Jump to content

Mazda CX-5 AWD - Jöle Testi

Mümin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

frosterin üç kez aynı zemini kullanması, zeminin buz tutmuş sertlik özelliği kalmamış, çamurlaşmış, daha sonra mazda kullanılıyor, tam tersi yapılsaydı ne olurdu, eşit olmayan test. 7. teste zemini değiştiriyor dikkat ederseniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.02.2018 at 10:04, Zealot :

Ben iddaa ediyorum,  cx5 in çıkamayacaği  kar kaplı yokuşu,  dacia çıkar. 

Kar yağdığında alın bi cx3 veya 5 gelin birader.. 

lastik konuşur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Mutlu Tekir :

Jöle deyip gülüyor muydunuz buyrun buz küpleriyle. :D

80*80*80 mm lik küpler kaydırsa kaydırsa monster jam leri kaydırır :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

katılıyorum. özellikle küp testi çok saçma olmuş. yüzey alanı ile küp oranları orantılı değil. lastiklerin  temas ettiği yüzeye zaten denk gelmiyor. tamam mazda awd sistemi çok güzel çalışıyor ama bu tarz saçma testler ile reklam yapılması yanlış. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Zealot :

Lastik ve araç doğru şekilde bir araya geldiğinde ancak çamurla baş edebiliyor. 

Yine yıllar yıllar önce diye başlayarak kısa bir hikayeyi aktarayım; Land Cruiser ' a güvenerek sakat sukat yerlere girip çıkıyorum. 1990 model olsa gerekti. Henüz zemin kuru çamur. Aniden yağmur bastırıyor. Sağ tarafında 5-6 m derinlikteki temel kazısı ile şev arasından henüz geçmişim. Ama ötesine yol yok. Land için de yok. Mecbur demin geldiğim yoldan geri dönmem lazım. Korkarak temel çukuru ile şevin arasındaki yola yanaşıyorum. aracın sol arkası başlıyor temele doğru kaymaya. Devam etsem aşağı yuvarlanacağa benziyor " şey gibi ". Geçmesem orada kaldım. Sağ ön tamponu şeve çarptıra çaptıra hiç durmadan gazlayıp çıkıyorum oradan. Sonra diyorum ki çamurla dalga olmaz:) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tşk.ler Mete bey@Arabalar aydınlatıcı bilgiler için. SUV, AWD vb. konular ile ilgili yegane bilgim, ziraat mühendisi olan bacanağımın kullandığı Nissan navarro da yan koltukta oturmak o da asfalt yolda :)

Mesleki terimler kullanmanız da gözlerden kaçmadı ^-^

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...