Jump to content

Mazda RX-8 Baskı Balata - Buji - Bakım

MayLife
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba

2007 model Rx8 alarak arazına katıldım.Yağ,defransiyel yağı,yağ filtresi,hava filtresi,buji ve vites geçişleri sıkıntılı, debriyaj da sorun var sanırım baskı balata değişmesi gerekiyor.

Tecrübeli arkadaşlar ne marka kullandıklarını ve hangilerini kendimiz değiştirebiliriz  paylaşırsa çok sevinirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31.01.2018 at 15:48, Zealot :

Düne kadar serviste kampanya vardı. 

Hepsi yarı fiyatına,  montaj da ücretsizdi. 2-3 gün önce sorsaydınız keşke 

Genişlet  

2 - 3 gün önce aldım aracı ne yazık ki :( 

31.01.2018 at 15:15, Mehmet Özdemir :

merhaba..

@zoptrik fatih ve @SweepeR arkadaşımızı etiketleyelim, yardımcı olacaklardır.

Genişlet  

Teşekkürler

Dün iş çıkışı kontağı çevirdim anahtar anahtarlıktan çıktı, zaten biraz gevşek uruyordu yaptırmayı düşüünüyordum.Anahtar çıkınca  anahtarlığı cebime koyup sadece anahtar ile çevirmeyi denedim hiçbir şekilde marş basmadı ve araç ile anahtar şekilde bi gösterge yanıp sönmeye başladı.Aküyü söküp taktım tekrar denedim bu sefer alarm ötmeye başladı.Aküyü söktüğüm halde alarm susmadı.Sonra sigorta kutusu falan uğraştım sesi kesilde akü kutup başını söküp aracı iş yerinde bıraktım.Şimdi ne yapacağım hiçbir fikrim yok.Sorun anahtarlıkta vardı ama şimdi o anahtar işareti falan immobilazier da mı bi sıkıntı var ve konyadayım ustalara hiçbir şekilde güvenmiyorum,aracı da kimseye gösteremiyorum.Daha önce böyle bir sorun yaşayıp çözen veya bana bilgi verebilecek birileri olursa çok miinnettar olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.02.2018 at 07:24, Zealot :

immobliser chip ini görmesi lazım motorun. yoks çalışmaz.  anahtarcı yardımcı olur

Genişlet  

Görüştüm anahtarcıyla aracı kurtarıcıyla yanımıza getirmek gerekiyor dedi :( 
Kurtarıcıya yüklemek de istemiyorum.Gelip burda yapamıyorlarmı anlamadım cihaza bağlanacakmış.Teknoloji daha fazla gelişti sanıyordum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet kendi cihazını alıp gelmesi lazım.  sisteme falan bağlancak..  

bence yetkili servise yaptırın. biraz daha masrtaflı olur ama,  olası problemler başınızı ağrıtmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evde apandist ameliyatı gibi .. teknoloji ne yapsın . harici alarm mı var? eski sahibine bir sorun dha önce olmuş mu böyle bir kontak alarm sorunu? belki gizli kontak yapmıştır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.02.2018 at 07:34, Zealot :

evet kendi cihazını alıp gelmesi lazım.  sisteme falan bağlancak..  

bence yetkili servise yaptırın. biraz daha masrtaflı olur ama,  olası problemler başınızı ağrıtmaz. 

Genişlet  

Yetkili servisle henüz görüşmedim ama görüştüğüm kişiler çekici diye tutturursa servise götürürüm büyük ihtimalle.

