Jump to content

Mazda 2'den Başka Bir Mazda 2'ye Geçmek Mantıklı Mı?

Demarcus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhabalar,

Şu anda bir kısmınızın bildiği gibi, 2009 bir Mazda 2 1.5 GO otomatik kullanıyorum. Sizce, Mazda 2'mi satıp, 2011 model Mazda 2 1.5 Sport otomatiğe geçmek mantıklı mı? Arada olası oluşacak fiyat farkını ödemeye değer mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 2 kullanıyor olsam bir üst donanıma geçmemi heves ettirecek sadece otomatik şanzıman seçeneği olurdu. görüyorum ki zaten otomatik şanzımana sahip bir donanım kullanıyorsunuz. hani bir üst segmente geçeyim deseniz hak verebilirim ama mazda 2 için gerek yok diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence mantikli degil.  Bunun birden fazla sebebi var.  Birincisi, otomobiller bilindigi gibi zaman içinde deger kaybederler.  Buna Ingilizce'de "depreciation" (amortisman?) denir.  Yeni bir otomobilde en büyük deger kaybi ilk birkaç senede olur.  Eger siz yeni bir araç alip bunu ilk birkaç sene içinde satarsaniz, en büyük deger kaybini cebinizden ödersiniz.  Ileriki senelerde bu deger kaybi biraz daha azalir.  Bu deger kaybi her sene basina ölçülür ve degerlendirilir.  Örnegin, 8 senelik bir otomobilin sene basina kaybettigi deger ile 2 senelik bir otomobilin sene basina kaybettigi deger hiç ayni degildir.  Bu nedenle ben ikinci el bir araç satin almak istesem, sadece birkaç senelik bir araç bakardim.  Neyse, bu isin tamamen finansal tarafi...

Ikinci durum, ben 2009 model Mazda 2 ile 2011 model Mazda 2 arasinda ciddi denebilecek bir fark oldugunu pek düsünmüyorum.  Eger deseydiniz ki, ben 2009 aracimi satip onun yerine 2015 Mazda 2 almak istiyorum.  Bana bu biraz daha mantikli gelebilirdi.  Kaldi ki ben Mazda 2 satip tekrar Mazda 2 almak yerine, (eger bütçeniz elveriyorsa) Mazda 3 almanizi önerebilirim.  Mazda 2 nereden bakarsaniz bakin son derece mütevazi küçük bir araçtir.  Mazda 3 ise nispeten daha bir performans aracidir, denebilir.  Ben sadece 2 sene model farki için kim bilir ne kadar ekstra ücret ödeyip Mazda 2 almanizi önermezdim.  Bir de, tekrar ikinci el araç almak tekrardan bir risk almak demektir.  Benim bir sözüm vardir:  En iyi ikinci el araç, kendi kullandiginiz araçtir.  Çünkü onu taniyorsunuz.  Yeni alacaginiz araci pek tanimiyorsunuz.

Benim ideal ikinci el araç adayim, maksimum 3 - 4 senelik bir araçtir.  Daha da eskisi daha fazla risk anlamina gelir.  Yani bugün ikinci el bir araç almak isterseniz, benim önerim tahmini 2014 model yilidir.  Hem araç maksimum "depreciation" yemistir (ilk paragraf), hem de nispeten daha az risk tasir.  Araç yaslandikçe aldiginiz risk de buna orantili olarak artar.  Sizin aradiginiz da minimum risk, maksimum "depreciation" (deger kaybi) olmalidir.  Iste size bilimsel bir tablo.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Demarcus :

Herkese merhabalar,

Şu anda bir kısmınızın bildiği gibi, 2009 bir Mazda 2 1.5 GO otomatik kullanıyorum. Sizce, Mazda 2'mi satıp, 2011 model Mazda 2 1.5 Sport otomatiğe geçmek mantıklı mı? Arada olası oluşacak fiyat farkını ödemeye değer mi?

2 araç arasında tam olarak ne fark var o de hele bir Gökey :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üç yil kadar mazda 2 kullandım (go). pek çok defa daha yeni ve donanimli bir mazda 2 almak aklımdan geçti (play). mazda 2 hususunda bilgisizken almıstım. uygun bulabilseydim makyajlı play 1.5 almak isterdim.

yani mazda 3 almasam makyajlı 1.5 mazda 2 alırdım. ama evlilik çocuk derken mazda 3 kaçınılmaz oldu. 

makyajlı olmak şartıyla 1.5 play mazda 2 hiç de mantıksız değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, Burak :

2 araç arasında tam olarak ne fark var o de hele bir Gökey :)

Abi Sport’ta (Play) ekstra yol bilgisayarı, 16 inç çelik jant, marşpiyer gibi farklar var. :)

Mazda 3’e şu anda çıkamam maalesef mali olarak. Ama bunu satarsam, ancak bir üst model 2 alabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bilinen bir arabadan, geçmişi bilinmeyene geçmek her zaman risk içerir. diğeri Komşudan, arkadaştandır, şu anki arabaya da talipli vardır, durum değişir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

52 dakika önce, Demarcus :

Abi Sport’ta (Play) ekstra yol bilgisayarı, 16 inç çelik jant, marşpiyer gibi farklar var. :)

ayrıca far sensörü yağmur sensörü otomatik klima...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Söz konusu alınacak araç son nesil Skyactiv Mazda 2 olmuş olsa, hiç düşünme derim. Lakin Skyactiv Mazda 2 zaten ülkemize gelmiyor. Durum böyle olunca, sahip olduğunuz modelin yenisi ülkemize gelmediği için başlı başına sıkıntılı bir model oluyor kendi sınıfında.

