Jump to content

4.Nesil Ford Focus - 2019 Hatchback

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ön farlar göz tırmalıyor. arka havalandırma ve arka koltuk kol dayama yok. motor start stop düpmesini sonradan eklemişler sanki. vitesin olduğu kol dayama bölmesini sevemedim gitti. çok ticari gözüküyor. ve tabiki arkalar bir çok donanımda çift salıncak değil. ford nekadar farklı bşr arka süspansiyon geometrisi var desede hikaye. Her arabanın eksiği vardır ancak ford son zamlardan sonra paketlerin içini boşaltmış. güzel bir çok özellik ancak en üst donanımda oda opsiyon. fordun en büyük handikapı fiyatı bence aracı doldurunca 200bini geçiyor. 1.0 ecoboost motor çokta düşük tüketime sahip değil. özellikle sıkıştırınca. sakin kullanan bir çok sürücü için tatminkar bir yakıt ortalaması var. ancak ilk satın aldığınızda cebinizden ödediğiniz rakam bence fazla. ikinci elde kaç kişi 1.0 ecoboost alır acaba? alınır veya alınmaz tartışmaya açık bir konu. ancak ford tecrübeme dayanarak yeni kasada daha öncede olduğu gibi erken makyaj yaparlar gibime geliyor.(bkn mondeo ve bir önceki focus). bu arada 1.5 182bg motorun gelip gelmeyeceği mechul. gelirsede pek alınacak fiyatları olacağını sanmam. hondayı burada tebrik etmek lazım. Wv bile motoru 1.5yaptı ama ne tork nede bg artışı var. el beraber hepsi wv satsın diye uğraşıyorlar sanki.i30-i20, ford fiesta ve focus gibi güzelim araçların son kasalarını bir tek ben mi beğenmiyorum acaba? 

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bugün mavi renk sedanını ilk kez yolda gördüm. dikkatli olmasam yeni model bir araç olduğunu anlamazdım. o kadar dikkat çekmeyen vasat bir tasarım olmuş. gram heyecan yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende az satmasına rağmen gördüm bir iki kere, gerçekten silik olmuş araba. Kesinlikle kötü bir tasarım değil, hatta yakışıklı bile de 2018 değil, 2013'te böyle çıkmalıydı sanki.

Birde bu sınıf Golf harici bitti gibi açıkcası, bu yüzden Ford'u pek suçlamamak lazım, kökten bir değişim, büyük bir yatırım yapmak boşa masraf oluyor ne yazık ki. Eskiden Avrupada kıran kırana Focus-Golf -Astra rekabeti vardı, her sene satışlarda biri önde bitirirdi. Şimdi Golf en yakın rakibini 3'e falan katlıyor ki eski bir model olmasına rağmen. 2010lar civarı bir koreli atağı vardı, o da söndü. Ford asıl yatırımı yeni Kugaya ve yüksek modellere yapacağını açıkladı zaten.

https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-2020-ford-kuga-play-big-part-range-restructure 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cok önemli olsa da insanlar donanım ve teknolojiye tam bağımlı değil, şekil şemale de bakıyor. bu aralar herkes artiz gibi olunca garibim focus benim neyim eksik ben de güzel ve albenili olacam demiş  ama olduramamış yazık. arada kalmış böyle bi tuhaf oransızlığı var.  halbuki mondeo'ya özense daha oturaklı gelse böyle ağır abi modunda daha iyi olabilirdi. çamurluk civarları o 3. nesil mazdaya özenmeler falan eğreti durmuş. ne zorluyorsun işte sen focus'sun focus kal değil mi. 

bu arada fiesta da yeni çıktı ama pek göremiyorum. normalde kapını açsan önceki kasa fiesta'ya carpar ama yok. bi tuhaf bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Katil Balina :

bu arada fiesta da yeni çıktı ama pek göremiyorum. normalde

normal zamanlarda olmadığımızdandır, Normal zamanda Aralık 2018 de gümrük sahasından çekilip bayilerde satılıp bitecek olan stok hala gümrükte. Bunun için Haziran 2019 a kadar ek süre veren kararname çıktı, 2018 için otomotiv pazarı %50 daraldı. belki olndandır

vesile ile 2019 için yeni spariş geçmeyecek markalar bile var. stoğu anca ertiecek o da belki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Çağlar Bayur :

vesile ile 2019 için yeni spariş geçmeyecek markalar bile var. stoğu anca ertiecek o da belki

valla ben olsam (degilim ama) markalar olarak bir araya gelir türkiye'ye araç maraç satmam. satsam da kıllığına 30 yıl önceki teknolojiyi satarım hem de 30 yıl önceki kasayla.  ön camları bile manuel, kasetcalarlı satarım. hatta kasetçalar bile koymam ne koyacam. direksiyon, 4 vitses manuel, ışıklar, fren, gaz. 

medeni ülkelerde insanlar 15-20  asgari ücrete otomobil alabiliyorken buralarda 150-200 asgari ücretle anca alınbiliyor. o zaman  marka olarak sunacağın sey de medeni ülkedekilerin onda biri olacak. bu hesaba göre yukarıdaki "donanım" çok bile!?

soran olursa da düzeneği insani bir hale getir öyle gel konusalim derim. 

