Jump to content

Mazda CX-5 Benzinli (SKYACTIV-G) LPG Montajı

Ozgur AKDEMİR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

17 saat önce, Ozgur AKDEMİR :

prins sivi sistem takildi Hollanda merkezden ozel siparisle geliyor  biraz pahalli ama ilk izlenimlerim benzinden hic farki yok sadece eski kasaya gore  tank gondermisler bagajda yjkselti olustu tuketim degerleriyse kesin olmamakla birlikte karmada 32 kurus yakiyor simdi. lpg burada 2.59 tl. Sanirim kisa bir sure sonra aracin lpgli oldugunu unutacagim gibi prins lpg kaynakli arizalar icin 100 km garanti veriyor ...tuketimle ilgili ilerleyen zamanlarda daha net bilgiler veririm .....

Montaj 12000 tl ye mal oldu ama Turkiyede sadece bir bayi takmayi kabul etti digerleri yanasmadi ilk oldugu icin korktular isteyene iletisim numarasini verebilirim ..

27 dakika önce, alpulusoglu :

12 milyar lpg icin mantikli mi hocam?

Sıvı sistemde benzin harcanmadığı için 32 kuruş harcıyor, lpgsi 2.59 tl den 12.35 lt/100 km lpg yapar.  Benzinde yaksa %20 az yakacak 10.30 lt yapar, bu da benzinin litresine 5.7 tl desek kuruş bazında 58 kuruş yapar. 

1 km.de 58-32=26 kuruş. 100 km de 26 tl. 10bin kmde 2600 tl. 

12bin tl/2600tl/1000km=46153 km de amorti ediyor. Niye mantıksız olsun?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Mutlu Tekir :

Sıvı sistemde benzin harcanmadığı için 32 kuruş harcıyor, lpgsi 2.59 tl den 12.35 lt/100 km lpg yapar.  Benzinde yaksa %20 az yakacak 10.30 lt yapar, bu da benzinin litresine 5.7 tl desek kuruş bazında 58 kuruş yapar. 

2.0 benzinli atmosferik motor alan biri yilda 15 binden fazla km yapmayacak demektir. Zaten fazla km yapilacaksa o fiyatlara dizelde var elektriklide var.2.0 atmosferik motor basli basina dusman yakit konusunda.

0 km arac. Pahali bir arac hemde. Garanti gitti.anadolu yakasindaki mazda merser servisi bir ara lpg li araclara bakim bile yapmiyordu umarim bakim yaptirabilecek yetkili servis bulunur.aracin degeri dustu. Normal kosullarda 10 litre zaten 2.0 benzinli bir arac icin iyi bir deger. Eger illa benzinli arac isteniyorsa daha guclu olup sehir ici az yakan motorlar var lpg ye hic gerek bile yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, alpulusoglu :

2.0 benzinli atmosferik motor alan biri yilda 15 binden fazla km yapmayacak demektir. Zaten fazla km yapilacaksa o fiyatlara dizelde var elektriklide var.2.0 atmosferik motor basli basina dusman yakit konusunda.

0 km arac. Pahali bir arac hemde. Garanti gitti.anadolu yakasindaki mazda merser servisi bir ara lpg li araclara bakim bile yapmiyordu umarim bakim yaptirabilecek yetkili servis bulunur.aracin degeri dustu. Normal kosullarda 10 litre zaten 2.0 benzinli bir arac icin iyi bir deger. Eger illa benzinli arac isteniyorsa daha guclu olup sehir ici az yakan motorlar var lpg ye hic gerek bile yok.

Güç için zevk için gayet alınabilir. Parası olan gayet de alabilir. Ayrıca yeni nesil 2.0 motorlar gayet de cimrileşiyor. Cx-5 in konforu için almak isteyen alabilir. Diğer dizel suvlarla kıyaslayınca cx-5 ağır basıyordur, zevkler renkler ihtiyaçlar... Elektrikli derken hibrit demek istedin sanırım. Hibrit rav4 ün fiyatına bakabilirsin 240 bin tl. Suv segmentinde başka hibrit yok. 

