Jump to content

Yeni Araba Alırken En Üst Donanım Olsun Sorunsalı

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Abi bende ne garaj var ne alet edevat. Tüm aletler trim sökme aparatı çinden alınma :D ucuza lokma takımı, el alet edevatı kerpeten kargaburnu vs bir de tornavida takımı. Masaya ne gerek var örtü ser piknik yap :D

Zaman sıkıntı gerçektne. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
15.11.2019 at 22:19, Mutlu Tekir :

Valla bulabiliyorsanız amenna da, hem km düşük olsa hem en üst donanım olsun hem de fiyatı uygun olsun olmuyor o iş. Touringde yok yok bence. Dolu paket donanım kullanmaya ihtiyaç duyulmayacaksa niye fazladan para verilsin?

Enteresan bu dolu donanım olsun fetişizmi de sadece Mazda kullanıcılarında var galiba. :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2015-cikisli-cok-temiz-sigara-icilmemis-ilk-sahibinden-mazda-749971031/detay

Özgür motion lar ne güne duruyor?

Mutlu hocam sana katılmıyorum bu konuda..Touring kullandım ve eğer ilk alan ekstra donanım almadıysa park sensörü bile olmuyor..benim ilk mazdam touringdi ve gerçekten donanım olarak çok boş arabaydı..(hız sabitleyecide bulunmuyor). Aklım hep impressive ve sonrada Mirai de kalıyordu..Hele mirai için çok uğraştım ama kısmet olmadı.

Sonra Motion aldım ve ondada aklım hep powersense te kaldı..Motionda da yine alıcı taktırmadıysa geri görüş kamerası yoktu..sadece far ve yağmur sensörleri vardı..hele zamanında 4 bin TL için sense almayanlara o kadar kızıyorumki şimdi 2.el power dan geçilmiyor "sense" hiç yok.

Şa anda 2006 mazda6 kullanıyorum ama gözüm hep 2011 lerde kalıyor:) Donanım candır bence..Bundan sonra araç alırsam mutlaka en donanımlısını almaya çalışacağım

Yukarıda yazdıklarım sahip olduğum araçlara göre edindiğim tecrübelerdir..Genel olarak şu andaki 2.el için yorum yapacak olursam piyasanın hala oturmadığı ve yakın zamandada oturmayacağı yönündedir..Cebinde parası olanın gönlündeki aracı almasını şiddetle tavsiye ederim çünkü bu saatten sonra alan kazanır.. Mirai için bu paralar çok, bende vermezdim  ama 2 ay sonra 100 bini geçecektir.. son haftalarda faizler düşünce 2.el çıldırma noktasına geldi..

2 ay önce 135bin TL olan skyD makyajlı powersense 160 -180lere çıktı..Bir anda 30bin TL ne döviz ne borsa ne de altın kazandırdı... en iyi yatırım meğer arabaymış..

1 saat önce, abcsefa :

Hocam araç çok güzel bence..Tam Erzurum arabası:) Ben Pasinlerde çalışırken o zaman bu araç yeni çıkmıştı bizim havalimanı transferlerimiz bu arabayla yapılırdı..

Eğer bakım geçmişi düzgünse bu araca teklif verilirdi..Ama sizin araçta MİRAİ imiş:) mirai candır ama 2.el fiyatlarınız bizi çok üzüyor:) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, Montimpex :

Mutlu hocam sana katılmıyorum bu konuda..Touring kullandım ve eğer ilk alan ekstra donanım almadıysa park sensörü bile olmuyor..benim ilk mazdam touringdi ve gerçekten donanım olarak çok boş arabaydı..(hız sabitleyecide bulunmuyor). Aklım hep impressive ve sonrada Mirai de kalıyordu..Hele mirai için çok uğraştım ama kısmet olmadı.

Sonra Motion aldım ve ondada aklım hep powersense te kaldı..Motionda da yine alıcı taktırmadıysa geri görüş kamerası yoktu..sadece far ve yağmur sensörleri vardı..hele zamanında 4 bin TL için sense almayanlara o kadar kızıyorumki şimdi 2.el power dan geçilmiyor "sense" hiç yok.

