Jump to content

Mazda CX-3 Uyarı Lambalarının Yanıp Sönmesi

kaan-kahraman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba sorunun kalıcı çözümü bulundu.

Ankara Herter servise götürdüm araca yazılım güncellemesi yapıldı ve arkasına Yozgat tan Malatya ya gidiş dönüş yapıtım her seferinde giderkende gelirkende hatayı 1-2 defa verirdi ama servisden sonra bidaya yapmadı. Herter servise ve müdürü Asalet beye teşekkür ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla bilmiyorum ama elazığ servise sordum 3000-4000 devirde kullan , çözülmüyor dediler. Ankara Herter gel hallederiz dedi ve yaptılar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu sorunu sizler için Evo Mazda da dile getirdim. yazılım güncellemesi ve sonrasında yaptıkları bir prosedür ile düzeltildiğini söylediler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Emre4466 :

Valla bilmiyorum ama elazığ servise sordum 3000-4000 devirde kullan , çözülmüyor dediler. Ankara Herter gel hallederiz dedi ve yaptılar..

Elazığ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kısa yazıyım derken yanlış olmuş, malatya gidince elazığ malatyaya 100 km çok yakın , elazığ da mazdanın çok olduğunu bilyorum eşim kardeşi orda çalışıyor onunda mazda 3 ü var ona sordum  oda bana diyarbakırda mazda servisini tanıyormuş onun numarasını verdi onunla konuştum. onlarda bana 3000-4000 devirde kullanmamı , partükül filitresinden olduğunu bu arzanın başka bir çözüm olmadığını söylediler. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bugün servisteyken aklıma geldi sordum. Bu sorunla ilgili güncelleme gelmiş. Sorunu çözmüşler. Böyle dediler. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Konya servisi de öyle dedi. Yazılım güncellemesiyle çözüldü dediler. Tabii bu bizim yapabildiğimiz ortadaki ekranın güncellemesi falan değil. Geçtiğimiz aylarda (2019 sonu) gitmşitim, güncellediler. 2-3 defa Seydişehir yolunda denemeler yaptım, bir sıkıntı olmadı ama asıl denemeyi yazın tatile gider gelirken yapabileceğim bakalım...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

En son güncelleme sonrası bu hatayı tekrar aldığınız oldu mu ? Gerçekten servisin belirttiği gibi güncelleme sonrası hata giderildi mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Peki arkadaşlar garanti kapsamında mı güncellediler yoksa ücret aldılar mı, aldılarsa ne kadar?
Aracı yeni aldım biliyorsunuz, tekiri çıkarken yapmış bugün gidiş dönüş 3 kez toplamda.
Filtre sorunu var mı onu da bilmiyorum, zaten 60bin bakımı gelmiş aracın servise gideceğim bunlara da baktırayım diyorum.

@Devrim Babacan

@Emre4466

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adana mıçıya gittim.
Kronik sorun için geldim dedim, ne bunu biliyorlar ne de yakıt filtresini.
3 4 saat durdu araç, bikaç işlem yaptık yazılım güncelledik dediler.

Tekir civarında yokuşta vites düşürmedi ama hiç de arıza lambası yanmadı. Dip gaz yapınca(alttaki yaya da bastım) vites düşürdü.

Normal mi değil mi bilmiyorum.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, IraArel :

Adana mıçıya gittim.
Kronik sorun için geldim dedim, ne bunu biliyorlar ne de yakıt filtresini.
3 4 saat durdu araç, bikaç işlem yaptık yazılım güncelledik dediler.

Tekir civarında yokuşta vites düşürmedi ama hiç de arıza lambası yanmadı. Dip gaz yapınca(alttaki yaya da bastım) vites düşürdü.

Normal mi değil mi bilmiyorum.

