Jump to content

Satın Alınan Araçtaki HGS Borcu Hakkında

By_Nisay
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Mazda Forumdaşları.

Aracımı alırken plaka değişikliği talebinde bulunmadım, ilk sahibinin aldıgı plakayı kullanıyorum. şuan plaka ile HGS borcu sorgusu yaptıgımda, satış öncesi bir zamanda HGS geçiş ücreti görünüyor.

280 tl gibi bir cezalı borcu görünüyor. bu borc bana sorun oluşturur mu? Benim aldıgım kişinin HGS'si mevcut, sanırım içine para yüklemedi ve izin verilen süreyi aştıgı için cezaya girdi.

sizlere danışacagım konu; 
ben yeni bir HGS alsam aynı plakalı bu aracıma, eski borc benim HGS'mden mi düşer? bu borc bana ilişkilendirilir mi?

kıymetli bilgi ve yardımlarınızı bekliyorum.
not: başlık konumu değiştirilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mehmet Özdemir :

noterde bulunan sistem buna izin vermez. borç varsa noterde mutlaka görünür ve satış gerçekleşmez. başka bir problem olabilir.

HGS borcu noter satışında görünmüyor. Ben öyle biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tescil tarhinden önceki hiç bir borç sizi ilgilendirmez, bağlamaz.

Buna Muayene Cezaları - Trafik Cezaları - Otoyol / Köprü Kaçak Geçiş / Hgs - ogs - Mtv taksiti vs. hiç birisinin geçmiş dönemi sizi ilgilendirmez.. Aldığınız tarihten tescil tarihinden itibaren borçlar sizi ilgilendirir ve bağlar...

Yeni bir Hgs alacaksınız. Başvuru esnasında bu durumu izah edersiniz. 

hgs@ptt.gov.tr 

Yukarıdaki e-mail adresine noter satış sözleşmesini ve aracınızın ruhsat fotokopisi koyarak bir dilekçe yazarak gönderin.

............. Plakalı aracı ..................... tarhinde satın almış bulunmaktayım. İlgili plakaya ait aldığım tarihten öncesine ait borçlar bulunmakta olup tarafıma ait değildir. Konuyla ilgili gereğinin yapılmasını rica ederim.. şeklinde bir dilekçe ile email atın... 

Kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

HGS müşteri hizmetleriyle konuştum. çözüm yolunu ögrendim.
eski borcun yeni sahibini başlamayamayacağını, benim yapmam gerekenin, eski HGS mevcutsa Ruhsatla beraber PTT ye gelip. yeni HGS almam olacağını söylediler.

Adsız.jpg

Bir saat önce, İlhan :

Tescil tarhinden önceki hiç bir borç sizi ilgilendirmez, bağlamaz.

Buna Muayene Cezaları - Trafik Cezaları - Otoyol / Köprü Kaçak Geçiş / Hgs - ogs - Mtv taksiti vs. hiç birisinin geçmiş dönemi sizi ilgilendirmez.. Aldığınız tarihten tescil tarihinden itibaren borçlar sizi ilgilendirir ve bağlar...

Yeni bir Hgs alacaksınız. Başvuru esnasında bu durumu izah edersiniz. 

hgs@ptt.gov.tr 

Yukarıdaki e-mail adresine noter satış sözleşmesini ve aracınızın ruhsat fotokopisi koyarak bir dilekçe yazarak gönderin.

............. Plakalı aracı ..................... tarhinde satın almış bulunmaktayım. İlgili plakaya ait aldığım tarihten öncesine ait borçlar bulunmakta olup tarafıma ait değildir. Konuyla ilgili gereğinin yapılmasını rica ederim.. şeklinde bir dilekçe ile email atın... 

Kolay gelsin.

Mail atmıştım ama cevap gelmeyince müşteri hizmeletini aradım. 83 kişi var bekleyeceginiz dedi 13 dakika içerisinde sıra geldi, çözüm bulundu.

"HGS müşteri hizmetleriyle konuştum. çözüm yolunu ögrendim.
eski borcun yeni sahibini başlamayamayacağını, benim yapmam gerekenin, eski HGS mevcutsa Ruhsatla beraber PTT ye gelip. yeni HGS almam olacağını söylediler."

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...