Jump to content

Mazda CX-5 Benzinli (SKYACTIV-G) LPG Montajı

Ozgur AKDEMİR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

6 dakika önce, alpulusoglu :

Eyvallah hocam herkes anlayacak diye bir kaide yok normal yani sizin durum . Sacmalama konusuna gelince sizin seviyenize inmek zor gorunuyor malum:)

Seviye öylemi ?? Önce bi konuşma(yazma) tarzına bak , cümlelerinin manasına bakmalısın. Seviye kısmına gelirsek zaten bu düşünce ile inecek bir seviye yok sizin için..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, rubin :

Seviye öylemi ?? Önce bi konuşma(yazma) tarzına bak , cümlelerinin manasına bakmalısın. Seviye kısmına gelirsek zaten bu düşünce ile inecek bir seviye yok sizin için..

Cabanizi sevdim size iyi forumlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, İlhan :

Peki Civic'lere fabrika çıkışı Lpg montajı yapabilmeleri için, Japon mühendis abilerimizden gerekli izinleri almışlar mıdır?

Hadi biz Türkler üstün körü iş yapmakta üzerimize yoktur. Peki Japon abilerimiz Lpg konusunda sizce gerekli ARGE çalışmalarını yapmamışlar mıdır?

Hayati veya maddi bir risk teşkil edebilecek bir şey görmüş olsalar bile, görmemezlikten gelmiş olabilirler mi Japon abilerimiz?

Yanlış hatırlamıyorsam bir Honda çalışanı arkadaş, Lpg'li Civicler'de motor aksamında kullanılan malzemeler normal benzinli motorlara göre dayanıklı olması açısında farklılık gösteriyor demişti. (Çelik subap vs)

Subap segman manifoldlar vs. Zaten subap yakıp yenilendiğinde aynı hesap oluyor. 

Honda lpg araç için fazladan 10bin tl ye yakın para istiyor diye hatırlıyorum. Dışarıda 2bin tl ye taktırır, 70 100 bin km güzelce sorunsuz bir biçimde binilir. Sonra subap değişip fabrika çıkışındaki gibi ısıya daha dayanıklı olur hem de para cepte kalır. 

Fabrika çıkışlılarda da 70bin de olmasın da 110 130bin km de subap masrafı çıksın hadi. Ömürlük değil ki zaten hiçbir motor parçası. 

Maksat kar zarar süre ilişkisi

Benzin oldu 6 tl. Bidaki sene 7 tl. 

Karabükte benzin 5.97 lpg 3.01. Yarı yarıya neredeyse. 

Yavaş yavaş göreceğiz bu benzin taraftarı arkadaşları. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Mutlu Tekir :

Subap segman manifoldlar vs. Zaten subap yakıp yenilendiğinde aynı hesap oluyor. 

Honda lpg araç için fazladan 10bin tl ye yakın para istiyor diye hatırlıyorum. Dışarıda 2bin tl ye taktırır, 70 100 bin km güzelce sorunsuz bir biçimde binilir. Sonra subap değişip fabrika çıkışındaki gibi ısıya daha dayanıklı olur hem de para cepte kalır. 

Fabrika çıkışlılarda da 70bin de olmasın da 110 130bin km de subap masrafı çıksın hadi. Ömürlük değil ki zaten hiçbir motor parçası. 

Maksat kar zarar süre ilişkisi

Benzin oldu 6 tl. Bidaki sene 7 tl. 

Karabükte benzin 5.97 lpg 3.01. Yarı yarıya neredeyse. 

Yavaş yavaş göreceğiz bu benzin taraftarı arkadaşları. :)

Su anda istanbul ici 10 litre civari yakiyorum.allah buyuk belim bukulurse muhtemel mazdaya lpg taktirmaya kiyamam parcasi daha ucuz daha dusuk bir marka modele gecerdim muhtemelen. Sonucta bu devlet oldugu surece insanlara rahat nefes almak yasak. Dolar euro yakit dusmuyor maalesef.