Şa anda 2006 mazda6 kullanıyorum ama gözüm hep 2011 lerde kalıyor:) Donanım candır bence..Bundan sonra araç alırsam mutlaka en donanımlısını almaya çalışacağım

Yukarıda yazdıklarım sahip olduğum araçlara göre edindiğim tecrübelerdir..Genel olarak şu andaki 2.el için yorum yapacak olursam piyasanın hala oturmadığı ve yakın zamandada oturmayacağı yönündedir..Cebinde parası olanın gönlündeki aracı almasını şiddetle tavsiye ederim çünkü bu saatten sonra alan kazanır.. Mirai için bu paralar çok, bende vermezdim  ama 2 ay sonra 100 bini geçecektir.. son haftalarda faizler düşünce 2.el çıldırma noktasına geldi..

2 ay önce 135bin TL olan skyD makyajlı powersense 160 -180lere çıktı..Bir anda 30bin TL ne döviz ne borsa ne de altın kazandırdı... en iyi yatırım meğer arabaymış..

Hocam araç çok güzel bence..Tam Erzurum arabası:) Ben Pasinlerde çalışırken o zaman bu araç yeni çıkmıştı bizim havalimanı transferlerimiz bu arabayla yapılırdı..

Eğer bakım geçmişi düzgünse bu araca teklif verilirdi..Ama sizin araçta MİRAİ imiş:) mirai candır ama 2.el fiyatlarınız bizi çok üzüyor:) 

Katılmayabilirsin abi. :) Dediklerinin hiçbiri eklenmeyecek şeyler değil. Eğer piyasadaki diğer boşline araçları görmeyip de otomatik çift bölgeli dijital kliması, far sensörü, yağmur sensörü, katlanır ve ısıtmalı ayna, kararır dikiz aynası, far yıkama donanımları olan araca çok boş demek yazıktır günahtır. 

Hız sabitleyici de, park sensörleri de rahatça takılabiliyor. Basitçe bir 100 TL'lik led far takarak bile aracın şekli şemali havası değişiyorken...

Motion alsaydım onu da reflex seviyesine çıkarırdım. Birazcık hazırcı olmamak lazım. 

Bu tür yaklaşım açısından ötürü impressivede olmayan donanımlar eklediğim aracım ucuza gitti işte.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

44 dakika önce, Mutlu Tekir :

Katılmayabilirsin abi. :) Dediklerinin hiçbiri eklenmeyecek şeyler değil. Eğer piyasadaki diğer boşline araçları görmeyip de otomatik çift bölgeli dijital kliması, far sensörü, yağmur sensörü, katlanır ve ısıtmalı ayna, kararır dikiz aynası, far yıkama donanımları olan araca çok boş demek yazıktır günahtır. 

Hız sabitleyici de, park sensörleri de rahatça takılabiliyor. Basitçe bir 100 TL'lik led far takarak bile aracın şekli şemali havası değişiyorken...

Motion alsaydım onu da reflex seviyesine çıkarırdım. Birazcık hazırcı olmamak lazım. 

Bu tür yaklaşım açısından ötürü impressivede olmayan donanımlar eklediğim aracım ucuza gitti işte.

Ya tabi bunlar zevk ve beceri işi Mutlu hocam..Bende aracımla uğraşmayı severim daha doğrusu uğraştırmayı..ama yinede orjinali gibi olmuyor bazı şeyler.. Mesela ben motion aldığımda kamerası sonradan takılmıştı..Görüntüsü berbattı.. Kime gittiysem çözemediler..Hatta tesadüf aldığım araç bu forumdaki AREY'in çıktı..Onada yazdım sordum, sağolsun çok yardımcı oldu ama kimse tamir edemedi..Sök tak yapmaktan artık klipsler yalama oldu..Öylece sattım..Harcadığım para ve zaman yanıma kar kaldı.

Dediğim gibi el becerisi ve zaman olsa belki yapılabilir ama bu saatten sonra işim olmaz böyle şeylerle.. Herkes senin gibi becerikli değil hocam:)

Hazır eklenmişi varken orjinali iyidir diye düşünenlerdenim.. Ayrıca sanayi ustalarının ve oto Hi-Fi cilerin triplerini çekeceğime hazırcı olmayı yeğlerim..:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Montimpex :

Ya tabi bunlar zevk ve beceri işi Mutlu hocam..Bende aracımla uğraşmayı severim daha doğrusu uğraştırmayı..ama yinede orjinali gibi olmuyor bazı şeyler.. Mesela ben motion aldığımda kamerası sonradan takılmıştı..Görüntüsü berbattı.. Kime gittiysem çözemediler..Hatta tesadüf aldığım araç bu forumdaki AREY'in çıktı..Onada yazdım sordum, sağolsun çok yardımcı oldu ama kimse tamir edemedi..Sök tak yapmaktan artık klipsler yalama oldu..Öylece sattım..Harcadığım para ve zaman yanıma kar kaldı.

