Jump to content

Mazda 323 (Familia) Araç Gaz Yemiyor ve Çekişten Düşüyor

Diriliş42
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

s.a arkadaşlar bugün sizlere  sıkıntılı bir arızadan bahsedeceğim . aracım 323 glx famila  99 model . özellikle benzinde iken bir anda motor sesi değişiyor ve araç aşırı titremeye ve çekiçten düşmeye vede gaz yememeye başlıyordu sanki bir şey tıkanıyor gibi. sonra bir süre gidiyor ve düzeliyordu. bu sorun sık sık olmaya başladı bir gece kaputu açtığımda motorun altındaki katalitik konvektörün kor gibi kıpkırmızı olduğunu gördüm ve ustayı aradım oda egzozcuya gitmemi söyledi. egzozcu katalitik konvektörün özelliğinin bittiği söyledi ki daha yeni değşimişti 2 bin km olmadı . oda bu soruna neden olan başka temel bir sorun olabileceğini söyledi ve buji bobin buji kablosu vs onların kontrol edilmesini istedi . yani aracın fazla benzin püskürtmesinden kaynaklanabileceğini söyledi. ustaya götürdüm oda önce aracın beyninin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi , şu an araç beyin kontrolü için  ayrı bi ustada . usta beni aradı ve aracı cihaza bağlayacağını dolayı sı ile buji kablolorunun eski olduğunu yeni si ile değişmesi gerektiğnii söyledi. bende tamam dedim. işlem devam ediyor . gelişmeleri buradan sizinle paylaşacağım. en azından sizinde başınıza gelirse burdan tecrübe olur. ben ve aracım diyarbakırda bulunmaktadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızı daha fazla bozacağınız garanti.
Mümkünse İstanbul'a Adem ustaya götürün yada yakınlarda ki bir yetkili servise götürüp sorunun kaynağını öğrenin.
Öyle deneme yanılmayla olmaz bu iş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

diyarbakırdan önce istanbuldaydım , diyarbakıra yeni taşındım . adem ustayı tanırım orada olsam mutlaka adem ustaya giderdim. aracın katalitik konvektörünü orjinal almadım egzozcuya gittim iyisinden takın dedim.  netice itibari ile  aracı beyinciye götürdüm beyin daha öncede işlem görmüş yeni bazı hatalar tespit etmiş ve bobin buji ve buji kablolarını değiştirmiş enjeksiyonlarda sorun yokmuş.. 350 tl masraf çıkardı. araçı kullan tekrar aynı sorun olursa gel dedi . ustadan aldıktan sonra sorun oluşmadı ama bir kaç hafta deneyeceğim. hata giderilmisse katalitik konvektörü tekrar yenisini taktıracağım.  burada mazda unatlar sevrisi var en son çare oraya götüreceğim artık. katalitik konvektörün orjinal olması ne dererece önemli . nerden bulabilirim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...