Eger yeni arabaya gececek cesareti bulabilirsem ve o zamana cikmis olursa kafamda ilk skyactive x var.o olmadi hybrid modeller var. Oda olmadi turboya gecerim.kafamda artik atmosferik motorlari coktan bitirdim ben kisacasi.kendi acimdan sehir ici 7 8 litre yakitlar makul. Artik en son tercihim belki lpg olur. Oda supheli gerci.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31.03.2018 at 20:58, Ozgur AKDEMİR :

Hocam hic tereddut etme al olaganustu ekonomik bir arac haline geliyor .. Suan sizlere verdigim son olcum degeri izmir ici  26 kurus ama yogun bi sehir ici degil en fazla salt sehir ici kullanildiginda gorecegi deger 32 kurus olak gibi sivi sistemde ilk calisma dahil lpg ile calisiyor aracim sft ve lft degerlerinide takip ediyorum sapma yok denilecek kadar az yani arac cok duzgun calisiyor silindir ici isi olcumu yaptirdim benzinde maksimum 830 dereceye cikarken lpgde en yuksek 845 gorduk buda subap sorunida yasanmayacagi anlamina geliyor ...

Bugun lpg aldim 240 km yol yaptim 70 lira lpg aldi lpg litre fiyati 2.64 idi zamanla daha net sonuclar cikacak diye dusunuyorum 

Özgür hocam bende izmirdeyim. Seni muhakkak ziyaret edeceğim.biz aracımızı alıncaya kadar sende bu konuda iyice bilgi sahibi olursun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, rubin :

Özgür hocam bende izmirdeyim. Seni muhakkak ziyaret edeceğim.biz aracımızı alıncaya kadar sende bu konuda iyice bilgi sahibi olursun. 

Her xaman beklerim menemen deyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Son aldigim dort depo depodaki yakit tuketimi degerlerini paylasmak istedim sizlerle klima devamli acik ve tamamen sehir ici hepsinde hemen hemen ayni sonuc cikti lpg litresi malesef 3 lira oldu bu fiyatla ve bu sartlarda 39 kurus yakiyor bu cusse, otomotik vites , dikkatsiz sert bir kulanim ve surekli dort ceker bir araba icin cok iyi bir deger ... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Ozgur AKDEMİR :

Son aldigim dort depo depodaki yakit tuketimi degerlerini paylasmak istedim sizlerle klima devamli acik ve tamamen sehir ici hepsinde hemen hemen ayni sonuc cikti lpg litresi malesef 3 lira oldu bu fiyatla ve bu sartlarda 39 kurus yakiyor bu cusse, otomotik vites , dikkatsiz sert bir kulanim ve surekli dort ceker bir araba icin cok iyi bir deger ... 

Cx5 sürekli (all time) dört çeker değil...

Part time olarak geçiyor, gerekli gördüğü anlarda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, M.E.G :

Cx5 sürekli (all time) dört çeker değil...

Part time olarak geçiyor, gerekli gördüğü anlarda.

Kesin bir bilgim yok ama arkada awd logosu var ve sanirim arka tekerleklere yuzde iki guc aktarimi varmis galiba normal sartlarda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de aracımı almadan önce ciddi ciddi LPG taktırmayı düşünüyordum, sıvı sistem kitlerin amorti süresi çok uzun olduğu için, benim de bir aracı o kadar uzun süre kullanamamdan dolayı karma sistemlere bakıyordum, BRC karma kitte karar kıldım, zaten bu motorlar için tek uyumlu kit o, o kiti takan tek yer de Ankara'da şükür, 4.500 TL'ye anlaşmıştım, sistem %30 - %35 tasarruf  vaad ediyordu. Buna bakarak da yaklaşık 25.000 - 30.000 km sonra kendini amorti ediyordu. Araca iki yıl binsem benim için 3.000 - 4.000 TL bir kar söz konusuydu, taktırmayı düşünüyordum ama aracı alıp, kullanınca, çevremin de telkinleriyle vazgeçtim. Kıyamadım araca, şu sıralar Ankara trafiğinde 8.5 - 9 l/100 km ortalamalarla geziyorum ki BL Mazda 3'üm ile 10 - 11'in altına inmiyordu. Demem o ki, taktırmadım ama taktırana saygı duyuyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merabalar araba 47000 km de şuan ve aldığımdan beri ki yol bilgisayarında görünen tüketim 9,8l/100 ... lpg buralarda halen 3,15 gibi  kullandığım güzergah biraz daha sıkışıksız bir yol oldu tüketim olarakta 12l/100 km lpg civarında (38 kuruş civarı). şuana kadar en küçük bir sorun yaşamadım umarım dahada yaşamam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

