Jump to content

Mazda CX-5 Üzerine Sorularım

corsaedt
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

aracın kasko değeri 100bin tl ise   yıllık 5bin tl den fazla mtv çıkması halinde,  1  alt dilimden ödeme hakkı kazanırsınız ve bu hak sonsuza kadar devam eder..

bugün ki şartlarda - an itibariyle   aracın kasko değeri 100bin tl ve mtv si 2217  tl olduğu için   bu hakkı kazanamıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Zealot :

aracın kasko değeri 100bin tl ise   yıllık 5bin tl den fazla mtv çıkması halinde,  1  alt dilimden ödeme hakkı kazanırsınız ve bu hak sonsuza kadar devam eder..

bugün ki şartlarda - an itibariyle   aracın kasko değeri 100bin tl ve mtv si 2217  tl olduğu için   bu hakkı kazanamıyorsunuz.

teşekkürler şimdi anladım:( o zaman cx5 hayal oldu yine bana gelecek sene de bu yılı baz alırsak 1300 ödeyeceğim belki gelecek sene daha mantıklı gelebilir bu sefer de vergisi düşük diye de CX-5 ler pahalıya satılır:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu yıldan zaten sadece 1 tane mtv ödeyeceksiniz..    değer mi değmez mi   corsa -cx5 karşılaşması yapmaya gerek bile yok zaten.

corsanın arka tekerlekleri modern bir at arabası şeklinde bağlı ...    

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Ozgur AKDEMİR :

Ben cx 5 te lastik basinc gostergesini bulamadim belli bi yeri varmi yoksa bi ariza oldugunda kendiliginde mi ekrana geliyor...

Kontağı ilk açtığınızda görebilirsiniz. Onun haricinde arıza olduğu anda kendisini gösterir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, M.E.G :

Kontağı ilk açtığınızda görebilirsiniz. Onun haricinde arıza olduğu anda kendisini gösterir :)

Tesekkurler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dün mazda bayisine gittim gerçekten çok etkilendim..Yeni CX5 baktım alamam ama ancak eski kasa göremediğim için yeni kasadan az çok bilgi edinirim dedim..CX-3 ile dağlar kadar fark var..CX-3 açıkcası o fiyatın arabası olarak gözükmedi bana küçük ama önemli detaylar yoktu ancak tasarım a diyecek bir şey yok..Objektif olarak yorum yaparsam bagaj kesinlikle küçük ihtiyacımı karşılamaz..Torpidoyu açtığımda pat diye düştü içinde de zaten kadifemsi ses engelleyici de yoktu. Kolçak zaten biliyorsunuz yok. Sunfroof hiçbir pakette yok..CX-5 ise diyecek lafım yok ancak her iki arabada da o alman oturmuşluğunu hissedemedim yeni bunu kelimelere dökmem biraz zor ancak kodiaq'taki o sağlam duruşu bana vermedi iki arabada da eminim bana kızacaksınız ancak CX-5 teki suv olmasına rağmen normal bir araba kullanuyormuşum hissi gerçekten çok güzeldi..Şu anda kararsız kaldım zannedersem biraz daha para biriktirip skoda'ya dönecem gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, corsaedt :

dün mazda bayisine gittim gerçekten çok etkilendim..Yeni CX5 baktım alamam ama ancak eski kasa göremediğim için yeni kasadan az çok bilgi edinirim dedim..CX-3 ile dağlar kadar fark var..CX-3 açıkcası o fiyatın arabası olarak gözükmedi bana küçük ama önemli detaylar yoktu ancak tasarım a diyecek bir şey yok..Objektif olarak yorum yaparsam bagaj kesinlikle küçük ihtiyacımı karşılamaz..Torpidoyu açtığımda pat diye düştü içinde de zaten kadifemsi ses engelleyici de yoktu. Kolçak zaten biliyorsunuz yok. Sunfroof hiçbir pakette yok..CX-5 ise diyecek lafım yok ancak her iki arabada da o alman oturmuşluğunu hissedemedim yeni bunu kelimelere dökmem biraz zor ancak kodiaq'taki o sağlam duruşu bana vermedi iki arabada da eminim bana kızacaksınız ancak CX-5 teki suv olmasına rağmen normal bir araba kullanuyormuşum hissi gerçekten çok güzeldi..Şu anda kararsız kaldım zannedersem biraz daha para biriktirip skoda'ya dönecem gibi..

