Jump to content

Mazda CX-5 Benzinli (SKYACTIV-G) LPG Montajı

Ozgur AKDEMİR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

57 dakika önce, Zealot :

Bu lpg kiti,  bizim gaza ne kadar bastığımızi, yada basıp basmadığımizi, nerden anlıyor 

onu ben bile yapıyorum @Zealot. benzin enjektöründen sinyal alıyorsun, duty ve frekansını ölçüyorsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Burak :

İşte yol ayarı meselesi kafamı karıştırıyor. Karabük'e göre yaptığınız yol ayarı İstanbul'a gelince patlamıyor mu ? Zira ben yazın Safranbolu'ya geldiğimde araç resmen çekmemeye başlamıştı ( özellikle Safranbolu - Bolu arasındaki yüksek tepede ) ama Akçakoca'ya varınca yani deniz seviyesine gelince her şey normale döndü.  Benzinde araç kendi ayarlıyor ama böyle ayar ile uğraşınca her gittiğiniz yerde ayar mı yapmak zorunda kalacaksınız onu merak ediyorum @ediz07

Yol ayarında Ltft + Stft= +5 , 0, -5 arasında tutmaya çalışıyoruz genel olarak. idealde 0 yapmak lazım ama bu imkansıza yakın ki benzinle giderken bile araba ara ara %10 fakire düşebiliyor çok değişken. Bizim yaptığımız ayar bulunduğum bölgede süper olabilir ama Antalya gittiğimde  biraz daha zengin yada fakir olabilir. Yol ayarını tekrar kontrol edebiliriz ama sorun olacağını zannetmiyorum.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Skyactive için şu lpg montaj olayı bi netleşse. Mazda Cx5 le tucson 2.0 crdi arasında kaldım. Gönlüm mazdadan yana lakin lpg işi olmuyorsa tucson a yönelicem. Arada kaldım karar veremiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
04.02.2018 at 00:01, Ozgur AKDEMİR :

Bu hafta Hollanda prins ile iletisime gecerek cx 5 skyactiv g 2000 motor icin lpg istedigimi ilettim 2017 modeller icin hazir kitlerinin olmadigini ancak sifirdan yapabileceklerini soylediler bende istedigimi soyledim onlarda kabul etti  45 gun icinde cx 5 icin hazir kit elinizde olur denildi sizleri gelismelerden haberdar edecegim...

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım adım Mesut.

Özgür arkadaşımıza yanıt geldi mi merak ettim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Ozgur AKDEMİR :

Lpg kitimiz geldi bir kac gune montaji yapacagiz ins..

IMG-20180319-WA0000.jpg

kendiniz mi yapacaksınız?

lpg ile ilgili pek bilgim yok. Türkiye’de bu aldığınız kitten yok mu neden yurtdışından sipariş ettiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.02.2018 at 23:59, rubin :

Skyactive için şu lpg montaj olayı bi netleşse. Mazda Cx5 le tucson 2.0 crdi arasında kaldım. Gönlüm mazdadan yana lakin lpg işi olmuyorsa tucson a yönelicem. Arada kaldım karar veremiyorum

Hocam arabaya o kadar para verip vergi vereceksen nolur lpg taktirma araclara yazik amac ekonomi ise baska motorlara yonelmen daha saglikli olabilir gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Zealot :

Lpg motora bir zararı olmayan, tertemiz, güvenli, uzun ömürlü  ve çevreci bir yakıttır. 

Dusuncene saygim sonsuz hocam ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugun lpg montajimiz tamamlandi ilk izlenimlerim benzindennbir fark gozlemlemedim gorsel olaraksa tank bagaj paspasini yukseltti sanirim yanlis tank gonderdiler prinse yazacak bayi .. bir kac gun kullanip izlenimlerimi anlatirim yine ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Ozgur AKDEMİR :

Bugun lpg montajimiz tamamlandi ilk izlenimlerim benzindennbir fark gozlemlemedim gorsel olaraksa tank bagaj paspasini yukseltti sanirim yanlis tank gonderdiler prinse yazacak bayi .. bir kac gun kullanip izlenimlerimi anlatirim yine ...

sakıncası yoksa ne kadara mal oldu söyleyebilir misin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.03.2018 at 21:06, Ozgur AKDEMİR :

Hayırlısı olsun hocam. Nerde taktırdınız kiti ve maliyeti ne oldu ? Taktırdığınız kit hangisi ?? Sıvı mı karma mı ? Bunları belirtirsen cok sevinirim ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

prins sivi sistem takildi Hollanda merkezden ozel siparisle geliyor  biraz pahalli ama ilk izlenimlerim benzinden hic farki yok sadece eski kasaya gore  tank gondermisler bagajda yjkselti olustu tuketim degerleriyse kesin olmamakla birlikte karmada 32 kurus yakiyor simdi. lpg burada 2.59 tl. Sanirim kisa bir sure sonra aracin lpgli oldugunu unutacagim gibi prins lpg kaynakli arizalar icin 100 km garanti veriyor ...tuketimle ilgili ilerleyen zamanlarda daha net bilgiler veririm .....

Montaj 12000 tl ye mal oldu ama Turkiyede sadece bir bayi takmayi kabul etti digerleri yanasmadi ilk oldugu icin korktular isteyene iletisim numarasini verebilirim ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Ozgur AKDEMİR :

prins sivi sistem takildi Hollanda merkezden ozel siparisle geliyor  biraz pahalli ama ilk izlenimlerim benzinden hic farki yok sadece eski kasaya gore  tank gondermisler bagajda yjkselti olustu tuketim degerleriyse kesin olmamakla birlikte karmada 32 kurus yakiyor simdi. lpg burada 2.59 tl. Sanirim kisa bir sure sonra aracin lpgli oldugunu unutacagim gibi prins lpg kaynakli arizalar icin 100 km garanti veriyor ...tuketimle ilgili ilerleyen zamanlarda daha net bilgiler veririm .....

Montaj 12000 tl ye mal oldu ama Turkiyede sadece bir bayi takmayi kabul etti digerleri yanasmadi ilk oldugu icin korktular isteyene iletisim numarasini verebilirim ..

hayirli olsun gule gule kullanin ins bir sıkıntı cıkartmaz. 12.000TL ciddi bir ucret baska firmalarin sıvı sistemleri uyumlu değilmiydi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2017 cx 5 icin hic bir firma urun cikarmamis prins bizim ricamiz uzerine ve baska bekleyenler var dedigimiz icin ozel olarak planladilar ama gercekten iyi calismislar herseyin yeri hazirdi planlari yapip gondermisler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıvı sistem takacak olsam prinsten şaşmazdım şahsen.

Hayırlı olsun. Montaj fotoları varsa paylaşırmısınız? Bu benzin fiyatları ile nereye kadar dayanırız bilmem. Araç uzun süre kalacaksa çok mantıklı ancak lpg montaj maliyeti hakikaten yüksek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, vethekim :

Sıvı sistem takacak olsam prinsten şaşmazdım şahsen.

Hayırlı olsun. Montaj fotoları varsa paylaşırmısınız? Bu benzin fiyatları ile nereye kadar dayanırız bilmem. Araç uzun süre kalacaksa çok mantıklı ancak lpg montaj maliyeti hakikaten yüksek.

12 milyar lpg icin mantikli mi hocam?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...