Sizin açınızdan ve bütçenizden 1.Nesil Mazda 3 düşünebilirsiniz belki. Aracınızın ederine ve 1.Nesil Mazda fiyatlarına bir bakın derim.

Aynı model aracı tercih edebilmem için. Benzinliden - Dizele  /   Manuelden - Otomatik vitese geçmek için çok geçerli kriterlerim olması lazım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Demarcus :

10 saat önce, Katil Balina :

ayrıca far sensörü yağmur sensörü otomatik klima...

Şahsi görüşüm bu tarz farklar için araç değişimine gerek olmadığı. Yol bilgisayarını geç, jant ve marşpiyel zaten sonradan takılabilir. Far sensörü ve yağmur sensörü de çok ciddi farklar değil.

Kaldı ki titiz birisisin Gökey, sahip olduğun aracı bile çok aramışsın, bunu satıp kriterlerine uygun araç bulabilecek misin ? Bulursan da bu farklar için ne kadar ödemek zorunda kalacaksın ? Yoksa aracına çok iyi bir talip çıktı da aklını mı çeldi ? :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Burak :

Şahsi görüşüm bu tarz farklar için araç değişimine gerek olmadığı. Yol bilgisayarını geç, jant ve marşpiyel zaten sonradan takılabilir. Far sensörü ve yağmur sensörü de çok ciddi farklar değil.

Kaldı ki titiz birisisin Gökey, sahip olduğun aracı bile çok aramışsın, bunu satıp kriterlerine uygun araç bulabilecek misin ? Bulursan da bu farklar için ne kadar ödemek zorunda kalacaksın ? Yoksa aracına çok iyi bir talip çıktı da aklını mı çeldi ? :D 

:) 4.5 ay aramıştım bunu da almadan önce. Talip çıkmadı vallahi, satışa bile koymadım. Öyle internette gezerken, gördüm birkaç tane, acaba dedim kendime. :) Bu kadar temizini de bulabilir miyim, o da ayrı bir sorun tabii söylediğin gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın yakıtından ve genel diriliğinden memnunsanız bence makyajlı kasasına geçmenize gerek yok.  Tip olarak ve iç kısımda elbette artıları mevcut makyajsıza göre ama değiştirmeye değmez. Çünkü alacağınız araçta geçmişi sorgulayıp temiz araba düşürmek için uğraşmak yerine bildiğiniz araçla devam derim. Aracınızda kilometre yüksek ve bazı durumlar canınızı sıkıyorsa tabiki değiştirin. Çünkü kilometre yükseldikçe çıkacak ağrızalar vs. göz önüne alındığında düşük kilometre her zaman iyidir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Ali :

Aracın yakıtından ve genel diriliğinden memnunsanız bence makyajlı kasasına geçmenize gerek yok.  Tip olarak ve iç kısımda elbette artıları mevcut makyajsıza göre ama değiştirmeye değmez. Çünkü alacağınız araçta geçmişi sorgulayıp temiz araba düşürmek için uğraşmak yerine bildiğiniz araçla devam derim. Aracınızda kilometre yüksek ve bazı durumlar canınızı sıkıyorsa tabiki değiştirin. Çünkü kilometre yükseldikçe çıkacak ağrızalar vs. göz önüne alındığında düşük kilometre her zaman iyidir. 

Aslında ben boyasız, hasarsız aldım arabayı ki, 2009 model. Gerçekten o kadar temizini bulmam zor olabilir. 95 bin'de şu anda, aldığımda 87 bin'deydi. Yakıt biraz üzüyor maalesef ama onun dışında da bir sorun yaşamadım. 2 kere vurdular arabaya maalesef, ikisinde de bizim suçumuz yok ama işlem oldu artık arabada. Ama ikisi de arka çamurluk tarafı, ciddi bir hasar yok çok şükür ki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Mehmet Özdemir :

mazda 2 kullanıyor olsam bir üst donanıma geçmemi heves ettirecek sadece otomatik şanzıman seçeneği olurdu. görüyorum ki zaten otomatik şanzımana sahip bir donanım kullanıyorsunuz. hani bir üst segmente geçeyim deseniz hak verebilirim ama mazda 2 için gerek yok diye düşünüyorum.

Aynen tek sebep yıl-km ve otomatik şanzuman meselesi. Bu saydıklarıma ne kadar maddi değer biçtiğinize bağlı. Aracınızı çok çok seviyorsanız değiştirmeyi düşünmüyorsanız ve bildiğiniz bir araç satılık tablosundaysa neden olmasın? Arıza dışında zarar edeceğinizi düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Demarcus :

Aslında ben boyasız, hasarsız aldım arabayı ki, 2009 model. Gerçekten o kadar temizini bulmam zor olabilir. 95 bin'de şu anda, aldığımda 87 bin'deydi. Yakıt biraz üzüyor maalesef ama onun dışında da bir sorun yaşamadım. 2 kere vurdular arabaya maalesef, ikisinde de bizim suçumuz yok ama işlem oldu artık arabada. Ama ikisi de arka çamurluk tarafı, ciddi bir hasar yok çok şükür ki.

Bende eski mazda2 kullanıcısı olarak satma nedenimiz yakıtıydı. Şuan clio otomatik dizel aldık ve yakıt konusunda oldukça fark var. Mazda2 emsalleri ile yakıt konusunda aynı ama benzin ülkemizde çok pahalı :(  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...