Nova Compact 5.5 tavsiyemdir.

Atış sayısı oldukça tatminkar. 500 CC lik tüpü var. Oldukça stabil bir tüfek. Atıcılık hobisine merakı olan insanlar için çok keyifli. maliyeti ateşliye göre daha uygun.

Şuan piyasadaki en cok tutulan tüfek Nova Compact'tır desem abartmış olmam.

Bahsi geçen tüfegin işte görselleri. 

nova-compact-acili_min.jpg.7c1ac5bd54808bc9e436b74257589743.jpg

nova-compact9620-660x1800.thumb.jpg.d42e0f6a59997428cefc9bf910268b88.jpg

Tekrar Belitmek İstiyorum: Havalı Silahlarla Av Yapmak Kesinlikle Yasaktır! 

23 saat önce, sahmelik :

Hatsan mod87 vortex ile aranizdayim;D

Mod87 çok güzel bir ara model.

Üzerinde hangi dürbünü kullanıyorsunuz Hocam?
Güzel bir Protector ayak ile cok keyifli ve stabil atışlar yapabilrsiniz.
Not: Yaylı ve gAz pistonlu tüfeklerin dürbünlerini son zumda kullanmayın. Son zumda mercekler birbirine degdiginden, her atışta sarsıntıdan dolayı mercekler birbirine çarpıp zarar göreceklerdir. 

Görüşüp tanışmak buluşmak dilegiyle....

5a4b2c9211c93_c592c703-567b-484e-8bdd-7f599149021aMOD87QE-Kopya.thumb.jpg.84e7760f8d910b9a140b6f323c5624ce.jpg

By_Nisay tarafından düzenlendi
İmla.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim de bir dönem ilgi alanıma girmiş ama ankara'da kullanacak yer bulamayacağımdan vazgeçmiştim. 

alsam da arkadaşlarla kamp yaparken (yılda en fazla dört) gazoz kapağı vurmacasına oynasak diye tekrardan depreştirdiniz. 

sorum bahsini ettiğim düzeyde ilgi alanı için bir tüfeğin maliyetinin ne kadar olacağı? ya da bu tarz bir kullanım için önereceğiniz bir tüfek var mı?

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanıtlandı (düzenlendi)

Ankara'da ziyadesiyle rahatca atış yapılacak yer var. Dilerseniz bizlerle birlite atışa gelebilirsiniz. Bizde 3er 4er tane tüfek var  bizimkileri kullanabilirsiniz :D birkaç hafta bakıp hangi tüfegin size en uygun oldugunu deneyimleyebilirisniz. 

Tüplü ve Kurmalı (yaylı-gaz pistonlu) olmak üzere iki temel üzerine sistem var.
Kırmalılar daha uygun fiyatlı, biraz daha zahmetli. Tüplü sisteme göre maliyeti daha az ama.
Tüplü sistem; tüfeklerdeki yüksek basınclı tüplerin doldurulmasıyla calısan, cok ciddi basınc oluşturan bir sitem. 200-250 bar arası. Cok ciddi birşey aslında. bir aracın lastıgının basıncı 2.5-3 bar odlugunu düşünürsek daha kolay acıklamış olabiliriz.

Lafı uzatmadan,
-Tüfek 800Tl
-Orta-alt seviye bir dürbün 300tl
-Tüpü doldumak için pompa 200Tl

Yaylı tüfek ise daha uygun fiyatlı, örnegin Hatsan Mod 85 yaylı kırmalı tüfek 250 Tl gibi.

50 dakika önce, Katil Balina :

benim de bir dönem ilgi alanıma girmiş ama ankara'da kullanacak yer bulamayacağımdan vazgeçmiştim. 

alsam da arkadaşlarla kamp yaparken (yılda en fazla dört) gazoz kapağı vurmacasına oynasak diye tekrardan depreştirdiniz. 

sorum bahsini ettiğim düzeyde ilgi alanı için bir tüfeğin maliyetinin ne kadar olacağı? ya da bu tarz bir kullanım için önereceğiniz bir tüfek var mı?

teşekkürler

By_Nisay tarafından düzenlendi
Ekleme-Düzenleme
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de, Stoeger ATAC Suppressor Gas Ram Air Rifle- .177 Cal diye geçen resimde ki  yavru var. 

Ayrıca bir de Hatsan mod 125.

Hatsanla kol geliştiriyoruz, Stoegerle de orta halli atışlarımiz var. 

Resim alıntı. Stoeger atac altta ki.

images.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tebrikler :)

Solak mısınız? Resimdeki Stoeger sol el kabzalı.

Stoeger supp. yakın mesafede güzel tüfektir stabilitesi güzeldir. 
Kas çalıştırır ama Mod125 güç bakımından Stoeger ile mukayese edilemez :) 

Pcp'ye geçin artık :) şöyle yerli güzel birşey :) Kas yapmaktanda kurtarır hem.

