Jump to content

Yeni Araba Alırken En Üst Donanım Olsun Sorunsalı

Mutlu Tekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, tansu87 :

Bizim araçlarda klima istenilen sıcaklığa geldi mi sık kapanıp açılıyor. Yani çalışmadığı zamanlar var. Tasarruf var. Manuel klimada sürekli çalışma var. 

bazı lüks araçlarda klima kompresörü sabit devirle değil de daha düşük devirde çalışarak yani inverter klimalar gibi çalışarak tasarruf sağlıyor. 

bu videonun otomatik klimadan başlaması çok talihsiz olmuş. uzun yolda manuel klima ile bi aç bi kapa bi camı aç bi sıcaklık değerini elle, içeriden bağımsız çalışsın derken el sürekli 1-2-3-4 yazan düğmede oluyor.  

Manuel klimada da içerisi yeterince soğuyunca klimayı kapatıyorsun. Sürekli açık tutunca çarptı kapatın diye sesler çıkmaya başlar yolculardan zaten, otomatik klimanın sağladığı kolaylıkla tüketim meselesini birbirine karıştırıyorsun. Inverter klima benzeri çift rotorlu ve özel boru hatlı sistem VW phaeton'da vardı, bu tamamen farklı ve çok düşük devirde hiç kapatılmadığı zaman (atıyorum 50 tane ayrı düşük devir ayarı var) tasarruf yapabiliyor ama ilk start gücü ve yüksek güç çekme durumları içn de 2 tane kocaman akü var araçta. Onu besleyecek de W12 motoru var.

Bizim mikroskopik motorlarda, aynı klima sistemlerinde (otomatik manuel farketmez) herhangi bir tasarruf söz konusu olamaz, bunu sağlayacak bir donanım, bir yapısal farklılık yok manuel klima ile. Daha hassas ve anlık ayar yapma kabiliyeti dişedeğer bir tüketim avantajı yaratamıyor. Cam açık/kapalı, klima manuel/otomatik kontrol, eco klima modu her şeyi denedim. Hatta gündüz birebir otomatik klima 22c açık gittiğim yolu (Bursa-Akhisar) akşam serinliğinde camlar açık klima kapalı döndüm, 0.6-0.7lt civarı az yaktı araba. Yok cam açmayın aerodinami bozulmuş, aynı şeye gelirmiş falan hikaye. Klima otomatik manuel farketmeden yakıyor benzini geçiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...