2. el alıp olası sıkıntılarla, hor kullanım sonucu problemlerle karşılaşmaktansa insanlar sıfıra yöneliyor. Zaten 2-3 yaşındaki araçların fiyatları da sıfırlarla yarışıyor. Cx-5 in makyajlı kasa olması bile aldırır zaten. 2. elde de 150 bin tl veren 20 daha koyup sıfır alabilir. Garanti gitmez, sadece motor konusunda mazda garantisinden çıkar, ama prins garantiyi 100bin km. devam ettirir. Zaten skyactiv-g de kendini kanıtlamış bir motor. En ufak sorun yok, lpg ile de gayet uyumlu. Aracın değerinin düşmesi senin nazarında... Servis bulunur, 1 tane servis yok sonuçta. 1 tane örnek gösterilmesi bütünün öyle olduğunu kanıtlamaz.

Sana göre 1.4 tsi tiguan ya da ateca daha ideal. Ama başkası için ihtiyaçlar farklı. ki o 1.4 tsi lara da yakıt fazla gelip lpg taktıranlar mevcut. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Mutlu Tekir :

Güç için zevk için gayet alınabilir. Parası olan gayet de alabilir. Ayrıca yeni nesil 2.0 motorlar gayet de cimrileşiyor. Cx-5 in konforu için almak isteyen alabilir. Diğer dizel suvlarla kıyaslayınca cx-5 ağır basıyordur, zevkler renkler ihtiyaçlar... Elektrikli derken hibrit demek istedin sanırım. Hibrit rav4 ün fiyatına bakabilirsin 240 bin tl. Suv segmentinde başka hibrit yok. 

2. el alıp olası sıkıntılarla, hor kullanım sonucu problemlerle karşılaşmaktansa insanlar sıfıra yöneliyor. Zaten 2-3 yaşındaki araçların fiyatları da sıfırlarla yarışıyor. Cx-5 in makyajlı kasa olması bile aldırır zaten. 2. elde de 150 bin tl veren 20 daha koyup sıfır alabilir. Garanti gitmez, sadece motor konusunda mazda garantisinden çıkar, ama prins garantiyi 100bin km. devam ettirir. Zaten skyactiv-g de kendini kanıtlamış bir motor. En ufak sorun yok, lpg ile de gayet uyumlu. Aracın değerinin düşmesi senin nazarında... Servis bulunur, 1 tane servis yok sonuçta. 1 tane örnek gösterilmesi bütünün öyle olduğunu kanıtlamaz.

Sana göre 1.4 tsi tiguan ya da ateca daha ideal. Ama başkası için ihtiyaçlar farklı. ki o 1.4 tsi lara da yakıt fazla gelip lpg taktıranlar mevcut. ;)

1.4 tsi motora lpg de taktiran vardir 200 milyarlik 0 arabaya lpg taktiranda vardir turklerden hersey beklenir hocam malum cogunluk ben yaptirdim taktirdiysam en dogrusu bu en mantiklisi bu seklinde hareket edildigi icin lpg kulaktan kulaga cok iyi birseymis gibi duyurulmaya calisiliyor sasirmam yani :)

Ben dedigim gibi kendimi tekrar etcem ama pahali bir 0 km bir arac alip onca riski goze almazdim sahsen arabanin en onemli bolumu motor . Allah korusun bir ariza cikarirsa ocak sondurur. Bu forumda da vardi her forumda da olacak yatak sardi motorum lpg den diye aglayan da her zaman var olacak.(evet yaglamali sistem olsa bile bu ihtimal her zaman var )hic sorun yasamamis birinin lpg tavsiye etmeside her forumda var olacak. Ama ben yinede risk almaktan kacinilmasi taraftariyim sirf o yuzden 2. Nesil mazda 3 umu degistiremiyorum sorunsuzluk mottosu muhendis olmamdan geliyor huzursuz olurum yoksa. Bu arada 40 bin lira eksi 12 bin lira 28 bin lira fark elektrikli icin degebilir o baska konu.

