Jump to content

Aracıma Yapmayı Planladıklarım- Tavsiyelerinizi Bekliyorum

Outlander
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar.

2004 model HB aracımı geçen hafta almış bulunuyorum. Benden önceki sahipleri oldukça "temiz" kullanmış aracı. Üzerinde herhangi bir aksesuar yok. Forumda da gördüğüm bir kaç kronik sıkıntı da var. Örneğin LCD ekran silik gösteriyor ve CD Changer arızalı.

Araç üzerinde yapmayı düşündüklerime gelirsek;

1. Pioneer yada Alpine multimedia taktırmayı düşünüyorum ses sisteminin hakkını verebilmek için. Uygulamayı daha önce yaptıran varsa yardımcı olursa sevinirim. (Aslında en önemli mesele bu. Uzun yolda müziksiz yapamayan ve radyo kullanmayan birisi olarak 500 km yol gelmek işkence oldu bana:fiuw:)

2. Bagaj üstü spoiler. Mazda'nın kendi sattığı ürün güzel aslında. Onu düşünebilirim.

3. Orta panel karbon fiber kaplama. Cam açma düğmelerinin çerçeveleri dahil orta paneli el frenine kadar karbon fiber folyo tarzı bir şeyle kaplatmak istiyorum. Ebay'de hazır setler mevcut ancak kargoyu da ekleyince 200 doları buluyor. Sanırım o paralara burada kralını yaptırmak mümkündür ;D

4. Angel eyes. Sağa sola ikişer adet olmak üzere aklıma yattı gibi. Fena da durmuyor bizim araçlarda.

5. 4 cam etrafındaki çerçeveyi krom yada krom görünümlü kaliteli bir malzeme ile kaplamak. Bu kadar donanımlı bir araçta aslında olmamasına bile şaşırdım :) 

6. Eşiklere Mazda 6 yazılı ışıklandırmalı krom levha. Bunu da servis yapabiliyor sanırım.

7. Pedallara alüminyum kaplama.

Şimdilik listem ana hatlarıyla bu kadar. Önerileriniz baş tacıdır:rolleyes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

43 dakika önce, Outlander :

Selamlar.

2004 model HB aracımı geçen hafta almış bulunuyorum. Benden önceki sahipleri oldukça "temiz" kullanmış aracı. Üzerinde herhangi bir aksesuar yok. Forumda da gördüğüm bir kaç kronik sıkıntı da var. Örneğin LCD ekran silik gösteriyor ve CD Changer arızalı.

1. Pioneer yada Alpine multimedia taktırmayı düşünüyorum ses sisteminin hakkını verebilmek için. Uygulamayı daha önce yaptıran varsa yardımcı olursa sevinirim. (Aslında en önemli mesele bu. Uzun yolda müziksiz yapamayan ve radyo kullanmayan birisi olarak 500 km yol gelmek işkence oldu bana:fiuw:)

2. Bagaj üstü spoiler. Mazda'nın kendi sattığı ürün güzel aslında. Onu düşünebilirim.

3. Orta panel karbon fiber kaplama. Cam açma düğmelerinin çerçeveleri dahil orta paneli el frenine kadar karbon fiber folyo tarzı bir şeyle kaplatmak istiyorum. Ebay'de hazır setler mevcut ancak kargoyu da ekleyince 200 doları buluyor. Sanırım o paralara burada kralını yaptırmak mümkündür ;D

4. Angel eyes. Sağa sola ikişer adet olmak üzere aklıma yattı gibi. Fena da durmuyor bizim araçlarda.

5. 4 cam etrafındaki çerçeveyi krom yada krom görünümlü kaliteli bir malzeme ile kaplamak. Bu kadar donanımlı bir araçta aslında olmamasına bile şaşırdım :) 

6. Eşiklere Mazda 6 yazılı ışıklandırmalı krom levha. Bunu da servis yapabiliyor sanırım.

3 kere girdim ciktim konuya. Sahibindene girdim var mi ben mi bilmiyorum diye. Mazda 6 hb derken hocam?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, emc6767 :

Yok yok dogru galiba arkasi daha uzunlar var gibi. Ruhsatta hb mi yaziyo acaba? İlk defa duydum ilginç geldi

Evet hatchback 5 kapılı yazıyor. Dışarıdan bakınca anlaşılmıyor zaten :) Ben de aracın ilanını gördüğümde Allah Allah yanlışlıkla HB yazdı galiba demiştim. HB deyince şöyle Golf gibi bir şey bekliyor insan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Listenizdeki 1. madde hariç digerleri hep estetik aksesuarlardir.  Estetik aksesuarlara tamamen karsi degilim ama önerim bunlara ödeyeceginiz bedeli limitli tutmaktir.  Bunlarin aracin performansina herhangi bir etkisi olmaz.  Ben islevsel aksesuarlara çok daha fazla önem veririm.  Örnegin, aracin lastikleri ne durumdadir?  Eger degismesi gerekiyorsa lastikler için bir arastirmaya girebilirsiniz.  Ben lastik ebadlarini ve jantlari hiç degistirmeden paranin satin alabilecegi en iyi lastikleri almanizi öneririm.  Bu konu basli basina bir inceleme gerektirir.  Yine diger islevsel parçalari bir kontrol edin.  Örnegin, silecekler (özellikle kisin) çok önemlidir.  En son bakim veya yag degisimi ne zaman yapilmis?  Filitrelerin degismesi gerekiyor mu?  Otoyolda belirli bir hizda giderken herhangi bir titreme var mi?  vs. vs.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 dakika önce, AKayhan :

