Jump to content

Bu da ikinci kazamız olsun. :) [VIOFO]

Devrim Babacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Evvvvet! Yine ufak bir kaza anıyla karşınızdayız sayın seyirciler. :D

Bu arada, şaka maka 9 aydır yoktum. Çok özür diliyorum, kusura bakmayın. Doçentliği hallettim geldim de, ondan yani. :) 8 ay sonra açtığım ilk konu bu olacaktı demek ki. Eylül ayında bir araba arkadan bindirdi bana. Onun videosu bu.

Normalde arka camda da kameram vardı fakat SD kartıyla ilgili yaşadığım bir sıkıntı yüzünden kapalıydı o bir kaç gün ama asıl senaryo ön kamerada. Buyrunuz.

Şimdi siz karar verin ben ne yapayım? :)

Akmakta olan bir trafik var. Gelen araçlar var ama adamın umrunda mı, arabasının burnunu çıkarıyor gitgide. Bu esnada bir bisikletli de bunu gördüğü hâlde adamın solundan sıyrılmaya çalışıyor. Benim solumdan da araçlar aktığı için fren yapıyorum yavaştan. Derken arkamdan biri bindiriyor. İşin tuhafı, ben olay mahalline yaklaşırken arkamda kimse yoktu. Ara yoldan bir yerden çıktı ve süratle geldi herhalde arkamdaki...

Arka tampon değişti. :)

• Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok geçmiş olsun devrim hocam. her gün kullandığım yol, çok korkarım buradan. yola atlarlar ve sizin solunuzda gelmekte olan araçlar yüzünden siz durursunuz. hep sol şeridi takip etmeye çalışırım o güzergahta. doçentlik de hayırlı olsun bu arada.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam ben bu videoyu aylar yıllar öncesinden hatırlıyorum sanki?  :) Ancak yeni mi paylaşıyorsun burada? 

Doçentliği halletmene sevindim valla ucu ucuna kurtardın. Arş.Gör. olarak bize yükleniyorlar hep. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, bu ülkede trafik kültürü geliştiği zaman, bilinki ülke ancak yaşanabilir bir ülke olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Mehmet Özdemir :

çok geçmiş olsun devrim hocam. her gün kullandığım yol, çok korkarım buradan. yola atlarlar ve sizin solunuzda gelmekte olan araçlar yüzünden siz durursunuz. hep sol şeridi takip etmeye çalışırım o güzergahta. doçentlik de hayırlı olsun bu arada.

Ben de pek kullanmam bu yolu. Bu arada video 720p. Plaka görünmüyor gibi fakat o gün gerçekten aracın plakası yoktu. Kazadan sonra da (enteresandır) 3-5 defa işim düştü oralara. Aynı bu makyajda da jantlara sahip ve aynı renkte bu araç oralarda duruyor hep. Çok büyük ihtimalle aynı araç, ama artık bu saatten sonra diyecek yapacak bir şey yok. Umarım fark etmiştir kazayı.

4 saat önce, Mutlu Tekir :

Hocam ben bu videoyu aylar yıllar öncesinden hatırlıyorum sanki?  :) Ancak yeni mi paylaşıyorsun burada? 

Doçentliği halletmene sevindim valla ucu ucuna kurtardın. Arş.Gör. olarak bize yükleniyorlar hep. :D

Doğrudur. :) Foruma aylardır gelmeyince ancak paylaşabildim. Araç Kamera Aksiyon Kameraları vs. bir Facebook grubu var. Orada da paylaşmıştım. Sizde mi üyesiniz oraya?

3 saat önce, Renegade :

Geçmiş olsun, bu ülkede trafik kültürü geliştiği zaman, bilinki ülke ancak yaşanabilir bir ülke olacak.

Ayyynen öyle. "Bir insanı nasıl tanırsınız?" sorusuna ilişkin özlü sözler vardır pek çok, fakat "Bir milleti nasıl tanırsınız?" sorusuna tek cevap biliyorum. Trafiği ile. Saygısızlık, bencillik diz boyu maalesef.

Teşekkürler herkese. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hoş geldin @Devrim Babacan hayırlı ve geçmiş olsun. 20. saniyede sağdan çıkan bir araç var o mu dokundu arkadan acaba ?

Bu tür kazalar son zamanlarda çok oluyor. Temel sebebi de dikkatsizlik ki bunun en önemli kaynağı da telefon. Öndeki araç gidiyor göründüğü için telefona dalıyor insanlar ama öndeki araç beklenmedik bir hareket yaparsa buyur sana kaza.

Bizim SCBS nin en çok işe yaradığı dönemler bu dönemler sanırım ama yine de o telefonu kurcalamamak lazım araç sürerken diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

trafik kanunlarına göre,  kafana göre istediğin şiddette fren yapmakta serbestsin. 

arkadan çarpan her zaman suçludur.

sebebi de:  takip mesafesini korursa  ne olursa olsun çarpmaz...