Prins in 100 bin kmlik garantisi nedir  bilmiyorum acikcasi. Ama aracin degerinin dusmesini ben sallamiyorum kafamdan acin sahibindene bakin olmadi servise sorun lpg her zaman aracin degerini dusurur. ( Ben alacak olsam lpg li arac alirim tercih sebebim olur hatta daha fazla veririm alirken dediginizi duyar gibiyim ama dedigim gibi durum.7 senedir mazda 3 kullaniyorum 96 bin km oldu benzinde. lpg guzel birsey olsa ben coktan gecmistim zaten :) aldigimdan beri yetkili servise gidiyorum onca olay gordum duydumki ozellikle halil usta vs gibi ustalardan lpg hakkindaki yorumlari vs lpg nin mantikli olduguna inanmak benim icin atomu parcalamak kadar zor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, alpulusoglu :

1.4 tsi motora lpg de taktiran vardir 200 milyarlik 0 arabaya lpg taktiranda vardir turklerden hersey beklenir hocam malum cogunluk ben yaptirdim taktirdiysam en dogrusu bu en mantiklisi bu seklinde hareket edildigi icin lpg kulaktan kulaga cok iyi birseymis gibi duyurulmaya calisiliyor sasirmam yani :)

Ben dedigim gibi kendimi tekrar etcem ama pahali bir 0 km bir arac alip onca riski goze almazdim sahsen arabanin en onemli bolumu motor . Allah korusun bir agriza cikarirsa ocak sondurur. Bu forumda da vardi her forumda da olacak yatak sardi motorum lpg den diye aglayan da her zaman var olacak.(evet yaglamali sistem olsa bile bu ihtimal her zaman var )hic sorun yasamamis birinin lpg tavsiye etmeside her forumda var olacak. Ama ben yinede risk almaktan kacinilmasi taraftariyim sirf o yuzden 2. Nesil mazda 3 umu degistiremiyorum sorunsuzluk mottosu muhendis olmamdan geliyor huzursuz olurum yoksa. Bu arada 40 bin lira eksi 12 bin lira 28 bin lira fark elektrikli icin degebilir o baska konu.

Bu bizim değil benzin fiyatlarının suçu. Sıfır satılan lpgli araçlar varken ve tüm dünyada da satılırken lpg tü kaka demeye de gerek yok. Benzin ve hibritin arasında bir temizlikteyken eski benzinli araçlar da hibrite dönüştürülemediği için (şimdilik) çevrecilik açısından lpg en güzeli şu anda, para açısından da. Gördüğün gibi yarı yarıya yakış farkı varken yılda 15bin km dahi yapsa 3. senede amorti edecek, eğer 5 sene elde tutulacaksa gayet de karlı. subap sorununun ortaya çıkması için de en az 100bin km gitmesi gerektiğini düşünürsek her türlü mantıklı. Sıvı sistem lpg kitlerinde hele sıkıntı sorunu zaten yok. Benzin enjektörleri kullanılıyor lpg yi sıvı halde püskürtürken. 

0 arabaya lpg taktırmak konusunda Mazda Almanyada Japonyada CNG li versiyonunu satıyor biz niye lpg taktırıyoruz diye düşünüyoruz. Halbuki adamların kendileri zaten uyumlu üretiyor ki. Sıfır alınan araca taktırmak konusu da kişiye bağlı. Kimi senin gibi düşünür lpg taktıracağıma başka araba bakarım der, kimisi de belirli bir araca bağlanır, o aracı alacak parası olsa da uzun vadeli yürütme masraflarını düşünerekten lpg taktırmak ister. zevkler renkler ihtiyaçlar...

+28bin tl ile elektrikli bir suv araç alabiliyorsan buyur tavsiye ver. :)

Ben de lpg üstüne fırsat buldukça çalışmaya çalışan, araç bakımını kendi yapmaya çalışan, doktora tez aşamasındaki bir makine mühendisi olarak tüm araçlar teneke parçası, motor da hemen zarar görmez, görse de rektefiye yapılır binilir diyorum. :) Ne kadar dikkat edersen et illa o subaplar, segmanlar, rulmanlar aşınacak değişmesi gerekecek. Lpg de bir miktar daha kısa sürede değişsin nolacak? O kadar uzun km (300bin km.) binecek misin araca?  Bineceksen zaten cebini düşünür lpg mantıklı gelir. (örnek bu konunun sahibi) Yok kısa süre bineceksen zaten değmez.