Kodiaq D segment bir SUV, CX5 ise C segment bir SUV.

Boyut ve keskin hatlar nediyle, kodiaq size daha sağlam ve oturaklı gelmiş olabilir.

Mazda markasına sahip modellerin sağlam olmadıklarıyla ilgili bir düşünce içerisine girdiyseniz, bu konu da biraz daha araştırmacı olmanızı tavsiye edebilirim, hakkınız da hayırlısı olsun...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.11.2017 at 20:51, corsaedt :

2017'lerde kapı fitillerini yenilemişler..Almak istediğim aralık 2012-2014 arası uygun olursa 2016 da olur ancak 80.000'i geçemem..Aracımın takas alınıp üstüne para da verebilirim..Şimdidedn yorumlarınız için teşekkür ederim..

5 saat önce, corsaedt :

Şu anda kararsız kaldım zannedersem biraz daha para biriktirip skoda'ya dönecem gibi.

Skoda Kodiaq 2.el fiyatları 130.000.-Liradan başlıyor. (4x2 Modeller)

4x4 modellerinin 2.el fiyatları ise 180.000.-Liradan başlıyor.

Sıfır fiyatlarıda aşağıdaki tablodaki gibi.

Şimdi 4x2 alırsanız 50.000.-lira eksiğiniz var

4x4 almak isterseniz 100.000.-Lira eksiğiniz var.. Kaldıki CX-5 muadili olması için AWD şart..

Bir muhasebeci olarak sizin bu bütçe-hesap-kitap-planlardan benim kafam karıştı. Kaldıki bence sizin kafanızda karışmış durumda.:fiuw:

Yani ne diyelim sizin için hayırlısı ne ise o olsun @corsaedt . Umarım gönlünüze ve bütçenize göre bir.........................................bulabilirsiniz.

Keyifli forumlar diliyorum.

gOMQZN.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, AreY :

Kodiaq D segment bir SUV, CX5 ise C segment bir SUV.

Boyut ve keskin hatlar nediyle, kodiaq size daha sağlam ve oturaklı gelmiş olabilir.

Mazda markasına sahip modellerin sağlam olmadıklarıyla ilgili bir düşünce içerisine girdiyseniz, bu konu da biraz daha araştırmacı olmanızı tavsiye edebilirim, hakkınız da hayırlısı olsun...

Anladığım kadarıyla dört dörtlük bir araba yok ilhan hoca her zamanki gibi yine bana sert yorum yapmış:) İlk arabamı alırken araştırmadan aldım ve donanımdan çok çektim tekrar kendim full donanım yaptım corsanın olabilecek en full paketini..Para konusuna takılmam ancak bir arabaya da 130.000 vermek için de en az 6 ay para biriktirmem gerekecek bunu da istemiyorum ancak 720 litre bagaj da benim cexbetti bu konuda çok gidip geliyorum ancak arabanın 4x4 olması benim için çok sıkıntı değil benim için donanımlı ve bagaj olsun yeter off road yapacak bir adam değilim..Öyle bir durum olsa zaten eski kasa touareg alırım air sistemi çok güzel..CX-5'ten halen vazgeçmiş değilim ancak halen test etme şansım olmadı..Sadece 2012 çarpışma testi beni biraz endişendirdi 2014 ile birçok fark var o yüzden tiguan da beni cezbediyor..Sadece donanım sıkıntılı..tiguan eski kasada mesela ACC sistemi yurtdışında bir adam monte etmiş..Bu da beni tiguan a teşvik etti.Ancak cx-5'te MRCC sistemi yok eğe modifiye edebilirsem drive2.ru da öyle bir makale gördüm süper olur..Cx-5'te arkada havalandırma deliklerini olmaması da beni düşündürdü..işte dediğim gibi dört dörtlük araba yok..onun için de 200.000 i aşmak gerekiyor..