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, Mutlu Tekir :

Ucu ucuna gibi ama aslında ta Nisan 2016'da başvurmuştum. 15 Temmuz olayları sebebiyle ta şu geçtiğimiz Ekim'e kadar gecikti. Bu arada, Öğr.Gör.Dr.  olup da uğraşıp didinip daha yeni Yrd.Doç.Dr. olmuş arkadaşlar vardı. Onlar da bi gıcık oldular bu işe.

4 saat önce, Burak :

20. saniyede sağdan çıkan bir araç var o mu dokundu arkadan acaba ?

Teşekkürler. Baktım da, yok o değil. Bir VW araç idi. Sürücüsü genç arkadaş da dalga geçer gibi "Daha geçen hafta yine böyle vurdum birine" demez mi? Sıkıntılı herif. :)

4 saat önce, Zealot :

trafik kanunlarına göre,  kafana göre istediğin şiddette fren yapmakta serbestsin. 

arkadan çarpan her zaman suçludur.

Bu durumu esneten şeyler duydum. Siz takip mesafesini korusanız dahi, öndekinin trafiği tehlikeye attığı fevri durumlarda suçlunun kim olduğu değişebiliyor. Tabii bunu güzelce ispat edebilmek gerekiyor. Böyle araç kamerasıyla falan.

Bir de; istediğin şiddette fren serbestiyeti veya benzer ifade hangi kanunda geçiyor? Çünkü örneğin Amerika'da şu "brake check" dedikleri hareketi yapmak suç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçlar Arasındaki Mesafe

Madde 107- Sürücüler, önlerinde giden araçları güvenli ve gerekli bir mesafeden takip etmek zorundadırlar.

Bu mesafe, kendi araçlarının kilometre cinsinden saatteki hızının en az yarısı kadar metredir.

Takip mesafesi, takip eden  aracın 2 saniyede katedeceği yol uzunluğu kadar da olabilir.

Kol veya grup halinde (konvoy şeklinde) araç kullananlarda araçları arasında, kendilerini sollayıp geçmek isteyen araçların gerektiğinde güvenle girebilecekleri kadar açıklıklar bulundurmak zorundadırlar. Bu açıklıklar, kol veya gruba dahil araçların azami hızlarına göre takip mesafesinden az olmayacaktır.

Tehlikeli madde taşıyan araç sürücüleri, yerleşim birimleri dışındaki karayollarında diğer araçları, en az  50 metre mesafeden takip etmek zorundadırlar.

Yavaş Sürme ve Yavaşlama

Madde 108- Araç sürücülerinin;

a) Araçlarını zorunlu bir neden olmadıkça, diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde yavaş sürmeleri,

B) Belirlenen hız sınırlarının çok altında ve trafiğin akışına engel olacak şekilde sürmeleri,

c) Güvenlik nedeni veya verilen herhangi bir talimata uyulması dışında, başkalarını rahatsız edecek veya tehlikeye sokacak şekilde gereksiz ve ani yavaşlamaları,

Yasaktır.

Kedi çıktı frene bastım de,  arkadaki araç takip mesafesini korumadigi için aracıma arkadan çarparak maddi hasar a sebep oldu de.  Olay biter. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doçentlik hayırlı olsun @Devrim Babacan. Çok geçmiş olsun kaza için de. Bir tamponla kurtulduğuna sevindim. Böyle durumlarda insanın en ağırına giden şey, senin kontrolunde olmayan bir sebepten ötürü kazaya karışmak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkürler herkese.

Aynen öyle @Tarahumara. Dediğin gibi bir tamponla atlattık.

Fakat şu var; yazmadan edemeyeceğim. Bagaj kapağının ayarında sıkıntı var. Araç servisten çıkınca bagaj kapağının eskisi gibi "rahat" kapanmadığını fark ettim. Tekrar uğradım servise. Usta, "Ben bir ayar yaptım, dişi/dili öne/geriye aldım" gibilerinden sözler etti. Bir süre daha bakalım dedik, ayrıldım. Fakat neticede şu bariz ki bagaj kapağını orta-az şiddette vurunca (önceden rahatça kapanırdı) şimdi ise kapanmadığı gibi kapak geri sekince sağa-sola vibrasyon oluşuyor. Ustaya demiştim, "Vibrasyon var, yapılan ayar tamam mıdır?" diye, sıkıntı olmadığını söylemişti.

Geçen marketin önünde durduk. Eşim iki bir şey almak için girdi çıktı markete. Bagajı açtı, koydu torbaları ve 3 denemede de kapatmayı başaramadı.

Önümüzdeki hafta tekrar gideceğim. Olmadı o bagaj kapağı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Devrim Babacan :

Çok teşekkürler herkese.

Aynen öyle @Tarahumara. Dediğin gibi bir tamponla atlattık.

