Jump to content

Yeni Araba Alırken En Üst Donanım Olsun Sorunsalı

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

@münürb

Beğenme / teşekkür etme hakkım dolmuş. :)

+++

Bir dahakine deri koltuklu araba alınacak, koltukları yıpranmış ise, yeniden yaptırılacak... :)

(Sıfır araba kesinlikle almam...)

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tercih meselesidir saygı duymak lazım. Bazısının olmazsa olmazı otomatik vitestir bazısınında dual klima. Burada ihtiyaçlar, beğeni ve tabiki bütçe meselesi önemli faktör. Premium segment araç alan birisi ses sistemini begenmeyip opsiyonla 15 bin euro verip daha iyi bir ses sistemi alabiliyor. Belki senin benim için çok gereksiz ama alan kişi için önemli. Sonuçta zevkin parası olmaz. Türkiyede malesef bür çok markada opsiyon seçeneği yok. Birkaç donanım sınıfı ile çoğu işi bitiriyor. Bazı markalarda opsiyon sansınız bile yok. Benzinli model istiyorsun üst donanımı otomatikte sunuyor yada üst donanım için dizel otomatik alman gerekiyor. Çok saçma. Firmaya sorsan bizim kullanıcılar böyle tercih ediyor bizde öyle getiriyoruz diyorlar. Gazlaya gazlaya dizel otomatik çöplüğüne döndürdüler yolları. Sanırsın dizel a6 kullanıyor adam. Yıllık uzun km yapana diyecek bir lafım yokta 10 bin km yapanda dizel araç derdinde. Biz bilinçli tüketici değiliz ne yazık ki? 

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, ReaL35 :

@münürb

Beğenme / teşekkür etme hakkım dolmuş. :)

+++

Bir dahakine deri koltuklu araba alınacak, koltukları yıpranmış ise, yeniden yaptırılacak... :)

(Sıfır araba kesinlikle almam...)

Hocam sevdiklerimize kol kanat germe/sahip çıkma / ve bilimum aktivite hakkımız dolmasın yoksa gerisi boş...                                                                      anan baban eşin hariç eski olmasın hocam boşver:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben guzuyu satma kararı aldım. Lada Samara, Skoda Favorit, Renault Broadway, Fairway, Flash, Doğan, Şahin vs tarzı maksimum 8-10 bin bütçeyle bir araba alacağım. Hayır ne gerek var bu tür guzulara binmeye, heleki büyük şehirlerde. AVM'nin otoparkına park ediyorsun, elin oğlu geliyor yanına park ediyor. Kapısını bir açıyor, tak senin kapına çarpıyor. Ya bir gamze oluşuyor, ya boya da bir deforme oluşuyor. Sokağa park edersin köpek ısırır, çoluk çocuk  top oynar taş atar çizer. Kaskoya ödediğimiz paralarla zaten araba alırdık. Eski arabaya kaskoya da gerek yok, trafik sigortasını yaptır oldu bitti. Muayeneyi geçecek şekilde aracın yürürü iyi olsun oldu bitti. Işıklarda durdun, arkadaki durmadı dannnn diye vurdu. Ne gerek var dışarıda yağmur yağarken, araçtan inerek aracın durumuna bakmaya, çarpan düşünsün anasını satayım. Bir yere park ettin, geldin hoop aracı çekmişler. Aracı buluncaya kadar acaba nasıl çektiler, çekerken araca zarar verdiler mi vs bir dünya deli sorulara ne gerek var..

Sonra peyderpey fırsat buldukça araçta eksiklikleri gideririz. Koltuk ısıtmaya gerek yok bir kere, 5 liraya sıcak su torbaları var. Alırım ondan 2 tane sırtıma koyarım, oh misss benim gibi sürekli masa başında oturanlar için bulunmaz veli nimet. 20-30 liraya da bir tane termos alırım, gittiğim noktada sıcak suyu içine koyarımki su soğumasın. Bu arada kışın termal içlikler olmazsa olmazsımız, özellikle N11-Gittigidiyor-Hepsiburada.com-Decathlon gibi yerleri kış sezonu bitmesini takip ederim.