Son not: Senin gibi bu tür lpg ye önyargıların oluşmasını sağlayan tüm Lpg ustacıklarını saygıyla anıyorum. Yolda ayar yapmadan 2 tıklamayla ayar yaptığını zanneden, kendi suçunu kabullenmeyip motor ustasına yönlendiren bu nedenle git gel yapıp duran bezen zavallı sürücüler yüzünden hep bunlar böyle. Neyseki teknoloji gelişiyor. İnternetin de gücüyle bilgi yayılıyor. Lpg düzgün bir ayar yapılmışsa uzun süre sıkıntı çıkartmaz. Subap sorunu da hiçbir şey.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Mutlu Tekir :

Bu bizim değil benzin fiyatlarının suçu. Sıfır satılan lpgli araçlar varken ve tüm dünyada da satılırken lpg tü kaka demeye de gerek yok. Benzin ve hibritin arasında bir temizlikteyken eski benzinli araçlar da hibrite dönüştürülemediği için (şimdilik) çevrecilik açısından lpg en güzeli şu anda, para açısından da. Gördüğün gibi yarı yarıya yakış farkı varken yılda 15bin km dahi yapsa 3. senede amorti edecek, eğer 5 sene elde tutulacaksa gayet de karlı. subap sorununun ortaya çıkması için de en az 100bin km gitmesi gerektiğini düşünürsek her türlü mantıklı. Sıvı sistem lpg kitlerinde hele sıkıntı sorunu zaten yok. Benzin enjektörleri kullanılıyor lpg yi sıvı halde püskürtürken. 

0 arabaya lpg taktırmak konusunda Mazda Almanyada Japonyada CNG li versiyonunu satıyor biz niye lpg taktırıyoruz diye düşünüyoruz. Halbuki adamların kendileri zaten uyumlu üretiyor ki. Sıfır alınan araca taktırmak konusu da kişiye bağlı. Kimi senin gibi düşünür lpg taktıracağıma başka araba bakarım der, kimisi de belirli bir araca bağlanır, o aracı alacak parası olsa da uzun vadeli yürütme masraflarını düşünerekten lpg taktırmak ister. zevkler renkler ihtiyaçlar...

+28bin tl ile elektrikli bir suv araç alabiliyorsan buyur tavsiye ver. :)

Ben de lpg üstüne fırsat buldukça çalışmaya çalışan, araç bakımını kendi yapmaya çalışan, doktora tez aşamasındaki bir makine mühendisi olarak tüm araçlar teneke parçası, motor da hemen zarar görmez, görse de rektefiye yapılır binilir diyorum. :) Ne kadar dikkat edersen et illa o subaplar, segmanlar, rulmanlar aşınacak değişmesi gerekecek. Lpg de bir miktar daha kısa sürede değişsin nolacak? O kadar uzun km (300bin km.) binecek misin araca?  Bineceksen zaten cebini düşünür lpg mantıklı gelir. (örnek bu konunun sahibi) Yok kısa süre bineceksen zaten değmez.

Dedigim gibi hocam kendimizi tekrara basladik 2. El araclarda bir derece anlarimda 2.0 motor daha ne yaksin allah askina riske etmeye gerek yok arabayi dediginiz gibi zevkler ve renkler . Ben garantici biri oldugum icin lpg ye evet demem imkansiz ama takana gene diyorum lafim yok.ama en mantikli en dogru secim tabiki degil.

Bu arada bana mazda 0 km fabrika cikis lpg li ilanini atarmisiniz dil vs farketmez arkadaslarima gostereyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, alpulusoglu :

Dedigim gibi hocam kendimizi tekrara basladik 2. El araclarda bir derece anlarimda 2.0 motor daha ne yaksin allah askina riske etmeye gerek yok arabayi dediginiz gibi zevkler ve renkler . Ben garantici biri oldugum icin lpg ye evet demem imkansiz ama takana gene diyorum lafim yok.ama en mantikli en dogru secim tabiki degil.

Sana göre. Ben de garantici biriyimdir. Bulunduğum ilde mazdadan anlayan usta yok, motorla ilgili sıkıntı çıksa ya ankara ya istanbula götürüp aracı bırakacak biri olarak konuşuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Mutlu Tekir :

Sana göre. Ben de garantici biriyimdir. Bulunduğum ilde mazdadan anlayan usta yok, motorla ilgili sıkıntı çıksa ya ankara ya istanbula götürüp aracı bırakacak biri olarak konuşuyorum.

