Jump to content

91 Model Mazda 626 Kalorifer Peteğinin Olduğu Yere Nasıl Ulaşabilirim?

Mazdaa626
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

91 model aracimin kaloriferi dogru duzgun sicaklik vermiyo kalorifer petegi tikali tahmin ediyorum ilacla temizletinca petegin delinme ihtimali var o yuzden petek aliyim diyorum ama 91 modelin petegi gogsu sokmeden degisirmi yerini bilen varmi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

önceki konularda rastlamıştım, peteğe ulaşmak için göğsü sökmeniz gerekiyor. göğüs sökme işi riskli, makineye bağlatıp temizletin bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Petek temizletmek icn gittigim yer petek eski bide aliminyum neymis petek dedigine gore delinebilir dedi o yuzden riskede atmak istemiyorum gogus sokulmeden degisirse

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

ben zamanında göğsü sökmüştüm aslında çok zor değil ama biraz uğraşmak gerekiyor. Bence önce ilaçla temizliği deneyin delinirse zaten mecbur göğüs sökülecek. Şansınıza delinmezse ve açılırsa göğsü sökmeniz gerekmez.. Bende geçen günlerde 97 micranın kaloriferine porçöz uygulaması yaptım bayağı faydası oldu isterseniz onu da deneyebilirsiniz. porçozü yarı yarıya suyla karıştırıp göğüse giden kalorifer hortumlarını söküp yarısını üst kısımdaki hortumdan döküp alttan çıkmasını sağlıyorsunuz diğer yarısını alt kısımdaki hortumdan döküp üstten çıkmasını sağlıyorsunuz. en son olarak hortumu direk peteğe takıp içini temiz suyla iyice yıkıyorsunuz. Eğer peteği gözden çıkardıysanız bence önce porçözü deneyin olmazsa makina da temizliği deneyin eğer delinirse en son zaten mecbur göğüs sökülecek. 

IMG_20140714_194329.jpg

IMG_20140714_195114.jpg

IMG_20140714_202807.jpg

IMG_20140714_202817.jpg

IMG_20140714_221756.jpg

IMG_20140714_221829.jpg

IMG_20140714_221842.jpg

IMG_20140715_002214.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaölrifer peteğini tıkayan unsur aslında petekte biriken tortu çamurdur, kimyasal çamura bir etki yapmaz ,  bu çamuru anca tazyikli su ile yemizleyebilirsiniz, size önerim gögusu sökmeden önce bir deneyin,  motor kısmından hortumlarını sökün ve bir taraftan peteğe tazyikli su basın belki açılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abicim bu konuda geçenlerde bazı videolar izlemiştim. kalorifer ılık üflüyor diye radyatörü temizlemeyi değiştirmeyi düşünmüşler ancak sorunun göğüsteki kalorifer düğmelerinden kaynaklandığını tespit etmişlerdi. yani düğmelerde tam sıcak konumda gözükmesine rağmen arkadaki tertibattaki sıkıntıdan dolayı en sıcak konuma geçemiyor ve ılık pozisyonda kalıyordu. çok basit bir arıza olabilir aracınızda. anlayan bi ustayla bakın derim. göğüsü sökmeye bile gerek yok bunun kontrolü için.

al kardeşim videonun linkini atıyorum izle. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence en az masraflı ve en az riskli deneme bu olur. peteğe tazyikli su versen belki delinecek. sonra göğüs sökülecek. belki göğüs sökülüp takılınca takırtı tukurtu sesler gelmeye başlayacak, göğüsün bir yerleri çatlayacak kırılacak:) ben olsam önce buna baktırırdım sonra peteği temizletirdim son çarem peteğin değişimi olurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kalorifer cama ve ayaklara sicak hava veriyor fakat normal isitma yerlerindn soguk hava veriyo bunu yazmamisim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence bu bahsettiğiniz problemde benim söylediğim yerden kaynaklanıyor. petekte sıkıntı olsa her yere aynı sıcaklıkta üfler. tahminimce sıcaklık ayar düğmesinin yanı sıra ayaklara veya cama ayarladığınız düğmenin tertibatındada sıkıntı olabilir. bence hiçbir yeri kurcalatmadan oraya baktırın. inşallah en az masrafla atlatırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...