01.02.2018 at 07:35, Çağlar Bayur :

evde apandist ameliyatı gibi .. teknoloji ne yapsın . harici alarm mı var? eski sahibine bir sorun dha önce olmuş mu böyle bir kontak alarm sorunu? belki gizli kontak yapmıştır

Genişlet  

Eski sahibi arkadaşım,daha önce böyle bir sorunla hiç karşılaşmamış.Ben bu gizli kontak olayını bütün rx8 lerde var sandım,sonradan mı yapılıyormuş.Aracın bağaj tarafından bir yerden geliyordu alarm sesi.Aküyü sökünce ses  azaldı ama yine de çalmaya devam etti.Dörtlüleri yakıp beni çalıyorlar diye bağırdı. :)
Sanırım kumandanın içinde bşy var çip gibi o bir yere düştü ve araba kendini korumaya aldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anahtar sorunu anahtarcı sayesinde çözüldü,yardımlarından ötürü herkese çok teşekkürler.Konu başlığı için yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar,

öncelikle hayırlı olsun.

Ben motor hariç her konuda servisçiyim, Mazda EVO ya giderim. Söylediğiniz tüm işlemleri orada yaptırıyorum. Baskı balatanın orjinali exedy, onu tavsiye ederim. Motor ile ilgili her sorunda @Ekrem Usta RX-8 tek adres. @Zealot ın söylediği %45 indirim 31 ocakta sonlandı, yetişememeniz kötü olmuş. Anladığım kadarıyla aracı satın alırken kimseye göstermediniz. Geç olmadan tüm parçalarını en azından ilk seferde işini çok iyi bilen yukarıda verdiğim iki adresten kontrol ettirin. Aksi durumda başınız beladan kurtulmaz.

Özellikle sarf malzemeleri olarak yağ ve soğutma sıvısı çok önemlidir. Yağ için mazda original 5w-30 (eski adıyla dexelia) , soğutma sıvısı da FL22 olmalıdır. Bu iki ürün de yine yukarıda belirttiğim iki adreste bulunur. Ekrem usta da biraz daha uygun fiyata ve kargolayabiliyor, kendisi ayrıntı verir.

Hava filtresi olarak ben K&N kutu filtreye geçeceğim. model: 33-2284

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.02.2018 at 06:02, SweepeR :

Selamlar,

öncelikle hayırlı olsun.

Ben motor hariç her konuda servisçiyim, Mazda EVO ya giderim. Söylediğiniz tüm işlemleri orada yaptırıyorum. Baskı balatanın orjinali exedy, onu tavsiye ederim. Motor ile ilgili her sorunda @Ekrem Usta RX-8 tek adres. @Zealot ın söylediği %45 indirim 31 ocakta sonlandı, yetişememeniz kötü olmuş. Anladığım kadarıyla aracı satın alırken kimseye göstermediniz. Geç olmadan tüm parçalarını en azından ilk seferde işini çok iyi bilen yukarıda verdiğim iki adresten kontrol ettirin. Aksi durumda başınız beladan kurtulmaz.

Özellikle sarf malzemeleri olarak yağ ve soğutma sıvısı çok önemlidir. Yağ için mazda original 5w-30 (eski adıyla dexelia) , soğutma sıvısı da FL22 olmalıdır. Bu iki ürün de yine yukarıda belirttiğim iki adreste bulunur. Ekrem usta da biraz daha uygun fiyata ve kargolayabiliyor, kendisi ayrıntı verir.

Hava filtresi olarak ben K&N kutu filtreye geçeceğim. model: 33-2284

Genişlet  

Yağı Ekrem ustadan az önce sipariş ettim,aracı aldığım kişi arkadaşımdı,neyi yaptırıp neyi yaptırmam gerektiğini söyledi.Aracı expertiz yaptırınca farklı bşy de çıkmadı.Motor yağı,şanzıman yağı,filtreler kendim halledeceğim bi şekilde ama baskı balata ve buji var onu sanırım servise götüreceğim ama Konya da servis ne durumda hiçbir fikrim yok.Keşke biraz daha anlasam da bu işlerden başka birine emanet etmek zorunda kalmasam. :( Exedy için ufak bi araştırma yaptım,2150 tl ye de var 600 tl ye de.SECO ve VALEO  marka baskı balata gördüm 500 küsür acaba onlara yönelsem hata mı etmiş olurum.2000 bin küsür şu an için gerçekten bana ağır gelecek rakamlar ve bujileri de acil değiştirmem gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ekrem Usta sağolsun çok yardımcı oldu.Elinde baskı balata da var o konuda da yardımcı olucak içim rahat artık.Bakalım daha sonra da inşallah bujiler hallolcak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.02.2018 at 12:12, MayLife :

Ekrem Usta sağolsun çok yardımcı oldu.Elinde baskı balata da var o konuda da yardımcı olucak içim rahat artık.Bakalım daha sonra da inşallah bujiler hallolcak.

