Jump to content

Mazda CX-3 Silecek Geri Gelmiyor

SafaTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün yağmur yağıyordu ve silecek kolum hep autodadır. Aracı söndürdüm ve sileceklerim böyle yarı yolda kaldı. Denk gelen veya çözümünü bilen varmıdır? Ya da sorunun kaynağı ne olabilir? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Mutlu Tekir :

Eğer silecek tam tepedeyken kontak kapatılırsa, bir dahaki kontak açmada sileceği çalıştırırsan tekrardan eski haline gelecektir.

Geliyor ama yağmur yağdığı için otomatik geri kalkıyor. Yerine gelmesinin zamanını tutturamıyorum ki. Birde video da en üst kısımda çıkmış ama sileceğin konumu fark etmiyor. Yağmur yağarken nerde kontağı kapatırsam silecek orada kalıyor. 

Daha önce yağmur sensörlü birçok araç kullandım. Kontağı kapatırsınız silecek son turunu tamamlar ve yerine döner. Hepsi böyleydi en azından

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim de sürekli başıma gelen rahatsız edici bir durum. önceki konularda da konuştuk; şunu küçük bir program eklemesiyle çözmemek büyük ayıp.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Mehmet Özdemir :

benim de sürekli başıma gelen rahatsız edici bir durum. önceki konularda da konuştuk; şunu küçük bir program eklemesiyle çözmemek büyük ayıp.

Önceki nesillerde de mi var aynı sıkıntı abi? Yok mudur çözümü acaba. Elektriği komple direk kesiyor desem kesmiyor. Çünkü aynaları aracı kapattıktan sonra kapatıyorum içerden mümkün değil elektrik kesilmiyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, SafaTR :

Önceki nesillerde de mi var aynı sıkıntı abi? Yok mudur çözümü acaba. Elektriği komple direk kesiyor desem kesmiyor. Çünkü aynaları aracı kapattıktan sonra kapatıyorum içerden mümkün değil elektrik kesilmiyor :D

hepsinde var kardeşim. çözümü ekstra bir modülle falan olabilir belki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

BL aracımda da böyle. Hiç sıkıntı olarak görmedim bunu. 

Aynalarda elektrik kontak kapandıktan sonra 30 sn kadar devam ediyor. Ama sileceklerde yok. Silecekleri yağmur yağmıyorsa otomatikte bırakmam. Kontağı da ya silecek hareketini durdurunca kapatırım ya da tüm otomatik far ve yağmur butonlarını kapalıya alıp kontak kapatırım. Böyle bir alışkanlığım var. 

Örneğin otomatik farda gece marş yapmadan önce farlar yanmış oluyor. Farlar yanıkken yapılan marş da voltaj dalgalanması sebebiyle ampullerin ömrünü kısaltır. O nedenle otomatikte kullanmam. Yağmur sensörünü ise sadece yağmur yağarken.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Kontağı kapattığımda camın ortasında silecek kolunu görmeye sinir oluyorum. :D

Bu işi alışkanlığa bırakmadan, turunu tamamlayıp silecekleri kapalı duruma getirmesi lazım kanımca. Netice de atla deve değil, belki ufak bir yazılım, devre vs olayına bakıyordur. Bu şekilde turu tamamlayıp sileceği kapatan araçlar mevcut. 

İşin özü yine Mazda'nın kıl tüy eksikliklerinden biriside bu diyebiliriz.

Çok önemli mi  hayati mesele mi ?

Hayati değil ama , Memati diyebiliriz.. :D  :geyik: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, Mutlu Tekir :

BL aracımda da böyle. Hiç sıkıntı olarak görmedim bunu. 

Aynalarda elektrik kontak kapandıktan sonra 30 sn kadar devam ediyor. Ama sileceklerde yok. Silecekleri yağmur yağmıyorsa otomatikte bırakmam. Kontağı da ya silecek hareketini durdurunca kapatırım ya da tüm otomatik far ve yağmur butonlarını kapalıya alıp kontak kapatırım. Böyle bir alışkanlığım var. 

Örneğin otomatik farda gece marş yapmadan önce farlar yanmış oluyor. Farlar yanıkken yapılan marş da voltaj dalgalanması sebebiyle ampullerin ömrünü kısaltır. O nedenle otomatikte kullanmam. Yağmur sensörünü ise sadece yağmur yağarken.

BL aracı nedir abi anlayamadım? Haklısın vw se de öyle bir sorun var mesela. Kontak tek çevrimde ışıklar yanıyor radyo açılıyor ve sonrasında marşa geldiğinde hepsi kapanıp tekrar açılıyor. Bunlar mesela Mazda da yok. Çünkü ara kontak yok frene basıp çalıştırıyorsunuz. 

Hatta otomatik olmayan araçlarda bile bu böyle. Silecek  kolunu 1.seviyeye getirip arabayı durdurduğunuzda silecek yerine geri döner kalmaz öyle. 

12 dakika önce, İlhan :

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Kontağı kapattığımda camın ortasında silecek kolunu görmeye sinir oluyorum. :D

Bu işi alışkanlığa bırakmadan, turunu tamamlayıp silecekleri kapalı duruma getirmesi lazım kanımca. Netice de atla deve değil, belki ufak bir yazılım, devre vs olayına bakıyordur. Bu şekilde turu tamamlayıp sileceği kapatan araçlar mevcut. 

İşin özü yine Mazda'nın kıl tüy eksikliklerinden biriside bu diyebiliriz.

Çok önemli mi  hayati mesele mi ?

Hayati değil ama , Memati diyebiliriz.. :D  :geyik: 

Vallahi memati abi,  yıl olmuş 2018 altı üstü 2 komut yazacak ona. Kıl tüy ama midem bulanıyor böyle şeylerde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.12.2017 at 16:45, SafaTR :

BL aracı nedir abi anlayamadım? Haklısın vw se de öyle bir sorun var mesela. Kontak tek çevrimde ışıklar yanıyor radyo açılıyor ve sonrasında marşa geldiğinde hepsi kapanıp tekrar açılıyor. Bunlar mesela Mazda da yok. Çünkü ara kontak yok frene basıp çalıştırıyorsunuz. 

Hatta otomatik olmayan araçlarda bile bu böyle. Silecek  kolunu 1.seviyeye getirip arabayı durdurduğunuzda silecek yerine geri döner kalmaz öyle. 

Vallahi memati abi,  yıl olmuş 2018 altı üstü 2 komut yazacak ona. Kıl tüy ama midem bulanıyor böyle şeylerde. 

Başbakanın da dediği gibi fazla şaapmamak lazım. Ben her zaman aşağıdayken kapatırım arabayı. Genç adamsın bu kadar tembel olmayın :D 

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Fotifoti :

Başbakanın da dediği gibi fazla şaapmamak lazım. Ben her zaman aşağıdayken kapatırım arabayı. Genç adamsın bu kadar tembel olmayın :D 

Güldürdün abim ya :D tembellik değilde o kadar para vermişken arıyor insanlar bunları :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha bütün ciksbeş'in içinde aynı muhabbet döndü. Bu işlerin adamı vag. Her detayı basit arayüz ile çözüyorlar. Biz sağa sola röle diod bağlayıp özellik katarken adamlar iki satır kod ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

citroen c5'te kontak kapanınca yerine dönüyordu. basit bir şey ama tuhaf bir şekilde iyi hissettiriyor:)

önemsiz gibi görünen ama kesinlikle can sıkan bir durum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...