Arkadaşlar mazda cx-5 beni ne şekilde üzer ya da kronik sorunları var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, corsaedt :

Şu anda kararsız kaldım zannedersem biraz daha para biriktirip skoda'ya dönecem gibi..

Kararsiz olmaniz gayet normal ama bence kesinlikle Skoda'ya dönmeyin.  Benim önerim, Suzuki hariç bir Japon arabasi almaya çalisin.  Bu tanima uyan birçok araba var.

Ayrica, eger bir SUV almak istiyorsaniz All-Wheel-Drive olmasi çok mantikli olur.  Bence iki tekerlekten çekisli bir SUV gerçek bir SUV degildir çünkü SUV bir arazi aracidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, AKayhan :

Kararsiz olmaniz gayet normal ama bence kesinlikle Skoda'ya dönmeyin.  Benim önerim, Suzuki hariç bir Japon arabasi almaya çalisin.  Bu tanima uyan birçok araba var.

Ayrica, eger bir SUV almak istiyorsaniz All-Wheel-Drive olmasi çok mantikli olur.  Bence iki tekerlekten çekisli bir SUV gerçek bir SUV degildir çünkü SUV bir arazi aracidir.

Neden suzuki hariç? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, M.E.G :

Neden suzuki hariç? 

Suzuki otomobilleri (SUV'leri) benim bildigim çok yüksek reytingler almazlar da ondan.  Suzuki denince öncelikli olarak motosiklet anlasilir çünkü Suzuki bu konuda oldukça iyidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, AKayhan :

Suzuki otomobilleri (SUV'leri) benim bildigim çok yüksek reytingler almazlar da ondan.  Suzuki denince öncelikli olarak motosiklet anlasilir çünkü Suzuki bu konuda oldukça iyidir.

Bu aralar vitaralara bakıyorum onun için sordum, acaba bi sıkıntısı mı var suzukinin diye. Teşekkürler

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, M.E.G :

Bu aralar vitaralara bakıyorum onun için sordum, acaba bi sıkıntısı mı var suzukinin diye. Teşekkürler

Sene bayağı bir zaman önce de bakıyordun. O dönem eşin için arıyordun yanlış hatırlamıyorsam. O zaman ne yapmıştın?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, İlhan :

Sene bayağı bir zaman önce de bakıyordun. O dönem eşin için arıyordun yanlış hatırlamıyorsam. O zaman ne yapmıştın?

Aynen abi şimdi de eşim için bakıyorum. O zamanlar yeni sürmeye başlayacaktı parçası falan derken vazgeçtik, micra aldık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, M.E.G :

Aynen abi şimdi de eşim için bakıyorum. O zamanlar yeni sürmeye başlayacaktı parçası falan derken vazgeçtik, micra aldık. 

"Micra" kadınlar için, yahutta ilk öğrenme aşamasında, geçiş arabası için tam bir biçilmiş kaftan diyebilirim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, İlhan :

"Micra" kadınlar için, yahutta ilk öğrenme aşamasında, geçiş arabası için tam bir biçilmiş kaftan diyebilirim. 

Aynen abi arkadaşımın eşindeydi, zorla elinden aldık :) Parça fiyatları ucuz, az yakıyor, memnunuz... 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX-5 gördüm geçen konyada satılık hemen gittim süremesem de en azından hacimselliğini ölçme şansım oldu..Türkiye'de 22 ilanın hepsi power paket peki bunlarda hangi tür donanım var bunun bir listesi var mı acaba?

Arabayı çalıştırdığınızda benim corsadaki gibi farlar kalibre etme efekti var mı acaba? sağa sola farların oynaması yani farlar dönüşe duyarlı olarak sağa ya da sola kendini çeviriyor mu? Ampüllerin gücünü açıkcası merak ediyorum bir de sarı ışık veriyor ya da 4500 k gibi gördüm..Benim mevcuttan bir farkı var mı yani AFL'den? Daha sonra bunları 2015 modeldeki beyaz ışık ile değiştirebilir miyiz?

2015 modeldeki makyajlı kasa ile 2012 arasında hangi donanımlar birbirine benziyor yani 2015'ten donanım olarak 2012'e ne ekleyebiliriz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...