Tekire çıkarken olduysa bence normaldir vites küçültmesi. Geçmiş olsun. Bu arada mıçı ya yazılımı güncelleyen servisi söylediniz mi? Onlardan öğrenirlerdi enazından. 🙋🏻‍♂️

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
16.06.2020 at 18:47, mesut2323 :

Tekire çıkarken olduysa bence normaldir vites küçültmesi. Geçmiş olsun. Bu arada mıçı ya yazılımı güncelleyen servisi söylediniz mi? Onlardan öğrenirlerdi enazından. 🙋🏻‍♂️

Vites küçültmüyor :)
Burnu havada dinlemedi ki usta.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, IraArel :

Vites küçültmüyor :)
Burnu havada dinlemedi ki usta.

Mıçı demeyin bana, memlekete bir gittiğimde gideyim tanışayım dediydim tekrarı olmadı 😀

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
26.05.2020 at 15:44, Zafzaf :

En son güncelleme sonrası bu hatayı tekrar aldığınız oldu mu ?

Test şansım olmadı şahsen. O yüzden henüz problemle karşılaşmadık - şehir içi.

05.06.2020 at 23:16, IraArel :

Peki arkadaşlar garanti kapsamında mı güncellediler yoksa ücret aldılar mı

Aracın garantisi devam ettiği için belki, bir ücret alınmadı ama servisle olan ilişkinize bakar belki. Neticede aracın bilinen sorunuysa bi' yazılım güncellemesinden ücret alınmamalı diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Merhaba herkese,

Yakın zamanda severek kullandığım 2012 Mazda 3 HB aracımı Mazda CX3'e yükseltmek istiyorum fakat bu hatadan dolayı biraz kafam karışıyor açıkçası.

Sorunla ilgili son durum nedir? Yukarıda yorumları okuduğumda yazılım güncellemesi ile sorunun çözüldüğünü söylemiş bir çok kişi. Hatayı yaşayan ve bu durumla alakalı olumlu olumsuz bir ilerleme kaydeden varsa ve yazarsa çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, arslanyakup :

Merhaba herkese,

Yakın zamanda severek kullandığım 2012 Mazda 3 HB aracımı Mazda CX3'e yükseltmek istiyorum fakat bu hatadan dolayı biraz kafam karışıyor açıkçası.

Sorunla ilgili son durum nedir? Yukarıda yorumları okuduğumda yazılım güncellemesi ile sorunun çözüldüğünü söylemiş bir çok kişi. Hatayı yaşayan ve bu durumla alakalı olumlu olumsuz bir ilerleme kaydeden varsa ve yazarsa çok sevinirim.

Ben mazda3 dizel kullanıcısıyım. Bu hatayı bende alıyordum. Herter de yazılım güncellemesi yapıldığından beri almıyorum. Yaklaşık 1 sene oldu.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
01.01.2021 at 11:28, ÜmitMazda :

Ben mazda3 dizel kullanıcısıyım. Bu hatayı bende alıyordum. Herter de yazılım güncellemesi yapıldığından beri almıyorum. Yaklaşık 1 sene oldu.

Bende de 2017-dizel-3 var. Bu hatayı ilk kez 2018-Temmuz da almıştım.  3 yıldır tekrarlamayan hata dün İstanbul - Ankara gidiş-gelişte tam 3 kez beni yolda bıraktı.. Lambalar yandıgında kesinlikle gaz yemiyor.. Sağa çek, stop et bekle, sonra tekrar start. Toplamda 4 kez yasadım, bir tesadüf mü bilemiyorum ama hepsi de uzun rampalarda cıkısta oldu..  Şu anda her sey normal.. Bugün gidecegim servise, dün olusan hatalar icin umarım sistem bir Log kaydı tutuyordur. Dün gün içinde 3. kez yasadıktan sonra çektigim fotoğraf ektedir. Yanan lambalar totalde genel bir sorunu göstermekle beraber, ESP, çarpışma, lastik uyarı gibi ikazların gerçekle alakası yok.

M3.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Merhaba 

Uzun süredir yazamıyordum. 2018 Eylül ayında açtığım dava 2022 Şubat ayında neticelendi. Aracın misli ile değişimine karar verildi. Şu anda aracın 2015 model 0 km bedelinin ne kadar olduğunu tespiti için yasal süreç devam ediyor. 
Herkese mutlu günler dilerim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...