Dogrudur hocam iste bu yuzden ben kendime guvenemedigimden parca bulamam yolda kalirim garanti olmaz vs dert ustune dert olur bana. Bu arada mazda ilanini bekliyorum musayit oldugunuzda fabrika cikisi demistiniz degil mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

2,59TL lpg nerede mevcut?  Türkiyede 3,30TL civarlarinda oldugundan soruyorum. benim hesabima gorede yillik 12000km civari yaptigimda 5 sene civarinda cikartiyor parasini. tabi benm yaptigim km hesabina gore.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 dakika önce, Farstone :

2,59TL lpg nerede mevcut?  Türkiyede 3,30TL civarlarinda oldugundan soruyorum. benim hesabima gorede yillik 12000km civari yaptigimda 5 sene civarinda cikartiyor parasini. tabi benm yaptigim km hesabina gore.

Onu konu sahibine sorabilirsiniz. Burada Karabük total 3.01, Zonguldak Ereğli Total 2.85.

Bir saat önce, alpulusoglu :

Dogrudur hocam iste bu yuzden ben kendime guvenemedigimden parca bulamam yolda kalirim garanti olmaz vs dert ustune dert olur bana. Bu arada mazda ilanini bekliyorum musayit oldugunuzda fabrika cikisi demistiniz degil mi

https://www.google.com.tr/search?q=mazda+3+cng&oq=mazda+3+cng&aqs=chrome..69i57j0l5.2216j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

konseptmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Mutlu Tekir :

Onu konu sahibine sorabilirsiniz. Burada Karabük total 3.01, Zonguldak Ereğli Total 2.85.

aygaz pahali sanirim ben aygaz sitesinden birkac ile bakmistim. ozaman 2.85 e varsa 2.59 da vardir sanirim ama 3,30 ile arasindada baya fark vermis

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Mutlu Tekir :

https://www.google.com.tr/search?q=mazda+3+cng&oq=mazda+3+cng&aqs=chrome..69i57j0l5.2216j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

konseptmiş.

E tabi hocam skyactive varken niye lpg muhabbetine girsin mazda . Koca jip 2.0 motor benim 1.6 atmosferikle ayni yakiyorsa bu baya iyi bir basari demektir zaten lpg ile ugrasmazlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar arac zaten az yakiyor diyenler var dogrudur ama yarisini yakmak varken neden iki katini vereyim dizel almaknistediginizde bu gurup araclarda 30 binlira fark atiyor ve  giriltusu vs cabasi ben bi fefaligina parama kiydim ve lpg taktim suan oconde mukemmel calisiyor 26 kirus gakiyor yilda 25 bin km yol yapiyorum. menemende lpg 2.59 tl belirtmek istedim 

Bu aractan alipta taktirmak isteyen olursa 0532 6323417 numaramdan ulasabilir yardimci olurim .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Ozgur AKDEMİR :

Arkadaslar arac zaten az yakiyor diyenler var dogrudur ama yarisini yakmak varken neden iki katini vereyim dizel almaknistediginizde bu gurup araclarda 30 binlira fark atiyor ve  giriltusu vs cabasi ben bi fefaligina parama kiydim ve lpg taktim suan oconde mukemmel calisiyor 26 kirus gakiyor yilda 25 bin km yol yapiyorum. menemende lpg 2.59 tl belirtmek istedim 

Bu aractan alipta taktirmak isteyen olursa 0532 6323417 numaramdan ulasabilir yardimci olurim .

Hocam anlamadığım nokta sıvı sistem diyorsun benzin tüketmiyor yazmışsın. Karma 32 kurus lpg de 26 kuruş diyorsun ?? Nasıl sıvı sistem bu ??soruyorum Benim için önemli bir konu. Sıfır cx5 alma arefesindeyim. Lpg ekonomik olmayacaksa başka araca yönelicem

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30.03.2018 at 00:57, Ozgur AKDEMİR :

İyi guzel diyorsunuzda bu kadar pahali aracin garantisi iptal oluyor. Bu kadar risk almaya degecegini dusunmuyorum. Lpg nin araca olan eksilerinden daha bahsetmiyorum bile.  Bu parayi verecek gucunuz varsa sayet 3 5 bakmaniz sasirtti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30.03.2018 at 01:15, rubin :