Listenizdeki 1. madde hariç digerleri hep estetik aksesuarlardir.  Estetik aksesuarlara tamamen karsi degilim ama önerim bunlara ödeyeceginiz bedeli limitli tutmaktir.  Bunlarin aracin performansina herhangi bir etkisi olmaz.  Ben islevsel aksesuarlara çok daha fazla önem veririm.  Örnegin, aracin lastikleri ne durumdadir?  Eger degismesi gerekiyorsa lastikler için bir arastirmaya girebilirsiniz.  Ben lastik ebadlarini ve jantlari hiç degistirmeden paranin satin alabilecegi en iyi lastikleri almanizi öneririm.  Bu konu basli basina bir inceleme gerektirir.  Yine diger islevsel parçalari bir kontrol edin.  Örnegin, silecekler (özellikle kisin) çok önemlidir.  En son bakim veya yag degisimi ne zaman yapilmis?  Filitrelerin degismesi gerekiyor mu?  Otoyolda belirli bir hizda giderken herhangi bir titreme var mi?  vs. vs.

Evet doğru söylüyorsunuz. Şu an kafamda dönüp duran zaten hep 1. madde. Diğerleri yavaş yavaş zamanla olacak şeyler. Aracı alırken inciğine cıncığına baktım ve baktırdım. Araç servis bakımlı çıktı. Ancak son 4 aydır yattığı için yağ ve filtreleri hiç yol yapmadan yenilettim. Kışlık lastikler 2017 imalat. Pek iyi bir marka olmasa da kullanılmamış ve yeni. Yazlıklar iyi bir markanın 2016 üretimi ve çok çok az kullanılmış. Otoyola çıkınca 130 civarında bir titreme oluyordu. Rot balans yaptırınca o da geçti. 170 ve üzerinde titreme yok. Silecekleri de kendim değiştirdim eve dönünce. Lastik konusunda oldukça hassasımdır. Konum itibariyle kış lastiklerine aşırı ihtiyaç duymasam da en iyisinden 1 takım kışlık kenarda durur. Lastiğe verdiğim paraya acımam :)

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1)  Aracınızd >BOSE >  müzik sistemi olduğunu varsayarak  yazıyorum

* pioner  alpine vs    3. parti bir cihaz takarsanız

direksiyon kontrolleri çalışmaz

lcd ekrandaki teyp bilgileri gözükmez

aracın orjinal hoparlörleri güç olarak uymaz

aracın orjinal amfisi  hiç uymaz..

komple kentsel dönüşüme falan sokmanız lazım ses sistemini..  elektrikçiye değil, müteahhite verin... 

cd changer bozuk değil tozlanmıştır..

lcd ekran 2004 lerde kronik bozuluyor. değişimi çok kolay..

bose sisteme aux girişi  eklenebiliyor kolay..

bagaja ilave subwoofer koyaiblirsiniz kolay..

orjinal bose  sistem yeterince güçlü. daha güçlü olmaya başladığı zaman, arabanın cıvatalarını falan sökmeye  başlıyor.. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Zealot :

1)  Aracınızd >BOSE >  müzik sistemi olduğunu varsayarak  yazıyorum

* pioner  alpine vs    3. parti bir cihaz takarsanız

direksiyon kontrolleri çalışmaz

lcd ekrandaki teyp bilgileri gözükmez

aracın orjinal hoparlörleri güç olarak uymaz

aracın orjinal amfisi  hiç uymaz..

komple kentsel dönüşüme falan sokmanız lazım ses sistemini..  elektrikçiye değil, müteahhite verin... 

cd changer bozuk değil tozlanmıştır..

lcd ekran 2004 lerde kronik bozuluyor. değişimi çok kolay..

bose sisteme aux girişi  eklenebiliyor kolay..

bagaja ilave subwoofer koyaiblirsiniz kolay..

orjinal bose  sistem yeterince güçlü. daha güçlü olmaya başladığı zaman, arabanın cıvatalarını falan sökmeye  başlıyor.. 

