Jump to content

Mazda 323 Silecek Tavsiyesi

atabey1
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 1992 mod.323 sedan aracım için silgeç tavsiyenize ihtiyacım var.Geçtiğimiz sene  bornova 3.san.sitesinden bosch marka silgeç alıp taktım orjinal olduğu söylendi ama çok kısa sürede deforme oldu ve çok ses çıkartıyor.Sizce hangi marka silgeç almalıyım ? Teşekkürler .. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle, silecekte benim bildigim tek kriter (inch veya cm olarak) uzunlugudur.  Bu nedenle, sileceklerinizin boyunu ölçerek ise baslayin.  Sag ve sol farklidir.  Daha sonra, araba parçalari satan yerlerde bu ölçtügünüz boylardaki sileceklere bakin.  Illa Bosch daha iyidir, denemez.  Birçok marka var.  Bazen fiyatlarina da bakarak bir fikir yürütebilirsiniz.  Benim özellikle önerecegim bir marka yok ama siz de karar verebilirsiniz.

NOT:  Silecek kutularindan bazen plastik adaptörler çikar.  Bunlari atmayin, saklayin (bagajda, vs).  Ileride tekrar ise yarayabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki aracımda silecek sepeti.com sitesinden memnun kalmıştım. İzmir gibi sıcak bir ilde 1 yılda deforme olması doğal diye düşünüyorum. Arkadaşın dediği gibi boyunu ölçüp almakta fayda var.  Uyar uymaz bilmem ama link...

https://www.sileceksepeti.com/Mazda-323-Silecek-Takimi-1998-2003-Bosch-Eco,PR-629.html

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sileceğe bir ömür biçmek yanlış olur. Sıcak ve soğuk hava etkili olduğu gibi, yağmur yağışı ve ön cam temizleme alışkanlığı değişkendir. Tüm bunlar silecek lastiğinin ömrünü etkileyen faktörlerdir. 

Daha yeni açılan araç camı kil uygulaması konusuna bir göz atmanızı öneririm.

Ve ayrıca aşağıdaki şu ürünü de tavsiye edebilirim. Konsantre cam suyu katkısı olup, bir cam suyu deposuna bir adet kullanılıyor.  Kiri, çamuru, böcek cesetlerini çok kolay pratik çıkarıyor. Kaygan bir yüzey oluşturup, silecekler kolay kayarak ses yapmıyor. Aynı şekilde ön camı yıkarken silecek çalıştırılmasını yarı yarıya düşürüyor diyebilirim.

İlgili resim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...