Bence araçta klima, kalorifer filan hiç gerek yok. Kışın zaten sıcak adamı rehavete sokar, uyku getirir, dikkat dağıtır. O yüzden soğuk hava iyidir, dinç yapar, dikkatimiz dağılmaz. Bir kaç tane polar battaniye bagajda bulunsun oldu bitti. Camlar buhar-buğu olayı basit 5 liraya buğu önleyici-giderici spreyler var. Yahut pazardan 3 liraya iyi bir sert sulu elma alıp, ortadan ikiye bölüp camlara sürerim oldu bitti. Çok ekstra yağmur buğu vs içinde bir çek çek, bir kaç tane de eski kullanmadığımız havlulardan bulundururuz araçta. 

Teyp-radyo-navigasyon vs multimedya en gereksiz şey...Hepimizde artık akıllı telefon var, koy araca bir tane ses bombası 25-30 lira tanesi. Bağla telefona ister radyo dinle, ister navigasyonu aç. Teyp boşluğuna da ikinci torpido gözü yapılabilir.

Kimisi elektronik park freni arar, bana kalsa normal el frenine de gerek yok. Düz yola park ederim, park ederken kaldırıma doğru çeviririm tekerlekleri, olmadı takoz bulundurum araçta lastiklere takoz koyarım, aracı viteste tutarım.. Oldu bitti..

Aracın aydınlatması en kolay olay.. 100-150 lira paraya bakar iş. Sanayide oto elektrikçisine gidip iç dış tüm aydınlatmayı yapabiliriz. Birde koçtaş-bauhaus gibi yerlerde bulunabilen şarjlı led ışıldak alırız yedekte...Olur ya uzun yolda, köy yollarında vs kalırız ışıksız, onu kullanırız.

Cidden biz kendimizden çok ödün veriyoruz bir şeylere sahip olurken. Son dönem bunu en iyi "Mandıra Filozofu" filmi güzel anlatmıştır herhalde. Nesnelere bu kadar önem vermenin lüzumu yok. 

@mazda_aykut Alın şu aracı kardeşim benden.

Keyifli forumlar diliyorum herkese..:tey:

• Haha 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç alırken bilinçli tüketici kendisinin kullanım tarzı ve yol şartlarına göre seçtiği paketler değişiyor.  Örnek sürekli şehir içi trafikte araç kullanıyorsanız adaptif hız sabitleyiciyi sizin işinize yaramaz. Uzun yolda alıştığınızda çok faydalı bir özellik olduğunu anlıyorsunuz. Far aydınlatma grubu bir aracımızda xenon diğerinde led şirket aracında sarı ampül ve bunu karanlık bir yolda çukur vs. varmı diye bakındığınızda ledin aydınlatması çok fazla işinize yarıyor. Ama günlük trafikte aydınlatmanın bulunduğu yollarda çok fazla bu duruma takılmıyorsunuz. Paket seçerken insan ihtiyacına göre alması bence çok daha mantıklı. Ülkemizde dolu araç alırken hava atmak için seçen insanlarda var.  Bu durumun tam tersi olanlarda. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, İlhan :

Cidden biz kendimizden çok ödün veriyoruz bir şeylere sahip olurken. Son dönem bunu en iyi "Mandıra Filozofu" filmi güzel anlatmıştır herhalde. Nesnelere bu kadar önem vermenin lüzumu yok. 

@mazda_aykut Alın şu aracı kardeşim benden.

Keyifli forumlar diliyorum herkese..:tey:

Sonra Şahin - Doğan lar neden pahalı, hep bu düşüncede olanlar yüzünden yok sattığından :D 

Ayrıca Eylül'e sordun mu ki satma kararı alıyorsun :D Aracın sahibini kendi sanıyor burada herkes :tey::2funny: 

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu bey, bende benzer düşüncedeyim kendimden örnek verecek olursam benim cx-3 tercihimde zaten istesemde üst donanıma geçemezdim. İlk kriter mevcutta küçük olan bagaj hacmi, üst donanıma geçildiğinde ses sistemi yüzünden daha da küçülüyordu ayrıca jantlar 18 e çıkıyor ve lastik maliyetim kat kat artıyordu. Arabayı en az 10 sene kullanmayı düşündüğüm için lastikler konfor ve maliyet açısından ön planldaydı. Bu sebeple üst donanım paketlerine doğru düzgün bakmadım bile. Otomatik vites, dizel motor, awd 'yi bir arada bu kadar güzel ve uygun fiyatlı sunan ve yakışıklı bir araba bulunca kaçırmak istemedim. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu düşüncelerimde yalnız olmadığımı görmek sevindirici. 