Ufuk Bey değerli bilgiler için teşekkür ederim. Harici bir teyple direksiyon kontrollerinin çalışmayacak olması gerçekten dezavantaj. Ama uyum sorununun çıkacağını bilmiyordum. Sahibinin söylediğine göre CD Changer içinde CDler sıkışıp kalmış, içeri dışarı herhangi bir hareket yok. Zaten dediğim gibi CDlerle uğraşmayı pek sevmiyorum. Benim istediğim USB yada aux giriş. Youtube'da aux işlemi için tonla araştırma yaptım. Önceliğim sistemin orijinal halini bozmadan aux ekleyebilmek. 2004 modellerde teybin anakartı üzerinde de küçük bir lehim işi gerekiyormuş kabloya ilave olarak. Elimden az çok geliyor, gerekli parçaları internetten sipariş verdim. Gelince sorunumu aux ile gidermeye çalışacağım. İlave woofer gerek olmayacak sanırım. Benim için önemli olan sesin kaliteli ve temiz çıkması, ortalığı inletme gibi bir zevkim hiç olmadı:tey:

Ekrana Ebay'de baktım 60 70 dolar civarı + kargo. Yetkili servise de sordum cevap bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aux takmadan önce track  cd dolduruyordum,  ortalama bi cd de 17 şarkı x 6 cd alıyor içine tek seferde,   yeterli oluyordu. Aux için diek kkblo oolması lazım, lehim e gerek yok,  en azından 2006 - 2007 lerde böyle 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aux işini cumartesi günü deneyeceğim. Ama CD çaları da tamir ettireceğim yedekte dursun. İzmir yada Denizli de bizim araçlardan anlayan tanıdık birisi var mı CD çaları tamire edebilecek? Yoksa servise mi götüreyim hiç uğraşmadan? Ayrıca ekran için yetkili servisten hala cevap bekliyorum. Başına gelip de farklı yollarla temin edebilen var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, Outlander :

Aux işini cumartesi günü deneyeceğim. Ama CD çaları da tamir ettireceğim yedekte dursun. İzmir yada Denizli de bizim araçlardan anlayan tanıdık birisi var mı CD çaları tamire edebilecek? Yoksa servise mi götüreyim hiç uğraşmadan? Ayrıca ekran için yetkili servisten hala cevap bekliyorum. Başına gelip de farklı yollarla temin edebilen var mıdır?

Servis anlamaz. İyi bir oto elektrikçisi anlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisle görüştüm az önce. Yol bilgisayarının gösterildiği ekran için montaj dahil 1000 tl fiyat verdiler:2funny:

Yaşasın ebay:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Aracınızın orijinal ses sistemini tecrübe etmedim ama Bose olduğuna göre ses kalitesi yeterlidir diye düşünüyorum. Belki komponentler ilk günkü kadar iyi değildir, bunlar değiştirilebilir. Eğer ambiyans aydınlatması yoksa ( yani ayak önü aydınlatmaları )orijinalliği bozmadan bunu yaptırabilirsiniz, aliexpresste modellere özel aksesuarlar var, sizin aracınız da hala 0 km olarak Çin'de satılıyor ve çok tercih ediliyor. Bu yüzden şanslısınız, birçok parça bulabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.01.2018 at 20:39, Outlander :

Selamlar.

Hayırlı olsun aracınız bende aracıma bir çok aksesuar ekledim yaptıklarım şunlar ledli ve angel’li farlar ledli arka stoplar marşpiyel spoiler android navigasyon kapı eşikleri ufak tefek aksesuarla var. Farları açtırıp angel eklemek yerine bir çift far alabilirsiniz Amazon’da şuan 96 Euro fiyatı var ben 230 Euro’ya almıştım bence çok iyi fiyatı var şuan resim paylaşıyorum aracımın beğenirseniz alabilirsiniz.

B14D2350-9E3D-4BBF-A299-7017865AD32A.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, Zealot :

Amazon link i verir misiniz 

Gümrük ücretini Amazon.de peşin olarak alıyor gümrükle falan uğraştırmıyor ürün 96 Euro’ya Evinize kadar geliyor.

FK Zubehörscheinwerfer Autoscheinwerfer Ersatzscheinwerfer Frontlampen Frontscheinwerfer Scheinwerfer Daylight FKFSMA12007 https://www.amazon.de/dp/B00911N1J6/ref=cm_sw_r_cp_api_FhJyAb7RH6MJJ

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, özerm6 :

Gümrük ücretini Amazon.de peşin olarak alıyor gümrükle falan uğraştırmıyor ürün 96 Euro’ya Evinize kadar geliyor.

FK Zubehörscheinwerfer Autoscheinwerfer Ersatzscheinwerfer Frontlampen Frontscheinwerfer Scheinwerfer Daylight FKFSMA12007 https://www.amazon.de/dp/B00911N1J6/ref=cm_sw_r_cp_api_FhJyAb7RH6MJJ

Teşekkürler. Farlar gerçekten yakışıklı duruyor. Sadece şu gündüz ledlerini pek beğenmedim???  Sinyalleri ve sis farlarını çok boğmuş sanki. Umarım iptal edilebilirler. Bir de ürün açıklamasında ve ürün resminde pek anlayamadım, angel eyes üzerinde mi geliyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...