Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Soğukta Saçmalayan Geri Görüş Kamerası

Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar sabahları soğuk havada geri görüş kamerası ilk kullanımda ekleyeceğim görseldeki gibi saçmalıyor görüntüler üst üste biniyor. normalde yağmurla yıkama ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü yazın pek çok kez yıkandı ve ıslandı. şimdilerde hava sabahları soğukken 2-3 derecelerde bu şekilde görüntü verip ilerleyen saatlerde düzeliyor.

ilginç olması bakımından forumda yerini alması gerektiğini düşündüm. benden önceki ilk sahibi yanlış hatırlamıyorsam serviste taktırdığını söylemişti. garantiye girer mi bilemedim..

20171206_141834.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kameradan kaynaklandığını düşünüyorum. aracı çalıştırdığınızda elektrik geliyor ve ilerleyen zamanlarda içerisinde bulunan malzemelerin de ısınmasıyla kendisine geliyor kamera. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Erzurum da -40 derecede böyle bir sorunla karşılaşmadım. Özdemir in dedigi gibi birsey de olabilir. Servise gösterin 2 yıl garantili olması gerekli bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.12.2017 at 05:12, Katil Balina :

arkadaşlar sabahları soğuk havada geri görüş kamerası ilk kullanımda ekleyeceğim görseldeki gibi saçmalıyor görüntüler üst üste biniyor. normalde yağmurla yıkama ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü yazın pek çok kez yıkandı ve ıslandı. şimdilerde hava sabahları soğukken 2-3 derecelerde bu şekilde görüntü verip ilerleyen saatlerde düzeliyor.

ilginç olması bakımından forumda yerini alması gerektiğini düşündüm. benden önceki ilk sahibi yanlış hatırlamıyorsam serviste taktırdığını söylemişti. garantiye girer mi bilemedim..

20171206_141834.jpg

Cx-3 de kamera böyle gözükmüyor. Çizgiler falan bir farklı sanki ona takıldım bende. Yazılımsal farklılıklar var mıdır ki harici takılanlarda. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gecmiş olsun öncelikle. Bence de sorun kamerada. Serviste yapılan işlerin belli bir garantisi var. 6ay veya en fazla bir yıl. Arac garantisi devam ediyor mu? Kamerayı takan servisle gorusun. Ama olumlu doneceklerini sanmam. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, vethekim :

Gecmiş olsun öncelikle. Bence de sorun kamerada. Serviste yapılan işlerin belli bir garantisi var. 6ay veya en fazla bir yıl. Arac garantisi devam ediyor mu? Kamerayı takan servisle gorusun. Ama olumlu doneceklerini sanmam. 

hocam arabayı ilk sahibinden aldım o da çorlu'da taktırmış galiba bilemedim. gerçi bu kamera orjinal mi bilmiyorum. orjinal olmayanla görüntü farkı vs var mı? bunda grafikler falan çıktığı ve çalıştığı için orjinal dedim.. belki sonraki serviste gösteririm..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Katil Balina :

hocam arabayı ilk sahibinden aldım o da çorlu'da taktırmış galiba bilemedim. gerçi bu kamera orjinal mi bilmiyorum. orjinal olmayanla görüntü farkı vs var mı? bunda grafikler falan çıktığı ve çalıştığı için orjinal dedim.. belki sonraki serviste gösteririm..

Orjinal görüntüsü bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kamerayı takan servisle bir gorusun. Ama beklentiniz yuksek olmasın. Takılan parcanın garantisi bitmemiş olsa bile gitmekte oldugunuz servis degişim yapmaz. Afyonda onceki aracımla kaza yapmıs ve sol on kapım boyanmıstı. Balıkesir servis bir yıl sonra boyada sıkıntı oldugunu soyledi. Bende boyayın o zaman dedim. Afyon servisi işciliği ve masrafı kabul ederse hayhay dediler. Afyon servisi aradım boyaya 6ay garanti varmıs. Ama sız aracı getirin boyayalım  demezler mi? . Git gel bin km mantıklı degil. Magduriyetimi giderin dedim. Zor bela servis muduru kabul ettide anca oyle halloldu. 

Ne yazık ki sonrada taktıgınız parcalarda orjınal olsa bile servisler farklı davranıyor. Aracın uzerinde fabrikasyon varsa ne ala yoksa garanti yok gibi birsey. Heleki baska serviste degişim.... 

Bence yeni bir kamera bakmanız daha mantıklı gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün aynı durum benim de başıma geldi, vitesi değiştirip tekrar R ye aldığımda düzeldi, ne sıklıkla tekrar edeceğine bir bakalım. :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malesef kameraniz orjinal degil. Onceki sahibi ucuz 10$ lik kameradan taktirmis. Servise goturseniz de bir sey yapamayacaktir. Biraz daha kaliteli olanini aliexpress uzerinden siparis verip degistirebilirsiniz. 10$ lik degilde 35 - 40 $lik daha kaliteli bir kamera aldiginizda bu sorunu yasamazsiniz saniyorum. Orjinal kameraya ben araci alirken 1000 tl civari ekstra vermistim. Su anki fiyati ne kadardir bilmiyorum. Artik standart geliyor heralde orjinal kamera.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Tarahumara :

Malesef kameraniz orjinal degil. Onceki sahibi ucuz 10$ lik kameradan taktirmis. Servise goturseniz de bir sey yapamayacaktir. Biraz daha kaliteli olanini aliexpress uzerinden siparis verip degistirebilirsiniz. 10$ lik degilde 35 - 40 $lik daha kaliteli bir kamera aldiginizda bu sorunu yasamazsiniz saniyorum. Orjinal kameraya ben araci alirken 1000 tl civari ekstra vermistim. Su anki fiyati ne kadardir bilmiyorum. Artik standart geliyor heralde orjinal kamera.