İlhan abi ilk  söylediğin paragraftaki cümlelerine de katılıyorum. Herhalde büyük şehirde olsam daha da stresli olurdum. @Devrim Babacanhocanın konyada hayatta kalma savaşını görünce mazdasına acıyorum. Öyle bir durumda olsam 2004 mazda 6 alırdım hem konfor hem de eski araç diye dikkat etmezdim.

Öte yandan İskandinavyada satılan araçlarda klima olmadığını biliyor muydunuz? İhtiyaç meselesi  işte. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

44 dakika önce, Mutlu Tekir :

Öte yandan İskandinavyada satılan araçlarda klima olmadığını biliyor muydunuz? İhtiyaç meselesi  işte. :)

Evet, hatta ülkemizin VW hastalığına iç stoklar yeterli gelmeyince oradan klimasız Golf getirilip ülkem insanına çakmışlardı :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, Mutlu Tekir :

Ülkemize sis lambası olmayan araç ithal gelip, sırf buradaki beklentiden ötürü burada sis lambası takılan araçlar bile varmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla sis lambası ve klima olmayan araçları sırf sıfır diye alıyorlarsa kendileri bilirler. 

Eklemeyi unutmuştum. Mazda 3'te karar kılmamı sağlayan en önemli sebeplerden biri de çift bölgeli klimanın en baz versiyonda bile sunulmuş olmasıydı. Evliler için olmazsa olmaz bence. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sahsen ben de eskiden ne yani o olmasa bu olmasa ne olur ki diyenlerdendim ama insan evladı denilen aciz yaratık konfora o kadar çabuk alışıyor ki..

aracım köpek ısırdığı için serviste. sigorta şirketi yerine bir tane 2014 jetta verdi. arabada elektrikli cam radyo ve analog klima var baska bir sey yok.

bir haftalik süre içerisinde bir çok şeyin kıymetini net bir şekilde anladım diyebilirim.

terbiyesizlik gibi olmasın ama misal anahtarsız binme çalıştırma ne buyuk nimetmiş arkadaş..  arabada hayatta arayacağım bir şey değildi ama şimdi sanırım vazgeçmeyeceğim bir şey oldu.

tabii ki herkes en dolusunu ister, bunun tartışılacak bir yanı yok. kullanmasan olmasının bir zararı da yok. ama özellikle ülkemizde bu işler ne yazık ki  çok pahalı.. pek çok şeyden feragat ediyoruz.

yoksa kim istemez şöyle 2018 full bir bmw 7 serisi? kim bilir görmediğimiz bilmediğimiz neler vardır..

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Valla sis lambası ve klima olmayan araçları sırf sıfır diye alıyorlarsa kendileri bilirler. 

Eklemeyi unutmuştum. Mazda 3'te karar kılmamı sağlayan en önemli sebeplerden biri de çift bölgeli klimanın en baz versiyonda bile sunulmuş olmasıydı. Evliler için olmazsa olmaz bence. :D

özellikle uzun yol seyahatlerde serin hava üfletirim kendime hanım da istemezdi kapatırdık mecburen şimdi o sıkıntı yok....

4 saat önce, Burak :

Sonra Şahin - Doğan lar neden pahalı, hep bu düşüncede olanlar yüzünden yok sattığından :D 

Ayrıca Eylül'e sordun mu ki satma kararı alıyorsun :D Aracın sahibini kendi sanıyor burada herkes :tey::2funny: 

ben aracı almaya karar verdiğimde hanım yoktu yanımda ilk başta deri koltuk istemiyorduk ikimizde ancak hoşuma gitmişti arabaya anlaştık hanıma söyleme telaşı aldı :ohmy:sonra hatırladım bizim evde son sözü hep ben söylerim....O0

tamam karıcığım derim:tey:

• Haha 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katılıyorum ben bu konuya, yalnız otomobile ekstra bir yük getirmeyen (anahtarsız giriş, cruise, iyi müzik sistemi gibi) donanımlar bir paket halinde gelecekse problem yok, pek kullanmasam da bulunması iyidir (cruise dışında hepsini kullanılıyorum ama siz anladınız). 

