Jump to content

Enerjisa Halka Arzı ve Hissesi - ENJSA

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Enerjisa'nın dağıtım ve satış birimi, Enerjisa Enerji halka arzında 6,25-7,50 lira aralığından talep toplanacak.

Şirketin yüzde 20'sine denk gelen 212,6 milyon hisse halka arz edilecek ayrıca 23,62 milyon hisse için de ek tahsis verilebilecek.

Bu da ek satış dahil 389 milyon dolar ila 466 milyon dolarlık bir halka arz büyüklüğüne işaret ediyor. Bu da cari kurdan 1,48 milyar lira ila 1,78 milyar lira aralığında bir büyüklüğe denk geliyor.

Hacı Ömer Sabancı Holdi̇ng AŞ ile Alman E.ON şirketinin yüzde 50'şer payla sahip oldukları Enerjisa'nın halka arzı ortakların eş miktarda hisse satışıyla gerçekleşecek.

8 ŞUBAT'TA TAHTASI AÇILACAK

E-posta ile geçen bilgilere göre nihai fiyatların 5 Şubat'ta belli olması ve hisselerin "ENJSA" kodu ile 8 Şubat'ta Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Halka arz süreci Ak Yatırım, Citi, HSBC, Deutsche Bank ve BofA Merrill Lynch tarafından yürütülüyor.

Detaylar : AkYatırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

EnerjiSA'nın halka arzında ihraç edilen 212 milyon adet paya 1.1 milyar adet talep geldi

Enerjisa Enerji A.Ş. paylarının 1-2 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen halka arzında, her biri 0,01 TL nominal değerli yüz adet paydan oluşan 1 TL nominal değerli lot başına nihai halka arz fiyatı 6,25 TL olarak belirlendi.

Ak Yatırım tarafından KAP'a bildirilen sonuçlara göre, halka arzda, toplam 41.650 yatırımcıdan 1.127.746.193 lot talep toplandı. Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. ve DD Turkey Holdings S à.r.l. tarafından eşit oranlı halka arz edilen 212.592.414 TL nominal değerli paylar ile ek satışa sunulan 23.621.378 TL nominal değerli payların tamamının satışı gerçekleştirildi.

Kaynak: Borsa Gündem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tarihe not düşelim, bu hisse üretim değil, elektriğin dağıtım ve perakende kısmı. yani hizmet verecek fatura kesecek kar edecek, dağıtım bedeli diye bizden alınan meblağ üstüne kurulu bir arz. Günü düşüş ile kapattı bu bir gösterge değil aslında. zaten şu mevsim/zaman/ay hisseye yatırım ayı da değildir, global bir kar realizasyonu gibi gözüken yurt dışı bilgisayar programlarının otomatik satış emirleri başladı. Olur böyle bazen.

don't panik

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Çağlar Bayur :

tarihe not düşelim, bu hisse üretim değil, elektriğin dağıtım ve perakende kısmı. yani hizmet verecek fatura kesecek kar edecek, dağıtım bedeli diye bizden alınan meblağ üstüne kurulu bir arz. Günü düşüş ile kapattı bu bir gösterge değil aslında. zaten şu mevsim/zaman/ay hisseye yatırım ayı da değildir, global bir kar realizasyonu gibi gözüken yurt dışı bilgisayar programlarının otomatik satış emirleri başladı. Olur böyle bazen.

don't panik

Kâr elde etmek ve şirketi değerlendirmek için ille de üretmek gerekiyor mu ?

Bu mevsimin, zamanın, ayın yatırım için uygun olmamasını biraz açabilir misiniz ? 

Kerpeten mi lazım illa yahu bilgi almak için ? :D @Servet hep böyle midir Çağlar Bey ? :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Burak :

biraz açabilir misiniz

toplum henüz hazır değil. elektrik faturası kesme karına ortak olmazdım üretim odaklıyım.

faaliyet raporları ve karları açıklanmadan beklenti satın alınır, yani 2018 de çalışacak şirket kar edecek bunu da 2019 a açıklayıp temettü dağıtacak veya şirketin 2019 değeri hesaplanacak. bunu 2018 nisan haziran dan ön görüp beklentiye yatırım yapılır. sonra beklenti oluşma aşamasında satılır, yani büyük balık küçük balığı her zaman yer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...