Hocam anlamadığım nokta sıvı sistem diyorsun benzin tüketmiyor yazmışsın. Karma 32 kurus lpg de 26 kuruş diyorsun ?? Nasıl sıvı sistem bu ??soruyorum Benim için önemli bir konu. Sıfır cx5 alma arefesindeyim. Lpg ekonomik olmayacaksa başka araca yönelicem

Hocam hic tereddut etme al olaganustu ekonomik bir arac haline geliyor .. Suan sizlere verdigim son olcum degeri izmir ici  26 kurus ama yogun bi sehir ici degil en fazla salt sehir ici kullanildiginda gorecegi deger 32 kurus olak gibi sivi sistemde ilk calisma dahil lpg ile calisiyor aracim sft ve lft degerlerinide takip ediyorum sapma yok denilecek kadar az yani arac cok duzgun calisiyor silindir ici isi olcumu yaptirdim benzinde maksimum 830 dereceye cikarken lpgde en yuksek 845 gorduk buda subap sorunida yasanmayacagi anlamina geliyor ...

Bugun lpg aldim 240 km yol yaptim 70 lira lpg aldi lpg litre fiyati 2.64 idi zamanla daha net sonuclar cikacak diye dusunuyorum 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, alpulusoglu :

. Lpg nin araca olan eksilerinden daha bahsetmiyorum bile.

araca bir eksisi yoktur. benzinden temiz ve çevrecidir.

58 dakika önce, Ozgur AKDEMİR :

silindir ici isi olcumu yaptirdim benzinde maksimum 830 dereceye cikarken lpgde en yuksek 845 gorduk buda subap sorunida yasanmayacagi anlamina geliyor ...

hayır yanılıyorsunuz.

lpg zaten benzinden daha sıcak bir yakıt değildir.  daha çok ısı da çıkarmaz. kalorifik değerleri aynıdır.

lpg motorda hiç kurum bırakmaz ve bulunan kurumu da temizler.

bu kurum' ısı yalıtımı yaparak,  malzemeleri korumaktadır.    ortadan kalkması sonucui malzeme yüzeyleri daha çok ısınır..   motorunuzun içinin kurum bağlamasını sağlayın.   sorun yaşamazsınız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Zealot :

hayır yanılıyorsunuz.

lpg zaten benzinden daha sıcak bir yakıt değildir.  daha çok ısı da çıkarmaz. kalorifik değerleri aynıdır.

bu kurum' ısı yalıtımı yaparak,  malzemeleri korumaktadır.    ortadan kalkması sonucui malzeme yüzeyleri daha çok ısınır..   motorunuzun içinin kurum bağlamasını sağlayın.   sorun yaşamazsınız

Benim korkum fakir karisimdan kaynaklanacak isi idi esas dolayli kontrol ettigim oydu gordugum kadariyla herhangi bir fakir karisim soz konusu degil ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Ozgur AKDEMİR :

Benim korkum fakir karisimdan kaynaklanacak isi idi esas dolayli kontrol ettigim oydu gordugum kadariyla herhangi bir fakir karisim soz konusu degil ...

onlar eskidendi..

aracınızın benzin enjektörlerini kesip yerine lpg enjektörleri takıldığı için,  close loop da hep stokiometric karışım sağlanır.

lpg benzini taklit eder.  bununla ilgili çok yazılar yazdık. aramadan bakabilirsiniz.

şöyle bi  düşünürsek,  aracın lpg sistemi , gaz pedalına,  gaz kelebeğine veya hiç bir şekilde bu düzeneğe bağlı değil.  ama gaza bastığınız anda arabanız anında lpg ile ilerleyebiliyor..   10milisaniye içinde gaza bastığınızı ve ne kadar bastığınızı nereden biliyor =? 

lpg beyni - sadece benzin enjektörünü üzerinden bypass veri alır..    motor benzini kısar. lpg beyni  lpg yi..    siz gaza basarsınız. motor benzin püskürtme komutu gönderir.  lpg de bunu taklit eder. siz bolu dağına çıkarısnız. motor benzini tam gaz da benzini %20 kısar..  lpg de %20 kısılır

bu da iyi bir lpg ecu'su sayesinde map-maf-thp-lambda1-lambda2- iat-  tüm sensörlerin sonucunu tek seferde analiz etmek demektir.   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 dakika önce, Zealot :

hayır yanılıyorsunuz.

Sanirim lpg li arac kullaniyorsunuz. Anladim hocam ben sizi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...