Jump to content

2018 Model Mazda 6 Tanıtıldı

Can SAKA
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sübaplar açılmıyor ve kapanmıyor.

bir aktivatör  egsantrik milindeki 2 silindirin sübaplarını açıp kapatan KAM ı kenara kaydırıyor.   kamlar boşa dönüyor.. 

hondanın VTEC i de böyle çalışır.. kamlar kayar. ortadaki büyük horoz derine daha erken girer.

emme ve egsoz zamanında sürekli sübaplar kapalı. piston inip çıkıyor. içerisindeki sıkışmış havayı tekrar sıkıştıırp tekrar tekrar genleştiriyor. üste bide sekman sürtünmesi yaşanıyor vs.

ses olayına gelirsek,  mazda 3  zaten evlere şenlik derecede sesli..  3.nesil sky lar olsun, 2.nesil olsun    ne 1 serisi ile ne de v40 ile ses konusunda karşılaştırılamaz bile.. mazda 6 ya göre 10 gömlek geride

mazda 6 ya gelirsek 140 da bi rüzgar sesi var

180 de bi üfleme sesi var.

210dan sonra falan cam mı açık, yok yok kesin açık..     diyip tuşları çekiyorsunuz 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, drsb :

2017 modelinde rüzgar sesi olayı aynı sınıf benzer araçlardan(mazda6 ya benzemek gibi bir durum yok aslında ama lafın gelişi öyle) daha iyi. Kendi aracımı başka bir sebepten ihtiyaç nedeniyle satıyorum. Umarım yakında yine alırım

2017 mazda 6 geldi mi ülkemize?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Zealot :

bir aktivatör  egsantrik milindeki 2 silindirin sübaplarını açıp kapatan KAM ı kenara kaydırıyor.   kamlar boşa dönüyor.. 

hondanın VTEC i de böyle çalışır.. kamlar kayar. ortadaki büyük horoz derine daha erken girer.

emme ve egsoz zamanında sürekli sübaplar kapalı. piston inip çıkıyor. içerisindeki sıkışmış havayı tekrar sıkıştıırp tekrar tekrar genleştiriyor. üste bide sekman sürtünmesi yaşanıyor vs.

ses olayına gelirsek,  mazda 3  zaten evlere şenlik derecede sesli..  3.nesil sky lar olsun, 2.nesil olsun    ne 1 serisi ile ne de v40 ile ses konusunda karşılaştırılamaz bile.. mazda 6 ya göre 10 gömlek geride

210dan sonra falan cam mı açık, yok yok kesin açık..     diyip tuşları çekiyorsunuz 

Mekanizmayı araştırdım, hakikaten sübaplarda açılma kapanma olmuyor, bence bu çok mantıklı değil. Boş yere içerideki havayı sıkıştırıp ısıtacak, sonra da vakuma zorlayacak, bu da enerji kaybı aslında ve keçeleri, segmanları herşeyi zorlayacak.

Test ile ilgili teknik verinin Türkçe tablosunu buldum:

karsilastirma.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Zealot :

140 mı? Çok iyimsersin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, M.E.G :

Hangi rakibinden iyi mazda6 ?

Rakibi var mı ki..D sınıfındaki araçların bir çoğundan..isim vermeyeyim:)

12 saat önce, 67Bulent1976 :

2017 mazda 6 geldi mi ülkemize?

Satılıyor şu an

2017 makyajlı mazda 6 yı 2016 aralıkta aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, drsb :

Rakibi var mı ki..D sınıfındaki araçların bir çoğundan..isim vermeyeyim:)

Satılıyor şu an

2017 makyajlı mazda 6 yı 2016 aralıkta aldım.

Bir çoğundan kötü rüzgar sesi olarak. 2015 makyajlı vardı bende ki 2017 lerde izolasyon adına bir geliştirme yoktu zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, M.E.G :

Bir çoğundan kötü rüzgar sesi olarak. 2015 makyajlı vardı bende ki 2017 lerde izolasyon adına bir geliştirme yoktu zaten.