@Tarahumara orjinal kamera acaba 4 kablolumu 7 kablolumu bunu biliyormusunuz...

Bu ECU daki bilgileri değiştirdiğimiz excel dosyasında böyle birşey buldum... Arka kamera işaretlerini dinamik hale getirme galiba...

1 - REAR CAMERA with DYNAMIC ASSIST LINES (7 wires) ; 0 - REAR CAMERA with FIXED ASSIST LINES (4 wires)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Sergio_01 :

@Tarahumara orjinal kamera acaba 4 kablolumu 7 kablolumu bunu biliyormusunuz...

Bu ECU daki bilgileri değiştirdiğimiz excel dosyasında böyle birşey buldum... Arka kamera işaretlerini dinamik hale getirme galiba...

1 - REAR CAMERA with DYNAMIC ASSIST LINES (7 wires) ; 0 - REAR CAMERA with FIXED ASSIST LINES (4 wires)

Evet aynen dedeginiz gibi. sabit olanlar 4, direksiyon acisiyla donenler 7 pinli. Ben gecen sene denemistim asbuilt dosyasindaki ayarlari dynamic assist lines i aktif etmek icin. Tabi haliyle kamera 4 pinli oldugu icin direk iptal olmustu olan goruntu de. Geri vitese taktiginizda goruntu gelmiyor. Sadece park sensoru gostergesi geliyor buyuk olarak. Eger mazda 6 ve CX-5'lerdeki kameradan alip takarsaniz ve ondan sonra aktif ederseniz bu parametreyi gelecektir muhtemelen. 

Ilan hala yayindayken buna bir bakin. Adam orjinal 7 pinli Mazda 6'dan cikma kamerayi satiyor.

https://www.ebay.com/itm/Genuine-Mazda-6-Rear-View-Camera-GHK1-67RCO-C/263168985312?epid=16003364152&hash=item3d461808e0:g:drAAAOSwSzRZQ7uT

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Tarahumara :

sacmalamadığı sürece görüntü kalitesi oldukca iyi aslında. kameradan ziyade bağlantıda sorun var gibi. sensör animasyonu, ayarları vs aktif ve calisir durumda. yine de alixpressten bir tavsiyeniz varsa bakmak isterim teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Katil Balina :

sacmalamadığı sürece görüntü kalitesi oldukca iyi aslında. kameradan ziyade bağlantıda sorun var gibi. sensör animasyonu, ayarları vs aktif ve calisir durumda. yine de alixpressten bir tavsiyeniz varsa bakmak isterim teşekkürler

Malesef onerebilecegim bir kamera yok ama, aliexpress uzerinden alan epey arkadas var diye biliyorum. Her alan kendi tecrubesini paylassa kolay bir secim yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bugün kamera komple iptal oldu ve devre dışı kaldı. başlarda siyah ekran çıktı bir iki derke  sonrasında sanki kamera yokmuş gibi kendi animasyonu çıktı. her şey normal çalişiyor. bugün bir araç multimedya işi yapan elektrikçiye uğradım fakat ne yaptılarsa yeni kamerayı çalıştıramadılar. ceşit çeşit kamera takmalarına rağmen hiçbiri çalışmadı.

eleman da bu kamera orjinal dedi ama bildiğim kadarı ile (sizin yukarıda belirttiğiniz üzere) değil. netice itibari ile beceremediler diyebiliriz. yok orjinal kamera takılacak yok vatı tutmuyor falan filan derken bir ara arabanın  sigortalarını da attırınca çıktım.. (iki saatlik uğraşın ardından benim sigortalar da atmak üzereydi zira)

bildiğiniz iyi bir kamera taktırabileceğim güvenilir bir elektrikçi tanıyan var mı?

teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

neticede eski kameranın kablolarını çıkarıp yeni kameranınki takılmayacak mı? elektrikçi yerine, oto ses sistemleriyle falan ilgilenen bir elektronikçiye gitmenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, Mehmet Özdemir :

neticede eski kameranın kablolarını çıkarıp yeni kameranınki takılmayacak mı? elektrikçi yerine, oto ses sistemleriyle falan ilgilenen bir elektronikçiye gitmenizi tavsiye ederim.

bunlar zaten ses sistemleri multimedya vs işleri yapan bir yer hocam. hatta referans üzerine gittim ama olduramadılar. yer şaşmaz'da pioneer mehmet. bir sürü kamera da denediler yine olmadı. bugün can can diye bir yer varmış galiba orayı deneyeyim bakalım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Katil Balina merhabalar,

Bir çok kamera denenipte çalışmadığına göre birde kameranın CMU'daki bağlantı yerine baktırın bir derim... Belki sorun CMU bağlantı noktasında olabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...