Dediğim gibi el becerisi ve zaman olsa belki yapılabilir ama bu saatten sonra işim olmaz böyle şeylerle.. Herkes senin gibi becerikli değil hocam:)

Hazır eklenmişi varken orjinali iyidir diye düşünenlerdenim.. Ayrıca sanayi ustalarının ve oto Hi-Fi cilerin triplerini çekeceğime hazırcı olmayı yeğlerim..:)

Zaten ben de başkasına güvenemediğimden işimi kendim halleder oldum. 

Valla Ediz hocada motion var kamera taktı ve hiç kabloları kesmeden hazır kablo soket leri alarak kamerayı taktı gayet de orjinal gibi. 

Kullanılmayacak donanıma fazla para vermeye karşıyım. Daha önce de dediğim gibi donanım fantezisi sadece mazdacılara has sanırım. Bir de donanım fantezisi ama orjinal olacak. Sonradan takılanın da manası yok. :DToyotada vw de hiç görmedim böyle birşey.

Corollada aradığım 4 şey çift bölgeli klima, şerit takip, adaptif hız sabitleyici ve sunroof. Bu teknolojik donanımlar da en üst pakette olduğundan en boşu ile yetiniyorum. Ki bunda bile lastik basınç sensörü, far sensörü, dijital klima, bluetooth, ısıtmalı yan ayna var. İşimi görüyor. 2. Elde aynı fiyatsa aynı temizlikteyse tabiki üst donanım. Bunda karşı değilim. Ama bütçe olmayıp da zorlamayla oluyorsa touring gayet iyi. Ful dolu diye eski kasa eski araca binmektense, her zaman yeni kasa genç araca binmek isterim. Kasa değişiminde gelen gelişmeler her türlü o donanım eksikliğini benim gözümde kapatır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.11.2019 at 17:24, Mutlu Tekir :

Zaten ben de başkasına güvenemediğimden işimi kendim halleder oldum. 

Valla Ediz hocada motion var kamera taktı ve hiç kabloları kesmeden hazır kablo soket leri alarak kamerayı taktı gayet de orjinal gibi. 

Kullanılmayacak donanıma fazla para vermeye karşıyım. Daha önce de dediğim gibi donanım fantezisi sadece mazdacılara has sanırım. Bir de donanım fantezisi ama orjinal olacak. Sonradan takılanın da manası yok. :DToyotada vw de hiç görmedim böyle birşey.

Corollada aradığım 4 şey çift bölgeli klima, şerit takip, adaptif hız sabitleyici ve sunroof. Bu teknolojik donanımlar da en üst pakette olduğundan en boşu ile yetiniyorum. Ki bunda bile lastik basınç sensörü, far sensörü, dijital klima, bluetooth, ısıtmalı yan ayna var. İşimi görüyor. 2. Elde aynı fiyatsa aynı temizlikteyse tabiki üst donanım. Bunda karşı değilim. Ama bütçe olmayıp da zorlamayla oluyorsa touring gayet iyi. Ful dolu diye eski kasa eski araca binmektense, her zaman yeni kasa genç araca binmek isterim. Kasa değişiminde gelen gelişmeler her türlü o donanım eksikliğini benim gözümde kapatır. 

