Jump to content

Google Kripto Para Reklamlarını Yasakladı

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İnternet arama motoru Google, haziran ayından itibaren kripto ve ICO'lar olarak adlandırılan paraların reklamlarını yasaklayacağını bildirdi.

Google'dan yapılan açıklamada, şirketin yeni politikası çerçevesinde "kripto para ve benzer içerikle" ilgili reklamlara yasak getirileceği belirtildi.

Açıklamada, ikili seçenekler dahil finansal ürünlerle ilgili reklamlarda da kısıtlamaya gidileceği kaydedildi.

Google, geçen yıl internetten 3,2 milyondan fazla reklamı kaldırmıştı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook da ocak ayında benzer bir adım atmış, yeni ortaya çıkan dijital para sektörünü iki büyük internet reklam satıcısının kapsama alanı dışına çıkarmıştı.

Google'ın kararının ardından sanal para birimi Bitcoin'in değeri, yaklaşık yüzde 2 düştü. Rakip sanal para birimleri Ripple ve Ether de değer kaybına uğradı.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz

Kaynak : AA

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, Çağlar Bayur :

vesile ile uzak durun kaynağı/sahipliği belirsiz para/maddiyat(ne olduğu da belli değil henüz) birimlerinden

Ben de aynı fikirde olduğum ve bir farkındalık oluşturmak için gördükçe burada paylaşıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kripto paralardan para kazanacak kesim kazandı. Ekonomiden hiç anlamam ama yanlış hatırlamıyorsam "silkeleme" diye bi tabir vardı. Adamlar dünya genelinde bunu yaptılar.

Kripto paraların olağan dışı değer kazanmasının arkasında da şimdi mesafeli gibi davranan global şirketlerin ödeme sistemi olarak bu paraları tanımlamaları yatmıyor mu? Velhasıl bana samimi gelmiyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.03.2018 at 20:00, kindness :

Ekonomiden hiç anlamam ama yanlış hatırlamıyorsam "silkeleme" diye bi tabir vardı.

adam asmaca/ enayi silkelemece / şahin / güvercin/ ayı / boğa gibi terminolojinin ayıbı olmaz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...