Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Diferansiyel yağı değişimi

hüseyni
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba, Mazda 3 2011 kasa otomatik imp. 78 bin km araç sahibiyim internette ve forumda aradım ancak mazda 3 diferansiyel yağ değişimi konusunda pek bir bilgiye ulaşamadım.

Bu araçlarda diferansiyel yağı değişiyor mu, daha önce otomatik şanzıman yağını değiştirtmiştim diferansiyel yağı farklı bir bölgede mi, ayrıca değişmeye gerek varmı? Şididen teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diferansiyel yağı otomatik şanzımanla aynı diye biliyorum. 

O ayrı olanlar genelde 4x4 araçlarda oluyor. Binek araçlarda şanzımanla birlikte aynı kullanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

78 bin km de otomobil tarzı araçlarda diferansiyel yağı değişimine ihtiyaç duyulmaz genelde. Zor arazi şartlarında dolaşan  4x4 (özellikle mekanik dif kilit bulunan) araçlarda 60-80 bin arası değişir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrica Clk 200 arkadan cekisli aracım var bu araçlarda 70 bin km civarı değişiyor hatta bu km aralığında değişmez ise yüksek km kullanımdan sonra yag degisimlerinde diferansiyel ugultu yapıyor eğer değişimez ise ses yapmıyor çünkü içindeki yağ gras yagi kıvamına gelip yipranmis dislilerdeki boşlukları dolduruyor,  bunlara sebebiyet vermemek icin mazda nin diferansiyel yağını da değişmek istedim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onden çekişli araçlarda diferansiyel sanziman ile birlikte dir.  Sanziman ile ayni yagi kullanır. 

Arkadan çekiş li araçlarda diferansiyel arka aks ta, şanzımandan bağımsızdir. Yagi değişir. 

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, Zealot :

Onden çekişli araçlarda diferansiyel sanziman ile birlikte dir.  Sanziman ile ayni yagi kullanır. 

Arkadan çekiş li araçlarda diferansiyel arka aks ta, şanzımandan bağımsızdir. Yagi değişir.

Teşekkürler aydınlandık :??️

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Araçların daha ucuz olması için diferansiyel ön tekerlere bu yüzden alınmıştır zaten. Daha az parça daha az masraf. Daha az güç kaybı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...