Mutlu kardeşim, kış geliyor, geldi bile, ben sabahları koltuk ısıtmayı çalıştırıp aracımda oturup ön cam rezistansını çalıştırıp bir dakika sonra cam tertimiz olurken, sitedeki arkadaşlar ellerinde buz kazıyıcı ile sırtı ayazda cam kazıması boş bir iş, fantezi olurmu? bence olmaz, keşke ülkemizdeki tüm araçlarda ön cam rezistansı olsada çile bitse demek daha iyi değilmi. 🏝️

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, Renegade :

Mutlu kardeşim, kış geliyor, geldi bile, ben sabahları koltuk ısıtmayı çalıştırıp aracımda oturup ön cam rezistansını çalıştırıp bir dakika sonra cam tertimiz olurken, sitedeki arkadaşlar ellerinde buz kazıyıcı ile sırtı ayazda cam kazıması boş bir iş, fantezi olurmu? bence olmaz, keşke ülkemizdeki tüm araçlarda ön cam rezistansı olsada çile bitse demek daha iyi değilmi. 🏝️

Bunu diğer touring, impressive karşılaştırma konusunda ve kendi "hoşçakal yaris merhaba mazda 3" konusunda defalarca açıklamıştım abi. 
İsteyen 2000 tl verip ekler, rezistanslı cam alıp. Kaskodan cam çatlayınca bedava değişmek varken 2000 tl vermek içimden gelmedi. Hem de -15 in dahi görüldüğü bir yerde yaşamama rağmen. 

Bugüne kadar hayatımda hiç buz kazıyıcı kullanmadım. Aracın üstündeki karları temizleme alışkanlığım vardır. Motoru çalıştırırım, klimayı açar ve en sıcak konuma getiririm. Aracın üstündeki karları 3-5 dk temizleyesiye kadar zaten ılık hava ile camla temas haldeki buz tabakası çözülmüş oluyor ve ittirerek rahatça temizleyebiliyorum. 
Yok sıkıntı daha mı büyük? Ön cam kar brandasını akşam aracı park ederken 30 sn de koyuyorum, sabah ise silkelediğimde ön cam tamamen tertemiz 15 sn de. 
Ön cam rezistansının 1 dk çözmesini de beklemiyorum, ön cam rezistansın gece sürüşlerinde gözüme takılması problemleriyle de karşılaşmıyorum. Sırf rezistans için de gereksiz yere aracı alırken fazladan para ödememiş oldum.

Ford Fiesta 2016 kiralamıştım Almanya'da, 3 hafta boyunca gece sürüşlerinde o ön cam rezistansları yüzünden çok rahatsız olmuştum. 

Koltuk ısıtıcı ise basit iş. Onu anlatma gereksinimi bile duymuyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu sürekli sana cevap yarıştırma gibi olmasın ama, bu cevapları vereceğini tahmin ediyorum, daha öncede bu konuda yorumlar yapmıştık. İkinci el araç alacak arkadaşlara birazda karar vermede yardımcı olsun diye bilgilendirdim. Ben 8. aracım olarak mazda 3 imperessive yi aldım. Daha önce kullandığım araçlarda bu özellikler yoktu. Rahatlığını tahmin ettiğim ve iyiki almışım dediğim özelliklede bu donanımlar yüzünden tercih ettim. Aynı fiyata aynı model beyaz renk dizel touring araç serisini donanım eksikliğinden almadım. O yıllarda bu fiyata bu kadar önemli özellik artı tercih idi, örneğin, şerit değiştirme uyarı sistemi, hız limiti aşma uyarı sistemi, sanroof vs. kesinlikle donanım tercih etme durumunda olan arkadaşlara öncelik olur diye düşünüyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, Renegade :

Mutlu sürekli sana cevap yarıştırma gibi olmasın ama, bu cevapları vereceğini tahmin ediyorum, daha öncede bu konuda yorumlar yapmıştık. İkinci el araç alacak arkadaşlara birazda karar vermede yardımcı olsun diye bilgilendirdim. Ben 8. aracım olarak mazda 3 imperessive yi aldım. Daha önce kullandığım araçlarda bu özellikler yoktu. Rahatlığını tahmin ettiğim ve iyiki almışım dediğim özelliklede bu donanımlar yüzünden tercih ettim. Aynı fiyata aynı model beyaz renk dizel touring araç serisini donanım eksikliğinden almadım. O yıllarda bu fiyata bu kadar önemli özellik artı tercih idi, örneğin, şerit değiştirme uyarı sistemi, hız limiti aşma uyarı sistemi, sanroof vs. kesinlikle donanım tercih etme durumunda olan arkadaşlara öncelik olur diye düşünüyorum. 

Estağfurullah abi, güzelce tartışıyoruz. Herkesin doğrusu farklı. Zevkler renkler, ihtiyaçlar işte. 