Bence asıl sorun, hayatında kendisinden başka kimsenin sürücü koltuğuna oturmayacağı, belki eskaza araya bişey falan düşerse ayda yılda bir koltuğu düğme geri ileri alacak adamın, koltuk başına neredeyse 12-13kg ekstra getiren elektirikli, hafızalı koltuğu istemesi ve bu donanımı olmayan arabayı almaması. Sunroof gibi donanımlar da benzer şekilde, Türkiye'deki arabalar cidden baya donanımlı, Avrupadaki araçları görseniz şaşarsınız, jant kapaklı 2.0 dizel manuel A3 dolu. Bizde böyle bir araba olsa elden çıkaramazsın. Bizim millet biraz donanımı donanım olduğu için çok seviyor, ihtiyacı olduğu için değil :) 

Yalnız Mazda 3'te özel bir durum var bence, motion reflex arasındaki geçiş ile, Reflex-power çok farklı. Benzer şekilde boş BMW ile sadece Msport donanımı seçilmiş olan model de iç-dış genel sürüş vs herşey farkediyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

erzurumda yaşıyor olsaydım araç koyu renk olsun (bulması kolaylaşır hem) direksiyondan tutunda ön cam- yan cam v.s. tüm aksamında ekstra ısıtıcı isterdim. hatta motor soğukken klima sıcak üflesin derdim. 

iskandinav ülkelerinde klimaya, 4 cam autoya ihtiyaç yokki adamlar alsın. otomatik cam, katlanan ayna, sanroof gibi donanımlar sadece bol bol arıza verir başka bir işe yaramaz.

keza Antalya veya Adana gibi illerde yaşayan adamların koltuk ısıtmadan daha çok soğutmaya ihtiyacı var.

sahsım adına bindiğim araçta sanroof falan aramadım, istememde. aldığım pakette olsaydı hayır demezdim ancak ekstrada para çıkmazdı cebimden. aradığım tek özellik anahtarsız giriş ve çalıştırma desem yanlış olmaz. jantı, hoparlörleri, iç döşemeyi sevmezsen değiştirir geçersin. keşke opsiyonda donanım seçeneklerini tek tek biz belirleyebilsek diyeceğim ama bu ülke şartlarında 4 tekerleği bile opsiyon yapıp ekstra para istemeye utanmazlar diye korkuyorum.( yolunacak kaz hesabı):geyik:

2 saat önce, Katil Balina :

yoksa kim istemez şöyle 2018 full bir bmw 7 serisi? 

istemeyen çıkmaz herhalde ancak şöyle bir parça fiyatları ve bakım masraflarını düşününce......:dikkat:

19 dakika önce, Leanback :

Bizim millet biraz donanımı donanım olduğu için çok seviyor, ihtiyacı olduğu için değil :) 

kesinlikle haklısın.O0

2 saat önce, münürb :

sonra hatırladım bizim evde son sözü hep ben söylerim....O0

o Allahın emri zaten. tartışmaya açık bir konu değil:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, vethekim :

erzurumda yaşıyor olsaydım araç koyu renk olsun (bulması kolaylaşır hem) direksiyondan tutunda ön cam- yan cam v.s. tüm aksamında ekstra ısıtıcı isterdim. hatta motor soğukken klima sıcak üflesin derdim. 

iskandinav ülkelerinde klimaya, 4 cam autoya ihtiyaç yokki adamlar alsın. otomatik cam, katlanan ayna, sanroof gibi donanımlar sadece bol bol arıza verir başka bir işe yaramaz.

keza Antalya veya Adana gibi illerde yaşayan adamların koltuk ısıtmadan daha çok soğutmaya ihtiyacı var.

sahsım adına bindiğim araçta sanroof falan aramadım, istememde. aldığım pakette olsaydı hayır demezdim ancak ekstrada para çıkmazdı cebimden. aradığım tek özellik anahtarsız giriş ve çalıştırma desem yanlış olmaz. jantı, hoparlörleri, iç döşemeyi sevmezsen değiştirir geçersin. keşke opsiyonda donanım seçeneklerini tek tek biz belirleyebilsek diyeceğim ama bu ülke şartlarında 4 tekerleği bile opsiyon yapıp ekstra para istemeye utanmazlar diye korkuyorum.( yolunacak kaz hesabı):geyik:

Hocam Toyota yeni fiyat listesinde 18" jantı opsiyon diye koymuş ek 1000 tl istiyor. :D Alt donanımlarda da Almanlar teneke jant kullanıyor, alaşım ek para. Onlar bile parayla. :)

Bu arada BL kasanın direksiyona ısıtma ekleme olayını düşünmeye başlayım ben. :) Direksiyon zembereğinde boş 4 pin de var. 