Fakat şu var; yazmadan edemeyeceğim. Bagaj kapağının ayarında sıkıntı var. Araç servisten çıkınca bagaj kapağının eskisi gibi "rahat" kapanmadığını fark ettim. Tekrar uğradım servise. Usta, "Ben bir ayar yaptım, dişi/dili öne/geriye aldım" gibilerinden sözler etti. Bir süre daha bakalım dedik, ayrıldım. Fakat neticede şu bariz ki bagaj kapağını orta-az şiddette vurunca (önceden rahatça kapanırdı) şimdi ise kapanmadığı gibi kapak geri sekince sağa-sola vibrasyon oluşuyor. Ustaya demiştim, "Vibrasyon var, yapılan ayar tamam mıdır?" diye, sıkıntı olmadığını söylemişti.

Geçen marketin önünde durduk. Eşim iki bir şey almak için girdi çıktı markete. Bagajı açtı, koydu torbaları ve 3 denemede de kapatmayı başaramadı.

Önümüzdeki hafta tekrar gideceğim. Olmadı o bagaj kapağı.

Geçmiş olsun @Devrim Babacan. Allah beterinden korusun. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O tip durumlarda arkadakinin suçlu bulunmayışı, öndekinin fevri davranışı sonucu mümkün olabiliyor. :)

Ama bunu ya öndeki "Evet, benim hatam" diyecek ya da Mobese veya arkadaki aracın araç-içi kamerası ile ispat edilecek sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Tarahumara
      Yazan: Tarahumara
      Yine bir can sıkıntısı ardından kendimi yollarda buldum. Ataşehir'den taksime gidip 2 ıslak burger yedim  Geri dönerken de yolu uzatıp sahilden süzüldüm. Bu arada gece dediysem, sabaha yakın.

• Devrim Babacan
      Yazan: Devrim Babacan
      Ciggggabaytlarrrrca video kaydı oldu elimde. Atsam atamıyorum, silsem silemiyorum, satsam satılmaz, şikayet etsem ... ... olabilir.
      Aşağıdaki ters şeritten gelen Mercedes'i EGM'ye şikayet ettim. "Plaka takibe alındı." şeklinde yanıt geldi. Bilmiyorum ne olacak...
      Bu videoda şöyle bir miktar (afedersiniz) "Oha!" dedirtecek şeyleri bir araya getirdim.
      İyi seyirler.

• Devrim Babacan
      Selamlar. Geçenlerde AliExpress'ten Xiaomi Car Charger (Çakmak Çoklayıcı) aldım. Ön camdaki Viofo A119 kamerasının enerji kablosu USB portlarından birini işgal ediyordu. Arkadaki Viofo A118C'nin kablosu da (adaptör şeklinde) çakmaklıktaydı. Adaptörden kurtulmak için Viofo'dan uzun bir USB kablo satın aldım ve bu iki kameranın kablolarını, Xiaomi adlı arkadaşa girip, onu da çakmaklığa soktum.
      Akümüzün güçlü olduğunu ve çakmaklık çıkışının bu yoğun çekimden etkilenmeyeceğini ümit ederek kablolamayı yaptım (gerçi çok önce zaten yapmıştım) ve çoklayıcıya girdim. Videoyu hazırlayalı biraz oldu. Test sürüşündeydim kaç gündür. Neticede sıkıntı yok. Çakmaklık halen çalışıyor. Kameralar çalışıyor. I-stop da düzgün çalışıyor, yani aküde bir sıkıntı görmedim şu kadar günlük yoğun kullanımda.
      Aslında orta konsolda bu kadar kablo girdi-çıktısına gerek yok. Doğrudan Viofo'nun kitini alarak, elektrik işini doğrudan bir sigortaya da bağlayabiliriz. Sonraki adımım belki öyle bir şey olur ama pek sigortalarla oynamak istemedim şimdi.
      Buyrun video.

• Devrim Babacan
      Selam.
      Geçenki Mersin dönüşü yoluma çıkan köpekten sonra bu kez de Antalya'ya sempozyuma giderken iki oynak köpek çıktı karşımıza.
      Videoda, 6'ncı saniyede duyulan sinyal sesi, arkadakileri uyarmak için açtığım dörtlüler. Sağ olsunlar, arkadakiler bunu dikkate aldı ve yavaşladılar. Zira köpekler yolu hemen terketmemişti.
      Trafikte "umulmayanı ummak" sevdiğim bir sözdür. Daima tetikte olmak lazım.

• Devrim Babacan
      Oyumu Mersin'de kullandım ve 16 Nisan gecesi 22:00'da Konya'ya doğru yola çıkmıştım.
      Artık tarih 17 Nisan ve gecenin 2'si. Ereğli-Konya istikameti. Tam Konya girişinde, bir köpek beliriverdi yolda!

• Yeni Oluştur...