Ben yılda 5bin km. yapan bir adama mesela power sense önermem. Aynı fiyata buluyorsa amenna, hiç lafım yok. Ama ihtiyaç olmadan gereksiz fazla para verilmesine karşıyım ben. Ha para varsa, bütçeyi zorlamıyorsa tabiki de üst donanım. Ama kimileri soruyor 90bin bütçe var, dolu eski kasa mı, daha az donanımlı üst kasa mı soruyor. Bence yeni kasanın geliştirmeleri daha önemlidir. Tüm bunlar kişisel düşünceler zaten. Gerçi çoğu kullanıcı araca yaptırdığın bakımları, motorun durumunu görmeyip dikkat etmeyip sadece kaportasına dikkat etmesi gibi, aracın geliştirmelerine değil donanımına bakması da normaldir.

Hatta bu tartışma impressive, touring ya da yeni araç alacaklardaki dolu donanım olsun sorunsalı başlıklı konuya da taşınabilir burada unutulup gitmemesi açısından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla benim power araçta bir dolu ıvır zıvır donanım var. İsteyen varsa kullanmadıklarımı vereyim :D Hiç donanım merakım yok, araba iyi olsun yeter. Çoğu donanıma da paket olarak geldiği için epey de para verdim mecburen. 

Ancak power'a da niye çıktım, tabiki donanım yüzünden :) Benim için çok kıymetli bazı donanımlar ve olmazsa olmaz detaylar vardı. Mecburdum ona da. Power sense içinden sadece adaptif cruise'u almak isterdim, zira adaptifsizi kullanılacak şey değil.

Bizim ülkedeki araçların çoğu ağzına kadar dolu, ondan çok alışkınız donanıma. Almanya'da bir bakın adamların bindiği kendi araçlarına, bizimkilerin yarısı kadar donanım yok, 2.0 Tdı analog klimalı Golf dolu ülke. Bizde tek başına işe gidip gelen adamlar elektirikli yolcu koltuğu olmazsa almıyor Mercedesi.

Gerçekten ihtiyacı olanları ayrı tutuyorum, Tr'de çoğu kişi donanımı donanım olduğu için seviyor, kullanacağı için değil. 

Durum şu ki hemen herkes bol donanım sevdiği için piyasa da buna göre şekilleniyor. Donanımlı arabayı alırken fark versen de satarken de talebi kıymeti yüksek oluyor. Bu yüzden bizde pek ihtiyacın olmasa da donanımlı araba bakmak açıkcası mantıklı. Sunroofsuz halojenli farlı F30'ları falan satmak kazalı Lexus satmakdan daha beter :D 

• Beğen 3
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, Leanback :

Valla benim power araçta bir dolu ıvır zıvır donanım var.

ıvır zıvır olarak gördüğünüz donanımlara bir den fazla örnek verebilirmisiniz. günümüz modern araçlarda veya sizin aracınızda size göre neler ıvır zıvır sayılır?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Renegade :

ıvır zıvır olarak gördüğünüz donanımlara bir den fazla örnek verebilirmisiniz. günümüz modern araçlarda veya sizin aracınızda size göre neler ıvır zıvır sayılır?

Ivır zıvır dediğim bana göre, kişisel birşey bu. Size göre kıymetlidir belki. 

Örneğin çarpışma uyarı sistemi, son derece primitif bir versiyon. Bir arabaya kesen yolda geçsin diye frene basmadan yol veriyoruz, tam önümde geçerken fren köklüyor, arkamdaki de kornaya köklüyor manyakmısın diye. Öndeki arabanın yatay hareket ettiğini anlamıyor. Çok düşük hızlarda keyfe keder çalışıyor. 

Bose müzik sistemi, ses gücü çok yüksek ama bu kadar. Ses kalitesi vasat, entegrasyon kötü, uygulama işçiliği iyi değil, hiçbir detay ayarı yok. Buna para vermesem dışarıda çok daha kaliteli bir sistem kurabilirdim mesela. Fakat paketle iteliyorlar.  

Headup display, bazen plastik ekran gözümün önünde rahatsız ediyor. kapatmak istiyorum, kapanmıyor. Tek verdiği bilgi hız ve hız sabitleme, o da renksiz. 

