Jump to content

Mazda 6 2018 2.5 Skyactiv İnceleme

B.U.K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Superchargerda anlaşıp orta yolu bulalım o zaman beyler. :) Zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış misali, gavurun vergi yapılandırması da bizim çenemizi yoruyor. Bu gidişatla bu araçlara sadece bakarız iç geçiririz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, jackjoker :

farklı şeyler yazmıyoruz. ben atmosferik de hacim önemli savını savunuyorum. düşük hacimde atmosferik çekilmez diyorum. farklı bir şey yazmadım ki zaten? atmosferik de hacim varsa o zaman her şey değişir.  şuana kadar yüksek hacimde iki araç örneğini de verdim m6 ve 350z. tamam tüketim değerleri anormal ama o arabalarda zaten normal araçlar değil. ancak 2 litre ve üzeri her atmosferik araç benim tercihimdir turboya bakmam zaten. ama burada altını çizeceğim nokta "hacim".

tutup 1,6 litre motora atmosferik motoru dayatan her marka benim gözümde amelelik yapıyordur bu net. 

ülkemiz zaten vergiler konusunda sabıkalı. o konuda katılıyorum. saçma sapan bir vergi sistemi var bende bu yüzden hayalini kurduğum aracı kullanamıyorum :) ama sonuçta her marka düşük hacim üretiyor mu? üretiyor. gerek turbo beslemeli gerek atmosferik. düşük hacimde atmosferik araç üreteceklerse hiç getirmesinler kendi fikrim. 2 litre mazda 3 satsınlar. zaten satış oranları ortada mazda da. vergiyi göze alan alsın derim. ama düşük hacimli modeli getirip üstüne de aynı kasayı koyuyorsa bir marka ya da markalar o zaman zaten baştan kaybediyorlar. 

2.0lt Mazda 3'ün gelmesi 170-180bin lira fiyat demek. Servisi çevirecek kadar bile satış yapamazlar, yılda belki 3-4 araba, Giulia'da olduğu gibi. Mazda'nın buraya 1.5lt'yi getirmekten başka şansı yoktu. 

Birde benim 2000km kullanım 31kmh ortlama tüketimim 6.9lt. 1.2 tsi'lar Golfler de bunun gibi yakıyordu açıkcası, pek performans farkı da yok 1.5lt Mazda ile arada. Bizde performansı törpüleyen bir tam otomatik faktörü var, çift kavrama gibi şanzıman olsa 1.2 tsi'dan iyi yürüyecek belki arabalar ama o şanzımanı da Mazda istemiyor. Bizim araçlardaki asıl sıkıntı fiyat bence. Böyle 1.5 atmosferik bir motor getiriyorsan rakiplerinden bir şekilde ucuz olman lazım ama sınıftaki pahalı araçlardan biri Mazda 3. Böyle olunca rekabet şansı zayıflıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...
17.04.2018 at 13:33, M.E.G :

Atmosferik güzel, hoş, kullanımı zevkli lakin yüksek hızlarda uzun yolculuk yapmayı sevenler için sıkıntı. Sürekli bağırarak gitmek hiç hoş olmuyor. 

Özellikle yüksek rakımlı yerlerde turbo candır :) 

2 litre motor olacaktı bende hemde Mazda 6 varsın bağírsın motor 😍😍🥰🥰🥰

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, speed :

2 litre motor olacaktı bende hemde Mazda 6 varsın bağírsın motor 😍😍🥰🥰🥰

Kısa süreli sürüşlerde gayet güzel, zevkli, iştah açıcı. Ama uzun yolda 170-180 sabit gidiyorsanız sürekli 4. Vitese alıyor bağırıyor, vites yükseltiyor bu defa yavaşlamaya başlıyor, 5 e alıyor olmuyor, 4 e alıyor vs vs. Yanınızdakiler bu araba niye bağırıyor moduna giriyorlar. 3-4 saatten sonra çekilmez bi hal alıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, M.E.G :

Kısa süreli sürüşlerde gayet güzel, zevkli, iştah açıcı. Ama uzun yolda 170-180 sabit gidiyorsanız sürekli 4. Vitese alıyor bağırıyor, vites yükseltiyor bu defa yavaşlamaya başlıyor, 5 e alıyor olmuyor, 4 e alıyor vs vs. Yanınızdakiler bu araba niye bağırıyor moduna giriyorlar. 3-4 saatten sonra çekilmez bi hal alıyor. 

Mazda 3'lerde klima açıkken azıcık da insan varsa içeride 110-120'de yapıyor aynı şeyi maalesef. 6-5-6-5-6-5 sürekli böyle şanzıman ama devir düşük ve yol sesimiz biraz fazla olduğu için ses değişimi çok anlaşılmıyor. Yine de yasal seyir hızlarında bile böyle dişli seçip durması tork yetersizliğinin göstergesi, 1.5 dizellerin en büyük avantajı burada bence.

Mazda 6'ya da 2.2 175lik çift turbo dizel harika oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Leanback :

Mazda 3'lerde klima açıkken azıcık da insan varsa içeride 110-120'de yapıyor aynı şeyi maalesef. 6-5-6-5-6-5 sürekli böyle şanzıman ama devir düşük ve yol sesimiz biraz fazla olduğu için ses değişimi çok anlaşılmıyor. Yine de yasal seyir hızlarında bile böyle dişli seçip durması tork yetersizliğinin göstergesi, 1.5 dizellerin en büyük avantajı burada bence.

Mazda 6'ya da 2.2 175lik çift turbo dizel harika oluyor.

Mazda3 için de geçerli aynı durum :) 

2.2 awd sw bi mazda 6 almak isterdim. Ama şuan ilginç bi şekilde mazda6 piyasası uçtu gidiyor. Alıcı yok tabi ama fiyatlar afaki, servislerin durumu vs vs düşününce o fiyatlara G30 bmw alınabiliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, M.E.G :

O zaman szi Peugeot 508---225 hp 1.6 turbo keser

248 kmh hızda 3.900 devir çeviriyor motor 8.ci viteste Fabrika verisi 5.4 litre diyor lakin sizin kullandığınız mazda 6 dan yüzde 5 fazla yakar gibi gelir 508 Peugeot dürüst bir firma değil 225 hp lik motor 0-100 ü 7.3 sn olarak belirtesede gerçekte 8.3 sn yede tamamlıyor 180 hp nin ise tüketimi 4.9 litre olarak belirtilmiş 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, M.E.G :

170-180 sabit gitmek mi? :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, tansu87 :

170-180 sabit gitmek mi? :) 

Düz duvara çarpma testini 50 kmh hızda yarım duvar testi 64 kmh hızda yapıldığını düşünürsek

Kullanılan tank değil, sonuçta otomobil.

Aslında en güvenilir hız 80 kmh 

80 kmh yi geçmemek buda mümkün olmuyor

Günlük kullanımında %99 115 kmh üzerine çıkmam 👍

Yüzde 1 lik kısmı ise ne siz sorun nede ben söylüyelim 😅

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...