Jump to content

1.Nesil Mazda 6 Kısa Far Aydınlatması

Kerem-81
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2. El aldığım 2006 model Mazda 6 nın kısa farlarının aydınlatması çok az, mercekde baya sararmış. Biraz araştırdığımda farın içini temizlesek, led taksak olur diyende oldu hiçbir işe yaramaz diyende oldu. Kısa far ampullerin daha güçlüsünü takalım diyende oldu yalnız bu sefer başka sorunlar çıkarır diyende oldu. Bu kısa far sorununu nasıl halledebilirz bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

farları içten dıştan temizletin..   yeterli. 

oraya led ampulü zor girer.  girsede led in aydınlatması iyi değil.

xenon düşünebilrsiniz ama muayeneden geçerken sök tak yapmanız lazım.. ve kaliteli kit almanız lazım. yoksa aracın kapı beynini bozar.     

hepsinden önce farları temizletin içerideki ayna tozlanmıştır 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Zealot :

farları içten dıştan temizletin..   yeterli. 

oraya led ampulü zor girer.  girsede led in aydınlatması iyi değil.

xenon düşünebilrsiniz ama muayeneden geçerken sök tak yapmanız lazım.. ve kaliteli kit almanız lazım. yoksa aracın kapı beynini bozar.     

hepsinden önce farları temizletin içerideki ayna tozlanmıştır 

Farlarda dıştan biraz sararmada,  çizikler var. Bi ustaya getirdim içten temizletsende fazla farketmez dedi. Led takılıyor ama farın kapağını delmesi gerekiyor, onuda ben istemiyorum. Bi temizletip denicem artık. Farları almak için tampon sökülmesi gerekiyor yoksa kendimde yaparım. Aşırı derecede sök tak merakı var maalesef. Yerim olsa tamponuda sökerim de yer yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer @Zealot LED aydınlatma iyi değil diyorsa bence hiç bulaşma. Bildiğim ve gördüğüm kadarı ile baya bir denedi o ama memnun kalmadı.

Standart ampul ama daha çok aydınlatma dersen OSRAM Nightbreaker veya GE Megalight var. Ben ikisini de kullandım ve memnundum ama 1 seneyi doldurmadan araçları sattığım için ömrü hakkında fikrim yok. Genelde söylenen bunların 1 sene civarında ömrünün tükendiği.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Burak :

@ZealotGenelde söylenen bunların 1 sene civarında ömrünün tükendiği.

Abi 1 sene ömrü varsa eğer hiç taktırmaya gerek yok. Orjinal lamba takarız olmazsa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Zealot :

Dostum, farin içinde, mercek ve ayna var.. 

O ayna sıcaktan toz tutuyor 

Mercekin arkası da tozlaniyor. Yani farı açmak önemli.... 

Açtırıp temizleteceğiz o zaman başka çare yok. Üzerindeki lambalar kalsınmı üstadım,değiştirmeye gerek yokmu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Zealot :

lambaları çıkarıp baktığında anlarsın. kararmışmı eskimiş mi..   1 tanesine sıfır takıp karşılaştırabilrsin sağı solu.. 

Eyvallah sağolasın yardımların için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim 2. nesilin de aydınlatması kötüydü. ben de osram NB unlimited aldım %20-30 fark ediyor.  ampülü de değiştirmenizi tavsiye ederim. ömrü 480 saat civarı kullanım durumunuza göre birkaç yıl gider

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

benim farların içi de tozlanmıştı benden önceki sahibi sağolsun farların toz kapaklarını kapatmadan kullanmış bende evde saç kurutma makinesi ile söküp temizledim kısa merceğin içini de kendi imkanlarımla parlattım baya farketti hazır açmışkende krom olan kısmı siyaha boyadım aracım facelift ancak üzerindeki farlar değiştirilmiş güzelde oldu 

IMG_20200325_151552.jpg

IMG_20200402_163848.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Farları Değiştirdikten sonra aydınlatmayı daha iyi hale getirmek için önce Led ampul denedim odaklamasından memnun kalmadığım için xenon'a geçtim, internetten AEM marka xenon kit aldım, xenon kit'i röle ile bağlamama rağmen ampullerde titreme mevcut, ayrıca aracımda Usb'den müzik dinlerken farlar ilk açıldığında 1 sn'lik bir kesinti yapıyor, bunu radyo ve CD 'de yapmıyor sadece aracıma sonradan takdığım Usb' kitinde yapıyor acaba yine de aracın elektrik donanımına zarar veriyormuyumdur 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Ilgaz-p :

xenon kit'i röle ile bağlamama rağmen

Role ile nasıl bağladınız,  

Sistemde zaten far rölesi var 

Ayrıca bi role daha koyup, 12v u akuden röle ye,  tetiği de far dan mı aldınız 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda bu far işini beceremiyor. Ampül,led vs hikaye. Boşuna bir sürü para harcadık.

Gece yolculuklarında yan şeride tofaş linea vs gelse de yolu bir görsek diyorum. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

54 dakika önce, Lupara :

Mazda bu far işini beceremiyor. Ampül,led vs hikaye. Boşuna bir sürü para harcadık.

Gece yolculuklarında yan şeride tofaş linea vs gelse de yolu bir görsek diyorum. :) 

Ben İnsignia'daki  İntellilux Led Matrix farı kullanmaya başladıktan sonra, bu güne kadar farsız araç kullanıyormuşum oldu. :D 

Gece yolculuklarını severim, geceyi gündüze çeviriyor resmen. Opel aydınlatma/far konusunda gerçekten çok yol almış.

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende mazda 6 da aydinlatmadan şikayetçi idim 

Farları eve götürüp dağıttım, temizledim, merceklerde siper var, onlar halojen e göre idi, meğer ayarı varmış, xenon a göre çevirdim. Dümdüz çizgi oldu. Sonra çok ii bi xenon ampul buldum Aksaray da,  mükemmel aydınlatıyordu.   Aynı bmw hella gibiydi,  mazda 6 da zaten koito mercek var, kraldır.   Ama sonra ampuller patlayınca başka marka xenon ampul taktım, bidaha o aydınlatmayi yakalayamadim. Çizgi falan dümdüz güzel, halojen e göre de aşırı iyi ama aradığım tada bi getiremedim 😄

Şimdi kisalarda yeni nesil csp led var, uzunlarda eski cob led var,  anasını satayım eski cob daha ii aydınlatıo 😄

Ben daha şöyle iyi aydınlatan bi oem ampul / kit bulamadım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Zealot :

Role ile nasıl bağladınız,  

Sistemde zaten far rölesi var 

Ayrıca bi role daha koyup, 12v u akuden röle ye,  tetiği de far dan mı aldınız 

Evet

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45 dakika önce, Zealot :

nedenn  

zaten farlar röleli 

Orjinal sisteme ilk başlangıçtaki akım fazla olduğu için taktım aracın kendi tesisatı halojen far a göre değil mi, farlarin depo marka orjinal degil 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orjinal röle xenonu sorunsuz kaldırıyor. ekstra tesisata gerek yok 

depo fara gelirsek,   kendisinin merrcekleri  mercek değil, sadece yuvarlark bir cam gibi düşünün..  hangi ampulü takarsanız verim alamazsınız depo marka üründen. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...