Cruise control, sevmiyorum, almam sevene saygımız vardır. Adaptif cruise başka, onu belki isteyebilirdim.

Çift bölgeli otomatik klima. Zaten klima açık gezdin mi ufak motorda alt devirler geberiyor. Auto moduna alıyorsun, tüm güç çalışıp kabini 22c'de tutmaya çabalıyor, bu yüzden genelde manuel kontrol ediyorum, yani otomatik klimaya ihtiyacım yok. Çift bölgeye zaten ihtiyacım yok, iki farklı otel odası değil araç kabinleri veya aramızda 5-6 metre mesafe yok. Bana verin çevirmeli manuel klimamı, 1. seviyede istediğim zaman üfletir kapatırım.

Gerçi bizde "dijital klima" denir otomatik klimaya. Çoğu kişi antika çevirmelinin aynısının düğmelisi sanar ve öyle kullanır manuel gibi kullanırız yani. Auto modunun ne işe yaradığını pek bilen bile yok, görüntü janjanlı düğmeli ışıklı ekranlı ya emin olun %90 bu yüzden alıyor :) Halbuki bütün olay Auto modu o klimada, gerisi birebir aynı.

Yağmur sensörü; istemez. Katlanır ayna, istemez. Jantı de musade et ben seçeyim, pakete yükleyip 16-18 beni mecbur bırakma. Paketten bağımsız 15-16-17-18 seçebileyim. 

Başka da vardır belki ama "tek araçta" aklıma gelenler bunlar. Sadece vazgeçemeyeceğim donanımlar var, onlar olduğu müddetçe fazla donanıma para vereceğime, bir üst sınıf veya daha kaliteli bir modele geçerim, ikinci el alacaksam önce temizine bakarım, "dolusuna" değil. Kimisi donanım sever kişisel, demek istediğim bizim ülkede biraz fazlaca donanım için donanım sevildiği, "dolu araba" kültürü.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Leanback :

Sadece vazgeçemeyeceğim donanımlar var, onlar olduğu müddetçe fazla donanıma para vereceğime, bir üst sınıf veya daha kaliteli bir modele geçerim, ikinci el alacaksam önce temizine bakarım, "dolusuna" değil. Kimisi donanım sever kişisel, demek istediğim bizim ülkede biraz fazlaca donanım için donanım sevildiği, "dolu araba" kültürü.

Bence de olay budur işte abi. 👏

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ıvır zıvırlardan biri olan, çarpışma önleme sistemi: eğer benim dalgınlığımdan dolayı bir hayat kurtarıyorsa, mazda fabrikasını hatta tüm otomobil fabrikalarını bana bağışlasalar anlamı yok, benim için sıfır değerdir. 

Aracımda ki, Şerit değiştirme uyarı sistemi sayesinde iki defa Ankara ana arter yollarında hata yapmam engellendi. 

yağmur sensörü, sanroof, otomatik yanan farlar, çift bölgeli klima bunlar olmazsa olmaz donanımlar değildir. Bu donanımlar acımasız rekabet ortamında üreticilerin pazarlama ve kar amaçlı satış politikaları gereğidir. Bu donanımları koymadığı zaman, adaptif curize kontrol koymuşsun şunu koymamışlar diye eleştiri bombardumanları kapıda beklemektedir. 

Sadece adaptif curize kontrol donanımı koyduğu zaman aradaki donanım farkı yok denecek kadar düşük olacağı için, fiyat aralığını geniş tutmak için zorunlu donanımlar eklenmektedir. 

Seçmek sizinde bahsettiğiniz gibi zevk ve gelir meselesidir. Ben donanımlı araçları seviyorum, çağımızın gereği teknolojik gelişmelerle birlikte donanımlarında değişip gelişeceğidir. Cep telefonu tercihlerimiz buna en net örnek teşkil etmektidir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2015 te fiestayla citir trafikte bir anlik dikkatsizligim yuzunden onumdeki kamyonete carptim..900 TL ye maloldu bana..scbs olsaydi bu kaza olmayacakti belki...

Istanbul-izmir arasi gece yine dalginligim yuzunden seritten ciktim ve az daha bariyerlere giriyordum..

Ellerim dolu arabaya yaklasinca en uyuz oldugum sey posetleri yere birakip anahtar aramak..hele kiş ayinda..

