Jump to content

Mazda 2 İçin Aliexpress'ten Siparis Vereceğim ama Parça Uyumluluğundan Emin Değilim

Ahmetyerli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

17 saat önce, doganayomer :

Bugün sensörü taktırdım, arıza ışığı söndü ve arabanın çekişinde hissedilir bir düzelme oldu çıkan sensörün, arıza kodunun ve arıza ışığının sönmüş halinin fotoğraflarını ekliyorum

Hayırlı olsun. Kısa dönem çözüm oluşmuş inşallah uzun dönemde de sorunsuz kullanırsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Ahmetyerli :

Benim sensor geldi ama.yolda giderken sanki frene basar gibi araba geri cekio kendini

Ariza isigi sondu. Ama boyle bi sorun cikti

http://s.aliexpress.com/RvYbu6JJ    sensor bu 

Sensörü çıkarıp bir de öyle deneyin. Düzeliyorsa, sıkıntı sensör ile alakalı diyebiliriz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cikarip denicem ama yuzde 99 sensorle ilgili.galiba beyne yanlis bilgi gonderio.eski sensorude sokmek o kadar kolay olmadi. Cok ugrastirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar yardimci olurmusunuz. Motor ariza isigi yaniyor diye subaplar degisti. Mitorda tutremede vardi. Titreme duzeldi ama lamba sonmedi.tamirci sensor aruzali dedi. Aliekspresten sensor siparis ettim uymadi. Sensorde zj38 k42384321 yaziyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30.11.2017 at 15:17, Zealot :

çin den  o2 sensörü alırsan  göz yaşın dinmez arkadaşım .. boşver orijinal al.. başın çok ağrır.

biliyorum serviste pahalı.. ama wideband sensörler  hassas konu

27.12.2017 at 15:59, Ahmetyerli :

Arkadaslar yardimci olurmusunuz. Motor ariza isigi yaniyor diye subaplar degisti. Mitorda tutremede vardi. Titreme duzeldi ama lamba sonmedi.tamirci sensor aruzali dedi. Aliekspresten sensor siparis ettim uymadi. Sensorde zj38 k42384321 yaziyor

@Zealot Ufuk arkadaşımız söylemişti ama !!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki arkadaslar usta bana sensor arizali dedi. Arizali olsa eski sensorde cekis daha iyiydi.simdi soketi cikardim. Cekis iyi degil ve arada tekleme oluyor.cikan sensoru geri taktirmayi dusunuyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, Ahmetyerli :

Peki arkadaslar usta bana sensor arizali dedi. Arizali olsa eski sensorde cekis daha iyiydi.simdi soketi cikardim. Cekis iyi degil ve arada tekleme oluyor.cikan sensoru geri taktirmayi dusunuyorum

Bir takıp deneyin, sonucu merakla bekliyor ve konuyu takip ediyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, Ahmetyerli :

Geri taktiracaksaniz eger eski sensore bir temizlik yapin. Bazen sensorde olusan kurum da okumayi bozuyor. Internetten eski sensorlerin nasil temizlenecegini arastirin. Eski sensorde de bir sikinti var ise hala, bir sureligine katalitik oncesi ve sonrasi iki sensorun de iptal edilmesi gerek. Muhtemelen acik devre ve zengin karisim (teklemeler gecer ama aracta yakit sarfiyati artar) calisacak. Aklima birsey takildi benim; yeni sensor takildiktan sonra ariza kodu sifirlanmis miydi obd cihazi baglanip. Yoksa direk lamba mi sonmustu? Normal sartlarda bu islemden sonra ecunun resetlenmesi gerekebilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar ankara yıldız sanayi sitesinden cikma orjinal sensor bulup aldim taktirdim. Lamba sondu.cekis duzeldi.yakit sarfiyati azaldi.250 tl ye aldim.ama degdi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Ahmetyerli :

Arkadaslar ankara yıldız sanayi sitesinden cikma orjinal sensor bulup aldim taktirdim. Lamba sondu.cekis duzeldi.yakit sarfiyati azaldi.250 tl ye aldim.ama degdi

Kazasız belasız iyi günlerde kullanın. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Ahmetyerli :

Aradığınız yerden Mazda 2 sensör diye mi buldunuz. Yoksa genel mazda 2-3-6 sensör mü 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Zealot :

Aradığınız yerden Mazda 2 sensör diye mi buldunuz. Yoksa genel mazda 2-3-6 sensör mü 

Yok eski sensorun resmini cektim numaralarini karsilastirdim tipa tip aynisiydi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, jamesjay :

Kazasız belasız iyi günlerde kullanın. 

Tskkurler Allah razi olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Konuyu yeni problem yaşamış birisi olarak hortlatayım. Ali ekpressten üst oksijen sensörü getirtip takdırdım şu an sorunsuz kullanıyorum.

Arıza ışığı söndü motor stabil.

Isı altında oksijen iyonlarının zirkonyum dioksit üzerinde bir voltaj oluşturuyor. Bu voltaj afr ayarında kullanılıyor. 

Zirkonyum dioksidin aynıo koşullarda vereceği voltaj bellidir hiçbir yerde değişmez bu. O yüzden aliekspressten alınıp kullanılabilir.

Servis 1600 tl dedi. Bu şekilde 200 tl ye mal oldu. Çinliler gsm şebekeleri, switchleri üreten adamlar basit bir sensörü hayda hayda yaparlar bence. Kaldı ki orjinal ürünlerin üretimi de muhtemelen Çin dedir. Merak edenler için son bir bilgi orjinal parçanın markası denso... orjinal arayanlar denso alabilir parça no z601-18-861A. A ile biten üst sensör alt sensör B.

Bazı forumlarda üst sensör pahalıdır alt sensör ucuzdur yazılmış. Böyle bir şey yok ikisi de aynı mantıkla çalışıyor. zirkonyum dioksit bu kadar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, leventercan :

Konuyu yeni problem yaşamış birisi olarak hortlatayım. Ali ekpressten üst oksijen sensörü getirtip takdırdım şu an sorunsuz kullanıyorum.

Arıza ışığı söndü motor stabil.

Isı altında oksijen iyonlarının zirkonyum dioksit üzerinde bir voltaj oluşturuyor. Bu voltaj afr ayarında kullanılıyor. 

Zirkonyum dioksidin aynıo koşullarda vereceği voltaj bellidir hiçbir yerde değişmez bu. O yüzden aliekspressten alınıp kullanılabilir.

Servis 1600 tl dedi. Bu şekilde 200 tl ye mal oldu. Çinliler gsm şebekeleri, switchleri üreten adamlar basit bir sensörü hayda hayda yaparlar bence. Kaldı ki orjinal ürünlerin üretimi de muhtemelen Çin dedir. Merak edenler için son bir bilgi orjinal parçanın markası denso... orjinal arayanlar denso alabilir parça no z601-18-861A. A ile biten üst sensör alt sensör B.

Bazı forumlarda üst sensör pahalıdır alt sensör ucuzdur yazılmış. Böyle bir şey yok ikisi de aynı mantıkla çalışıyor. zirkonyum dioksit bu kadar...

aliexpress ten aldığım oksijen sensörünü 4 yıldır sorunsuz kullanıyorum, arızalanırsa yine alırım o zaman 80 tl sensöre,  20 tl de işçilik vermiştim. Kat kat ucuza geliyor, gümrük vergisi konulsa bile hala çok ucuza geliyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...