Genişlet  

evet Ekrem Usta hem bilgilendirme hem de parça konusunda çok yardımcı olur. Baskı balata orijinal exedy almayacaksan Ekrem Usta dan alacağın baskı balatayla da sorun yaşamazsın, yaptığı tüm motorların baskı balatasını yenilediğini ve şikayet olmadığını biliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ekrem Ustadan alacağım ve acil yaptırmam lazım vites geçisleri gerçekten çok sıkıntılı.Aslındq en büyük sorun şimdi bunları konyada kime taktıracağım.Geçici olarak burada yaşıyorum ve burdaki mazda servisi 2014 yılında açılmış.Oraya götürmek istemiyorum aynı yerde çalıştığım bi arkadaş çalışanlar çok tecrübesiz oraya götürme iyi bi usta bul dedi.Aramızda Konyadan birileri var mı acaba yardımcı olacak?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zeki kaya iyi servistir ama rx den anlar mı? Bilemeyeceğim. Akşehirde olsam yardımcı olurdum ama maalesef ufak ara ile kaçırdın. Vites geçişlerindeki problemi biraz açabilir misin? 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.02.2018 at 22:01, zoptrik :

Zeki kaya iyi servistir ama rx den anlar mı? Bilemeyeceğim. Akşehirde olsam yardımcı olurdum ama maalesef ufak ara ile kaçırdın. Vites geçişlerindeki problemi biraz açabilir misin? 

Genişlet  

Çalışmadığı zaman geçişlerde hiç birbir problem yok ama kontağı çevirdikten sonra debriyaj a basınca garip bi ses geliyor ve hafif sarsıntı oluyor,vitese geçirmek de eziyet oluyor.Baskı balata dün elime ulaştı umarım sorun bunla alakalıdır.Bujileri de değiştirmem gerekiyor ama yurt dışından sipariş edeceğim kim bilir ne zaman gelir.Baskı balata,buji ve bakım için 500 fiyat verdiler Gümüşlü otomotivden.Zeki Kaya dan hiç fiyat almadım.Aslında bu ara sadece gerekli parçaları toplasam yeterli.Yurt dışından bu parçaları temin eden arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.Bakalım biraz yatacak ne yazık ki işler de yoğun bu ara yaptıramayacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.02.2018 at 12:16, MayLife :

Çalışmadığı zaman geçişlerde hiç birbir problem yok ama kontağı çevirdikten sonra debriyaj a basınca garip bi ses geliyor ve hafif sarsıntı oluyor,vitese geçirmek de eziyet oluyor.Baskı balata dün elime ulaştı umarım sorun bunla alakalıdır.Bujileri de değiştirmem gerekiyor ama yurt dışından sipariş edeceğim kim bilir ne zaman gelir.Baskı balata,buji ve bakım için 500 fiyat verdiler Gümüşlü otomotivden.Zeki Kaya dan hiç fiyat almadım.Aslında bu ara sadece gerekli parçaları toplasam yeterli.Yurt dışından bu parçaları temin eden arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.Bakalım biraz yatacak ne yazık ki işler de yoğun bu ara yaptıramayacağım.

Genişlet  

Yurt dışından sipariş edeceğin buji ve bobinler konusunda çok dikkatli olmanı tavsiye ederim. Bununla ilgili bir konumuz var. Bence onları da @Ekrem Usta RX-8 dan temin edebilirsin. Servise göre daha uygun fiyatlı veriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...