Esimden sonra arabaya binmek icin hatta girmek icin koltuk ayari yapmam lazim..acayip can sıkıcı oluyor benim acimdan..

Ön park sensoru olsa eski araclarimi hic bir yere surtmezdim..

Yagmurlu havada cam tavanla yolculugun keyfini dusunemiyorum.. 

Adaptif far ve hiz sabitleyici, hi-fi ses sistemi, on cam isitma, hatta direksiyon isitma..hepsini dibine kadar kullanirim. :)

Turkiyedeki araclarin çok donanimli oldugu dusunmuyorum..genelde giris ve orta seviye aliniyor..

bazi markalar eski donanimlari kaldiriyor..mesela 308 allure..safety-comfort-sky pack yok artik..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle size katılıyorum, araç üreticileri bu donanımları iş olsun diye koymuyor, uzun AR-GE çalışmaları, tüketici talepleri doğrultusunda geliştirip ekliyorlar. Ben kendi aracımda neredeyse tüm donanımları yerinde ve zamanında kullanıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamda siz donanımları kulllandığınızı ve işe yaradığını söylüyorsunuz. Bunlar benim mesajımın cevabı değil, ben "donanım için donanım, kullanılmasa bile donanım" meselesinden ve bu tip kullanıcından bahsettim. Dahası paket içinde ittirilen donanımın yetersizliği ve buna ödeme yapmaya zorlanmam durumu söz konusu. Mesajımı pek dikkatli okumadınız sanırım.

Mesajınızdaki bir çok noktaya, örneğe kesinlikle katılmıyorum, ayrı konu :) 

@Montimpex Türkiyedeki araçlar epey dolu hocam. Hem araçlar asker gibi biribirinin aynısı, hemde çoğu dolu. Sizin giriş seviye dediğiniz paketler Avrupada-İngilterede çoğu arabanın orta seviyesinde tekabül ediyor. Bugün gidip en kötü ucuz arabayı alsanız bile Dacia, Tata, Symbol vb klima standart gelir, otomatik cam olur, batıda öyle değil. Burada bir tane düz vites, manuel klima 3-5 serisi göremezsiniz, Avrupada sürüne bereket, hele ki Almanyada. İster yabancı ikinci el pazarını ve araç donanımalarını inceleyin, ister konfigüratörde araç oluşturun, durumu göreceksiniz.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Almanyadaki araçların buraya göre boş olduğu düşüncesi bende de var. Gördüklerim oldukça boştu yani. Tesadüf olamaz. 

bu arada şu ön cam rezistans olayı bence gece cam üstünün donmasıyla alakalı değil. Sürüş esnasında soğuk iklimlerde kar yağışında cam donabiliyor. İçeriden sıcak hava etki etmiyor çünkü dışarısı aşırı soğuk oluyor. 

Benim için mesela impressive’deki yağmur sensörü bir işe yaramıyor. İstediğim gibi çalışmıyor. 

Far sensörü gereksiz. Kontağı açınca far da açılıyor. Marş basarken farlar açık. Bence yanlış. 

Ön cam yıkama. Çok da elzem değil. 

koltuk ısıtma. Çok keyifli. Kıçtan ve sırttan gelen sıcaklık harika. Ama uzun yolda uyku yapıyor

karartmalı ayna. Oldukça yararlı bir şey. 

kör nokta uyarı. Yararlı. Tartışılmaz. 

çift bölge klima. Hiç kullanmadım. Ama digital klima çok önemli. Hem iç sıcaklıkla sürekli uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz hem de yakıt tasarrufu yapıyor. İnvertor klima misali. 

Kaylanır ayna olayı çok çok kullanışlı bir şey. Elektrikli ısıtma zorunlu zaten. 

tabi bu donanımlar klasik. Araçlarda arabaya binerken koltuğu indirip direksiyonu kaldırma veya inerken tam tersi hareket ederek rahat binişe kadar konfor seçenekleri var. 

Bugün ben de alırken full değil de kullanacağım şeylere göre almayı tercih ederim. 

Mesela park asistanı, geri ve ön görüş, ön park kamera, ön park sensörü, adaptif hız sabitleme Kesinlikle keşke olsaydı dediklerim özellikler. 

güvenlik için şerit takip ve diresiyon uyarısı da harika olurdu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...