Jump to content

Demir Tozu Temizliği

Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar merhaba. 

bugün hanım arkadaşlarını ağırlarken beni evden attığında ne yapayım diye düsünürken sabah tesadüfen denk geldiğim bir videoya uyarak demir tozu temizligi yapayım dedim. önce  netten edindiğim tavsiyelerle ankarada keçiören'deki detailing dükkanı'na uğrayıp Q2M iron diye bir şey aldım (90 tl).  bi de sonax şampuan alip yıkama yapılabilen bir shell'e uğradım. arabayı köpükle fırçayla iyice yıkadıktan sonra ürünü uyguladım. özellikle ön kaputtan resmen damar damar kir aktı. zaten ilgili videolarda da  mor renk akıyor ama benim araba kırmızı olduğundan kir gibi görünmüş olabilir. nitekim açık renk araçlarda bu durum daha net gözlemlenebiliyor..  

neyse efenim sonrasında şampunla tekrar yıkayıp kurulamaya geçerken bi güzel sağanak bastırdı, foto moto bişey çekemedim:) hanıma mesaj attım vatsaptan vaziyet nedir diye "cevab" vermedi.:) avm yapacağıma   ben de ankara'yı bi turlayayim dedim ne yapayım, dolanip durdum?

şu an yagmur çamur derken araba bugün ilk çıktığının iki katı kirle kapıda duruyor:))) 

bu hususta bilgisi tecrübesi vs olan var mı? 

ne sıklıkla tekrar edilir ne yapılır ne edilir??

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kafalarda şekillensin diye şöyle bir video paylaşıyorum.

Benim aklıma gelen ilk soru boyaya zarar vermez mi ? Özellikle çizik ve çukur oluşarak boyası kalkmış yüzeylerde nasıl bir etkisi vardır.

Bu arada kille temizleme de aynı şeyi yapmıyor mu? Benim bildiğim yine kaporta yüzeyindeki tüm pütürleri alıyor kil. Bu işleme göre sadece biraz daha zahmetli..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Video'yu izleyemedim, bozuk görünüyor ama şöyle dilim döndüğünce cevap vereyim. Havada gözle görülmeyen metal tozlar bulunmakta, araçlarımızın hava filtreleri bu metallerden motorumuzu korumakta. Aracın kaportası ise bu metallerden nasibini alıyor malesef. Uçuşan metal tozlar araç kaportasına yapışıp, zamanla tümleşik bir hal alıyor. Gözle görülmese bile elinizi kaportaya sürdüğünüzüde, kaportanın yüzeyinin bu metaller sebebiyle zımparamsı bir yapıya büründüğünü anlarsınız. İron remover (demirtozu sökücü) ürünleri ile uygulama yapıldığında bu demirtozları araç yüzeyinden arındırılır. İki şekilde uygulaması var. Aracı yıkanır, kurumadan ürün kaportaya sprey ile püskürtülür, 5 dk beklenir ve durulanır. Ya da ürün su ile seyreltilir  ve kuru araca uygulanır, yine 5 dk beklenip durulanır. Kil ise araç üzerinde yıkama ile çıkamyan reçine, zift vs gibi kirlerin arındırılmasında kullanılır.  Pasta cila boya koruma uygulamaları öncesinde temiz bir yüzey elde etmek için önce demirtozu ardından kil yapılması önem arz etmektedir. 

Demirtozu uygulamasını yapmadan önce aracın sonradan boyanan parçaları üzerinde deneme yapmak lazım. Demirtozu sıvısını bir kulak pamuğuna damlatıp, atıyorum çamurluk boyalı, çamurluğun uç bir bölgesine sürüp, boyaya zarar verip vermediği kontrol edilmelidir. Ağır kimyasal olduğu için özellikle taze boyaya zarar vereceği kesindir. Benim 6 aylık boyama zarar vermişliği var :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu konu benim uzmanlık alanım. raspa tozu,boya, demir tozu v.s.

ayda bir komple , 15 günde bir ön cam.

Ben 3m cleaner clay  kil kullanıyorum. bir çok kil kullandım ama en işe yarayanı 3M oldu.

hafta sonu yapmayı planlıyorum.uygulama videosu çekip eklerim.

• Beğen 2
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.03.2018 at 07:34, İlhan :

Ön cama da mı Kil uyguluyorsun?

Genişlet  

evet abi. aynı kili kullanıyorum. 

yoksa silecek dayanmıyor. :) 

bu çevredeki  (Tuzla) her oto yıkama kil kullanıyor. camlar için 5 dakika ayırıyor 10 TL bahşiş alıyorlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de araştırmalarım sonucu 3m almıştım. 180 gram aldım geçen sene halen kullanıyorum. Hatta 2 kişiye böldüm verdim.  Doğru seçim olduğuna çok sevindim @Seriatsu. Konu takibimde. 