(insanlik tarihine geçecek bir ayar olur, çok da güzel iyi olur)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceden mallbora var, kent var olayı vardı sokak satıcılarında, rahmetli Özal bu ne iş dedi, hem vergi alamıyoruz, hemde bu meretler satılıyor her bir yerde, devrim yaptı, yerli 3 ise yabancı 5 dedi ve ülke kazandı. Şimdi otomotivde olay ülke kazansınmı, yoksa seçim kazanalımmı vergisi oldu. Otomotiv alım ve kullanma, resmen acımasız vergi dairesi gibi çalışıyor. Hangi ülkede %120-150 vergi varmış, ayrıca, kdv, ötv yani verginin vergisi, otoyol vergisi, akaryakıt dünya vergi, hala ülke krizde. Devlete oluk oluk değişik alanlardan vergi akıyor, ülke yine borç içinde. Köprüye para harcamadan yap-işlet parası vatandaştan, şehir hastaneleri yap-işlet parası vatandaştan, bu vergiler nerede, nasıl kullanılıyor nokta bilen yok. Ben veriyorum vergiyi ben bilmiyorum. Meksikadan çokmu daha fakiriz, elin garip meksikalısı patır patır Mazda alıyor biz uçuk fiyatlara bakıp bize çok uzak diyoruz. Katil balina nick'li arkadaşımız asgari ücret üzerinden yapmış, bence asgari ücretli bunu düşünemez bile, olayı normal memur üzerinden, yaparsan anca anlatılır. Meksikalı sıfır alsın, biz ise birileri alsın ikinci ele düşsün, alabilirim olayı. Yazık değilmi bu ülke insanına, illa zengin esnaf veya babası zengin olup destekleyenlermi sıfır araç alacak. Bankalara girilmiyor, ikinci el, katkısı yetmiyor. Daha çok uzun süre daha bakacağız heves ettiğimiz otoların sıfırlarının fotoğraflarına.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Renegade :

Önceden mallbora var, kent var olayı vardı sokak satıcılarında, rahmetli Özal bu ne iş dedi, hem vergi alamıyoruz, hemde bu meretler satılıyor her bir yerde, devrim yaptı, yerli 3 ise yabancı 5 dedi ve ülke kazandı. Şimdi otomotivde olay ülke kazansınmı, yoksa seçim kazanalımmı vergisi oldu. Otomotiv alım ve kullanma, resmen acımasız vergi dairesi gibi çalışıyor. Hangi ülkede %120-150 vergi varmış, ayrıca, kdv, ötv yani verginin vergisi, otoyol vergisi, akaryakıt dünya vergi, hala ülke krizde. Devlete oluk oluk değişik alanlardan vergi akıyor, ülke yine borç içinde. Köprüye para harcamadan yap-işlet parası vatandaştan, şehir hastaneleri yap-işlet parası vatandaştan, bu vergiler nerede, nasıl kullanılıyor nokta bilen yok. Ben veriyorum vergiyi ben bilmiyorum. Meksikadan çokmu daha fakiriz, elin garip meksikalısı patır patır Mazda alıyor biz uçuk fiyatlara bakıp bize çok uzak diyoruz. Katil balina nick'li arkadaşımız asgari ücret üzerinden yapmış, bence asgari ücretli bunu düşünemez bile, olayı normal memur üzerinden, yaparsan anca anlatılır. Meksikalı sıfır alsın, biz ise birileri alsın ikinci ele düşsün, alabilirim olayı. Yazık değilmi bu ülke insanına, illa zengin esnaf veya babası zengin olup destekleyenlermi sıfır araç alacak. Bankalara girilmiyor, ikinci el, katkısı yetmiyor. Daha çok uzun süre daha bakacağız heves ettiğimiz otoların sıfırlarının fotoğraflarına.

Sıfırını boş verin, 4 - 5 yaşında olanını alabilen haline şükrediyor. Kredi çekiyor, borç alıyor, eski aracının parasının üstüne koyup ancak alabiliyor. Şu zamanda 0 km araç almak demek, ayda bir asgari ücret kadar aracın değer kaybetmesine razı olmak demek. Sıfır km'si 330.000 TL olan yeni kasa CX-5'in 170.000'e- 180.000'e kaç tane ilanını gördüm... Ha belki onu satan sahibi de o paralara almıştı döviz uçmadan önce ama sonuçta bir yaşında olan aracın neredeyse yarı yarıya değer kaybından bahsediyoruz. Bunu sadece CX-5 ya da Mazda özelinde demiyorum, birçok markada durum böyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.0 ecoboost 3 silindirli motoru sakin kullanımda bir silindiri iptal ediyormuş. 2 silindir ile devam edip %6’lık yakıt tasarrufu sağlıyormuş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...