Bir saat önce, quiteguide :

Bende de, Stoeger ATAC Suppressor Gas Ram Air Rifle- .177 Cal diye geçen resimde ki  yavru var. 

Ayrıca bir de Hatsan mod 125.

Hatsanla kol geliştiriyoruz, Stoegerle de orta halli atışlarımiz var. 

Resim alıntı. Stoeger atac altta ki.

images.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Resim alıntı hocam, benim atacin kabzesine hiç dikkat etmedim. 

Ateşli/ateşsiz silah ve havalı/barutlu :) tüfek merakima çift namlulu bir 2+1 otomatik(wizard arms supervision) alarak noktayi koydum.

Yine de takipteyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, By_Nisay :

Ankara'da ziyadesiyle rahatca atış yapılacak yer var. Dilerseniz bizlerle birlite atışa gelebilirsiniz. Bizde 3er 4er tane tüfek var  bizimkileri kullanabilirsiniz :D birkaç hafta bakıp hangi tüfegin size en uygun oldugunu deneyimleyebilirisniz. 

Tüplü ve Kurmalı (yaylı-gaz pistonlu) olmak üzere iki temel üzerine sistem var.
Kırmalılar daha uygun fiyatlı, biraz daha zahmetli. Tüplü sisteme göre maliyeti daha az ama.
Tüplü sistem; tüfeklerdeki yüksek basınclı tüplerin doldurulmasıyla calısan, cok ciddi basınc oluşturan bir sitem. 200-250 bar arası. Cok ciddi birşey aslında. bir aracın lastıgının basıncı 2.5-3 bar odlugunu düşünürsek daha kolay acıklamış olabiliriz.

Lafı uzatmadan,
-Tüfek 800Tl
-Orta-alt seviye bir dürbün 300tl
-Tüpü doldumak için pompa 200Tl

Yaylı tüfek ise daha uygun fiyatlı, örnegin Hatsan Mod 85 yaylı kırmalı tüfek 250 Tl gibi.

fiyatlar çok cezbedici. bir ara uğramayı düşünüyorum ilgili dükkanlara. en azından elimde bir iki referansım olur. 

teklifinize de teşekkürler ama uzunca bir süre bir yerlere uğrayamayacağım galiba çünkü bugün baba oldum:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, Katil Balina :

fiyatlar çok cezbedici. bir ara uğramayı düşünüyorum ilgili dükkanlara. en azından elimde bir iki referansım olur. 

teklifinize de teşekkürler ama uzunca bir süre bir yerlere uğrayamayacağım galiba çünkü bugün baba oldum:))

Allah hayırlı evlat eylesin, Analı-Babalı büyüsün :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dürbünden daha önemli protector dürbün ayagı almalısınız. Mod 135 cok güzel tüfektir, güle güle kullanın.
Size 6-24x50 NoName bir dürbün fazlasıyal yetecektir.
Yurtiçinde 200-250 liraya, Aliexpres üzerinden 140-150 Liraya temin edilebilir.
Güzel günlerde kullanın. Mazda forumda hobidaşlarla tanışmak çok güzel.
İyi akşamlar dilerim.

27 dakika önce, Oguzkaanoztas :

Hatsan mod 135 vortex kullanıyorum. Bana iyi bir ikinci el uygun dürbün lazım...

images.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Katil Balina :

Allah analı babalı büyütsün. Sağlık,huzurlu bir yaşamı olur inşallah. Tebrik ederim:nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, By_Nisay :

Dürbünden daha önemli protector dürbün ayagı almalısınız. Mod 135 cok güzel tüfektir, güle güle kullanın.
Size 6-24x50 NoName bir dürbün fazlasıyal yetecektir.
Yurtiçinde 200-250 liraya, Aliexpres üzerinden 140-150 Liraya temin edilebilir.
Güzel günlerde kullanın. Mazda forumda hobidaşlarla tanışmak çok güzel.
İyi akşamlar dilerim.

Teşekkür ederim. Sağolun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, Katil Balina :

uzunca bir süre bir yerlere uğrayamayacağım galiba çünkü bugün baba oldum:))

Allah analı babalı büyütsün :) Gözünüz aydın :) 

Bu arada benim konu ile tek alakam çocukluğumda bir kaç kez kullandığım tek saçma tüfekler :)  Maalesef çocuk cahilliği ile bir kaç kuşu öldürdük mahalle arasında ve sonrasında çok da heves yapmayınca orada kaldı.

Bahsedilen basınç değerlerini okuyunca ürküyor insan. Bunlar da ciddi anlamda tehlikeli aletler sanırım. Av için kullanılıyor mu yoksa sadece hobi amaçlı mıdır ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...