merhaba. güncel bilgi olarak 2012 cx 5 var bir tane almayı düşündüğüm. bu araca da sıvı olmayan lpg takılabiliyormu. net bilgiyi alabilecek birisi var mı? ankara kayrayı biliyorum ben mesela onlar bilir mi. güncel fiyat nedir. çoğunluk km yi şehir için yapıyorum o yüzden lpg düşünüyorum.aslında inanılmaz sakin kullanırım. yeni kasa Audi a3 üm vardı ve aracı hiç spor modunda kullanmadım. o kadar sakin kullanırım. yaşadığım yer kdz ereğli. aslında şu anki 2006 foresterımı 2013 forester ile değişmeyi düşünüyordum ama fiyatlardaki uçuştan dolayı Subaru xv bakmaya başladım. Xv ile cx 5 karşılaştırmak çok mantıklı değil tabi ki ama mazdanın servis sıkıntısı usta bulma zorluğundan korkuyorum bir de piyasasndan. subaruya göre nasıl çok da emin değilim. bir de iyi usta sayısı hakkında bilgisi olan varmı?  teşekkürler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
20.02.2020 at 08:42, onat76 :

merhaba. güncel bilgi olarak 2012 cx 5 var bir tane almayı düşündüğüm. bu araca da sıvı olmayan lpg takılabiliyormu. net bilgiyi alabilecek birisi var mı? ankara kayrayı biliyorum ben mesela onlar bilir mi. güncel fiyat nedir. çoğunluk km yi şehir için yapıyorum o yüzden lpg düşünüyorum.aslında inanılmaz sakin kullanırım. yeni kasa Audi a3 üm vardı ve aracı hiç spor modunda kullanmadım. o kadar sakin kullanırım. yaşadığım yer kdz ereğli. aslında şu anki 2006 foresterımı 2013 forester ile değişmeyi düşünüyordum ama fiyatlardaki uçuştan dolayı Subaru xv bakmaya başladım. Xv ile cx 5 karşılaştırmak çok mantıklı değil tabi ki ama mazdanın servis sıkıntısı usta bulma zorluğundan korkuyorum bir de piyasasndan. subaruya göre nasıl çok da emin değilim. bir de iyi usta sayısı hakkında bilgisi olan varmı?  teşekkürler. 

Merhaba, Bende de 2012 cx5 var. İki yıldır sıvı sistem dışında başka sistem araştırıyordum. Polonyada çok miktarda takılmış örnekleri olunca Eylül ayında Bursa ve Denizlide taktıran iki arkadaşla uzun süre istişareden sonra iki hafta önce Bursada Tur Oto ya KME marka karma sistem taktırdım. Şu an için memnunum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

merhabalar, yazılanların hepsini okuyamadım, buna vaktim yok suan için, gezip gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla lpg kullanımı sadece bizim ülkemizde değil dünyanın bir çok ülkesinde yüksek oranda kullanılmaktadır, japonyada taksiye binmiştim bagajdan poşetlerimi alırken lpg tankını görünce çok şaşırmıştım, polonyada mazda araçlara takılan lpg sistemlerinin videolarını you tube tan rahatlıkla bulabilirsiniz. ben 1,5 yıl araştırdım ve sonunda KME marka lpg taktırdım, 14000 km oldu, yakıt tasarrufum gayet iyi, kış olduğu için biraz arttı okadar, teknik konulara çok girmek istemem ama lpgnin aracıma zarar verdiğini düşünmüyorum, ayrıca lpg kullanımının emisyon açısından çevreye daha faydalı olduğunu duymuştum, herkese tavsiye ederim. 2,0 motor hacimli araca binmek ve tasarruf etmek gayet keyifli, bazı insanların lpg taktırdığım için küçümseme çabalarınıda çok gereksiz buluyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Meraba arkadaşlar aracım 82000 km oldu ve şuana kadar sadece benzinciye girdiğimde lpg li olduğunu fark ediyorum. Hiç bir sorunla karşılaşmadım henüz. Yol güzergahım değiştiğinden sanırım 100 kd. 11 litre lpg yakıyor menemen de lpg 4,15 tl oldu. Umarım böyle sorunsuz devam eder..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...