Jump to content

1. Nesil Mazda 6 Elektrik Kaçağı Sorunu

ReaL35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

40 yıldır otomobil kullanırım. Şimdiye kadar başıma hiç gelmemişti. Aküyü 6 ay kadar önce yenilediydim. Oto ağır bakımdan çıktı.  Otuyu evin önüne park ettim. Fazla kullanmıyorum, 3-4 günde bir o da 20 km. falan anca oluyor. Otoyu 4-5 gün hiç çalıştırmamıştım. En son oto ile bir yere gitmem gerektiğinde akü hiç basmadı, sadece tık sesi, yani akü bitti sesi... Neyse ki oto itilecek pozisyondaydı, 7-8 metre ittikten sonra vurdurarak çalıştırdım. Doğru aküyü aldığım yere gittim. Akü kontrol edildi, akü de herhangi bir arızanın olmadığı söylendi.

Elektriçimi telefon ile aradım, durumu anlattım. Bana; akünün en az bir kutup başının çıkartıp öylece park edip, bir dahakin de kutup başı takılıp çalışması halinde akü de herhangi bir arızanın olmadığını, otoda elektrik kaçağı olduğunu söyledi.

Kutup başını çıkartıp otoyu park yerinde bırakarak eve geldim. 2-3 gün sonra kutup başını taktım, marş sorunsuz bastı. Bunu değişik günlerde denedim, gerçekten akü de herhangi bir sorun yoktu ve marş basıyordu.

Otoyu elektriçime götürdüm. Oto 3 gündür elektrikçide halen arıza tespit edilemedi.  Yapılan kontrollerde kilometre saati olabilir denildi, göğüste sökülmedik yer kalmadı, km. saatinde de birşey yokmuş. :)

Herhangi bir arkadaş bu tür bir arıza ile karşı karşıya kaldı mı acaba?

Oto: 2004 model Mazda 6

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kontağınız kapalıyken bir teçhizat akım çekmeye devam ediyor anlaşılan. kilometre saatinden şüpheleniyorsa; kilometre saatinin bağlı olduğu kabloyu çıkartıp araç park halindeyken aküyü gözlemleyebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet kontak kapalı iken aküden enerji bir yerlere gidiyor, ama nereye.. Tek tek sigortalar kontrol edildi. Km saati, ilgili tamirciye gönderildi, herhangi bir arıza tespit edilemedi.

Bakalım arıza nerden çıkacak...

+++

Şimdi elektriçiden telefon geldi. Kaçak kontrol panelinde imiş, arıza giderilmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür etme hakkım dolmuş. :)   ilgin için teşekkür ederim.

İlk kez başıma geliyor. Cuma günü elektriçiye götürdüm. Cuma, Cumartesi oto orada kaldı. Bugün bu saat itibariyle arıza giderilmiş. Bayağı tırstıydım. :)

Otomu satacağım, tam da başıma bu işler geldi. Tesadüf.

CD takılı kaldıydı, pek de kullanmam zaten. Dişli kırılmış, 250 TL ye onu hallettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

He valla. :)))

Konu şirazesinden çıktı sayemde. Daha sonra ilgili arkadaşlar konu ile ilgisiz bu mesajlarımı silebilirler, alınmam, gücenmem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

47 dakika önce, ReaL35 :

İlk kez başıma geliyor. Cuma günü elektriçiye götürdüm. Cuma, Cumartesi oto orada kaldı. Bugün bu saat itibariyle arıza giderilmiş. Bayağı tırstıydım

Geçmiş olsun, neymiş problem ? :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Burak :

Geçmiş olsun, neymiş problem ? :) 

Bir saat önce, ReaL35 :

Şimdi elektriçiden telefon geldi. Kaçak kontrol panelinde imiş, arıza giderilmiş.

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...