Superb kullandım yol sesinden çok rüzgar sesi vardı.passat ise 110da uğultu yapıyordu. 2017 modeller öncam lamine cam ve 120de bahsettiklerimden çok daha az rüzgar sesi var. 2017 modellerde motor sesi için de izolasyonu güncellenmiş. Bu güncellemeleri ile 2016 kasadan 40-50kg daha ağır. Dişli çakıl asflatta başa bela bridgestone lastiklerin gürültüsü dışında da bir sıkıntısı yok. 2017 modellerde yapılan güncelemeleri anlatan bir internet sitesi; 

https://www.prnewswire.com/news-releases/2017-mazda6-adds-athleticism-and-ambience-to-award-winning-midsize-family-sedan-300316814.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

59 dakika önce, drsb :

Superb kullandım yol sesinden çok rüzgar sesi vardı.passat ise 110da uğultu yapıyordu. 2017 modeller öncam lamine cam ve 120de bahsettiklerimden çok daha az rüzgar sesi var. 2017 modellerde motor sesi için de izolasyonu güncellenmiş. Bu güncellemeleri ile 2016 kasadan 40-50kg daha ağır. Dişli çakıl asflatta başa bela bridgestone lastiklerin gürültüsü dışında da bir sıkıntısı yok. 2017 modellerde yapılan güncelemeleri anlatan bir internet sitesi; 

https://www.prnewswire.com/news-releases/2017-mazda6-adds-athleticism-and-ambience-to-award-winning-midsize-family-sedan-300316814.html

Burada paylaşılmıştı, fark yoktu diye hatırlıyorum. Motor sesi, rüzgar sesi iyileştirildiyse gayet güzel.

En çok rüZgar sesi rahatsız ediyordu beni. Aşırı rüzgar sesi alıyor meret. Passat-superb- mondeo- insignia hepsinden de gerideydi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, drsb :

2017 modeller öncam lamine cam

Tüm araçların camlari Lamine cam dır. 

Şahin falan bile. 

İnşaatlarda Cam işi yapan bir arkadaş var da o söylemişti 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Koltuk soğutma, 360 derece kamera (söylenti), dijital kadran, ön cama yansıyan hud, yeni koltuklar, dur-kalk yapabilen adaptif cruise, silindir kapatma teknolojili turbo motor gelen yeni özelliklerden sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, Tarahumara :

Koltuk soğutma, 360 derece kamera (söylenti), dijital kadran, ön cama yansıyan hud, yeni koltuklar, dur-kalk yapabilen adaptif cruise, silindir kapatma teknolojili turbo motor gelen yeni özelliklerden sanırım.

360 derece çevre görüş sistemini siz yazınca tekrar araştırdım evet var gözüküyor ama araç üzerinde kamera yerleşim yerleri ekrandaki görünümü vs. hakkında bilgi bulamadım. İlerleyen günlerde daha detaylı resimlerinde ve yayınlanan bilgilerde göreceğiz umarım ama diger dijital kadran (sadece ortadaki kadranda), cama yansıyan head-up (ilk Cx-9 da kullanıldı), yeni koltuklar, dur kalk adaptif cruise (yeni Cx-5 ile birlikte kullanılmaya başlandı) , silindir kapama(Mazda’da ilk kez bu kasa 6 ile kullanılmaya başlandı) ve turbo motor olduğu doğrudur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

33 dakika önce, Can SAKA :

360 derece çevre görüş sistemini siz yazınca tekrar araştırdım evet var gözüküyor ama araç üzerinde kamera yerleşim yerleri ekrandaki görünümü vs. hakkında bilgi bulamadım. İlerleyen günlerde daha detaylı resimlerinde ve yayınlanan bilgilerde göreceğiz umarım ama diger dijital kadran (sadece ortadaki kadranda), cama yansıyan head-up (ilk Cx-9 da kullanıldı), yeni koltuklar, dur kalk adaptif cruise (yeni Cx-5 ile birlikte kullanılmaya başlandı) , silindir kapama(Mazda’da ilk kez bu kasa 6 ile kullanılmaya başlandı) ve turbo motor olduğu doğrudur

Silindir kapatma ilk olarak 2.5 turbo cx-5 lerde geldi diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Tarahumara :

Silindir kapatma ilk olarak 2.5 turbo cx-5 lerde geldi diye biliyorum.

2018 yılında sunulmaya başalanacakmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.12.2017 at 12:27, Zealot :

Ön plakayı koyacak yer yok 

arabaya 50 tane laf söyledin, plakayı da takmayıver :) 

benim merak ettiğim, her seferinde nasıl daha güzelini yapıyorlar ? 

• Haha 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...