Jump to content

Mazda CX-5 Ön Park Sensörlerinin Devreye Girmemesi

remziadnan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba herkese. 2015 makyajlı cx5 sahibiyim. 2017 modeli test ederken ön park sensörlerinin park ederken kendiliğinden devreye girmemesini donanımsal bir özellik olarak biliyordum. Ancak 2017 model bir mazda cx5 test ederken fark ettim ki D konumunda ilerleyip yavaşlayarak park ederken kendiliğinden devreye girince neden benim arabamda da çalışmıyor diye düşündüm. Aracı park ederken P den R konumuna alınca ön sensörler devreye giriyor ancak P den D ye alıp ilerlerken ön park sensörleri çalışmıyor. Bu durum benim araç için normal mi yani cisme yakınlaşma olunca kendiliğinden devreye girmesi sadece yeni kasa araçlarda mı aktif? Görüşlerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

büyük ihtimalle yeni bir eklenti olabilir. 2015 mazda 6 kullanmış üyemiz @M.E.G'e sordum ve çalışma şeklini şöyle anlattı.

• Sadece geri vitese taktın manevra yaptın d ye attın o anda çalışıyor
  • 16 km hızı geçince bir daha devreye girmemek üzere kapanıyor
  • Ya düğmesine basıp çalıştıracaksın
  • Ya da geri vitese takıp d ye atcaksın
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Mehmet Özdemir :

büyük ihtimalle yeni bir eklenti olabilir. 2015 mazda 6 kullanmış üyemiz @M.E.G'e sordum ve çalışma şeklini şöyle anlattı.

• Sadece geri vitese taktın manevra yaptın d ye attın o anda çalışıyor
  • 16 km hızı geçince bir daha devreye girmemek üzere kapanıyor
  • Ya düğmesine basıp çalıştıracaksın
  • Ya da geri vitese takıp d ye atcaksın

Cevabınız için teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi. Ön park sensörü olup düğme ile aktif hale getirilmesi çok garip geldi bana. Bu kadar teknolojik özelliği olan bir aracın ön park sensörlerinin el ile aktif hale getirilmesi gerçekten çok ilginç. Yeni kasa Mazda CX5 de kendiliğinden devreye giriyor en azından o sevindirici :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Mehmet Özdemir :

Sadece geri vitese taktın manevra yaptın d ye attın o anda çalışıyor

Evet. 2015 Mazda 3 Power'da da böyle. Yani az daha detaylı yazayım;

R'ye aldık (veya elle sensörleri aktif ettik). Tüm (ön/arka) sensörler çalışıyor. Manevra için D'ye alsak da tüm sensörler çalışmaya devam ediyor ta ki hız 16 km'ye varıncaya kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba. Eğer bu özellik bir program eklentisi ile aktif hale getirilebiliyorsa servis güncelleme bültenleri ile yapılamaz mı? Yani yeni 2017 mazda cx5'in software programı bir önceki nesile alt yapısı yeterli ise uygulanamaz mı acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...