Jump to content

Cold Air Intake de Son Karar Verilmiştir... PiperCross...

Guest infsphinx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest infsphinx

aga süprizin gazını kaçmasın... :D

birine ulaştım da ... önümüzdeki aylarda 550 hp gücünde beyaz bi subaru çıkacak yollara... o kadar diim... :D :D :D dergilerde falan görürsünüz zati gerisini... :D

adam tanıdık çıktı ii mi ... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen cumartesi maslak sanayide ünlü bir bodykitçi de "ben bilmiyorum ünlüymüş" :D eski 2 kapı honda civic i komple sökmüşler dışına mazda rx-8 görünümü uyguluyorlardı.. en azından önüne.. yanları ferro çakması gibi bişi felan.. bitmiş halini görünce bundan başka yok diyeceksiniz diyor ordaki usta. :)  Tuning fuarına yetiştireceklermiş.. bakarız artık nasıl olcak Rx8 le Civic in çoçuuuu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

ya şimdi noldu bu cold air intrake konusun bende taktırmayı cok istiyorum ama kafamda soru işaretleri var acıkcası pipercrostan memnun kalanlar var ama simotada kotu deil de onemli olan onu mazda motoruna duzgunce uyguluyabilecek bi usta bulmak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu Pipercross hangi modeli.Tavsiye edeceğim yeni JSV hava filtresi.Ben bunu taktırmayı düşünüyorum.Set olarak alınmalı yani boru ve pervane birlikte.

http://www.jsvracing.com/urun_detay.asp?stk_kod=11750

http://www.jsvracing.com/urun_detay.asp?stk_kod=11754

http://www.jsvracing.com/urun_detay.asp?stk_kod=11752

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya şimdi noldu bu cold air intrake konusun bende taktırmayı cok istiyorum ama kafamda soru işaretleri var acıkcası pipercrostan memnun kalanlar var ama simotada kotu deil de onemli olan onu mazda motoruna duzgunce uyguluyabilecek bi usta bulmak...

Usta dediğin profesyonel bir tuningcide taktırmak.Bu konuda önemli olan Sensörü doğru yere yerleştirmek.Genel olarak kaliteli bir kitin atmosferik ve 1.6 motorlarda ancak 2-3 beygir alma ihtimali var.Kısa kalkışlarda ve devirli kullanımda çekiş artışı sağlıyor ve motorun rahat nefes almasını sağlıyor.Genelde 5-6 bin kilometrede bir temizlenmeli.Kulağa sesin hoş gelmesi için gaza basılınca benzin tabi biraz daha fazla yakacaktır. ;D Ama düzgün bir şekilde kullanılır ise benzin tasarrufuna bile katkısı olur. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Yaklaşık 25.000 km yaptım pipercross la şimdiye kadar hiç bir problemle karşılaşmadım... Tabi bu da takan ustanın marifetleri.

Çok fazla bir fark yok çok ahım şahım sesde çıkmıyor fakat araba 3000 devirde canlanmaya başlıyor, en önemlisi arabanın torku çekişşi cidden fark ediyor ben çamlıca da oturduğum için hep dik rampalar çıkıyorum ve arabada hiçbir zaman bayılma söz konusu olmuyor. Son olarak arabayı devirli kullandığında ve ayağını gaza basıp çektiğinde o vuupp vuuupp sesi cidden insanı ateşliyor...

Benzin tüketiminde çok fazla bir artış yok normal şartlarda aynı ama gaza yüklediğinde tabiki bir artış var ama o zevke değer... Tabir-i caizse araba filtreye alıştığında çok daha iyi performans veriyor.

Birde temizlenmese var çok kolay iki ucunu söküyorsun tornavidayla ılık suya filtreyi koy iyice temizle sonra kuruması için koy bir yere bekle, filtreyi alırken içiinden kendine özgü bir yağ çıkıyor kuruduktan sonra o yağı sıkıyorsun ve arabaya yerleştiriyorsun bu kadar.

Not: Alırken filtreyi mutlaka içinde parfüm şişesi büyüklüğündeki yağını alın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

arkadaslar bendede sımato var mazda3 için profosyonel girdik kiti daha yararlı olsun çakma iş yapmıalım diye cok fazla bi verim ve ses yok sadece vitesleri attıktan sora araba biraz daha canlandı yıgılıp kalmıor colın arkadaşımızın da dediği gibi 3000den sora dahada ataklaştı belki bana öle geliordur ama bana sanki kalkışım yavaşladıda 3500den sora daha bi ataklaşmaya başladı 3500den sora araba patiye düşüyor cünkü takmadan önce kalkışlarım daha iyiydi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...