Jump to content

Sıfır Aracın İlk Muayene Tarihi Nedir ?

Bora Yetkin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba;

0 km araç ilk muayenesinde 3 yılı hesaplarken model yılı mı baz alınır trafiğe çıkış tarihi mi?

Aracım 2015 model,trafiğe çıkışım 2016..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ruhsatta Muayne tarihiniz yazıyor benimde 2015 aracım  2016 çıkışlı bu yıl 2018 eylül ekim ayı gibi muaynesi var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Bora Yetkin :

3 yılı hesaplarken model yılı mı baz alınır trafiğe çıkış tarihi mi?

ne kadar saçma olsa da trafiğe çıkış tarihi değil ne yazık ki. üretim tarihi itibarı ile 3 yıldan düşmeye başlıyor.  yani aldığınız tarihin ya da trafiğe çıkış tarihinin bir önemi yok. @Mzda3hb arkadaşın belirttiği gibi ruhsatta da yazar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eskiden trafik tescil tarihi iken artık yaşı yani üretim tarihinden itibaren olan süre hesaplanıyor ;

Araçların Muayeneleri ile İlgili Hükümler

Muayene Süresi

Madde 14 - Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine uygun olarak periyodik muayeneye tabidir.

Buna göre;

• Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
  •  Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları (Değişik ibare:RG-7/1/2010-27455) ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,
  • Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,
  • İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,
  • Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir, periyodik muayeneye tabi tutulur.

Askeri araçlarla, iş makinesi türünden araçların muayeneleri, tescilini yapan kuruluşlarca yapılır.

Muayene süresi dolmasa bile kazaya karışması sonucu yetkili zabıtaca muayenesi gerekli görülenler ile üzerinde değişiklik yapılan araçların ayrıca özel muayenesi zorunludur.

Karayoluna çıkmış olan araçların, teknik şartlara uyup uymadığı trafik zabıtasınca kontrol edilerek uygunsuzluk tespit edilenler, her an muayene istasyonlarına sevk edilip muayeneleri yaptırılabilir. Bu durumda trafik zabıtasınca bir “Uygunsuzluk Tespit Tutanağı” düzenlenir. Bu tutanak olmaksızın muayene istasyonuna sevk yapılamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet yazıyormuş ruhsatta.Trafiğe çıkış haziean 2016 ruhsatta 11 ekim 2018 yazıyor var bir tutarsızlık belli.

Teşekkürler hepinize..

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Artık ruhsatlarda ilk muayene tarihi de yazmıyor. Sanırım 2019’da yine değişti. İlk tescil tarihi başlangıç sayılıyor değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

33 dakika önce, tansu87 :

Artık ruhsatlarda ilk muayene tarihi de yazmıyor. Sanırım 2019’da yine değişti. İlk tescil tarihi başlangıç sayılıyor değil mi?

Muayene başlangıcı  fabrikadan çıkış tarihi baz alınıyor diye biliyorum ben.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben dün yaptırdım ilk muayeneyi (20/11/2020) ruhsatta bu tarih yazıyor aracı 2018 mayısta aldım. ben de tescil tarihi başlangıç sanıyordum ama üretim tarihiymiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ruhsata dikkatli bakınca gördüm. Muayene geçerlilik tarihi yazıyormuş. İlk tescil ile farklı ama. Muhtemelen ya fabrika banttan iniş veya yurt dışından ithal edilip gümrükten geçiş tarihini yazıyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, tansu87 :

Ruhsata dikkatli bakınca gördüm. Muayene geçerlilik tarihi yazıyormuş. İlk tescil ile farklı ama. Muhtemelen ya fabrika banttan iniş veya yurt dışından ithal edilip gümrükten geçiş tarihini yazıyorlar. 

Benim bildiğim hatırladığım banttan iniş tarihi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...