Bu arada elektrik ısıtıcı  iskandinavyada satılanlarda var. Fakat ciddi bir elektrik çekmekte. PTC heater kullanılıyor. Aliexpressde de satılıyor fakat çok verimsizler. Bunun yerine aracı yeni aldığımızda uzun süre kullanacaksak webastro taktırmak çok daha mantıklı. 

Öte yandan sıcak yerlerde olanlar için koltuk havalandırma minderlerini de değerlendirin derim. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ötv sisteminde, distribütör olsam, jatsız koltuksuz getirir, düşük % ötv ile satar, sonra parçaları daha ucuzdan takardım serviste.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

53 dakika önce, Çağlar Bayur :

Bu ötv sisteminde, distribütör olsam, jatsız koltuksuz getirir, düşük % ötv ile satar, sonra parçaları daha ucuzdan takardım serviste.

Valla hiç ucuzdan sattıklarına şayit olmadım. Hatta kar marjı daha yüksek. Ama fikri begendim hocam toplama bilgisayar gibi birsey olsa süper olur. Saşeyi üreticiden alacan istediğin motor, sanzuman, ses sistemi öfff harika olurdu.

4 saat önce, Mutlu Tekir :

Hocam Toyota yeni fiyat listesinde 18" jantı opsiyon diye koymuş ek 1000 tl istiyor. :D Alt donanımlarda da Almanlar teneke jant kullanıyor, alaşım ek para. Onlar bile parayla

Valla geçen serviste eski ustalarımı ziyarete gittim 16 alasımlı jantlar 3600tl  2 yıl önce aynı janta 1800 istiyorlardı.

4 saat önce, Mutlu Tekir :

Öte yandan sıcak yerlerde olanlar için koltuk havalandırma minderlerini de değerlendirin derim. :) 

Çoçuklar az büyüsün kumaş koltukları değiştireceğim. arka koltuklara ısıtma pedleri ile ön arka koltuk havalandırma yapma niyetim var. Minderden daha ziyade oemdekinlere benzer kitler var. Youtube birkaç video izledim belki denk gelmişsindir.  Zahmetli ve biraz uzun iş ama çok hoşuma gitti doğrusu. Acil bir garaj bulmam lazım yanlız. Sokakta iş yapmak zor oluyor. ben arabanın sağını solunu söktükçe etraftaki insanlar garip garip bakıyorlar. Her gelene laf anlatmaktan iş yapamıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, vethekim :

Valla hiç ucuzdan sattıklarına şayit olmadım. Hatta kar marjı daha yüksek. Ama fikri begendim hocam toplama bilgisayar gibi birsey olsa süper olur. Saşeyi üreticiden alacan istediğin motor, sanzuman, ses sistemi öfff harika olurdu.

Valla geçen serviste eski ustalarımı ziyarete gittim 16 alasımlı jantlar 3600tl  2 yıl önce aynı janta 1800 istiyorlardı.

Çoçuklar az büyüsün kumaş koltukları değiştireceğim. arka koltuklara ısıtma pedleri ile ön arka koltuk havalandırma yapma niyetim var. Minderden daha ziyade oemdekinlere benzer kitler var. Youtube birkaç video izledim belki denk gelmişsindir.  Zahmetli ve biraz uzun iş ama çok hoşuma gitti doğrusu. Acil bir garaj bulmam lazım yanlız. Sokakta iş yapmak zor oluyor. ben arabanın sağını solunu söktükçe etraftaki insanlar garip garip bakıyorlar. Her gelene laf anlatmaktan iş yapamıyorum. 

Abi onla alakalı baya araştırmıştım bir ara. 8-9 ufak fan, masaj, hava yönlendirici deflektörler vs. Sıkıntı koltuğu delip bu aparatları takmak, kılıfı sökerken olası sıkıntı yaşamak var. Bir de yapılacak işin geri dönüşü de yok. :) Öte yandan delikli deriye sahip havalandırma minderleri ile olası bir hatanın geri dönüşü de olmaz diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kumas koltukları perfore deri ve süet ile değiştirirken düşünüyorum zaten ama ufak bir trimi bile kapalı pazar yerinde sökerken bir gözünde canlandır beni. Masa yok, ale4 lazım bagajda nerdeydi falan çekilecek çile değil. Ama senin öneri gayet mantıklı. Zaten şu an ne yapacak yerim var nede malzemem. Zaman apayrı bir sıkıntı.ilerde yapım aşamasında fikir ve destek isterim haberin olsun.O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...