Bir konu daha var benim muzdarip olduğum. Bu camın kenarlarında daha da belirginleşen kireç benzeri bir birikim oluyor hare hare. yer yer aracımın kaportasında da var. Bu nedir çözüm nedir? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.03.2018 at 09:13, zoptrik :

Ben de araştırmalarım sonucu 3m almıştım. 180 gram aldım geçen sene halen kullanıyorum. Hatta 2 kişiye böldüm verdim.  Doğru seçim olduğuna çok sevindim @Seriatsu. Konu takibimde. 

Bir konu daha var benim muzdarip olduğum. Bu camın kenarlarında daha da belirginleşen kireç benzeri bir birikim oluyor hare hare. yer yer aracımın kaportasında da var. Bu nedir çözüm nedir? 

Genişlet  

kireç kalıntıları için sirke çok iyi geliyor. lekeli alana biraz sirke , sonra kuru bezle silebilirsin. 

çok kurumuş yerleşmiş lekeler için, yine 3M'in  PN50970 çizik giderici cilası işe yarıyor.

(eğer aracı kendin yıkıyorsan kovanın içine bir bardak sirke mutlaka koymak gerekiyor. malum Akşehir'in suyu kireçli :) )

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13.03.2018 at 23:07, Katil Balina :

şu an yagmur çamur derken araba bugün ilk çıktığının iki katı kirle kapıda duruyor

Genişlet  

ürün görevini yapmış, boya üstünde ne varsa (kir ve koruyucu cila vs.) söküp aldığı için, pasta/kil  sonrası korumasız gibi boya yüzeye ortama açık hale gelmiş, bu tip yoğun temizleyici ürünler sonrası çok iyi bir cila ve sonrasında koruma da atılması gerekir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.03.2018 at 12:09, Çağlar Bayur :

ürün görevini yapmış, boya üstünde ne varsa (kir ve koruyucu cila vs.) söküp aldığı için, pasta/kil  sonrası korumasız gibi boya yüzeye ortama açık hale gelmiş, bu tip yoğun temizleyici ürünler sonrası çok iyi bir cila ve sonrasında koruma da atılması gerekir.

Genişlet  

Abi kesinlikle katılıyorum.

Çok zamanım yok, uğraşamam, yorulamam diyenler için aşağıdaki ürünü öneriyorum. Temizlik - yıkama sonrası çok hızlı bir şekilde uygulanabiliyor.  Püskürtüp - ürünü yüzeye yedirip - akabinde bir bezle kurulanıyor ürün yüzeye yedirilerek. Yedirme işi kısa sürüyor, ürün çok yoğun bir ürün değil. Yıkama sıklığına göre elbet ömrü değişkendir ama. Kanımca 2-3 ay götürüyordur.

Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer ile ilgili görsel sonucu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.03.2018 at 11:52, Seriatsu :

kireç kalıntıları için sirke çok iyi geliyor. lekeli alana biraz sirke , sonra kuru bezle silebilirsin. 

çok kurumuş yerleşmiş lekeler için, yine 3M'in  PN50970 çizik giderici cilası işe yarıyor.

(eğer aracı kendin yıkıyorsan kovanın içine bir bardak sirke mutlaka koymak gerekiyor. malum Akşehir'in suyu kireçli :) )

Genişlet  

Aracımı kendim yıkıyorum. Demek ki o kalıntılar kireç. Kil le çıkmamıştı. Sirke deneyeceğim ilk fırsatta. Olmazsa çizik giderici cilayı uygularım. Teşekkürler :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

sonunda Kil uygulamasını yapabildim.

resimleri aşağıda öncesi ve sonrası. video'da yükleniyor. en kısa sürede eklerim.

20180324_090216_HDR.jpg

20180324_090220_HDR.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demir tozu kiride neymiş ilk defa duyuyorum, İlhan beyin yayınlamış olduğu video da mercedes araca yıkandıktan sonradan yapılan uygulamada o akanlar demir tozu değil, resmen aracın milimetrikten daha küçük gözeneklerine dolmuş olan zift, asfalt tozu, balata tozu, reçine vb. akıntılar, bu nasıl bir ürünmüşte demirle kimyasal reaksiyona geçiyor hemen, bunlar demir tozu olsa zamanla araç üzerinde noktasal paslar oluşur, ben mazot, gazyağı veya jant temizleyeci kullandığım zaman aynı sonuçları görüyorum. Çok para, paramıza yazık, kil işine katılıyorum, gerçekten derin temizlik yapıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...